Hej hej, kikärtsgryta.
.
Jag lagar nästan aldrig mat med curry. Men så blev jag så otroligt sugen på denna indiska krydda och susade iväg till ICA och inhandlade ingredienser till denna goda gryta ur min rosarutiga hälsokokbok. Vill du också mumsa god kikärtsgryta så behöver du:
♥ En gul lök
♥ Tre morötter
♥ Ett äpple
♥ En burk kikärtor (400 gram)
♥ 500 gram nötfärs
♥ En tesked curry
♥ En tesked spiskummin
♥ Salt och svartpeppar
♥ Fem dl hönsbuljong
♥ Strimlad purjolök
♥ Lite chillipeppar
♥ Matlagningsyoghurt
1. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skär äpplet i tärningar och häll av spadet från kikärtorna och skölj av dem.
2. Bryn köttfärsen i lite olja och tillsätt lök, äpple och kikärtor. Krydda med curryn, spiskummin, salt, peppar och en nypa chillipeppar. Bryn allting i en minut eller två.
3. Häll på hönsbuljongen och låt allt koka i 20 minuter.
4. Blanda sedan i morötterna och purjolöken och smaka av med salt och peppar.
5. Ät sedan med en klick matlagningsyoghurt.
Kommentarer
Kajsa skriver:
Så gott det ser ut!
karin skriver:
Gott! :)
Trackback