Varför är mensen så tabubelagd?

 
Varf%C3%B6r%20%C3%A4r%20mensen%20s%C3%A5%20tabubelagd?
 
Om inställningen till mens och varför den är så tabubelagd, om menskoppar och mensvärk. Bland annat. Dessutom är min gamla genuslärare Denise Malmberg med i programmet. 
 
 
Let us talk about mens! 
 

Kommentarer
Fredrikapåvinden skriver:

Åh ska kolla hela veckan nu! <3

Den 2013-09-24 klockan 22:14:08
URL: http://fredrikapavinden.com
sabina skriver:

oh, fick mig att tanka pa denna kvinna:http://www.youtube.com/watch?v=bGk3-OJX7KE

Den 2013-09-29 klockan 11:43:03
URL: http://kjolhelaveckan.blogg.se
Madeleine skriver:

Malou är så jäkla grym! Måste kolla hela veckan nu!

Den 2013-10-03 klockan 10:46:07
URL: http://whitemaskgirl.wordpress.com
Fanny skriver:

jätteinformationsrikt om menskoppen! så bra, jag visste inte så mycket om hur den faktiskt funkar innan. mens är ett bra tema att ta upp! angående hur föräldrarna reagerade när en fick mens, min mamma köpte också tårta, berättade hur det funkade (var bara tio) och gjorde det hela till något positivt. :)

Den 2013-10-05 klockan 16:33:59
URL: http://fannydarling.devote.se/
Kristina skriver:

Så jäkla viktigt att ta upp! Jag minns ett spexfoto från gymnasiet, där vår klass hade valt skräcktema. Det fanns människor utklädda till vampyrer med blod rinnande ner från mungiporna, andra som ströp varandra eller låtsades skära halsen av varandra. Och så fanns jag, som låg i en vit handduk längst fram på fotot, med en blodig tampong i handen och en blodfläck där mensen skulle ha hamnat - tanken var alltså att jag skulle ha förblödd av mens (det var ju skräcktema - och vad skulle vara läskigare än det?!). Både mensfläcken och hela tampongen retucherades bort innan publicering pga att det var för stötande. Så tydligen är att halshugga eller strypa varandra mindre stötande än mens..?

Den 2013-10-08 klockan 23:26:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0