Fikarasten - Om konsten att dricka kaffe.

.
.
.
.
.
.
.
I lördags var jag på en mysig utställning på Upplandsmuseet här i Uppsala. En liten utställning om vi svenskars kärlek för att fika och dricka kaffe. En massa fina kaffekoppar fanns att skåda och massa rolig läsning om fikans historia. Om ni bor i Uppsala, gå! Det är gratis också, och det är alltid bra för en fattig student.


Kommentarer
malin skriver:

vad mycket roligheter det verkar hända i uppsala nu för tiden! när jag bodde där tyckte jag inte det hände nåt.kan du avslöja något roligt om fikarastens historia, för oss som inte kan kika förbi? såg ut som en himla mysig utställning. :)

Den 2011-09-12 klockan 09:31:15
URL: http://vekommen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0