Nya läggan i Gröndal del nummer ett: Vardags/kakelugns/sov och teverummet!

 
 
Det har blivit dags för det första inlägget från min nya lägenhet i Gröndal. Hurra! Detta är synen man möts av när man kommer in från hallen. Fåtöljen är en Emma-fåtölj och köptes på Repris på Bondegatan. Soffan köpte jag på Blocket och hade ett himla sjå att transportera från Gruvbacken på Söder till Kvinna till Kvinnas kontor vid Globen. Där fick den vila i två månader innan den hamnade i min lägenhet. Mattan är persisk från IKEA. 
 
 
 
 
Bordet är ett "lövet" från IKEA. Blomman fick jag av en fin granne. Den lilla tändsticksasken är från någon loppis i småland och fatet är från Återbruket på Götgatan. 
 
 
 
 
Kuddarna är ett ihopplock från olika loppisar och tavlan hängde i min mormors mormors hus. 
 
 
 
 
Hyllplanen är från IKEA och har fyllts med både böcker och prylz. Som min lilla rådjurssamling, bröllopsfotot på mormor och morfar, min mini-symaskin, den fina karaffen jag fick av farmor och miniteven som egentligen ska stå i ett dockskåp. 
 
 
 
 
Ljusstakar, ljuslyktor och små mini-böcker som fungerar som glas-underlägg. 
 
 
 
 
Mamma och pappa finns närmast taket. 
 
 
 
 
Kristallkronan i taket är från Östregårds loppis i Moheda. Helt fabulous! 
 
 
 
 
Kakelugnen är som sagt lägenhetens stora höjdpunkt and i love it. Jag längtar tills jag sitter i soffan och sörplar te och eldar i den när höstrusket viner utanför fönstret. Här ser ni också en skymt av sminkbordet som ska få en närmre presentation senare. I ett annat inlägg. 
 
 
 
Hoppas ni tyckte det var kul med en liten inblick! 
 
 
 
 
 
Puss and löv.
 
 

En ledig dag med en massa göromål.

 
 
Idag har jag haft en ledig dag från jobbet. Vilket såklart betyder städning, tvättning, fixning, lagning, handling, pyssling. Ja, ni fattar. Inte så stor ledighetsaura över denna onsdag egentligen. Men, nu ska jag inte vara bitter. 
 
 
 
Jag har också: 
 
 
1)
 
 
 
 
Tittat på Tusen gånger starkare och susat tillbaka till min skolgång och blivit så jävla förbannad över saker som hände. Jag har också tänkt att denna film kommer jag visa för mina framtida barn. Jag skulle också visa den i skolan om jag vore lärare. Sådana saker har jag tänkt. 
 
 
 
 
 
2)
 
 
 
Förberett och skrivit talkort till Superfesten a lá Supersnippan som kommer att äga rum på fredag! Jag kommer att vara konferencier och fabulösa kvinns som Clara Henry, Victoria Kawesa och grundaren av intagramkontot Svart kvinna kommer att tala. Dj:a gör bland annat grymma Ametist Azordegan och Mahoyo. 
 
Kommer bli fett och kul och pepp och fantastiskt! Eventet hittar ni här. Köp biljett! 
 
 
 
 
3) 
 
 
 
Känt igen mig och småflinat åt den här. (Tryck på bild för länk) 
 
 
 
 
Puss och godnatt!
 
 
 
 
 
 
 

Guldkoftan, svett på överläppen och en mjukstart efter bloggens sommarvila.

 
 
Ärade bloggläsare! Tänk att några av er kikat in här trots att uppdateringen varit under all kritik. Det värmen i hjärtat och från och med nu har jag tänkt att försöka kravla mig tillbaka till en normal blogguppdatering. Hoppas ni hänger med mig? Snälla. 
 
Sommaren är ju faktiskt inte slut. Verkligen inte (Hemska tanke!) Men i augusti börjar ju saker så smått gå tillbaka till sitt vanliga. Och det är faktiskt ganska trevligt ändå. 
 
 
För att snabbt samarfatta mina göromål under min frånvaro:
 
- Jobbat sex dagar i veckan
- Svettats kopiösa mängder svett på överläppen (se bildbevis på detta på bild tre ovan)
- Flyttat
- Fixat i nya läggan, dvs ordnat, packat upp, satt upp hyllor, strukturerat osv. 
- Suttit på Gröndalsberget och kollat på solnedgången, druckit rödvin och rökt en cigg eller två
- Badat i Mälaren
- Börjat gå på vattengympa på Eriksdalsbadet 
- Målat Guldfittor
- Sålt Guldfittor på Strand
- Inte gått ut och festat någonting på grund av jobb
- Umgåtts mycket med mig själv och spenderat mycket tid inuti mitt eget huvud
 
 
 
 
Nu är jag tillbaka! Bilder på lägenheten kan väntas (kul!) och så andra spännande grejor. 
 
 
 
 
 

Vinn en Guldfitta!!Det är ett jävla tjat om Guldfittorna just nu! Men ikväll kommer de ju att sälja som smör i solsken (hehe) på Debaser Strand. Och obs obs det är varma tider! 

MEN, ni kan också vinna en! Följ instruktionerna ovan! Tjoho. Ses ikväll! 
Köp en Guldfitta på Syrran Sthlm Debaser Strand!

 
 
Alla Guldfitte-köpare-to-be! På fredag kommer jag att befinna mig på Debaser Strand och sälja mina Guldfittor för det unika priset 200 kr/st. Det är Syrran Sthlm som har klubb och det kommer att bli grymt roligt och feminist-peppigt! 
 
 
Kom och köp och kom ihåg att cash is queen. Kan någon bara köpa så det inte blir pinsamt? Snälla...? För er som inte bor i Stockholm, eller inte har möjlighet att komma, så drar såklart beställningsapparaten igång igen till hösten. 
 
 
 
 
Klicka på bilden ovan för att komma till eventet, eller här! Puss!
 
 
 
 
 

En smygtitt!Här kommer ett litet smakprov från nya lägenheten! Stay tuned för mer sä jag bara. Så länge får ni följa mig på instagram: emeliefridae! Love you! 

Patriarkatet kan ge fan i våra kroppar.


Välkomna alla nya läsare!


Instagram! 
Just ja! Om ni mot all förmodan inte skulle överleva utan min existens så kan ni följa mig på instagram under sommarvilan. Emeliefridae heter jag där. 


Saknar er! 

Hej och hejdå på ett litet tag.


Ärade läsare, ni vet nog att jag älskar er. Väldigt mycket. Men just nu använder jag inte min dator och internet alls. Det märker jag att inte ni heller gör för jag har märkt att ni droppat av. Jag hoppas innerligt och från botten av mitt hjärta att ni kommer tillbaka. Det måste ni! Grrr. 

Jag tänkte i alla fall demonstrera, med ett par bilder, vad jag pysslar med senaste tiden: Jobbat. Väldigt mycket. Jag springer runt på Söder varje dag och moppar, steker, torkar, leder, lägger om, medicinerar, gråter, tappar, tröstar och putsar. Ibland tar jag en paus och lägger mig på en bänk på Greta Garbos Torg. (Ganska ofta) 

Står i kön till Trädgården med min vän Anna. 

Hamnar på bild. Rödvinssusig. 

Handlar ingredienser till Vietnamesiska vårrullar på en asiatisk livs på Ringvägen. 


Tillagar vårrullarna i en lägenhet på Gärdet. 

Besöker Gröndal och peppar peppar peppar inför att nycklarna till min lägga kommer att ligga i mina händer på måndag. 
Solar på Gröndalsklipporna med en solstol mellan bena och tänker att Gröndal är den finaste plats på jorden. 

Och så packar jag. Och allt är kaos. Men hoppfullt. 


Med detta sagt vill jag härmed säga att min blogg tar en liten sommarpaus. Säkert inte så lång. Bara tills allt är iordning i min nya lägenhet och i min skalle. Tills vi hörs igen vill jag att ni njuter skiten av denna sommar och säg gärna hej om vi ses. (Träffade två fina tjejer på Trädgården i lördags och det var väldigt fint.) Detta betyder tyvärr också att försäljningen av Guldfittor tar ledigt. MEN det går bra att beställa. Ni hamnar på väntelista. Och jag återkommer till er snart! 

När vi hörs igen kommer ni få se allt från min nya lägga och följa med i processen. Lite annat kul kommer också hända. Hihi. Vill ni mig något (bara säga hej eller fråga något) så maila gärna [email protected]


Puss och en massa kärlek, systerskap och power. 
För att kärlek finns i alla former.

 
 
 
 

Två dyrgripar.Jag är en dålig bloggare just nu. Å andra sidan är ni fan dåliga läsare (hihi, nej jag skojar bara!) Ni är världens bästa. Men ni lyser med er frånvaro. Detta för att jag hoppas att ni är ute och njuter av sommaren istället. Verkligen. 
 
 
Jag jobbar och shoppar. Jag har bland annat köpt dessa två godbitar: 
 
 
 
1) 
 
 
 
En grön Emma-fåtölj med gult medaljongmönster. Heter det brokad månne? Till nya läggan. Hurra hurra!
 
 
 
 
2)
 
 
En väldigt fin brun klänning med rosa rosor. På min bästa bästa second-hand-butik: Stadsmissionen vid Nytorget. 90 kronor. 
 
 
 
 
 
Jag älskar er!
 
 
 
 
 

"Du har ju bara fått för lite kuk."

 
 
När man är feminist. Och kvinna. Så får man ofta höra, som mothugg och svar till alla ens argument om jämställdhet och antirasism, att man behöver eller inte har fått tillräckligt med... gissa...?
 
Kuk.
 
Snopp. Lem. Dick. KUK. Oftast kuk. I kommentarsfält, på flashback och i en och annan jimmie-mun kan man alltså urskönja ett "Men, du har ju bara fått för lite kuk" eller "Du behöver ju slappna av, få lite kuk." 
 
Okej. Kan vi lösa detta en gång för alla? Det här med att feminister inte får tillräckligt med kuk. Eller att vi ens behöver kuk. Vill ha kuk. Har kuk? 
 
Om vi börjar med den rent köttsliga kroppsavgreningen. Penis alltså. Menar ni, flashbacks-dudes och antifeminister, att vi, om vi skulle få mer av denna blodfyllda vara skulle botas från vår feminism? Är det något i själva ollonet, eller måhända förhuden, som liksom förenas med våra invärtes slemhinnor och sedan verkar internt? Färdas detta sedan med blodet och hamnar i vår hjärna, vårt hjärta och våra celler? Medicinerar oss från våra erfarenheter av orättvisa och vår politiska övertygningar? OMG. Detta låter otroligt farligt och jag vill uppmana ALLA att använda kondom. Könssjukdomar är en utopi jämfört med detta nya hot. Kom ihåg, var tionde huvud på utestället kan vara Sverigedemokrat. 
 
Sedan tar vi det rent bokstavliga och grammatiska. Har det blivit ett missförstånd i denna sägning? Menar ni KUL? Med bokstaven L alltså? Att vi feminister borde ha mer roligt? (dåligt höhö) 
 
Det tredje är det kroppsliga. Det njutningsfulla. Alltså själva känslan av att få något som fyller upp ens slidöppning. Om det nu kan vara det ni menar med att "vi behöver mer kuk". Ja, det är skönt. Ja, vi kvinnor har en massa känselspröt (förlåt, jag älskar det ordet) som får det att spritta ut i fingertopparna när ni tränger in i oss. MEN: Detta skulle ju även kunna vara något helt annat. Det skulle kunna vara ett finger, en gurka, en dildo, en tunga... ja ni fattar. Det är alltså inte er kuks själva igenproppning av vår kroppsöppning som är det enda önskvärda. Detta leder oss osökt in på nästa punkt.
 
Alltså den punkt att feminister har bättre sex. Och ni, kära antifeminister, rasister, rövhattar och fascister, har sämre. Vi feminister vet nämligen något som inte ni verkar veta. Att det inte är enbart KUKEN som tillfredställer en fitta. För att citera Tiffany Kronlöf: "Låt mig få presentera klittan, den sitter mitt i fittan." För att uppnå optimal njutning, om det nu är det ni tycker vi verkar behöva eftersom vi är så oerhört bittra och förstör stämningen, så ska nämligen även klittan, läs klitoris, stimuleras.
 
Och det, kära kränkta man, behövs ingen kuk för att göra.
 
 
 
 
 
För att lite snabbt utgå från mig själv (utan att bli för personlig) som både är feminist och är fittbärare. Som älskar att ha sex med män. Jag behöver inte mer kuk. Jag får tillräckligt med kuk. Lagom med kuk. Så mycket kuk jag vill ha. Jag säger nej till kuk. Jag säger ja till kuk. Att jag behöver MER kuk är inte svaret på ert problem med mig. Det är en låg, ointelligent respons på ett mycket större problem. Det är en härskarteknik som ni använder för att manifestera din redan överordnade position. 
 
 

Så, nu har vi löst detta. Puss! (aaah, skönt)
 
 
 
 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida