Krukmakeriverkstad i köket.

 

 

Igår förvandlades mitt kök till en krukmakeriverkstad. Eller ja, inga krukor drejades utan makeriet bestod av att måla gamla tråkiga krukor i våriga pastellfärger. Jag styrde helt enkelt kosan till Myrorna och köpte på mig så många krukor som jag kunde bära. Jag letade efter roliga former och varierande storlekar.

 

Eftersom jag heter Emelie och är klantig till naturen så gick en av krukorna sönder på vägen hem. Men hej, det finns inget som inte lite superlim kan fixa eller hur?

 

Jag började med att tvätta alla krukor i varmt vatten. Extra viktigt att få bort alla kluriga prislappar och annat klistrigt.

 

 

 

 

 

Jag köpte färg och penslar på Panduro. Jag valde sidenmatt vattenburen akrylfärg som fäster på det mesta och färgerna fick bli ljusrosa, aqua och antikvit. Färgerna kostar runt 40 kronor styck och kan blandas för att få den rätta pastelliga nyansen.
 

Sedan var det bara att börja måla. Man får måla många lager (2-3, lite olika beroende på kruka) för att färgen ska täcka.

 

 

 

Och så får de torka lite.

 

 

 

Och sedan får man inte glömma att rengöra penseln när man byter färg.

 

 

 

Tadaa! Fina våriga krukor i pastellfärger som bara spritter av längtan att fyllas av jord och frön av alla möjliga slag.

 


Kommentarer
Johanna Du skriver:

..fint det blev.. och visst är det roligt m lite pyssel, en liten detalj kan förandra så mycket...

Den 2012-02-11 klockan 07:32:16
URL: http://frokenochherr.blogspot.com/
Johanna Du skriver:

..fint det blev.. och visst är det roligt m lite pyssel, en liten detalj kan förandra så mycket...

Den 2012-02-11 klockan 07:33:03
URL: http://frokenochherr.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0