Dagar då man älskar att dela kök med 12 personer.

.
.
Jag letar febrilt efter heimstaden-kortet i fickor och fack utan att hitta det. Utan det där lilla jävla vita plastkortet så kommer jag inte in i korridoren som jag hyser en otrolig hatkärlek för. Där! Där var det! Fastklistrat på baksidan av ett gammalt H&M-presentkort med fem kronor kvar på. Jag slår min kod och ramlar in genom dörren. Mina skor stiger över plats och en sur doft svävar i luften. Jag tar några bävande steg in i köket och suckar tungt. Odiskade kastruller med vidbränt ris och en kryddexplosion på diskbänken. En hop disk trängs i diskhon och pastasås har runnit ner från spisen och bildat ett litet rött hav av tomatsås på den smutsgrå lineoleummattan. Mitt sug efter mina köttbullar med snabbmakaroner och ketchup sätter sig i halsen och jag sväljer ner den. Jag vänder på klacken istället och går bort mot min dörr.

Men hej, man ska inte klaga.
Man är ju student.
Då får man nöja sig med sådan här skit.
Då får man nöja sig med att det är 16 grader på rummet och att man vaknar mitt i natten av att man fryser om näsan. Då får man nöja sig med att någon jäkla vaktmästare går och städar bort ens älskade svarta kängor som står utanför dörren. Man får nöja sig med smuts i hörnen och maskar i taket. Med euroshoppertonfisk och nudlar. Att någon slags rörmokare klampar in genom dörren vid sex på morgonen utan att knacka och ska fippla med ventilerna.

Men nej, man ska inte klaga.
Det är sjukt kul att vara student.
(Detta utan ironi)
Men vi får stå ut med det minsta.


Emeliefrida 2011-02-27

Två fina saker på kalmars.


.
.
Igår var jag, Agnes och Siri på kalmars och jag hittade två väldigt fina saker. Inne på toaletten stötte jag ihop med en tjej som hade en väldigt fin tatuering på sin underarm. Den föreställde hennes bästa vän och den var självdesignad. Väldigt fin tycket jag! Den andra saken var ett väldigt bra band som uppträdde. Icona pop hette dem och jag och Agnes gungade med och älskade varje låt.

♥ Lyssna här!

En väldigt väldigt fin kväll!


Emeliefrida 2011-02-27

Tre bloggar som väcker vårlycka i magen.

.

Chis blogg om mysiga fikastunder på Uppsalas alla kafeér, om hennes fina klänningar, vänner och alla fina loppisfynd. Ja, och alla fina fina bilder hon tar. Fint helt enkelt.

♥ Kika in här!




.


.



Min absoluta favoritblogg. Rebeccas underbara underbara bilder som man bara blir så underbart glad av! (Mycket underbart i den där meningen, med all rätt.) Det är så fint med all färg hon får med på sina bilder, hon hittar de finaste loppisfynden och bara titta på hennes soffa på bilden ovan! Jag säger bara mmmmm... möbelerotik när den är som bäst. (haha)

♥ Kika in här!



.



Annas fina blogg som jag hittade bara för några dagar sedan. Jag älskar idén med cakepops (bilden som du ser ovan) och sedan älskar jag hennes samling av muffinsformar! Fantastiskt!

♥ Kika in här!

Läs nu och blir glad trots att fina tår fryser och din näsa är röd.
För man blir lite varmare och lite gladare.
Emeliefrida 2011-02-26

Saltå kvarn.

.
.
Gammal matförvaring kan bli fin dekoration. Som Saltå kvarn jucieflaskor och konservburkar. Typiskt mig att köpa det dyra bara för att det är i fina förpackningar. Som när jag köpte Saltå kvarns havregryn för att det skulle se finare ut i skafferiet till exempel...
Emeliefrida 2011-02-25

En ros i fickan.

.
.
.
När jag var i Stockholm så hittade jag denna fina jacka/kavaj och en smaragdgrön klänning med paljetter på Beyond Retro. Glad men med en lite lättare plånbok gick jag sedan och fikade med en väldigt fin vän.
Emeliefrida 2011-02-25

Fina Siri får mina tår att tina.

.
.
.
.
.
.
.
Min fina vän Siri har ett sånt där hem som man blir så otroligt glad när man kommer hem till. Bara man tittar in genom dörren och ser väggen med alla foton och det lila draperiet så ler man för sig själv och stänger till dörren. När man sedan kränger av sig skorna och fortsätter in i teverummet och ser jordgloben stå och lysa i fönstret, hennes fina tekanna uppställd på den gamla kofferten och lukten av grönt mangote som sprider sig i rummet så blir leendet bredare och min röda näsa börjar vakna till liv. Det fina femtiotalsskrivbordet med hennes dator surrande på och alla ljus i sina fina lyktor får mina iskalla tår att spritta till och återfå känseln. Fortsätter man sedan in i sovrummet och får syn på det fina gröna nattduksbordet och alla halsband, ringar och öronhängen som glänser i solen, ja då rycker det i mungiporna.

När sedan Siri i egen hög person studsar fram från ett hörn och slår ut med armarna, ja då slår mitt hjärta några extra slag.
Emeliefrida 2011-02-24

Åh, det är kärlek.

Det är fantastiskt vad man kan hitta på att göra istället för att plugga när man sitter i skolan. Skorna är avslängda och jag har krupit upp i de svarta sofforna högst upp i Engelska parken. Borde läsa Erasmus, Luther och Gustav den tredjes tal till ständerna den 21 augusti 1772. Istället har jag hittat ny fin musik. Hellogoodbye.

Hej. Hejdå.
Emeliefrida 2011-02-24

En blomma jag glömt namnet på.

.
Denna fina blomma utan namn fick följa med mig hem från ICA när jag egentligen bara skulle handla mjölk och tonfisk. Det är livsfarligt att gå och handla. Särskilt när något bara kostar 12.90.

Och så hade jag egentligen önskat att jag haft en finare kruka. Men är man student så är man.


Emeliefrida 2011-02-23

En kletig smet mellan mina öron.

.
Jag vet inte om jag bakar för att det luktar så gott eller för att det är som terapi för mig. Lyssna på P3 och blanda ihop ingredienser är så underbart tillfredsställande. Det är som om jag glömmer bort alla tankar för en sekund och de blandas ihop med ägg, socker och vit choklad. Till en kletig vit sörja som efter några droppar röd karamellfärg plötsligt känns hundra gånger lättare. Plötsligt har hela korridoren fyllts av vaniljos och min ångest ligger i en blåblommig kakform istället för en kletig smet mellan mina öron.

Och just ja, det fina fatet hittade jag på Åhlens för trettiofem kronor.

Emeliefrida 2011-02-22

Oj oj, nu måste jag baka!

.
Jag är en fattig student. Inte överdrivet luspank, men man har såklart sina ekonomiska brister. Jag borde handla nudlar, frukt och böcker för mina pengar. Men nej, så fort jag går förbi en hylla med baktillbehör så bara måste måste måste jag köpa muffinsformar i alla olika storlekar, färger och former. Åhlens inredningsavdelning är direkt livsfarlig för min ekonomi. Dessa fina brände ett litet hål i plånboken där fyra tjugolappar seglade ut och försvann.

Nu måste jag baka baka baka!
Emeliefrida 2011-02-22

Bambi på handleden.


Åh, jag vill ha bambi på min handled.
Emeliefrida 2011-02-21

En mask med grå gåsfjädrar nedknölad i en påse från Myrorna.

.
.
.
.
.
Fredagskväll var en fin kväll.
Men den gick väldigt snabbt.

Ungefär lika snabbt som masken började kännas olidligt obekväm och åkte upp i pannan.
Ungefär lika snabbt som tre glas champagne tömdes och  en trerättersmeny lade sig i magen.
Och plötsligt stod vi på dansgolvet och dansade till Michael Jackson och September.
Och lika plötsligt satt jag och Agnes på ett toalettgolv och hade nödvändigt prat om rinnande mascara och saker som aldrig aldrig blir vad man tänkt sig. Önskningar som aldrig aldrig beter sig som vattenfast smink och dansande solkatter. De finns bara i tanken. Dallrar till när de vidrörs. Men lossnar fan aldrig.
Sedan promenerade mina tretton centimeters klackar ut i pudrig snö och mina händer vinkade in en taxi.

Plötsligt stod jag i ett höghusområde med en liten sten i hjärtat och en mask med grå gåsfjädrar nedknölad i en påse från Myrorna.
Emeliefrida 2011-02-21

En liten kanna.

.
En liten kanna som rymmer en skvätt mjölk till kaffet eller teet kan vara bra och ha. Särskilt om den bara kostade 30 kronor på loppis.
Emeliefrida 2011-02-20

Rosor, fjädrar, diamanter och en gammal gardin.

.
.
.
.

Egengjord mask. Klänning från H&M. Halsband från någon loppis back in the days. En sjal som egentligen är en gardin från Myrorna. Och så skor från Topshop. Outfiten för ikväll kirrad. Woho.
Emeliefrida 2011-02-18

Himmelsk limefrosting och venetianska masker.

.
Igårkväll trängdes jag, Siri och Agnes i mitt korridorskök och gjorde minicupcakes med rosa limefrosting. De blev faktiskt himmelskt goda. Jag vet inte hur jag överlevde innan jag hittade Theresias recept på vaniljmuffins. De blir så himla saftiga och goda. Testa testa testa!

De himmelska små mumsbitarna ska avnjutas ikväll hemma hos Agnes innan vi beger oss till kulturgasquen på vdala. Med finklänningarna och de venetianska maskerna på.
Emeliefrida 2011-02-18

Trängsel i teburken.

.
Denna fina teburk hittade jag på en loppis i Uppsala. (Som jag inte kommer ihåg namnet på... men ligger jämte Folkes Livs.)
I den trängs vaniljte, afrikanskt rooibos, champagnete och citron.
Emeliefrida 2011-02-16

En glittrig portmonnä.

.

När jag fyllde tjugo i Sydney så fick jag denna fina portmonnä. (det är inte ofta man skriver de ordet men jag tror stavningen blev rätt...) Den har helt enkelt fått hänga med enda sedan dess.
Emeliefrida 2011-02-17

En gardin på sängen.

.
.
Idag hittade jag en fin gardin på Myrorna som fick rollen som överkast på min säng istället för prydnad vid fönstret.
Emeliefrida 2011-02-16

Hej kyckling.

.
En ny fin fjäderdräkt från H&M.
Ja, och så matchar den min kudde också.
Emeliefrida 2011-02-16

Ge mig en tidsmaskin.

.
.
.
.
.
För några år sedan hittade jag några gamla nummer av tidningen Femina på loppis. Åh vad fint allt var förr! Reklamen var helt fantastisk och jag skulle inte tveka en sekund på att sätta upp vilken som helst på väggen. Tidningarna är från 1957 och 1961.
Tidsmaskin, ja tack!
Emeliefrida 2011-02-15

Jag sitter på min matta och dricker rödvin.

.
Är det okej att sitta på sin fluffiga vita matta en söndagskväll med en massa tända ljus, en filt runt axlarna och dricka rödvin? Det är väldigt väldigt mysigt i alla fall. Idag har jag bakat chokladmuffins i mitt flogstakök och snart ska jag ut och äta korridorsmiddag med människorna i min korridor.

Söndagar i mitt hjärta.
Emeliefrida 2011-02-12

Tre små väskor utan livlina.


Jag vet inte om jag ska säga att jag är otroligt slarvig och klantig eller om jag är bekväm. Men när jag har en väska med mig så vill jag alltid att den ska ha en axelrem. Den ligger tryckt på min axel och när jag springer till bussen, tappar plånboken i golvet på ICA eller dansar i takt med solkatterna av en discokula på någon nation. Så jag har glömt bort mina fina väskor som inte har någon livlina.
.

Min favorit köpte jag på Lisa Larsson i Stockholm för två somrar sedan. Det har hänt något med innefodret så allt som ligger i väskan blir fulla av små bruna korn. Jag kan inte för mitt liv förstå vad allt det där bruna kommer ifrån. Den har i alla fall fått åka buss i London, fått ligga i gräset i Hyde Park och nästan blivit borttappad i dimmiga sommarnätter.
.
Min balväska. Har nog bara använt den då. Men den hittade jag i Malmö när jag var där med Maks alldeles innan studentbalen.
.
Min favoritvintagebutik i hela världen heter Absolut Vintage och ligger nära Brick Lane i London. Där hittade jag denna för bara 10 pund.

Emeliefrida 2011-02-12

Jag vill bli vårbränd på kinderna.

Just nu vill jag ha allt annat än snö. Jag kan till och med tänka mig att gå vid fyrisån och titta på alla träd som färgats röda och brandgula av den stundande vintern. Fast helst, andra helst vill jag har Vår såklart. Jag vill sitta med tårna i vattnet och äta en glass. Bli vårbränd på kinderna och känna den där lukten av varm hud.
Hallå, vad fan menar de med snöstorm?!
Nu måste jag pulsa ut till bussen i decimetervis med snö.
Emeliefrida 2011-02-11

Ingen inspiration. Alls.

Denna fina bild på fläkten ovanför vår spis får symbolisera min inspiration just nu.
Ja, och så sitter det en fin människa på min matta och pluggar.
Emeliefrida 2011-02-10

En venetiansk mask.

.
.
.
.
Igår var jag hemma hos Lovisa och gjorde en venetiansk mask till min allra första gasque. Med lite pärlor, några plastblommor, en guldpenna och gråa strutsfjädrar.
Emeliefrida 2011-02-08

Spa på studenters vis.

.
.
.
.
Du behöver:

En skön matta att sitta på. (Vi studenter spenderar all vår tid på golvet.)
Två koppar te
Tända värmeljus
En mysig playlist på spotify
Två ansiktsmasker av billigaste slag från h&m (19.90 kronor styck.)
Nagelfil
Nagellack (Helst det billigaste du kan hitta såklart...)
Lite handkräm
En fin vän till sällskap (Helst Agnes då...)

Och tadaaaa!
Ett ny fräsch student och en mysig kväll!
På studenters vis.

Emeliefrida 2011-02-07

Kallt kaffe och tända ljus.

.

Allt stort som skedde i världen,
skedde först i någon människas fantasi.

Så står det på min spegel.
Ett citat av Astrid Lindgren som Siri skrivit dit med min vita penna från Granit.


Emeliefrida 2011-02-06

I Agnes fönster.

.
.
I studentstaden så bor världens finaste Agnes och hon har ett mysigt rum på 21 kvadrat med ett väldigt mysigt fönster.
Emeliefrida 2011-02-06

En till klänning på min vägg.

Emeliefrida 2011-01-05

En klänning från Siri.

Jag fick en väldigt fin klänning av Siri i förra veckan.
Tack tack tack tack!
Emeliefrida 2011-02-04

Middag hos Lovisa.

.
.
.
Åh, Singha öl och köttfärsfylld aubergine med världens finaste vänner en kall söndag i januari.


Emeliefrida 2011-02-03

Frukost i sängen.

Fötterna ner på det kalla golvet och tre språng in i badrummet. In i duschen och bränna sig på varmvattnet. Ut igen och torka sig i turbofart. En blick i spegeln och en djup suck. Morgonrocken på och två språng ut i sovrummet. Bodylotion och smink i en rasande fart. En hastig blick på klockan. Dra kammen genom rufsigt hår och ett försök att rätta till den kletiga mascaran. Ner med datorn i fjällrävenväskan och och på med jeansen. Knyta kängorna innan man drar något på överkroppen. En blick i spegeln. Smutsgrå fläckar mot svarta jeansfickor. Fan, hinner inte byta. På med en tröja. En snabb bäddning, borstning av tänder och ut i köket. Brer en macka i rekordfart och slänger den kalla lasangebiten i en matlåda från IKEA. På med vantarna och ut i trapphuset. Frenetiska tryck på hissknappen. Ut i den kalla luften och en språngmarsch till busshållsplatsen. Bussen försvinner i ögonvrån. Några bett på en torftig macka och tre djupa andetag.

Nej, någon fridfull frukost på sängen blev det inte denna morgon.
Emeliefrida 2011-02-02

Jag anar ugglor i mossen.

.
Igår hittade jag en fin ring och en porslinsuggla på Myrorna i Luthagen.
Ringen får sitta på mitt finger och ugglan på min byrå.
Emeliefrida 2011-02-01

Russinexplosion.

.
.
.
I lördagskväll satt vi återigen och gjorde fruktsallad på min sagolikt sköna matta från IKEA. Jag blev dock lite för ivrig när jag skulle öppna russinpåsen och russinen flög över hela mitt rum.

Emeliefrida 2011-02-01


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida