Feminismen, vitheten och jag.

 
 
PK-maffian har skrivit ett så himla bra, viktigt och tänkvärt inlägg om hur viktigt det är att ha med sig intersektionalitetsbegreppet inom feminismen. För det glöms ofta bort. Att feminismen ofta krestar kring (för att citera ur inlägget) "en viss sorts kvinna och en viss sorts kvinnlighet: den vita, borgerliga, cis-kvinnan, oftast hetero. Kvinnan med flest privilegier. Så det är där analysen hamnar. Det är där historien skrivs. Det är där normerna bryts."
 
Jag tycker att ni ska läsa detta inlägg. Det är fantastiskt viktigt. Vi kan kalla det en fet eyeopener.

Kommentarer
Longevity - en blogg om hälsa skriver:

Läste en himla bra replik på ett debattinlägg i SvD tror jag det var. Vad hette hon nu, var det Frida Björk tro. Skall se om jag hittar det

Den 2013-06-05 klockan 15:39:43
URL: http://madelein.se/
Longevity - en blogg om hälsa skriver:

Det var DN och Nina Björk http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/vi-tolererar-inte-dansk-sexism/

Svar: Jag vet! otroligt bra!
.

Den 2013-06-05 klockan 15:40:41
URL: http://madelein.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0