Intervju med Snippasmycket-Caroline!

 
Idag kan ni läsa en intervju som jag gjort med Caroline Nordlund som skapar Snippasmycket. Det säljs till förmån för Kvinna till Kvinna och har slagit rekord i försäljningssiffror! Hurra!
 
 
 
 
Gå in och läs genom att klicka på bilden ovan! Snippasmycket hittar ni här. Håll även era ögon öppna för ett samarbete med snipptema inom kort. (!)
 
 
 

Varför hatar du män?

 
 
 

Ett kvinnoseperatistiskt heaven on earth.

 
Just ja, jag var ju på Dramaten för ett tag sedan och såg Mästaren och Margarita. Jag hade ju tänkt att dokumentera lite från byggnadens enastående exteriör men eftersom det inte är min grej så blev den enda bilden jag tog denna (...) Den är från teaterns toalett där ett glas rödvin och ett glas bubbel gått genom kroppen för att tillslut hamna i porslinskoppen. Lite av dess innehåll gick upp till huvudet också. 
 
 
 
För övrigt är jag väldigt uttömd i huvudet efter tre fantastiskt roliga och lärorika dagar på Kvinna till Kvinna. Typ ett kvinnoseperatistiskt heaven on earth. Verkligen. Jag ser fram emot en hel termin innanför dess väggar. Om ni inte kollat in deras hemsida gör det här och glöm inte gilla deras facebookgrupp! 
 
 

Bloggfika i icke kvalitetssäkra bilder.

 
Jag är inte världsbäst på att fota. Jag kan knappt redigera och jag vet inte hur jag ställer in kameran. Jag bara trycker på utlösaren och sedan redigerar jag lite vitbalans och exponering. SÅ ni har säkert sett hundra gånger finare bilder på andra bloggar från den fina bloggfikan som ägde rum i söndags. Är ni fotokräsna får ni alltså titta in på bloggar som nämns i detta inlägg för kompletterande dokumentering. Med det sagt, här är mina bilder från bloggfikan på Vintagefabriken! 
 
 
 
Caroline var där och satt halvt gömd bakom en rosa ros. 
 
 
 
 
 
Johanna doppade tepåse i kopp på ett ytterst graciöst sätt. (!) 
 
 
 
 
Lisen tittar fram över lövrusk, Sandra ler fint, Emma kliar sig på axeln och Johanna försvinner bakom blomster.
 
 
 
 
All eyes on Emma. 
 
 
 
 
Ett stycke Elsa-kjol och ett stycke egen-kjol. 
 
 
 
 
 
Elsa Marie och Karoline tar för sig av Emelies muffins. Lisen är verkligen pillemariskt asgullig på alla bilder. 
 
 
 
 
Vissa plagg kom i dubbletter!
 
 
 
 
Det provades och klämdes på alla fina ting. 
 
 
 
 
Och denna fina bild på Karoline med hennes nya blå klänning får avsluta bloggfikan! 
 
 
 
 
Förutom alla som hamnat på bild så var även Jessica och Annika med och smuttade kaffe och smaskade kakor. Väldigt trevligt och fint! Tack tack tack för detta! 
 
 
 
 

Hotellhej!

 
Y2A0Mk on Make A Gif, Animated Gifs
 
 ...jag bor på hotell! Detta hör inte till vanligheterna. Men jag tänkte att jag var värd det. Som en liten förebered-mig-inför-praktiken-taktik. För vad kan vara bättre än att strutta runt i alldeles för stora hotelltofflor, titta ut över söder-stockholm från ett vindsfönster, äta hotellfrukost, hämta gratis kaffe och te i hotellbaren och borra ner huvudet i fyra mjuka hotellkuddar (!). Perfekt efter en fika på Vintagefabriken med Johanna, Emma, Sandra, Lisen, Karoline, Elsa Maria, Annika, Jessica, Elsa och Emelie. Väldigt trevligt!
 
 
 
 
Sov gott! 
 

Fika på Vintagefabriken.

 
Idag åker jag in till Stockholm och träffar lite fina bloggbrudar på Vintagefabriken. Sedan stannar jag där över natten för imorgon börjar min praktik på Kvinna till Kvinna. 
 
 
 
Hoppas ni får en fin söndag! 
 

Upp mot Hälsingland.

 
 
gif maker
 
Nu kommer det vara tyst här på bloggen över helgen. Jag åker nämligen upp till Hälsingland och Mårtens familj! Förhoppningsvis har de byggt ett nytt dass tills dess (bilden ovan är från i somras). Nej, jag skojar bara. De har faktiskt mulltoa inne i stugan.
 
 
 
 
Hoppas ni får en fin helg! Tack för att ni läser. 
 
 
 

Guldfittan i stringhyllan.

 
Hej! Jag tänkte bara visa hur guldfittan ser ut där den står i stringhyllan. En perfekt kontrast till det gulligulliga porslinet och plåtburkarna! Brevid står min Frits friska fisk-burk design Anita Nylund och så familjen Pepparsson från samma formgivare. En perfekt bild av de två huvudämnena som utgör min blogg. (Muttor och porslin hehe) 
 
 
 
 
Förresten! Håll utkik efter en fittrelaterad tävling som dyker upp på bloggen inom kort! (!) 
 
 

Do you do that to the guys?

 
 
 
 
 
 
 
 Cate
 
 
 
 
 
 

Bloggar om vintage och retro på Besökstoppen.

 
Mitt och Karolines nylle finns på Besökstoppen minsann. Tillsammans med lite andra tips på bloggar som handlar om vintage och retro. Kulio! 
 
 
 
 
Tack Besökstoppen! 
 
 

Tre fina saker.

 
Jag tänkte dela med mig av tre fina saker denna tisdagskväll. Två saker som får mig att vilja dansa ungefär såhär: 
 
 
 
 
Med exakt den minen. Dessa tre saker är:
 
 
 
 
1)
 
 
 
Fantastiska Filippa Bark. Se hennes framförande under Guldbaggegalan igår genom att klicka på bilden ovan eller på denna länk. Det vägde liksom upp att Sissela Kyle höll på att rasistskämta hela tre gånger. Ofräscht. 
 
 
 
2)
 
 
Att Camila och Mireya, Judith Kiros och Valerie Kyeyune Backström äntligen fått upp sin hemsida Rummet! En plattform för samtal, diskussion och analys för rasifierade feminister och antirasister.
 
Klicka på bilden eller länken för att komma dit!
 
 
 
3) 
 
 
Att nästa vecka börjar min praktik på Kvinna till Kvinna. Pendlarkortet in till Stockholm är redan fixat och ja, jag är redo. 
 
 
 
Hoppas ni får en fin kväll. 
 
 
 
 
 
 

Vilken är din viktigaste jämställdhetsfråga?

 
 
Hej fina ni! Vad gör ni? Denna extraordinärt färgsprakande måndagskväll (ehm). Jag sitter i ett tomt universitet och tittar på Guldbaggegalan. Det fyller det tysta med glada människor, bubbel, musik och tacktal. Fint.
 
Jag tänkte fråga er ifall ni ville svara på en liten liten enkät och hjälpa Amalia på Globala Gymnasiet? Hon jobbar med ett skolprojekt som heter "Demokrati 2014" och vill underska vilka jämställdhetsfrågor som är viktiga för svenska befolkningen inför valet och allmänt. Resultaten kommer sedan kokas ner till en debattartikel! Frågan är som följer:
 
Vilken är din viktigaste jämställdhetsfråga?
 
 
 
Om ni vill hjälpa till kan ni klicka på länken ovan. Tack för att ni finns!
 
 
 
 

Och plötsligt är du en människa.

 
 
 
 
 
 
Gif lånad av bästa When you are a feminist.
 
 

Söndagskjol.

 
Kjolen är från en vintagebutik i New York, blusen från Vaksala torg, och skorna är nya och är från Myrorna. Håret är lockigt på grund av foam rollers och strumpbyxorna är från H&M. 
 
 
OBS! Så här ser jag icke ut idag. Jag är en dränkt katt efter tre timmars simhallsaktiviteter. Äta banan och läsa tidning, simning, ångbastu, stretch i värmepool, tvagning, vanlig bastu och påklädning. 
 
 
 
Hoppas ni haft en fin söndag!
 
 
 
 

Nej. Så, då var det löst.

(Bild lånad av Hejblekk)
 
 
 
Jo, angående Belinda Olssons program Fittstim - Min kamp på SVT som visades i torsdags. (Jag tror ingen missat den reaktion som avsnittet väckte på sociala medier och i massmedia.) Jag tror jag väljer att inte titta på programmet. Jag tror inte att jag orkar. Jag orkar inte bli upprörd och ledsen. Jag orkar inte dra mig i håret och bita mig i läppen och göra grimaser och skvimpa ut kaffe i mitt knä.
 
Men jag orkar kämpa vidare för ett mer jämställt och feministiskt 2014. Jag orkar fortsätta driva kampen tillsammans med er och jag hoppas ni orkar också. För jag vet att feminismen är viktig, att vi unga feminister idag gör ett fruktansvärt viktigt arbete och att vi bär med oss så mycket insikter. Vi vägrar bli fördummade och nedtystade. Vi är för sjutton framtiden!
 
 
 
Istället för att jag ska babbla här så läs gärna (och lyssna) :
 

På Bianca Kronlöf i SVT om feminismen idag
 
Margret Atladottirs text på Politism
 
Maria Sveland i ETC
 
Marimba Roney i Aftonbladet
 
Och sist men inte minst:
 
 
 
 
 
 

Jag skola icke mera frukta mitt överblivna ansiktsfläsk.

 
Det här med att vilja ändra på sin kropp. Korrigera små felaktigheter och vara JÄVLIGT missnöjd med diverse kroppsdelar. Det är en heltidssysselsättning utan slut och tar väldigt mycket energi. Mina fixeringar brukar gå i perioder. Oftast är det magen. Ibland rumpan. Kanske brösten. För tillfället har jag hittat en helt nytt organ att utforska: Dubbelhakan. Jag tycker mig se den överallt. På alla gamla bilder, i hela mitt arkiv på datorn, i fotoalbumet jag gav till Mårten i födelsedagspresent och i spegeln på morgonen. Hej dubbelhaka! Jag klämmer på den tills den blir öm och sedan trycker jag halsen bakåt i en krampaktig rörelse för att helt blotta dess existens. Detta leder till huvudvärk och spändhet i axlar och nackmuskulatur. Jag har till och med utövat "penntricket" på den och nej, pennan stannar inte kvar.
 
Men jag skola icke mera frukta för mitt överblivna ansiktsfläsk!
 
 
Jag har nämligen hittat den ultimata produkten för mitt problem. Nämligen...
 
 
 
 
 
...Neckline slimmer! Genom att fästa denna lilla tingest mellan hakan och bröstet, sätta dig skönt i soffan och titta på ditt favoritprogram så kan du bli kvitt din dubbelhaka med bara två minuters övning per dag. Ett dramatiskt resultat! Den "gör dina underliggande muskler fastare i halsen och stramar åt huden." Den har dessutom tre motståndsnivåer efter ambitionsnivå (alltså exakt hur jävla gärna du vill ha bort din dubbelhaka): låg, mellan och hög. Fungerar både för nybörjare av dubbelhaksträning och mer avancerade användare. (!)
 
 
 
Bara titta på resultatet:
 
 
 
 
 
 
Detta är ju amazing. Helt fantastiskt! Inga piller eller kirurgiska ingrepp. Hurra!
 
 
 
 

Mästaren och Margarita.

 
Just ja! Jag har glömt att berätta om den finfina klappen jag fick av min ärade p-vän under julehelgen. Nämligen en bok (Mästaren och Margarita) och inuti boken två biljetter till premiärföreställningen på Dramaten! Hurra! Så imorgon styr vi kosan till huvudstaden för att vara kulturella deluxe.
 
 
 
 
Läs mer om föreställningen här och hoppas ni får en fin onsdag!
 
 

Polyesterfint!

 
(Jag får ursäkta för klumpig text och hoppar direkt till...)
 
Badräkten alltså. Världens finaste och bästa uppfinning som slår ut alla trådiga tangiatrosor och minimala trekantsöverdelar. Helst med en sån där 50-talig flärp (vet någon vad denna tingest heter?) nedtill för att skapa iluusionen av en klänning och dölja eventuell bångstyrig fittbehåring. Jag har älskat och använt min blommiga från Beyond Retro lite för mycket under sommarens tärpaliv och i simbassängen under hösten. Den är nu trasig och utnött och jag måste köpa en ny. Polyesterunderverken ovan är från Modcloth och frestar till inköp. De har även fina bikinis med höga trosor.
 
 
 

Puss!
 
 
 

Gubbslemsdiplom.

 
k8A7JN on Make A Gif, Animated Gifs
 
I vår börjar ett program med den enligt många problematiska frågeställningen "Har feminismen gått för långt?" på Svt. Belinda Olsson, författare till Fittstim, är programledare och vill undersöka om det är just så. Om feminismen spårat ur. Som ett litet smakprov av programmet släpper hon idag tillsammans med Bianca och Tiffany Kronlöf låten "Gubbslemsdiplom". För mig är detta en liten indikator på svaret till programmets frågeställning... 
 
 
 
 
 
Klicka här för att se videon, lyssna och även läsa texten till låten. 
 
 

En rödglittrig polo.

 
När jag var ute hos Agnes så stoppade jag såklart in näsan i hennes garderob. Ett stort antal nyförvärvade plagg hängde där och glittrade på sina galgar. Inhandlade i San Francisco i den legendariske stadsdelen Haight-Ashbury. Speciellt en röd glittrig polo fastnade jag för och lånade hem. Visst är den fin? 
 
 
 
 
Kjolen köpte jag nyligen på Myrorna för 45 kronor och strumbyxorna är från Asos. Hoppas ni får en fin måndag! 
 
 

De 10 mest sexistiska reklamerna under 2013.

 
Den amerikanska nättidningen Adweek har listat de 10 mest sexistiska reklamerna under 2013. Bland nudlar, Axe, dammsugare och Ford finns mitt scoop (haha) om American Apparels misogyna flanellskjorta på plats fyra. 
 
 
 
Kika in här för att kolla på hela listan och låt oss nu för bövelen utrota all sexistisk reklam under 2014 (utopi jag vet). Och så får ni ha en fin söndag! 
 
 
 

En svart polotröja.

 
Jag har köpt mig en svart polotröja. Varm i halsen och fin till kjol. 
 
 
 
 
Nu ska jag ta bussen ut till Wiiks folkhögskola och hälsa på Agnes. Laga linsgryta och dricka rödvin. Lyssna på ett balkanband. Väldigt folkhögskoligt. Fantastiskt alltså. Hoppas ni får en fin helg! 
 
 
 
 

Skriv under för kvinnors deltagande i fredssamtal om Syrien!

 
 
Snart börjar min praktik på Kvinna till Kvinna och jag är så fruktansvärt pepp. Taggad. Exited. Just nu håller de på med ett initiativ tillsammans med Women’s International League for Peace and Freedom (WILPF), Noble Women’s Initiative, Global Fund for Women och 15 andra kvinnorättsorganisationer världen över. Initiativet handlar om en namninsamling som kräver att kvinnor finns representerade vid alla kommande fredssamtal om Syrien. En underskrift innebär att ett brev skickas iväg till olika personer i maktposition under ett fredsamtal kring Syrienkonflikten i Geneve den 22 januari.
 
 
 
 
Jag bestämde mig för att skriva under. Gör det ni också! Klicka här för att komma till namninsamlingen. Läs också om varför det är så otroligt viktigt att kvinnor är delaktiga i fredsprocesser här.
 

Skumrullarna - resultat steg för steg.

 
Okej. Nu är det dags att utvärdera skumrullarna (foamrollers alltså) som sattes fast på mitt arma huvud igårkväll. De gick faktiskt väldigt bra att sova med måste jag säga. Jag vaknade med panik någon gång runt sju och ville slita bort dem med våld men sansade mig. Nedan följer resultatet steg för steg: 
 
 
 
 
Så här såg jag ut när rullarna satt på plats. Fick tips om att icke sova med hårnätet över rullarna då det kan gå sönder. Det är bättre att vira en sjal runt kalaset. (Tack Ann!) 
 
 
 
 
 
Efter att ha pillrat ur alla rosa små skummisar vart jag något orolig. Jag undrade liksom vart allt hår tagit vägen. 
 
 
 
 
 
Jag drog igenom lockarna med fingrarna och ja... jag vart fortfarande orolig och lite rädd. 
 
 
 
 
 
Sedan borstade jag igenom lockarna noga och rundade dem inåt. Oron försvann och resultatet blev ju svinfint! Och väldigt stabilt. Det känns som om stormen Ivar eller Gudrun skulle kunna svepa in och inte ett hårstrå skulle krökas. 
 
 
 
 
 
Yepp, det var foamrollers det. 
 
 
 
 
 
Hoppas ni får en fin dag! 
 
 
 
 
 

Sivlettopaket.

 
Idag fick jag paket från Sivletto. Innehållandes foamrollers, hårnät och läggningsvätska. I skrivande stund sitter jag med en syrlig doft från denna vätska i näsborrarna och ett hårnät kring pannan. Vi får se hur det går att sova på kalaset och om det blir bra imorgon. 
 
 
 
 
 
Godnatt och puss! 
 
 

En blommig menskopp?

 
 
 
 
Jag har seriösa plans på ett blogg-namns-byte. En stor förändring att göra. Ajajaj svindlande tanke. Men jag känner att jag inte är så blommigt tekoppig nuförtiden. Mer blommigt menskoppig. I den blommiga menskoppen kan både min fäbless för loppis och tantsysselsättning möta min mer rabiata feministsida. Ni vet den där orakade, fradgatuggande manshatande sidan av varje sann feminist? Jag tänker att det blommiga i menskoppen är lite retro-kitsch-pincurls-koka-kaffe-och-dricka-på-fat-mysigt medan blodet inuti symboliserar det hysteriska patriarkatkrossande monster jag är egentligen är. Eller OCKSÅ är. (Hehe) 
 
 
 
Så vad tycker ni? Hiss eller diss? Flipp eller flopp? Bra eller anus? 
 

Pälsängrar!

 
Jag rotar runt i lådan i garderoben efter mina mysbyxor. Slänger ut allt på golvet och stannar upp då jag ser något röra sig i botten på lådan. Jag lutar mig närmre och tänder lampan i taket. En liten larv krälar runt mot den vita bottnen och en annan ligger stilla i hörnet. Någon har krupit ur sitt skal som ligger brevid. 
 
PÄLSÄNGRAAAAAAAAAR! Helvetes jävla skit. Små äckliga kryp som äter upp min älskade kläder. Vi upptäckte att de även finns i hela min älskade soffa. Min gröna men ack så osköna. Vi slänger ut den och så börjar den stora utrotardagen. Med dammsugning, vädring, skakning, tvättning och frysning. 
 
 
 
 
 
Är det någon annan som varit med om dessa små sattyg? Buhäääää jag orkar inte. 
 

En svart klänning med vit krage.

 
Jag har en ny svart klänning med broderad vit krage. A-linjeformad och inte sådär fasligt jävla tajt över min gasiga IBS-mage. Fantastiskt alltså! 
 
Jag hittade den på Tradera för 200 kronor. 
 
 
 
 
Pöss! 
 

2014 är fittans år!

 
 
Fram med guldfittorna i bokhyllan och låt oss fira att 2014 kommer att bli fittans år! 
 
 
 
 
 
 
(Seriestrippen är gjord av Nina Hemmingsson) 
 

Kosan styrs till Örebro.

 
7vCPZr on Make A Gif, Animated Gifs
 
Nu åker jag till Örebro för att bada äventyrsbad, gosa med barn och laga middag med pojkväns-släkt och vänner. 
 
 
 
 
Hoppas ni får en himla fin helg! 
 
 

Sexton julegranar.

 
Snart är det verkligen dags att säga adjöss till julen. Vinka av den och lägga den i byrålådan bland alla andra jular. Jag känner dock att jag ska ta en sista liten julesväng. Detta eftersom jag sett så många fina granar i mitt bloggflöde under den gångna veckan och själv detta år inte pyntade någon egen gran. Det blir också ett enastående tillfälle att visa lite av de bloggar jag själv följer. Var beredd på en barrig granoverload. 
 
 
 
 
Fin-julegran nummer ett) 
 
 
 
Lovisas gran som fick stå vid fönstret på ett litet bord. 
 
 
 
 
 
Fin-julegran nummer två) 
 
 
 
Emmas gammelfina med foten i en kruka. 
 
 
 
 
 
Fin-julegran nummer tre) 
 
 
 
Härliga Lisens sparsmakat pyntade men ack så gröna. 
 
 
 
 
Fin-julegran nummer fyra) 
 
 
 
Floras klassiska med smällkarameller. 
 
 
 
 
Fin-julegran nummer fem) 
 
 
 
Jessicas inklämda, lilla gröna. Med perfekta paket under. 
 
 
 
Fin-julegran nummer sex) 
 
 
 
Elsas genom en spegel. 
 
 
 
Fin-julegran nummer sju) 
 
 
 
Emmys med röda julekulor. 
 
 
 
 
Fin-julegran nummer åtta) 
 
 
 
Emmys alternativa kvistgran med rosa pompoms! 
 
 
 
 
Fin-julegran nummer nio)
 
 
 
Carolines klassiska med svenska flaggor. (Hon är ju själv finare än granen!) 
 
 
 
 
Fin-julegran nummer tio) 
 
 
 
Sandras med tillhörande paketexplosion. 
 
 
 
Fin-julegran nummer elva) 
 
 
 
Hannas med en ännu större paketexplosion och silvriga girlanger. 
 
 
 
Fin-julegran nummer tolv) 
 
 
 
Jennifers med tomtebloss. 
 
 
 
Fin-julegran nummer tretton) 
 
 
 
Elsas i bakgrunden av sin egen fina uppenbarelse.
 
 
 
 
Fin-julegran nummer fjorton) 
 
 
 
Karolines minigran! 
 
 
 
 
Fin-julegran nummer femton) 
 
 
 
Claras med foten i en plåtspann. 
 
 
 
Fin-julegran nummer sexton)
 
 
 
Emelies fantastiska av kontaktplast! 
 
 
 
 
Nu får det vara nog med julegranar tycker jag! Eller vad tycker ni? Nu är det nytt år och snart vår! (...) Stor kram till er! 
 
 
 
 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida