Mormors fina burkar.

.
.

 

 

 

 

När jag var hemma hos mormor senast så hittade jag dessa fina små byttor från Deco Hälsingborg. Den stora är från serien Allmoge och designas av Gunilla Wide och den mindre sylt-burken har en fabriksetikett utan närmre information om designer. Men fina är de båda två!

 


Alla har vi varit barn.

.
.
.

 

 

 

 

Min moster gungar i sin blommiga klänning och min mamma hänger med nyklippt lugg i en lekställning. En grupp kusiner leker på gräsmattan och kastar grus från grusgången. Jag kan riktigt höra hur mormor står i köksfönstret och ropar åt dem att sluta.

 

Alla har vi varit barn. Oförstörda.


Romantisk-shabby chic-rokoko-stil?

.
 
.
 
.
 
.
 
.
 

 

 

 

 

Jag tycker det är väldigt roligt att blanda och mixa ihop olika stilar. Eftersom min lägenhet domineras av retroprylar så bestämde jag mig för att ”missmatcha” lite i mitt vardagsrum. Soffgruppen och övrig möblering går i 60-tal med teakmöbler, broderade kuddar och starka färger. Men i andra änden av rummet har jag nu gjort i ordning en liten läshörna i romantisk-shabby chic-rokoko-stil. (?)

 

Den lila-rosa rokokofåtöljen hittade mamma på Erikshjälpen i Växjö för 300 kronor. Den broderade kudden är secondhand och filten är från IKEA. Piedestalen med vita blommor fick jag i julklapp och den är från Alvesta Form och Design. Ljusslingan är från Åhlens och hyllorna från IKEA.

 

Hyllorna ska fyllas med mer böcker och pryttlar efter hand. Men där står bland annat en fin barnbok som jag hittade hemma i en gammal låda och ett foto på min dansande morfar.


Stringhyllan är uppe minsann.

.
 
.
 
.
 

 

 

 

 

Stringhyllan är äntligen uppe! Efter lite krångel med expanderskruvar, några extra knackningar i väggen och konstateranden om ”att det sannerligen är en märklig vägg” så hänger den stadigt.

 

Och jag är så glad så glad.


Mamma, pappa, Zally och en rosa rokokofåtölj.

 

 

 

Mamma och pappa kommer snart till Uppsala. Och jag ska bjuda dem på fiskgratäng och potatismos. Som bonus har de med sig vår hund Zally och en ny rosa rokokofåtölj som mamma hittade på Erikshjälpen för 350 kronor. Kommer få en mysig helg!


Gröna soffa.

 

60-tals-inspirerad soffa från Swedese, 10 700 kronor.

 

 

Min egen soffa, andrahandsfynd, 400 kronor.

 

 

 Jag var inne och kikade lite på Hus och Hems Retrospecials hemsida och hittade en liten soffguide. Upptäckte en väldigt fin 60-tals-inspirerad soffa som påminner lite lite om min egen. Fast min var betydligt billigare. Och kanske lite hårdare...


Stringhylla på väggen där.

.

 

 

 

 

 

Mamma och pappa har en fin stringhylla i sitt sovrum. Med en massa böcker och så mammas två nallar från när hon var liten. Så söta.


En superhjälte i röd mantel.

 

 

 

 

Jag har världens finaste pappa. Min egen superhjälte. När än jag behöver det har han slängt den röda manteln över axlarna, sträckt armen ovanför huvudet och tagit ett språng ifrån marken. När jag var på språkresa i England och en trumpen busschaufför dumpade av mig ute i förorten, i mörkret, bland låga tegelhus och skällande hundar, var han där på en sekund. När ett vulkanutbrott försenade min hemflytt från London hjälpte han mig snabbt att boka om biljetten. När väggarna i min lägenhet prompt bestämde sig för att vägra bära mina nya hyllplan från IKEA så var han där med borren. När en arg fastighetsmäklare på cockney-engelska skällde och viftade med skyhöga räkningar för en vattenläcka jag inte orsakat så fixade han biffen.

 

Oavsett om jag nu lärt mig att lösa saker på egen hand. Utan att frenetiskt knappa in det välmemorerade mobilnumret på mobilen och snyfta fram mitt missmod. (Okej, det händer fortfarande ibland...) Så är han fortfarande min superhjälte. I röd mantel. Världens bästa pappa.


En mönstrad kjol som plåster på såren.

 

 

 

 

 

En fin mönstrad kjol som jag fick som plåster på såren för en misslyckad utförsäljning när jag jobbade på American Apparel i London. En utförsäljning som urartade totalt och hela Brick Lane fullständigt myllrade av människor. Det såg ut ungefär så här.

 

Hur som haver, jag fick en fin kjol så jag är glad.


Saffransgifflar i mitt hjärta.

 

 

 

 

Hur vet man när julen börjar sitt intågande? Jo, när det finns saffransgifflar på ICA. Jag kan inte hålla mig ifrån dessa underbara skapelser.

 


Min fina mormor.

.
.
.

 

 

 

I helgen var min fina mormor och hälsade på mig i Uppsala. Vi åt middag och satt och pratade vid mitt köksbord, sov skavfötters i min säng, gick stadsvandring från domkyrkan upp till slottet och drack kaffe och åt bakelser på Ovfhandals.

 

Jag hoppas inte hon blir alltför arg på mig för dessa fyra bilder som jag hittade på henne i hennes gamla fotoalbum. Jag tycker i alla fall hon är fantastiskt fin, min fina mormor.


En brun diamant.

.
.
.

 

 

 

Idag åkte jag in till Stockholm med min mormor som har varit på besök. Och gissa vad jag hittade? Jo, denna finfina klänning! För 30 kronor på Hötorget. Jag blev så glad! Och titta på den fina kragen!

 


En grön måltid.

 

 

 

 

Jag hoppas inte man blir vad man äter. För i sånna fall förvandlas jag snart till en gröngöling. Närmare bestämt till spenatsoppa och knäckebröd med keso och avokado.Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida