JAG MÅSTE JU FÖR BÖVELEN JULPYNTA!

 
Jag vet inte vad som hände igår. Jag blev stående i dörren in till mitt kök och bara kände hur julfebern vällde in över mig. Jag tittade på den gula retromönstrade duken. På den brun och vitrutiga gardinen. På trätulpanerna i den blå vasen. På allt mintfärgat och somrigt. I huvudet började en liten julbjällra ringa. Plingelingeling.
 
JAG MÅSTE JU FÖR BÖVELEN JULPYNTA!
 
Snabbt vek jag ihop min favoritduk och stoppade in huvudet i det stökiga skåpet med dukar och handdukar och räfsade ner en juleduk. Rusade upp på vinden och letade fram ljusstaken till fönstret. Upptäckte till min stora förfäran att den inte fungerade. Satte på min skorna och halvsprang ner till stan. Köpte adventsljustake, mossa, julstjärnor, julgardin, stearinljus, glögg, grankransar, julbelysning och julekulor. Kom hem. Arrangerade adventsljusstaken, satte upp gardinen, fixade kruka till julstjärnan och hängde upp kransarna.

Sedan blev jag stående i köket beundrandes mitt juleverk. Andades ut. Gick bort till sängen och somnade. Helt slut.
 
 
 
 
 
Nu första advent, nu kan du komma.
 

Två gånger jeans!

 
Nu får ni baskemej ta och köpa mina jeansklänningar hörrenini! Den första har jag inhandlat på Vaksala torg och är väldigt fin så köper ni den ej behåller jag den själv. Jeansklänning nummer två fick jag i födelsedagspresent av min fina vän Feben när vi bodde i London. Hon jobbade på det anrika Harrods och klänningen är från Whistles. (Kan känna mig hjärtlös som säljer denna födelsedagspresent...förlåt Feben!) 
 
Här hittar ni jeansklänning nummer ett.
Och här hittar ni jeansklänning nummer två. 
 
 
 
 
Hoppas ni får en fin lördag! 
 

Med min bästa väska på min bästa loppis.

 
Hej och hå! Bor ni i Uppsala så kan ni trava ner på stan och leta upp senaste numret av magasinet Upsalia där jag figurerar på sidan 14. Stående med min bästa väska på min bästa loppis: Vaksala torg såklart! Jag ska visa lite fler bilder inom kort här på blogga. Bilder som är tagna av fotografen Lisbeth Spörndly
 
 
 
 

En kul grej!

 
 
Ni som följer mig på instagram (där jag heter emeliefridae) vet kanske redan att jag fått den stora äran att göra en praktiktermin på organisationen Kvinna till Kvinna i höst! En organisation som stödjer över hundra kvinnorganisationer i fem konfliktdrabbade regioner. Jag ska sitta på kommunikationsavdelningen och syssla med lite allt möjligt. 
 
 
 
 
Helt underbart roligt och jag är så jävla glad. Hoppas ni får en fin fredagkväll!
 
 

Ny klänning och nytt hår.

 
Jag har ny klänning från Stadsmissionen och nytt kort hår. Lite för kort. Jag känner mig som en sjuårig skolflicka som studsar in i klassrummet med äppelkinder på 50-talet. Men det kan vara en vanesak också. Frisören som klippte mig var i alla fall eminent och om ni ska klippa er i Uppsala så tycker jag att ni ska gå till Sturegatan 16. En mysig salong med originalinredning från 1964! 
 
 
 
Nu ska jag åka in till Stockholm och gå på hattfest på Vintagefabriken. Pöss! 
 

Du är en bonde.

 
Du är en bonde. Du lever ute på de skördestinna vidderna. Med dina kor och dina höns. Din traktor och din skördetröska (eller vad det nu heter). Du trivs med ditt bonneliv där du sliter med spenar, sådd och vedklyvare. Varje dag arbetar du i ditt anletes svett och när du tittar ut över dina ägor så minns du din bondesläkt vars ägor gått i arv i generation efter generation och nu finns i dina händer. Men någonting skaver. Du känner dig ensam och ditt kök förfaller. Du behöver en bonnamora för att ditt allmogeliv ska vara komplett.
 
Här kommer programmet Bonde söker fru in i bilden. Och jag tänker att DET KAN VÄL INTE VARA SÅ JÄVLA SVÅRT ATT SKAFFA SIG EN FRU? Det enda du behöver göra är att: 
 
 
 
 
 
 
...vara MANLIG! Och helst kunna lyfta bode kor och hantera en motorsåg. 
 
 
Vips så kommer ditt liv att vara fulländat! Ditt gamla allmogekök med mossgröna luckor kommer att bytas ut och det kommer att gnistra av kvinnlig intelligens (alltså kunskap om vart olika rengöringsmedel gör sig bäst och exakt hur man polerar soffans mässingsknoppar) 
 
 
 
Kanske kommer du att lära dig saker du aldrig trodde var möjligt! Som att... 
 
 
 
...baka! Hallongrottor, kanelbullar, wienerbröd, pepparkakor, arraksbollar, budapestbakelse, dammsugare, havreflarn, franska pinnar, prinsesstårta, lussebullar, sockerkaka och rulltårta. 
 
 
 
 
 
Och för att nu prata till alla framtida bonnamoror. Kom ihåg att...
 
 
 
 

 

 

Paket!

 
Nu har jag skickat ut lite mer paket med kläder på posten. Hoppas de når fram till de väntande i Asarum, Göteborg och Umeå! 
 
Vill ni också handla får ni inte glömma att kolla in min Bloppis. Gör det här. 
 
 
 
 
 
Hoppas ni haft en fin dag! 
 
 
 

Hawaiiskjorta!

 

 

Väldigt fin Hawaiiskjorta i glada färger!

 

 

 

Inhandlad på Beyond Retro. Jag skulle uppskatta den till en storlek S eller M. Går att ha knuten i midjan till ett par höga byxor eller nedstoppad i kjol. Eller som den är över ett par tights.

 

 

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN!

 

SÅLD!

 
 

Jeansklänning från Whistles.

 
 

Fin jeansklänning från Whistles i London!

 

 

 

Storlek S i mörkt och ljust jeanstyg. Krage och knappar samt fina detaljer. Mycket bra kvalité! Väldigt fin med till exempel ett par lila eller gula strumbyxor till.

 

 

 

 


KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN!

 


SÅLD!

 

 

 

 

Jeansklänning.

 
 

Fin jeansklänning i storlek 34/36!

 

 

Väldigt fin på sommaren med bara ben till och ett par vita tygskor. Eller nu på vintern med en blus eller t-shirt under och färgade strumpbyxor!

 

 

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN!

 


SÅLD!

 

 

 

 

Senapsgul klänning med djup rygg.

 
 

Väldigt fin klänning i senapsgult med djup rygg!

 

 

Passar väldigt bra med ett par svarta eller färgade strumpbyxor till. Storlek XS/S eller 34/36.

 

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN!

 

 

SÅLD!
 

Retroblommig klänning!

 
 
En fin fin retroblommig klänning i storlek XS/S!

 

 

Väldigt färgglad och med fina detaljer såsom knappar och fickor. Fin som den är eller med en blus under! Färgglada strumpbyxor gör den ännu gladare.

 
 
 
 
 
 
SÅLD!
 
 

Äntligen lingonvecka!

 
I morse var det inte bara kaffekokaren som stod och kokade på min spis vill jag lova. Även menskoppen guppade mysigt upp och ner i en alltför rymlig kastrull.
 
 
 
En kopp varm menskopp comin up! 
 
 
 

Kort frippe.

 
 
Jag tror jag ska klippa av håret mitt. Bara kapa rakt av. En kort frippe alltså. Vad tror ni? Ock är det någon som vet någon bra frisör i Uppsala? 
 
 
Pöss
 

Tack!

 
Hörrni! Tack tack tack för alla fina tips om era favoritområden i Stockholm! Det verkar som om Årsta är en stor favorit och många andra ställen söder om söder. Det är väl just där vi vill bo. Tror vi... Vi var ju som sagt på visningar igår och vår stora favorit var Midsommarkransen. Vi gick runt med frost på kinderna och glans i blick. Men som jag har förstått så är det dyrt att köpa där. Såklart.
 
 
Årsta hann vi inte med att besöka men det är verkligen värt ett besök nästa gång jag åker in till Hufvudstaden. Alltså på torsdag!
 
 
 
 
Fortsätt väldigt gärna att ge era tips här och ha en bra måndag!
 

Lägenhetsvisning och en förfrågan.

 
Idag ska jag och min karl gå på lägenhetsvisningar. Kanske inte för att köpa. Utan mest för att insupa de olika områdena och ja, börja någonstans i vårt lägenhetsletande. Vi ska till Årsta, Enskede, Stureby och Midsommarkransen. Om ni vill så får ni gärna berätta om era favoritområden i Stockholm. Vart ni bor och om det är bra. Om ni har något ställe ni absolut tycker att man ska bo på och varför. 
 
 
Tyvärr så är sjävla innestan inte aktuell. Så mycket pengar har vi ej. Annars hade man ju gärna bott på Söders gamla höjder. En port i en kullerstensgränd. Ett gammalt rött plank. Tre meter i tak och spröjsade fönster. Trånga innegårdar. Men söder om söder är också fasligt vackert. 
 
 
 
 
Ni får gärna skriva någon rad eller två om ni vill! Och ha en bra söndag. 
 

Lördag.

 
Jag vill bara önska eder en glad lördag! Hoppas den bär med sig behagliga saker i sin barm. Jag ska in till Stockholm och träffa svärföräldrarna. Äta på restaurang. Spatsera på söder. Insupa min framtida bosättningsplats (alltså själva staden, ingen boning ännu) 
 
 
 
 
Kram och tack för att ni läser!
 
 
 

Den röda klänningen.

 
 
BGKUfa on Make A Gif, Animated Gifs
 
Jag har blivit lite insnöad på 60- och 70-tal på sista tin. Jag går liksom fram och tillbaka på modets tidslinje och kan inte bestämma mig. Jag har dock mer och mer börjat inse att man inte behöver bestämma sig. Jag behöver inte definiera mig med bara 50-tal eller bara 70-tal. Det som är så fantastiskt är ju att man kan mixa alla dessa modetider. En 70-talsklänning, en 50-talshatt och så ett par 90-talsskor på det. Bam. 
 
I alla fall. Denna fina 70-talssak (?) köpte jag på butiken Pop i Stockholm. En butik fullproppad med bara färgglatt 60- och 70-tal. Fantastiskt butik skulle jag sä. Klänningen kostade 380 kronor vilket är i det dyraste laget för mig MEN jag tänkte att jag var värd den... 
 
 
 
Hoppas ni får en fin fredagkväll! Fredag hurray! 
 
 
 

Pop!

 
Hej och hå! I tisdags var jag i Stockholm och tittade in på en fantastisk butik på Skånegatan. Ni har säkert botaniserat där redan men för mig var butiken ny. Pop hette den och jag provade minst tio klänningar för att tillslut köpa en röd sak. Som ni ska få se framöver (älskar den). Ni ska också få se ett randigt kläddon som jag handlade på Stadsmissionen. 
 
Pop kommer även dyka upp i min Loppisguide som jag känner börjar expandera mer åt stockholmsområdet. För INGEN har ju skrivit en stockholmsloppisguide förut (hehe).  
 
 
 
Hoppas ni haft en fin torsdag!
 
 
 

Vintagefrisyrer!

 
Ni vet det där hemliga projektet jag deltog i i somras? Det där som gick under den kryptiska hashtaggen #theretroelleproject på instagram? Tadam tadam! Resultatet är en fantastisk bok om vintagefrisyrer som kommer att finnas i bokhandlarna i mars nästa år. 
 
Boken är skapad av Sarah Wing som äger frisörsalongen Retroella, Emma Sundh och fotograf Martina Ankafyr. Det är min fina vän Karoline som pryder omslaget och enligt säkra källor ska jag finnas med på två ställen i boken.
 
 
 
 
Spännande! 
 

Bon apetit!

 
Det är val om drygt ett år. Soppan av politiska partier kokar. Den röda tomatbaserade mjuka soppan där allt mixats ihop till en len kräm bubblar ikapp med den mer bitiga blåbärsoppan där enskilda blåbär puttrar upp till ytan. Klättrandes på varandra för att nå toppen. Den är inte mixad. Den är inte len. Den är bitig och skalet från blåbären fastnar mellan tänderna. Den är individbaserad. 
 
Brevid dessa två skålar av skilda hopkok står en skål som inte kokar alls. Den är liten och låter man sina näsvingar vädra i dess luktfält är det en frän doft som kröker flimmerhåren. Det luktar hat. Det luktar inskränkthet. Det luktar förtryck. Det luktar helt enkelt skit. Tittar man riktigt noga ner i den där soppan så kan man se en liten liten man flyta runt på en liten liten luftmadrass i blått och gult. Han sitter ihopkurad med glasögonen på sned och ser arg ut. Förbistrad. Stackars fan. 
 
Den där lilla skålen av illaluktande vätska är på väg att ta över och kanske trycka bort de andra två sopporna. Kanske blåbärssoppan kommer välkomna lite extra kryddning i sin. För att fler ska äta. För att den ska hällas över till en större kastrull. Till en stor gjutjärnspanna.
 
Men är det så farligt då? Eftersom 10 % av soppätarna föredrar en som luktar skit så borde det ju inte vara något fel. Som en sån där ost, ni vet. Som luktar väldigt äckligt men som sedan smakar gott. Ja, eller tvärtom. Något som luktar gott men sedan smakar förjävligt. Kan så många människor verkligen ha fel? 
 
För att lämna soppan (jag vet inte varför jag började skriva om det i första hand). Titta väldigt gärna på Sverigedemokraternas valaffischer av äldre årgång för att förstå vad det är ni håller på att rösta in i vår riksdag. Eller varför inte få in på vår meny. 
 
 
 
 
 
 
Bon apetit! 
 
 
 

Lyckospasmer!

 
 
_NqOU4 on Make A Gif, Animated Gifs
 
Hej och hå! Just nu sitter jag på String Café i Stockholm och myser för mig själv. Alltså verkligen myser. Sitter och ler lite läskigt för mig själv. Sippar på det kolsyrade vattnet ibland. Ler lite till. Detta för att jag fick reda på något så fantastiskt roligt idag! Så fint och bra att jag knappt kan kontrollera min kropps lyckospasmer! (Nepp, jag är inte gravid) 
 
 
 
 
Det kommer bli en bra vår! (Ja, jag tänker redan på våren. Detta därför att denna höst har varit ytterst smärtsam) Puss!
 

Två nya paket!

 
Nu har jag skickat iväg två nya paket innehållandes två plagg från min Bloppis! Den blommiga blusen susade iväg till Göteborg och klänningen med prästkragar for till Solna.
 
 
Hoppas de har kommit fram som de skulle. Just nu finns tre olika klänningar till försäljning i Bloppisen. Kika in här om ni är sugna på att köpa någon av dem. 
 
 
 
 
 
 

50 nyanser av sexism.

 
Idag tycker jag att ni ska läsa Sveriges Kvinnolobbys debattartikel i Dagens Arena. Den handlar om KappAhls sexistiska kampans "50 shades of grey" som de istället kallar "50 nyanser av sexism."
 
 
Läs den genom att klicka på bilden ovan och glöm inte heller att läsa om deras projekt Reklamera här.
 

Östregårdsfynd del två.

 
Det loppades en massa prylar när jag var hemma i småland senast. Den första skörden av dessa tingestar hittar ni här. Nu är det dags för del två! 
 
 
 
Östregårdsfynd nummer sju:
 
 
 
En FANTASTISKT fin jordglob som Mårten kastade sig över. I ett kritiskt ögonblick hade även en tant sina händer på globen och menade att hon tagit i den först. Mårten stod på sig och det hela slutade med att hon lommade iväg och mumlde något om att den var trasig i vilket fall. Förmodligen med förhoppningen att Mårten skulle ställa tillbaka den i hyllan. 250 kronor kostade den. 
 
 
 
Östregårdsfynd nummer åtta: 
 
 
 
Ett fint rött paraply för 25 kronor. 
 
 
 
 
Östregårdsfynd nummer nio:
 
 
 
En fin ljusstake perfekt för att ha adventsljus i. 10 kronor. 
 
 
 
Östregårdsfynd nummer tio:
 
 
 
 
Fyra whiskeyglad av okänt märke. 10 kronor/styck. 
 
 
 
 
 
 
Det var det hele! Hoppas ni haft en fin söndag!
 
 

Klänningsfredag.

 
Fredag! Hurra! Först och främst hurra för helgen. Hurra för att jag ska baka bröd tills ikväll. Hurra för fotbollsmatch med vänner i vår otroligt pyttelilla soffa. Och så hurra för att det nu finns tre nya klänningar i min bloppis! Alla tre med viss blomsterkaraktär skulle jag säga. De små bruna och röda i klänning nummer ett. De blå, röda och gula i klänning nummer två. Och så de för ögat nästan osynliga blombladen i klänning nummer tre. 
 
Gå gärna in och buda så lovar jag att omsorgsfullt slå in ett litet färgglatt paket på posten till er! Lövar!
 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL KLÄNNING NUMMER ETT.
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL KLÄNNING NUMMER TVÅ. 
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL KLÄNNING NUMMER TRE. 
 
 
 
Ha en bra kväll!
 
 

Blommig klänning med pärlemoknappar.

 
 
En blommig klänning med pärlemoknappar! 
 
 
Blå, röda och gula blommor mot en vit botten. Knäppning hela vägen ner. 100 % viskos. Storlek 42/44 men jag skulle säga att den är något mindre. Den går finfint att ha med ett skärp i midjan! (se bild) 
 
 
 
 
 
 SÅLD!
 
 

A-linjeformad småblommig klänning.

 
En fin A-linjeformad klänning hurra! 
 

Bruna och röda små blommor i mönstret. Rymlig och uppskattad storlek S/M. Krage och knäppning upptill. Skjortklänningskaraktär. Fin med skärp i midjan eller bara som den är. 

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN!

 

SÅLD!

 

 
 

Duvblå 60-talsklänning med pärldetaljer.

 
 

Denna klänningen är fantastiskt fin. Men jag måste göra lite rum i min garderob och därför tog jag beslutet att sluta vara så sentimental över mina kläder och sälja. Buhu. I alla fall. Här har ni ett fantastiskt fint 60-talsfodral i duvblått med pärldetaljer kring kragen. Jag misstänker att den är handsydd då den saknar både tvättråd/lapp i nacken. Perfekt längd och superfin med vita eller svarta strumpbyxor till! Liksom såklart bara ben och ett par pumps. 

Det är svårt att på bilden återge det fina blommönstret i tyget som är av silkeskaraktär. 

 

Storlek XS/S eller 34/36. Den passar mig och jag har 36/38 (se bild)

 

Ungefärliga mått: 

Midja: 72 cm

Längd: 80 cm

Byst: 80 cm

Höfter: 92 cm

 

 
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN! 
 
SÅLD!
 
 
 

Nu skola jag icke frysa när vintern griper tag i mitt arma gäddhäng.

 
Jag har tidigare nämnt att jag lider av koft och varmatröjor-brist. Eller jag vet inte, brist kan vara att överdriva. Jag har en hel drös av varma tröjor både i källaren, på vinden och i lådan under sängen. Men ja, jag är lite trött på dem *förbannar min egen konsumtionshets* (till mitt försvar köper jag bara secondhand). Mitt sikte har i alla fall under senaste tiden varit inställd på koftor och varmare tröjor. Det var med detta i tanken jag stegade in på Myrorna idag och kom ut med en påse innehållandes tre styck kläddon av denna typ. 
 
 
 
 
 
En klarröd kofta för 85 kronor. 
 
 
 
 
En vinröd ribbstickad för 105 kronor. 
 
 
 
 
 
Och en puderrosa (en färg jag sällan använder) för 45 kronor. 
 
 
 
 
Nu skola jag icke frysa när vintern griper tag i mitt arma gäddhäng. Puss! 
 
 
 
 
 

Luggen.

 
Jag hittade dessa bilderna i mitt arkiv för ett tag sedan. LUGGABSTINES! Varför behöll jag inte min lugg? Alla månader kämpandes med dess motstridiga utväxt och eviga nedfall i ansiktet. Kli i pannan. Den var ju fruktansvärt fin ändå. Luggen. Och nu kan jag inte klippa den igen när jag härdat ut väx-ut-för-fan-luggdjävul-fasen.
 
 
 
 
Obs obs. Väldigt medveten om detta ytliga i-landsproblem. Obs obs. 
 
 

Vit klänning med prästkragar.

 
 

Vill ni köpa ett snyggt fodral med prästkragar? Den är från City Triangles i 100 % bomull. Snygg med en kofta över till vardags eller utan till fest. Till exempel med vita strumpbyxor! Lite 60-talsvibbar med mönstret och A-linjeformen. Dragkedja baktill. För endast 100 kronor blir den din och då ingår frakt! FANTASTISKT! 

 

Jag skulle säga att detta är en rymlig XS. Kanske S. Jag är numera en 36/38 och jag kan ha den! 

 

 

Interested? Maila till [email protected]. Pöss!

 

SÅLD!

 

 

 

 


Två gånger Jimmie.

 
Denna man har varit lite av en huvudperson i media den senaste veckan. Bland annat i detta klipp. (Klicka på bilden för att komma till klippet)
 
 
 
Jimmie. Jimmie the one and only. Åkesson alltså. Han är en hyvens man. Så jäkla påläst och källkritisk. Lägger alltid fram ett helt lass med korrekt data som han med precision kan stå bakom när de ifrågasätts. Han har faktiskt EN BOK om invandring och brott där det framkommer att invandrare är mer våldsbenägna. Förmodligen med en stor doss källkritik flimrande framför de välputsade glasögonen. Men det fungerar uppenbarligen. 10 % av sveriges befolkning tycker det är väldigt bekvämt att skylla det mesta på invandringen. Det är ju lättare så. Lättare än att gräva lite djupare och titta på strukturer. Osv. 
 
 
 
 
Och så bjuds han som bekant på tårta under sin boksignering. Vilket ligger till grund för detta fantastiska spel jag tycker ni ska spela tills fingrana blöder. Testa att spela genom att klicka på bilden. 
 
 
 
 
 
Heja den verklighetsfrånvände! 
 

Östregårdsfynd del ett.

 
Nu tänkte jag visa eder vad jag gjorde för loppisfynd när jag var nere i småland förra helgen. Jag, mamma, Maria och Mårten styrde kosan mot den bästa loppisen ever: Östregård Antik och Loppmarknad i Moheda. Jag skulle nog kunna påstå att 45 % av tingestarna i min lägenhet är därifrån. Eller nja, nu överdriver jag. 35 %. 30 %. Mycket i alla fall.
 
Det är omöjligt att åka dit utan att komma hem med en överfull påse. Man kan dessutom hitta diverse billiga skatter. Om man är där i tid och beredd att låta sig svepas med av en hel hord brunstiga loppisrävar vars upphetsade kroppar slingrar sig in i bland skatterna vill säga. Man får inte ha klaustrofobi (vilket jag har i en mild dos) och dessutom vara villig att slänga sig fram i folkmassan och låta ett helt bord med vereco-glas åka i golvet till priset av att du lyckas fånga upp det du letade efter. För det händer. 
 
I alla fall. 
 
 
 
 
Östregårdsfynd nummer ett: 
 
 
 
En juleduk med enbärskvistar och hjärtan. 10 kronor. 
 
 
 
Östregårdsfynd nummer två: 
 
 
 
En väldigt fin tekanna med bambuskaft (dricks te ur denna i detta nu). Av okänt märke. 35 kronor. 
 
 
 
 
Östregårdsfynd nummer tre: 
 
 
 
En fantastisk stol av märket Fanett från Edsbyverken. I Björk och teak. 250 kronor. 
 
 
 
Östregårdsfynd nummer fyra:
 
 
 
Champagneglas. Tunga. 10 kronor styck. 
 
 
 
 
Östregårdsfynd nummer fyra, fem och sex:
 
 
 
En handuk i retromönster, 5 kr. Plastmuggar till frilufsdagen, 5 kr/st. Och så glasskydd i form av små böcker! 25 kr/st. 
 
 
 
 
Det kommer mera! 
 
 

Nu är det slut!

 
 
Bianca och Tiffany Kronlöf, löv them, ska skriva en humorserie med namnet "Nu är det slut!". Nour El-Refai, löv you, kommer att stå för regi! Serien ska innehålla samhälllssatir, humor, musik och normkritik. Hurra säger ja! De vill dock ha hjälp att samla in material. Av dig!
 
De vill gärna att man skickar in sina berättelser på tema:
 
1. Värsta komplimangen
2. Bästa förolämpningen
3. Jag kom undan för att...
 
Maila till [email protected]
 
 
Hurra!
 

Skjortklänning från BY MR E.

 
För några dagar sedan fick jag ett väldigt trevligt paket på posten. (Det bara rasar in paket just nu, är det för att det snart är juletider eller whats the delio? Trevligt är det i alla fall!) Det var från Mikael som driver webshopen BY MR E. Inuti låg en fantastiskt fin skjortklänning! Som passade perfekt med vita strumpbyxor till och mina gula skor från Tjallamalla. 
 
 
Jag tycker att ni alla ska gå in och kika i i deras webshop genom att klicka på länken ovan eller varför inte här. 
 
 
 
Tack tack tack BY MR E! 
 
 
 
 
 

Två www-places.

 
Hipp hurra, det är fredag! Och hipp hurra för dessa grymma www-places som får en att skratta och peppa:
 
 
 
 
 
 
 
Klicka på bilderna för att komma till respektiva sida. Ha en fin fredag!
 
 
 
 

Det första bloppispaketet.

 
Igår skickade jag iväg mitt första bloppispaket! Det susade iväg i ett färgglatt papper till Lidköping. Jag hoppas min gröna kjol kommer trivas där och att den passar köparen. 
 
 
 
Kika in i min bloppis här och ni vill handla någe!
 
 

En fråga.

 
Jag fick en fråga. Som är svår att besvara. Besvärlig. Men jag tänkte bara ge min syn på det hela.
 
 
 
 
Jag anser att feminismen inte ser ut på ett sätt. Jag anser att feminister kommer i alla olika former. Ser olika ut. Du väljer själv. Om du vill raka dig under armarna eller inte. Om du vill ha röda läppar och tjock eyeliner. Om du vill ha vippiga kjolar eller stora byxor. Långt eller kort hår. Självklart är det viktigt att ifråga sätta själva strukturen bakom anledningen till att du spenderar en halvtimme framför spegeln varje morgon med brunkrämen liggandes som ett tjockt täcke över dina stackars porer. Även ifall man vill sminka sig tror jag det är viktigt att fråga sig själv varför man gör det. Och även ifall man hävdar att man gör det för sig själv, för sin egen skull, så finns det ju en konstruktion bakom. Könsroller som är skapade av samhället. Vi lär oss att vi som kvinnor ska ha ett vackert yttre för att behaga männen. Patriarkatet. Vill man ge fullständigt fan i det så gör man det. Men trivs man i klänning och i smink så tycker jag man ska ha det.
 
Typ så. Vad tänker ni?
 
 
 
 
 

Blöppistjat.

 
 
 
Hej och hå. Nu finns tre nya plagg i Bloppisen. Handla om ni vill! 
 
 
 
 
Ha en fin onsdag. 
 

Småblommig blus.

 
 
 
Denna blus är fasligt fin. Jag skulle säga att den är ett mellanting mellan en storlek S och M. Det beror på om man vill ha den tajt eller lite lösare. Jag har den lite bylsigare.  

Perfekt att ha till höga jeans eller kjol. Eller bara som den är över ett par leggings. Knappar i pärlemo! 

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN! 

 

SÅLD! 

Gul blus med vita hjärtan.

 

Denna lilla skapelse passar perfekt nedstoppad i ett par höga jeans eller till en kjol! I bra skick, endast använd några gånger. Passar en XS. I 100 % polyester och med knäppning i armarna. 

 

Nytvättad och nedpackad med omsorg i ett färglatt paket vid köp. Jag lovar! 

 

 

KIKA IN HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN! 

 

SÅLD!

 

 

En prickig klänning.

 
Med risk att se ut som Mimmi Pigg har jag inhandlat en rödprickig klänning. I hundra procent bomull, från Wahls och med viss retrokänsla. Lite 70-tal skulle jag gissa. Vad tror ni? Den kostade i alla fall 65 kronor på Myrorna. 
 
 
 
Pöss. 
 

Bara 13 timmar kvar.

 
Glöm inte att buda på den gröna kjolen om ni vill ha den! 13 timmar kvar och nagelbitigt spännande. Den dyra klenoden är uppe i hela 56 kronor med två ivriga budare med fyra lagda bud var. Tradera har sällan skådat en auktion av sådan enträgen art! 
 
 
 
Klicka här för att komma till annonsen. 
 

En jordglob och en pinnstol.

 
Några av helgens loppisfynd får här illustreras av min hjärtevän. En fantastiskt jordglob och en pinnstol. Båda från Östregård Antik och Loppmarknad i Moheda. Jag har köpt en massa annat grejs som kommer att synas här på blogga inom kort. Håll även utkik på närmre presentationer av både jordglob och pinnstol. 
 
 
 
Hoppas ni haft en bra helg! 
 
 

Angående den kommande helgens festligheter.

 
 
 
 
 
 
 
Glad Halloween!
 
 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida