Klyschig eufori.

.
.
Igår packade jag ihop mina tillhörigheter och satte mig på tåget till Växjö. Jag satt vid en fönsterplats och blev helt euforisk av smålandslycka och festivalkänslor när jag såg granarna svischa förbi utanför. Idag kommer finbesök från Kalmar och vi ska dricka drinkar och uppdatera oss om allt från tågluffen. Oj oj, vilken bra onsdag.

Det sa bara klipp.

.
.
.
Min långa klänning blev efter några klipp till en kort blus. Klipp klipp sa det. Och jag blev väldigt nöjd med resultatet. Och jag behövde inte använda symaskinen.

Fyllda paprikor.

.
Mumsfilibubblan.

Sommarstockholm.

.
.
.
.
.
.
Jag satte mig på tåget och åkte till Stockholm. Fantastiska sommarstockholm.

Uppsala Ekeby-lycka.

 

Efter den stora katastrofen med mitt förra fynd, min fantastiska Gulli-tallrik, så hittade min mamma en underbar ersättare. Jag blev så glad. Sprittande, sprudlande asglad. För titta vad fint! Nu ska jag baka en tårta som ska få ligga och gotta sig på min fantastiska tallrik.
 
Jag har världens finaste mamma.
Och världens finaste fat.
 
 

Receptuppdatering.

.
.
.


Idag uppdaterade jag min receptbok med en choklad och marsipankaka som jag ska testbaka på söndag och en fisksoppa som jag måste laga väldigt snart.

För alla gånger man kommer hem med matpanik.


Jag tänkte dela med mig av ett väldigt enkelt och väldigt gott recept på en tonfiskröra som är minst lika bra till pastafjärilarna som på knäckebrödet.

Du behöver:

♥ En burk tonfisk
♥ En röd paprika
♥ En rödlök
♥ Ett rött äpple
♥ En burk creme fraiche
♥ Färsk basilika
♥ En citron
♥ Salt och peppar


Hacka bara upp allting i små bitar och blanda i en skål. Häll över creme fraichen, salta och peppra efter behag och avsluta med att spritsa i en halv citron. Rör om och smaka av. Ät på knäckebrödet, till pastan eller bara som den är.

För alla trötta kvällar man kommer hem, med skrikande mage och tom skalle.

Smultronte.


Jag dricker smultronte ur en rutig kopp och funderar på vad tusan jag ska äta till kvällsmat.

Två nya klänningar.

.
.

Idag kilade jag in på Myrorna på lunchen och hittade hur många blommiga klänningar som helst! Jag provade tio stycken men till slut var det dessa två som fick följa med hem i påsen. Den korta klippte jag av axelvaddarna på och den långa ska jag förmodligen sy om så den blir kortare den också. Eller så behåller jag längden. Det är det bästa med att handla second hand, man kan sy om och ha sig lite som man vill.

Emmas lila pion.


Emma knåpade ihop en väldigt fin servettblomma enligt min beskrivning. Måste säga att jag tycker den blev otroligt fin. Den ser nästan ut som en alldeles äkta pion.

Kika in på hennes blogg här!

Ett helt vanligt måndagsbestyr.

.
.
När jag inte viker servettblommor, jobbar eller äter frukost på sängen så hoppar jag i min soffa. Gärna i min blommiga klänning. Ett helt vanligt måndagsbestyr.

Frukost i sängen.

Kalles randiga i mitt hjärta.

Ett tyg på väggen.

.
.
.
 
 
När jag flyttade in i min lägenhet så visste jag att jag ville ha en mönstrad retrotapet i vardagsrummet. Men jag kan absolut inte tapetsera och jag kunde aldrig bestämma mig för vilket mönster eller färg jag ville ha. Jag bestämde mig alltså för att måla allt i vitt så länge. Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig. Men så kom jag på den geniala idén att sätta upp ett tyg på väggen istället. Jag rotade lite i min tyglåda och hittade detta fina tyget som jag, om jag inte missminner mig, köpte för en tia på Två sekel i Uppsala.
 
Och titta vad fint det blev! Det bästa är att man kan byta ut det när man tröttnar.

Små kryddburkar.

Fina små kryddburkar som jag fått av Erik står på min fönsterbräda och ser sådär mysiga ut som bara kryddburkar kan göra.

Servettblommor.

När jag var ute på tågluff så fick jag lära mig att göra fina servettblommor som kan liva upp en alldeles för liten drickssumma på restaurangen och pryda hörnet på din hallspegel. Eller varför inte piffa till dukningen med en fin blomma på varje tallrik? Ja, den kan användas till mycket. Och det bästa av allt är att det enda du behöver är servetter i valfria färger. Åhlens har bra storlek och pris på sina, bara 19 kronor. Och så behöver du dina händer såklart.

Gör så här:
.
Lägg servetten så att sidan där servetten sitter ihop ligger åt höger.




Riv sedan av kanten, ungefär 2 cm bred.




Sådär.



.



Tvinna sedan ihop den bortrivna remsan.



.



Vik servetten i ett dragspelsmönster.




Knyt fast den tvinnade delen av servetten likt en tråd i mitten. Se till så att det är lite mer på den sidan som du inte rivit av.




Riv av så att båda sidorna blir likadana.




Nu är båda sidorna likadana. Vänd knuten av den tvinnade delen neråt som på bilden.




Börja att dra det första lagret av servetten mot mitten.




När den ena sidan är klar fortsätter du med den andra.




Och tadaaa! En enkel och fin servettblomma har blivit till!



.


.


.




Den kan hamna i din sockerkopp, i hörnet av din spegel, i hyllan eller så kan du knyta upp den jämte diskborsten i köket. Och jag varnar dig, när du väl börjat så kan du inte lämna en enda servett ifred i framtiden. Allt blir till blommor.







Min kockumkastrull och min nya duk.

.
.
.
Jag köpte min fina Kockumkastrull på Östregårds loppis i Moheda för 45 kronor. Och duken rotade jag fram i en låda på samma fantastiska loppisparadis.

Ny kökslampa.

.
.
Nu har jag hängt upp min nya taklampa i köket. Tyvärr så var ju sladden alldeles för kort, så den går inte att tända. Jag måste gå till lampaffären rakt över gatan och be dem hjälpa mig. Så snart lyser den nog. Nu hänger den bara där och ser fin ut.

Plastic fantastic.

Medan det regnar utanför fönstret så blomstrar det minsann på mitt balkongräcke. Plast eller äkta. Vad spelar det för roll?

I hyllan ovanför min säng.

I hyllan ovanför min säng finns en grå porslinssko som jag och mormor hittade på Erikshjälpen, en LP-skiva som jag köpte på Smålands nations loppmarknad och min favoritfilm i hela världen; En kärlekshistoria. Där står ännu en sko med tillhörande kartong som min mamma köpte till mig och en skål med hjärtmotiv från Antik och design i Alvesta. I en rosa ask från Evfa Attling gömmer jag mina allra hemligaste hemligheter och jag tänder det lila ljuset när jag fryser och det regnar utanför fönstet. Den svarta pudeln är från IKEA och i den vita ramen står mamma och pappa och ler. Den runda tavlan med den pressade blomman hittade jag på Röda Korset i Uppsala och sedan trängs mina böcker i ett hörn.

Mina jeansshorts.

.
.
.
Mina jeansshorts och jag flänger runt väldigt mycket just nu. Till stockholm för att sitta och titta på den vackra staden vid västerbron, till odensala för att blir skjutsade på cykel över ängarna av världens finaste man och ut i skärgården för att åka båt.

En resa runt min spegel.

.
.
.
.
Runt min spegel i hallen har jag satt upp några av de finaste vykorten som jag köpte på min resa. Så nu, innan jag smäller igen dörren och rusar ut i trappen, så påminns jag av min fina fina resa.

Alltid plats för rea och loppis.

.
.
En vit blus som jag hittade i San Sebastian för bara 9 euro, ett par avklippta 501:or från en Happy Market i Montpillier och en blommig skjortklänning från Monki smög sig in i gaderoben trots att där inte finns plats och trots att det inte finns några pengar i plånboken.

Jag som lovat mig själv att sluta köpa så mycket kläder. Men rea och loppis räknas liksom inte på riktigt.

Min hushållsvåg i egen hög person.

.
 
 
 
Jag har lagt märke till att jag och Rebecca fyndat samma fina hushållsvåg. Hon gjorde dock ett bättre kap då hon köpte sin för 20 kronor. Jag fick minsann ge 50 för min. Men den är fin. Nu ska det vägas!

En vinröd kjol.

.
.

En vinröd kjol som fladdrar runt benen när man cyklar på sommarkvällarna. Det är sommar. Och ja, jag brukar alltid stå i min soffa. Den är alldeles för hård att sitta i.

Gladlynt, sorgefri och sprittande överlycklig.

Ungefär så här glad är jag över att jag har världens mysigaste balkong att sitta och insupa kvällsluften på. Lika glad är jag för att mina naglar har blivit långa och inte går av. Jag är fruktansvärt gladlynt över att jag haft världens finaste tågluff med två bästa vänner. Jag är sprittande överlycklig över att jag ska till Emmaboda och dansa till familjen bland träden och dricka lådvin direkt ur lådan. Jag är bubblande munter att min cykel står kvar efter en månad på cykelparkeringen. Jag är lycklig att jag ska till USA med världens bästa föräldrar och att mitt nya avklippta hår lyser mot mig varje gång jag hasar mig förbi en spegel. Jag är upprymd över att jag har kaviar i mitt kylskåp och att min telefonräkning inte var över femhundra kronor förra månaden.

Jag är även glättig och sorgefri över att synonymer.se finns där man kan slå upp alla olika termer för ordet glad.

En försvunnen kamerasladd.

En bortsprungen sladd kommer förmodligen skickas på posten från växjö tack vare min kära far och hamna i mitt brevinkast imorgon. Tills dess får ni glo på min kavajficka där jag petat ner en liten rosa tygblomma. Njut!

En ytlig hyllning till min favorittröja.




Två steg in genom dörren på Myrorna. Några förströdda blickar bland halsbanden och sjalarna som hänger precis i ögonens första blickfång. Överpris, ful, nej, nej, nej, usch. Jag tittar upp och ser hur en flock av målmedvetna sakletare lyfter på krukor, bläddrar bland galgar och noga granskar prislappar och eventuella malhål. Jag fingrar på ett par beiga gubbyxor och biter mig i läppen. En suck och ytterligare några steg in i klädhavet. Något grönt glimmar till framför mig. Gröna paljetter, silkigt grönt tyg, raka vadderade axlar. Utan att tänka så slänger jag den trötta klänningen jag plockat till mig i ren tristess och rusar fram mot klädställningen och den sammetsgröna skatten. Jag ser hur ytterligare ett second-hand-rovdjur får syn på guldet och hetsigt släpper galgar med använda plagg så att de skramlar i golvet. Jag prisar gud att jag valt mina allra skönaste skor och studsar fram medan min rival osmidigt ramlar fram på höga kilklackar. Väl framme tar jag ett andetag av andakt och tar galgen från ställningen. I ögonvrån ser jag hur vintagemonstret stövlar åt sidan och återvänder till sin sorgsna klädhög som redan antastats av andra hungriga loppisdårar.

Några piruetter in i provrummet. En snabb titt på prislappen. Känner att det inte spelar någon roll. Jag kan absolut inte hänga tillbaka diamanten i butiken igen. 40 kronor! 40 kronor! Och den satt som en smäck.

Jag studsade glatt hem med påsen virvlande i handen och bad en kort tackbön till loppisguden i himlen.

Hjärnsläpp.



Tack
Jessica, självklart heter det grytlapp.
Eller grythandske.

Ojoj...

Tack fina ugnshandske.

.

Jag har minsann fått mamma att gilla loppis. Ett paket från växjö kom susande hem till mig och innehöll fina dukar och handdukar samt ett par söta ugnshandskar...(så kan man inte säga är jag övertygad om, men vad heter det?? Hjälp!) Vantar? Jag hittar inte ordet. Irriterande. (Sitter och söker på google, kan vara en av de intelligentaste sökningarna hittills, Inte bränna händerna ugn vante.)

I alla fall, tack fina mamma för att du är den finaste mamman i världen. Och tack fina ugnshandske för att du hindrar mina fingrar från att brännas när jag bakar bullar.

En tågresa med nyklippt hår.

.

Efter en månads tågluff så åkte jag min sista tågresa på ett tag igår. Från Växjö till Uppsala. Med nyklippt hår.

Ett fint vykort.

.
Mail, sms, facebookinlägg och mms i all sin ära. Men gamla, hederliga, fina vykort gör en faktiskt extra glad. Ingen livshistoria behövs printas ner på baksidan, bara några ord och det värmer i hjärtat.

Man borde definitivt skicka fler vykort.

Från baguetter till uppsalafrukost.

.
Från baguetter, billigt vin, sangria, paella med räkor och otaliga drinkar till hederlig uppsalafrukost. Det känns lite vemodigt, men samtidigt har jag saknat min fina lägenhet. Nu ska jag börja pyssla, laga mat och ha sönder fint poslin igen. (Förhoppningsvis mindre av det sistnämnda.) Det känns bra att vara tillbaka ändå.


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida