#backazara, Ja jaja podcast och Moa McAllister - Tre powertips för dagen!

 
 
Tänkte dela med mig av tre tips idag, denna något molninga tisdag när världen är lite sömnig och männen lever loppan på en stark kvinnas bekostnad. Detta för mig alltså osökt in på tips nummer ett. Nämligen att:
 
 
 
 
 
Backa och stötta artisten Zara Larsson. Vad har hänt då? Zara kritiserade i Dagens Nyheter överrepresentationen av män på Bråvallafestivalen marknadsföringen av henne som artist. Aj då. Hatet visste inga gränser. "Hon borde få en lavett", "Hon är bara en fjortisbrud", "Snart går hon ut med att hon är lebb också", "Hon har växt upp och blivit en riktig fitta", "Kan någon misshandla Zara". Ja, den sakliga kritiken haglar från befolkningen med snopp. Därför vill jag skicka en massa kärlek till en stark kvinna som trycks ner och förminskas, kallas fjortisbrud och fitta, när hon gör sin röst hörd. Appropå att bli kallad fitta: MEN TACK FÖR ATT DU TYCKER  ATT JAG HAR BÅDE DJUPET OCH VÄRMEN. 
 
 
 
 
 
 
Jag vill även tipsa er om en fantastiskt bra podcast som görs av powerkvinnsen Elinor Svensson och Felicia Jackson. Ja jaja podcast heter den och den kan du susa till genom att trycka här eller på bilden ovan. I det senaste avsnittet pratar de lite om medelålders män och det är ju ett av mina favoritämnen... hehe. Så bra och så mycket powah! LYSSNA. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sist men absolut inte minst så har min vän och grymma artist Moa McAllister släppt sin första låt Belong som ni kan lyssna på genom att klicka på bilden. Så jävla bra! Jag säger bara: Lägg namnet på minnet. MOA MCALLISTER. MOA MCALLISTER. Omslaget till låten är förövrigt i Silvana Imam-klass. Ett bra betyg. Det bästa betyget. 
 
 
 
 
Puss! 
 
 
 
 

Fredags-outfittan.

 
 
Såg här såg jag ut i fredags när jag gick till Trädgården och partajade med Anna och Stina. Det var en fin kväll med ömma fötter och kanske lite för mycket vin. Eller nej förresten, lagom mycket vin. Men huvudet var lite tungt dagen efter när jag begav mig till jobbet. För övrigt jobbar jag svinamycket just nu, därav lite tystnad här. Men så äre ibland. 
 
 
Toppen köpte jag av ElsaVintagebloppisen, kjolen är från Myrorna, strumpisarna från Indiska och träskorna från Pop på Skånegatan. 
 
 
 
 
PUSS!
 
 
 
 

Citrongul vintageklännig 50-tal till salu!

 
 
 
 
 
Denna blåsa är så fin. Men ack, lite lite för liten för mig i midjan. Med frågan: är någon intresserad av att köpa den? (Ja ja ja)
 
 
Den är i 100 % bomull (gissar jag) och jag gissar också att den är uppsydd/handsydd. Den är i VÄLDIGT bra skick och modellmässigt en 50-talare. Måtten är:
 
Midja: 64 cm
Byst: 80 cm
Stuss: Fri
Längd: 85 cm
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Köp min fantastiska vintageklänning från Tidens Melodi! 50-tal och vippig.

 
 
 
Snyft och böl. Men nu måste jag sälja min fina klänning från Tidens Melodi. Dels för att min ekonomiska situation är lite odräglig och för att jag tänker att någon annan skulle klä bättre i denna pärla. Så tråkigt att den bara hänger på en galge och är ledsen för att inte få bäras. 
 
 
Så: 
 

En fantastiskt fin 50-talsklänning kan bli din! 

 

100 % bomull med innekjol för extra fluff. Litet bälte i midjan. Väldigt unik och finns ingen annan i sitt slag!

 

 

Uppskattad storlek: 36/38 med måtten:

Midja: 66 cm
Byst: 92 cm
Längd: 60 cm (från midjan)

 

 

Se Tradera-annons här för mer info och pris! 

 

 

Blått och rött och svart.

 
 
Nej, man kan inte riktigt ha benen helt bara i detta sommaroväder. Men då får man liksom go half way och ha dem lite halvt bara. Som mina blå byxor. Världens skönaste och fyndade på Färgfabrikens loppis för 20 kronor. De röda skorna är från Myrorna och den röda sjaletten är mormors som jag råkade få med mig från hennes sommarstuga (förlåt mormor!) och den svarta tröjan är från H&M. 
 
 
 
 
Nu ska jag ut och promma i Vinterviken. En ny rutin jag hittat som är så jävla fabulös. Försöker tänka att jag ska njuta av sommaren trots att den är kall och regnig och det går ganska bra när man går i skogen och tittar på klorofyll och andas mälar-luft. 
 
 
 
 
 
Puss på er!
 
 
 

NaturalCycles!

 
 
 
Hej allihop! I förra veckan fick jag ett väldigt bra paket på posten. Nämligen ett startkit från NaturalCycles! Det är en preventivmetod helt utan hormoner som går ut på att du mäter din temperatur varje morgon och sedan noterar data i en tillhörande app och på så sätt räknar ut när du är fertil och när du inte är det. Man är fertil sex dagar under sin cykel och NaturalCycles hjälper dig att identifiera dessa dagar. Väldigt smart tänker jag då jag nu insett att jag absolut inte kan äta någon form av hormoner. Jag testade ju en P-ring för ett tag sedan men upptäckte efter två månader att min kropp inte tålde den heller, trots den koncentrerade hormonmängden.  
 
Så nu testar jag alltså NaturalCycles och tänkte visa hur man gör! 
 
 
I startkitet får du en termometer och en instruktionsbok samt att du måste ladda ner en gratis app till din mobil, dator eller surfplatta. Man börjar att varje morgon mäta sin temperatur och detta är bra om du gör det första du gör när du vaknar, innan du börjat springa runt och dona i köket eller liknande. Orsaken är att människor når sin basaltemperatur när de sover och varje rörelse efter att du har vaknat höjer temperaturen. Försök mäta temperaturen samma tid varje morgon efter att ha sovit ungefär lika många timmar varje natt. Jag sätter till exempel en klocka för att påminna mig själv klockan 08.30. Läs mer om hur du mäter här. 
 
 
 
 
 
Termometern fungerar som en vanlig och man börjar med att trycka på knappen så den sätts igång. 
 
 
 
 
 
 
Sedan stoppar du in den under tungan och väntar tills den piper. Det är bra om man mäter på ungefär samma sätt varje gång eftersom små variationer kan orsaka fluktuationer i temperaturen. Det bästa är att lägga den under tungan. Det gör jag. 
 
 
 
 
 
När den har pipit kollar du av din temperatur på displayen. Min kroppstemperatur var vid detta mätningstillfälle 36,95 grader. Tänk på att sjudom, större mängder alkohol eller mindre sömn än vad du är van vid kan påverka din basaltemperatur. Därför borde du låta bli att mäta om du till exempel har druckit mer än vad du är van vid och känner av alkoholen när du vaknar nästa dag. Samma sak gäller för nätter med betydligt mindre eller mer sömn. Dessa dagar kan man hoppa över att mäta temperaturen och NaturalCycles fungerar så att i dessa fall exkluderar den det värdet och försöker räkna in det i din cykel. Läs mer om detta här. 
 
 
 
 
 
Efter detta tar du fram din mobil och registrerar din temperatur. Du kan ange om du har mens eller mindre blödningar, om du gjort ett ägglossningstest, haft samlag, gjort ett graviditetstest och så finns det ett fönster för övriga anteckningar. Läs mer här. 
 
 
 
 
 
Kalendern som sedan dyker upp ser ut så här och nu kan du se om du är i ett fertilt stadie eller inte. Är du fertil är dagen markerat röd och då måste du ha kondom eller liknande när du har samlag och när det är grönt betyder det att du inte är fertil och det är fritt fram att sexa loss. Kom ihåg att du bör ge det några månader för att appen ska känna igen din cykel. Nu i början tänker jag att huvudsaken är att registrera så att man efter några månader kan få fram ett mönster. Jag tänker alltså att det kan vara bra att ha skydd i denna första fas så man tar det säkra före det osäkra. Man kan också se en graf över ens cykel och jag tycker att det är häftigt att få lite koll på sin kropp och sin cykel på detta sätt, eller hur! 
 
 
NaturalCycles är också bra för att du får lite koll på när du ska ha mens och inte. Jag själv har en väldigt oregelbunden mens och detta kan göra att det bli lite svårare att hålla koll på dina fertila och icke-fertila dagar. Läs mer om detta här. Jag tänker ändå att jag kommer börja få koll på min cykel och är hoppfull. 
 
 
 
 
 
Ja, det var väl det. Gå in på deras hemsida för att läsa mer. Där står det en massa information som kan vara bra att ta del av. Håll även utkik här på bloggen för kommande roligheter som jag ordnar tillsammans med NaturalCycles. Det går även bra och jag välkomnar varmt att ni diskuterar metoden i kommentarsfältet. Det kan vara bra att dela erfarenheter med varandra osv! 
 
 
 
 
Puss på er och sexa säkert! (NaturalCycles skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar men det fattar ni tänker jag för ni är bäst.)
 
 
 
 
 

Kisspaus på perfekt mossa, mormors röda skor, nakenbad med svanar och grillad rödspätta.

 
 
Jag tänkte visa lite bilder från min löööövetrip to Öland (känd från hashtaggen #lovetriptoöland2015 på instagram som för övrigt var helt allvarligt menad och utan ironi). Låt oss ta en liten titt:
 
 
 
 
 
Vi lånade min pappas bil och Jacob körde för jag har inget körkort och har aldrig någonsin suttit bakom en ratt. Förutom en gång på en grusplan någonstans utanför Växjö där jag gasade lite på gaspedalen i fem meter tills det blev tvärstopp. Jag drömmer alltid mardrömmar om att jag kör och jag har aldrig orkat ta körkort. Så ja, Jacob körde och jag tog en drös med gratisvykort på ICA i Ryd. Vi hälsade på Jacobs mormor och morfar där och åt Wienerbröd och drack kaffe. 
 
 
 
 
 
I Tingsryd hittade vi den första loppisen som inte hade så väldigt mycket att bjuda på. Men den var mysig ändå. 
 
 
 
 
 
Loppis nummer två var väldigt mycket roligare och låg i Vetlanda. Ett helt hus och en massa lador fulla med diverse ting och det var billigt billigt. 
 
 
 
 
 
Jacob köpte böcker och en skjorta för 10 kronor. Jag köpte en strandväska och ett askfat av mosaik. 
 
 
 
 
 
 
Nöjd dude. 
 
 
 
 
 
Vi var tvungna att stanna och kissa också och detta demonstreras på bilderna ovan. Jag utrstrålar den lycka man känner efter man tömt sin överfyllda blåsa över lagom mjuk mossa som motverkar eventuellt skvättande på fötter och vader (You ladies know what I mean). 
 
 
 
När vi kom fram var det kväll och vi sov här:
 
 
 
 
 
Dagen efter var det strålande sol och vi åt frukost på altanen och solade våra vita arma kroppar under ett lager solkräm. 
 
 
 
 
 
Sedan gick vi till stranden och låtsades som om att det inte blåste så förbannat mycket som det gjorde. Jacob försökte bygga ett vindskydd av en metallgrej och handdukar men det lyckades ej. Vi drack i alla fall kaffe och åt mackor med ost och jag hade mormors röda skor på mig. 
 
 
 
 
 
Sedan gick jag till havs och gjorde en free-the-nipple-aktion. 
 
 
 
 
 
På kvällen grillade vi rödspätta och gjorde en god sås till (en sån där man fick i skolan till panerad fisk och potatis, den där vita goda, minns ni? Jag har hittat ett recept som är på pricken och är så jävla glad). Vi gjorde pilgrimsmusslor också. Med salt och citron. 
 
 
 
 
 
 
Och sparris. 
 
 
 
Sedan drack vi vin och blev susiga och babbliga och till slut trötta och somnade tidigt. Dagen efter såg himmelen ut såhär igen:
 
 
 
 
Och vi solade och läste och drack kaffe.
 
 
 
 
 
 
Och åt fisk till lunch igen. 
 
 
 
 
 
 
Jag hade tjyvat en blomma från rabatten också. Förlåt mormor. 
 
 
 
 
Ja och sedan gick vi ner till havet och nakenbadade i en vik med en massa svanar och detta var så äckligt fint och klyshigt så det nästan blev lite obehagligt efteråt. Klättrade i träd gjorde vi också. Och kutade runt på en åker mellan raderna av vete. Ja, you get the picture. Sedan åkte vi hem! 
 
 
 
 
 
End of story. 
 
 
 
 
 

Tantsvett under armarna.

 
 
I dessa tider av såsande omkring i lägenheten med regn utanför fönstret så är min morgonrock från Uppåt väggarna min löver och ständiga följeslagare. Tänk minus sminket, det borstade håret och skorna. Ja, och så inga kläder under. Och håret i en tofs mitt på huvudet. Minus sminket också. Det har gått så pass långt nu att den luktar tantsvett under armarna och har en massa matfläckar här och där på kragen. EN SKAM för en sån fin morgonrock. Ska skärpa mig. Lovar. 
 
 
 
 
 
Puss och hoppas att ni inte är för bakis! 
 
 
 

Midsommarklädseln 2015.

 
 
Favoriten hittills. Helt otrolig och så bekväm. Luftig koboltblå regnponcho från Uppsala Kommuns Stadsdelsförvaltning och ut-och-in-vända strumpor tjyvade från mammas strumplåda i Växjö. 
 
 
 
 
 
 
 

Fem midsomrar och en mild grad av skadeglädje.

 
(Foto: Mårten Färlin)
 
 
 
Imorgon är det midsommarafton fast det bryr jag mig inte om. Inte ens ett litet dyft. För jag ska jobba och tjäna pengar. För inom vården tjänar man bra på storhelger. Kanske kanske kommer jag att servera lite sill till en tant och kanske kanske kommer jag önska alla fina gamlingar glad midsommar. Sätta fram en svensk flagga i trä på en blommig duk. Servera lite nubbe. Koka några färskpotatisar och skära upp lite gräslök och blanda i lite gräddfil. Vem vet. 
 
 
Fast jag blir såklart lite ledsen för er som har stora planer och så kissar guds änglar på er och era stortartade arrangemang. Fast lite glad för det är jag också. Förlåt. Men en kan inte hjälpa att det känns lite lite lättare att jobba om det är dåligt väder. Och att alla andra inte har allt för roligt... hatar ni mig nu? Jag är bara ärlig. Och ärlighet, ja, det värderar jag ganska högt. Fast jag vill inte sträcka mig så långt och säga att det är skadeglädje jag känner... nej, en mildare grad i sånna fall. En mild grad av skadeglädje och en uns myskänsla över regnet. 
 
 
 
 
Hur har mina tidigare midsomrar varit undrar ni då (och kan knappt bärga er av nyfikenhet) Låt oss ta en titt: 
 
 
 
 
 
Förra året så jobbade jag också på midsommar och pendlade tillbaka till min flyttkaosiga lägenhet i Uppsala. Jag gick upp klockan fyra på morgonen för att ta pendeln och hela Stockholm var en zombiestad utan en människa i sikte. Inte en bil någonstans. Och så alldeles alldeles tyst. 
 
 
 
 
 
2013 var sommaren jag spenderade i torpet i Funbo utanför Uppsala. Bara dagarna efter midsommar skulle flytten dit äga rum så hela midsommar var jag ofokuserad och nykter. Vi var i Gävle någonstans om jag inte minns fel? En fin midsommar var det i alla fall.
 
 
 
 
 (Foto: Mårten Färlin)
 
 
2012 var en nästan lite obehagligt sagolik midsommar i Dalarna. I Sågmyra närmare bestämt. Så obehagligt sagolik att den ägnades två inlägg på bloggen med namnet Sagan om Midsommar del 1 och 2. Den bestod av en röd stuga i Carl Nilsson-stil, grönt gräs, femkamp, resning av midsommarstång enligt konstens och traditionens alla regler, kransar, hemmagjord sill (minst fem olika sorter), fyra glada par, nubbe, bad i sjö, myggbett, vit klänning, dans i natten, bastu, grillning osv osv. Ni fattar. Fint var var det men det känns som om ingen annan midsommar kan komma upp i samma liga. Ledsamt. 
 
 
 
 
 
2011 var jag och tågluffade i Europa med Agnes och Siri. Jag minns midsommar tydligt då vi precis kommit till den franska staden Marseille och vantrivdes från första början. Männen på gatan snuskade sig och vi checkade trötta och lipande in på ett hotell där mannen i receptionen var obehaglig och vi gav oss ut på gatan och handlade chips, låste in oss på rummet och belamrade dörren med våra stora backpacker-väskor. Det var gamla svarta pubis-strån i sängen och det luktade kiss i duschen. Vi sov alla tre skedandes i dubbelsängen och var eländiga.
 
 
 
 
 
2010 har jag ingen aning. Kan eventuellt ha varit på Öland i Köpingsvik och dräggat runt med en Rebenshopen i tetra. Vill ej tänka tillbaka på denna misär. Hua. Nej just ja, jag var i Borgholm på Strand. Jag minns att jag var platinablond och hade en röd klänning. Hade sån sjuklig ångest och svinkoppor på innanlåren. Vill helst inte minnas denna fruktansvärda period i mitt liv. Bort och tack gode gud att en inte är 21 någonsin mer i detta liv.
 
 
 
 
 
Hoppas ni får det fint i alla fall! 
 
 
 
 
 
 

Grön ärtröra med kokosmjölk, röd curry och risnudlar.

 
 
 
Jag har börjat improvisera lite i köket på sista tiden. Och med sista tiden menar jag de senaste två dagarna... Jag har nämligen plockat bort laktos och gluten helt från mitt dagliga intag av föda då min mage är av en extraordinär känslig sort och svullnar upp av minsta lilla ätbara mekanism. Jag har även plockat bort lite andra saker men det orkar jag inte gå in på nu. Vi får se ifall det fungerar först. 
 
En upptäckt av andra alternativ till laktos och gluten har alltså gjort och jag har upptäckt risnudlar (ingen gluten) och kokosmjölk istället för laktos-alternativ. Med dessa två ingredienser som bas komponerade jag ihop en så fantastisk jävla god ärtröra med kokosmjölk, lime och röd curry. You really have to try it. Helt vegansk är den också. Här kommer receptet: 
 
 
 
 
Ingredienser (2 personer):
 
- 500 gram gröna ärtor (frusna eller färska) 
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- Röd currypasta 
- 1/2 limefrukt 
- Fisksås efter behag
- 1 paket risnudlar 
- 3 morötter 
- Lite olja att steka i
 
 
Gör så här:
1) Ringla lite olja i en stekpanna och fräs upp ärtorna. När de börjar att tina häll över lite fiskolja (används istället för salt så du får smaka av senare) och dutta ut lite röd currypasta (detta får du också smaka av men jag gissar att du behöver ungefär 2 matskedar).
2) Häll i kokosmjölken och smaka av med fisksåsen och currypastan och i med saften av en halv lime. Låt koka ihop och mixa sedan ihop allt med en mixerstav (eller i en mixer). Du bestämmer konsistens själv. Jag gillar att ha lite bitar.
3) Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och när de kokar drar du bort den från plattan och låter nudlarna ligga i vattnet tre minuter under lock.
4) Riv morötterna med ett rivgärn eller en skalare (beroende på om du vill ha små flarn eller långa strimlor).
5) Häll av nudlarna och spola dem i kallt vatten. Häll i lite olja så att de inte klibbar. I med dem i ärtröran. 
6) På med morötterna.
7) Ät.
8. NJUT! 
 
 
 
 
OBS! Jag såg i efterhand att gröna ärtor kan vara irritabla för känslig mage och tänkte i framtiden byta ut ärtorna mot gröna bönor eller något annat mömsigt som är mindre gasframkallande osv. Här finns en lista på de saker som är lättare för magen att processa om man har till exempel IBS och också det som kan vara lite svårare. (Obs igen! Detta är utifrån en diet som heter FODMAP och som har arbetats fram av forskare som menar att viss mat har svårare att tas upp av våra tarmar. Läs mer här. Jag har valt att testa att äta utifrån denna diet en period då jag mår väldigt dåligt över min mage och inte för att gå ner i vikt.) 
 
 
 
Puss!
 
 
 
 
 

Floras morotsgröt.

 
 
 
 
Imorse skuttade jag ur sängen klockan 08.39. Då jag är en morgontrött människa av rang så tillhör detta ovanligheterna när jag är ledig. Jag gick i alla fall till köket och gjorde Floras morotsgröt. Så god! Jag hade mandel- istället för havremjölk och så kokos och lönnsirap på. Jag rekommenderar den av hela min morgonhungriga mage. Jag har förresten precis upptäckt lönnsirap (maple syrup) som sötningsmedel istället för honung och agavesirap. Det ska vara bättre för oss med känslig mage och IBS. Tips tips.
 
 
 
Klicka på länken ovan som sagt för recept på Floras gröt. 
 
 
 
 
 
Puss!
 
 
 

Smålandsglimtar.

 
Alltså. Min smålandsvecka har varit fucking fabulös. Bästa hemvändar-rundan hittills måste jag sä. Så mysigt och fint och bööööl blir sentimental. Jag tänkte ge en snabb återblick vad veckan haft i sitt sköte med en framtida mer utförlig sådan i alldeles egna inlägg. 
 
 
 
 
 
Jag har åkt bil till Öland med världens bästa karl och stannat och kissepausat i en grön skog. 
 
 
 
Loppispaus var också en nödvändighet. Jag köpte en strandväska och en askopp i mosaik och Jacob en skjorta för tio kronor och Tage Erlanders samlade memoarer i band. Vi drack kaffe hos Jacobs mormor och morfar i Ryd också och åt wienerbröd. 
 
 
 
 
 
 
Dreamy dude. 
 
 
 
Vi grillade rödspätta och pilgrimsmusslor och sov under sjuttiotals-tapeter. 
 
 
 
 
 
 
Badade nakna i Kalmarsund gjorde vi också. På bilden gör jag en free-the-nipple-aktion. 
 
 
 
 
 
 
Sedan åkte jag till Tyrolen i Blädingen och Psykjuntan. 
 
 
 
 
 
 
 
Med Dima. 
 
 
 
 
 
 
 
Vi dansade under världens finaste tak till bland annat Amason. Drack öl och åt pestofylld portabello-svamp. Lekte Röda lyktan och Datten med små barn gjorde vi också. 
 
 
 
 
 
 
 
Linus byggde ett skugg-tält och så åt vi frukost i kyrkan och köpte lite för många happy-hour öl. 
 
 
 
 
 
 
Kramades. 
 
 
 
 
 
 
 
Gick längs landsväg och satt på gräs. 
 
 
 
 
 
Badade i sjön gjorde vi också. Och sov i bil med ösregn utanför fönstret. Rev oss på rosenbuskar och klättrade i diken. Svettades och frös. Kissade på bajamaja. Var förstoppade. Rockade rockring. Träffade fina tjejer från Umeå. Blandande citronsaft och vin. 
 
 
Mer bilder kommer osv. 
 
 
 
 
 
Puss!
 

I mitt huvud finns bara 70-tal.

 
 
 
 
 
 
 
 
Alla bilder är tagna från min pinterest. 
 
 
 
 

Klänning och träskor och sydsveriges vitaste ben.

 
 
I torsdags gick jag in på Pop och tänkte att jag skulle unna mig. Solen sken och jag var klar med uppsats och jobb och ready för två veckors ledighet. Unna sig för mig är lika med loppande. Så jag köpte världens finaste mönstrade klänning och ett par träskor made by the träskorsgud herself. Jag bjuder även i detta inlägg på sydsveriges vitaste ben. 
 
 
 
Idag lånar jag och Jacob pappas bil och styr kosan mot Öland och min mormors stuga. Stället jag spenderade alla mina somrar på och har så många minnen ifrån. Jag ska gå och kolla om kojan vi kusiner byggde finns kvar i dungen på ängen och se hur campingen nedanför förändrats och om vår fågelkyrkogård finns kvar på baksidan vid stenmuren. 
 
 
 
 
 
Puss!
 
 

Tåg till en hemstad och linbana i träden och så en natt i en pojkväns nittiosäng.

 
 
I fredags tog jag och Jacob tåget till Växjö. Det såg ut lite så här:
 
 
 
 
 
 
Obs! Ej sponsrat inlägg osv. 
 
 
 
 
 
 
Jag hade mina nya FABULÖSA träskor från Pop på mig. 
 
 
 
 
 
 
 
Och väskan jag köpte av Emelie på Vintagebloppisen. Ja, och så jackan jag köpte av Flora. Hela jag var alltså en vintagebloppis-bonanza. 
 
 
 
 
 
 
 
Tjejjours-påsen åkte såklart med också. Lastad till bredden med dator och böcker och kläder. Jag utnämner mig härmed till den sämsta packaren ever. Packar alltid för mycket och för oorganiserat. Lägger lite kläder här och lite där. Där det får plats helt enkelt. 
 
 
 
 
Jaja, vi kom fram i alla fall! Och i lördags var vi och åkte linbana i träden och på kvällen åt vi examensmiddag och firade mig på Kafé Deluxe. Växjös behållning. Anledningen till att det känns roligt att åka hem ibland. Jag åt musslor och drack vin. Vi blev susiga och dansade och haltade hem till Jacobs pojkrum på Öster och det kändes lite som om vi var tonåringar i vår hemstad igen. Vi smög i trappen för att inte väcka hans föräldrar och trängdes i en nittiosäng med fluffigt täcke. Fint och så. Och lite trångt. 
 
 
 
 
Imorgon åker vi till Öland. Till min familjs stuga som jag spenderade hela mina barndoms-somrar i och som jag inte besökt på tre år. SEMESTER hjärta hjärta. 
 
 
 
Puss!
 
 
 

Menskoppen-koppen!

 
 
Vad gör jag denna soliga junimorgon? Jo, jag sitter och dricker kaffe ur min nya menskoppen-kopp som tagits fram av organisationen Yennenga Progress.
 
 
 
 
 
Den kom med ett bud igår och jag blev mäkta glad! Jag har som en liten parentes förresten på mig en fin blus med spets som jag köpte av Elsa på Vintagebloppisen. 
 
 
 
 
 
 

Varje år förlorar flickor i utsatta områden två månader av sin utbildning då de inte kan gå till skolan under de dagar då de har mens. Skolorna saknar ofta fungerande latriner. Inget vatten finns i närheten. Mensskydd är för dyrt och svårt att få tag på. Tygtrasor vikta i flera lager får fungera som mensskydd istället. Ofta blir flickorna tvungna att helt sluta skolan, vilket påverkar både de egna framtidsutsikterna men också samhällsutvecklingen i stort.

 
Nu kan man köpa Menskoppen-koppen här och pengarna går till en menskopp till en flicka i Burkina Faso så att hon får möjlighet att gå i skolan även under sin mensperiod. Så bra tycker jag!
 
 
 
 
 
 
 
Jag tycker att du ska köpa en också! Gå in på Yennenga Progress och beställ nu nu nu. Den kostar bara 100 kronor.
 
 
 
 
 
 
Puss och kram, nu ska jag åka tåg till Växjö! Bloggen kommer att hänga med såklart! 
 
 
 

Snigel-klänningen!

 
 
Här är min fabulösa snigelklänning, känd från instagram, i egen hög person. Sitter så himla bra och har den perfekta kjollängden. 70-talskrage och skärp i midjan. Innekjol och ja, SNIGLAR såklart. 
 
 
 
 
 
250 kronor kostade den och inhandlades på Emmaus Vintage vid Götgatan. 
 
 
 
 
 
Puss!
 
 

Möblerade om lite.

 

 
 
Idag fick jag för mig att möblera om lite här hemma. Soffan har stått mot kakelugnen tidgare men så tänkte jag att lite ombyte förnöjer och en använder ju inte kakelugnen så mycket på sommare. Att möblera om lite då och då kan verkligen få en att bli glad och se sitt hem på ett nytt sätt. Golvytan känns så rymlig nu och allt känns så mycket större. 
 
 
Men soffan ska tillbaka till sitt ursprungliga läge om ett tag då jag ändå tycker att det är finast. Den är köpt på blocket av ett fint par som behövde en större.Det lilla soffbordet är från IKEA och mattan är en äkta persisk. Fåtöljen är en Emma som jag köpte på Repris på Bondegatan och kuddarna är ett ihop-plock från olika loppisar. Likaså ljushållarna och vasen, den lilla teven och Sex and the City-boxen. Guldfittan har jag själv gjort! 
 
 
 
 
 
 

Finaste lilla vovve vad jag saknar dig.

 
 
Finaste vovve. Jag saknar dig och ditt krafsande på dörren om morgonen och dina försök att hoppa upp i min säng fast den var för hög och du lite för gammal. Jag saknar din viftande lilla svans och ditt ylande när jag kom in genom dörren fast jag bara varit ute en liten stund. Din lilla tass som du la på min arm när du ville bli kliad på magen och ditt skägg som ibland luktade bajs och var fullt av barr och vissna löv. Det lilla skuttet du gjorde när vi var på promenad när en liten gren fastnade i håret vid din tass och hur du darrade när jag försökte få dig att bada i Helgasjön. Hur dina öron fladdrade när jag cyklade med dig i cykelkorgen och din panik när du var tvungen att bli duschad för att du mumsat på någon annan hunds maginnehåll. Dina små klor som trippade mot parkettgolvet och din nos som var blöt och ögonbrynen som ibland hängde ner i ögonen så att det skymde din syn. Fåglar du trodde du kunde jaga ikapp och kaniner som du halvhjärtat sprang efter.
 
 
Älskade lilla vovve, jag hoppas du har det fint i din hundhimmel.
 
 
 
 
 
 

Bloggarna jag läser!

 
 
Jag hade en period när jag läste hur mycket bloggar som helst. Nu pratar vi om typ 30 styck dagligen. Till slut så blev det lite för mycket och jag blev till och med riktigt stressad när jag gick in på Bloglovin och möttes av den lilla knappen med nya inlägg. Så nu har jag bantat ner mitt bloggläsande lite till dem jag tycker om allra mest. Jag tänkte att vi kanske kunde ta en liten titt på dem så ni som läser min får lite inspo till eventuellt nya upptäckter. Men jag gissar att ni redan är bekanta med de flesta av dem! 
 
 
 
 
Det är bara att klicka på bilderna för att komma till respektive blogg!
 
 
 
 
 
Älskade Karoline. En av de bloggar jag läst allra längst och en person som blev min vän just genom bloggandet. Nu är hon en av mina käraste vänner och jag tycker att ni ska kika in på hennes blogg dirrelidirr. Jag har med egna ögon sett hennes garderob och ja, denna kvinna har helt fantastiska klänningar. Inte nog med hennes fabulösa yttre, hon är en av de klokaste personer som går runt på denna jord. En jävla powerkvinna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar Lovisas stil. Hennes fantastiska ögonmakeup och håret och kläderna. Hon är så duktig på att ta bilder och att få följa hennes liv i London är bara så najs. Ruffiga husfasader i East London. Love it. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Emma. Ungefär den driftigaste personen jag vet. Också en av de första bloggarna jag började läsa och en person som jag sedan fick lära känna. Så glad för det! Hennes lägenhet, hennes klänningar och smartheten i hennes hjärna är <3. Dessutom har hon nyligen blivit mamma till en så förfärligt söt liten knodd vid namn Majken. Det rycker i mina äggstockar vid blotta åsynen. 
 
 
 
 
 
 
 
Kläderna gaaaah! Så fina bilder. Lite liknande Lovisas blogg, men de är ju väldigt bra vänner så det är inte så konstigt. Här går jag in för inspo inspo inspo. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så vältagna bilder och så mycket roliga inlägg! Behöver väl inte förklara så mycket mer. Skriver fantastiskt bra små texter också. Ja, och hittar på så jävla mycket fabulösa grejor hela tiden att det känns som om man själv frusit fast i sin soffa och möglar i öronen. Ge mig ditt lajf kvinna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sandra queenen Beijer. Så jäkla påhittig blogg med så roliga inlägg och snygga bilder. Jag förstår inte hur hon kommer på allt om jag ska vara helt ärlig. Är på små upptåg hela tiden och gah på hennes drömmiga hem och supersnygga p-vän och kläder i garderob. Så himla snäll också och smart och ja, en superkvinna helt enkelt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi är minsann bägge ifrån Småland och jag vet nog ingen som passar så bra i kort hår. Så jäkla smart och vettig och bilderna från Edinburgh där hon bor är fantastiska. Så duktig fotograf! Med denna tjej skulle jag gärna byta alla mina kläder då hennes är to die for. Och dialekten, myyyyys, känns som hemma! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är verkligen en overload av superkvinnor här alltså och Flora är en av dem. Så jävla smart och påhittig. Älskar hennes diskussionsinlägg och hon skriver fantastiskt bra. Och kläderna, holey moley. Så mycket inspiration. Så trevlig och ödmjuk person irl också. (Gud, när använde man irl senast hehe?) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Emelie. Så fina bilder och så fin person. Och smart som alla andra. En massa fina kläder och texter och hon gör så fina illustrationer. Väldigt glad och fin och ja, puss på dig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En av de bästa bloggar jag vet. Sån humor som jag gillar och en jävla powerkvinna som skiter i alla regler och annat trams. Snusar och kommer från Norrland. Målar fantastiska tavlor. Älskar alla hennes gifs och bilder och bloggen är så exklusiv då inlägg endast kommer ut på onsdagar. Ser fram emot dem som fan varje gång. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så smart. Så queenig. En blogg om feminism och politik. Den smartaste av hjärnor kleggar runt innanför hennes pannben, lovar. En massa bra filmtips och argumenterande inlägg. Man lär sig något nytt varje gång och jag ÄLSKAR när folk inte är rädda för att sticka i folks ögon. Sedan gör hon skitfina smycken också. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har en garderob som hämtad från himmelriket och en karl, som hon snart ska gifta sig med, från samma plats. Så jäkla fina bilder och smarta ord. Så ödmjuk och härlig och här är det inspo-varning på hög nivå. Pastelligt och ljusa bilder som man blir så glad av. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Från samma stad minnsan. Småland rules. Fruktansvärt duktig fotograf och bilderna är så inspirerande och man blir så glad. Hittar på en massa kul och omger sig av fina saker och denna tjej har btw änglahår hämtad från alvriket i Sagan om Ringen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En nyupptäckt blogg som är en ny favorit. Så fina kläder och bilder. Blir inspirerad och vill bara ge mig ut och köpa en helt ny garderob. Bor just nu i London så det är roligt att få följa med där. 
 
 
 
 
 
 
Ja, det var dem jag läser just nu. Har ni någon blogg ni tycker att jag missat? En egen eller någon ni tycker om. Berätta gärna för moi. Puss! 
 
 
 
 
 

Flätfrisyren.

 
 
En superlätt frisyr som ni säkert vet hur man gör men jag tänkte i alla fall göra en liten instruktion. Tjoho och kul eller hur?! 
 
 
 
Du behöver:
- Två händer
- Hårnålar
- Hår
- Eventuellt en hårsnodd
- Lite hårspray
 
 
 
Gör såhär:
- Ta håret och borsta igenom det och organisera luggen. Jag tycker att det är fint att tvinna den lite och fästa den med hårnålar där flätorna sedan kommer att sitta. 
- Gör två Pippi Långstrump-flätor rakt ut från huvudet vid öronen ungefär. Tänk på att göra en snygg bena i bakhuvudet då denna del kommer vara exponerad. Du kan också göra en fläta i taget och fästa den med en hårsnodd upptill så länge. Gör du två flätor kan du sätta hårsnoddar i ändarna som du sedan kan ta bort om du vill. 
- Dra ut flätorna lite så de blir lite rusfiga. Spraya lite. 
- Fäst dem lite snyggt med hårnålar så att de sitter fast i ur och skur.
- Kolla så att inga hårnålar sitter konstigt. Tex dem du först fäste i luggen. Rufsa till lite baktil och lite här och där.
- Spraya måttligt. Ja, eller som fan om du vill.
 
 
 
 
 
 
Ut och ta över världen i din flätfrippe! Puss!
 
 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida