Romantisk-shabby chic-rokoko-stil?

.
 
.
 
.
 
.
 
.
 

 

 

 

 

Jag tycker det är väldigt roligt att blanda och mixa ihop olika stilar. Eftersom min lägenhet domineras av retroprylar så bestämde jag mig för att ”missmatcha” lite i mitt vardagsrum. Soffgruppen och övrig möblering går i 60-tal med teakmöbler, broderade kuddar och starka färger. Men i andra änden av rummet har jag nu gjort i ordning en liten läshörna i romantisk-shabby chic-rokoko-stil. (?)

 

Den lila-rosa rokokofåtöljen hittade mamma på Erikshjälpen i Växjö för 300 kronor. Den broderade kudden är secondhand och filten är från IKEA. Piedestalen med vita blommor fick jag i julklapp och den är från Alvesta Form och Design. Ljusslingan är från Åhlens och hyllorna från IKEA.

 

Hyllorna ska fyllas med mer böcker och pryttlar efter hand. Men där står bland annat en fin barnbok som jag hittade hemma i en gammal låda och ett foto på min dansande morfar.

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0