Skärpning Beijer!

 
Är det någon mer än jag som reagerat på Beijers senaste reklamfilm? Är asiater ett undantag när det gäller stereotypiserande, exotifiering och rasism? Här använder man sig av sumobrottare, en sport med rötter i Japan, som man placerar i den svenska skärgården. De sätts i kontrast till de vita husägarna som betraktar och man spelar på deras vikt (fatshaming) och dumhet. De kryper runt på ett tak, trängs i en säng och sitter på ett räcke för att visa på varuhusets hållbarhet. Ehm, va va va? 
 

 
 

Kommentarer
Mikaela skriver:

Jag kände mig också illa till mods när jag såg den...

Den 2014-10-19 klockan 20:54:40
URL: http://bympv.blogg.se
Sara skriver:

Jag har anmält dem till reklamombudsmannen! Jag har inte hört något från dem, och det var ett tag sen så anmäl dem gärna du också! Du gör det hur lätt som helst på deras hemsida!

Den 2014-10-19 klockan 23:00:29
Anonym skriver:

Nu har jag också anmält! Superenkelt att fylla i deras formulär. Ju fler som gör det desto bättre! Däremot hävdar tv 4 att "reklamen strider inte mot några regler gällande reklam varför den får sändningsmöjlighet i kanalen". Om inte den strider mot några regler, hur ser då reglerna ut undrar jag? Verkar som om vi acceptera allt mer?!

Den 2014-10-20 klockan 10:23:06
Jennifer - om resor, kärlek & drömmar skriver:

Oooops. Och jag tänkte bara på niotillfem Sandra Beijer när jag läste rubriken!!

Svar: HAHA oj!!!
.

Den 2014-10-20 klockan 10:37:22
URL: http://jennifersandstrom.se
Daniella 🌙 skriver:

jag säger som jennifer, "vad har Sandra skrivit om nu som jag missat?"

Den 2014-10-20 klockan 12:27:31
URL: http://vapenbroder.blogg.se/
vildblomma.blo.gg skriver:

har faktiskt inte tänkt på det tidigare, men nu när du säger det så.. dumt vad blind en är ibland.

Den 2014-10-20 klockan 13:59:41
URL: http://vildblomma.blo.gg/
Thea skriver:

Har också reagerat på detta (kan knappt se tv längre pga all reklam som upprör mig!), helt sjukt att den är kvar fortfarande. Ibland önskar jag att jag kunde sitta med på mötena där de kläcker idéer som dessa. Om detta är vad de nappar på och tycker är bäst(?!?), hur mycket skit finns det inte på de där mötena då? Ställer mig den frågan vid varannan reklam jag ser. Usch.

Den 2014-10-20 klockan 15:05:07
URL: http://holmqvistthea.blogg.se
Felicia skriver:

Jag kan inte tycka att den där reklamen är så hemskt eftersom i Japan är sumobrottarna högst i rank. :)

Den 2014-10-20 klockan 15:34:45
Venice skriver:

Men sumobrottare är ju självvalda feta. De bygger upp sig för att kunna tävla med sin vikt frivilligt. De är "häftiga" i sitt land och folk ser upp till dom. Hade varit skillnad om det hade varit en vanlig fet människa som det är synd om som man gör narr av. Fattar inte... ?

Den 2014-10-20 klockan 20:27:36
URL: http://iamvenice.blogg.se
Coola Fia skriver:

Det enda felet här är ditt sätt att se på sumobrottarna. De flesta ser nog endast att det är riktigt starka grejer som Beijer har, inget annat. Snacka om att leta fel för att ha något att störa sig på. SLAPPNA AV!!!

Den 2014-10-20 klockan 22:56:58
URL: http://www.coolafia.se
Beatrice skriver:

Har ingen TV, så ser bara den reklam som sänds på TV3 och TV4 på deras play, och den här har jag missat? Men säger som ett par andra här ovan, tänkte också på Sandra Beijer för rubriken!

Den 2014-10-21 klockan 10:32:58
URL: http://herbariumet.blogg.se
Stina skriver:

Och tyvärr verkar det inte vara mycket som har hänt på den här fronten på länge... Det blir så himla tydligt vem som har tolkningsföreträde och vem som tycker man skall "slappna av"...

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/samhallets-sista-tillatna-rasism/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article17587982.ab

Den 2014-10-22 klockan 09:40:32
Anonym skriver:

Makalöst.. det måste ju finnas bättre saker att reta upp sig på!!??

Den 2015-11-09 klockan 20:50:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
















SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0