Greta Garbo-feber.

 
Det är ingen hemlighet att jag älskar att läsa böcker som utspelar sig runt sekelskiftet och framåt. Gärna i Stockholm. Gärna i arbetarklassen. Gärna på Söders höjder. Jag slukar gärna allt som innehåller dessa komponenter och idealet är såklart Per Anders Fogelström och hans stad-serie.
 
Bla bla. I alla fall. Nu har jag börjat läsa Lena Einhorns roman om Greta Garbo. Blekeingegatan 32 heter den. Man får följa henne från barndomen i fattighemmet på Söder där hon bor med sin syster Alva och sin mor. Hon arbetar till en början på varuhuset PUB och börjar medverka i reklamfilmer för att sedan komma in på Dramatens elevskola. Det är ungefär så långt jag har kommit. För övrigt så råder det en liten Greta Garbo-feber här hemma då jag kollar på filmer och läser allt möjligt om denne mystiska kvinna. Jag snöar lätt in på grejor som sagt... 
 
 
 
 
Jag kommer att återkomma när jag läst klart med en liten recension. Näst på tur efter Blekingegatan 32 kommer Maria Svelands Systrar och Bröder. Rapport om den kommer också. 
 
 
Idag kommer jag alltså sitta inne hela dagen och läsa då det är ruskväder utanför. Hua. Puss!
 
 
 
 

Kommentarer
Ann skriver:

Kul!! Jag har läst både Blekingegatan 32 och I skuggan av ett brott senaste månaden. Gillar den oväntade värmlandskopplingen i Garbos liv, *lokalpatriot*

Den 2015-01-21 klockan 13:11:11
madeleine skriver:

Hej! Har läst din blogg i säkert ett år, men såklart kommenterar jag bara nu då jag verkligen undrar något. Dessutom en skitviktig sak - nämligen om din hårfärg! :) Färgar du det? och isåfall i vilken nyans? Har efter flera år fått tillbaka mitt ljusa hår men är så himla trött på "råttfärgen". Och tänkte att din hårfärg har exakt den nyans jag vill ha till mitt hår. Så ytligt, men ack så viktigt. KRAM!

Den 2015-01-21 klockan 22:05:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0