Favorit i repris: VINN ETT PAR MOHEDATOFFLOR!

 
 
Nu är det äntligen dags för en tävling här igen här på bloggen! Jag har ju tidigare haft en menskopps-tävling, en Snippasmycket-tävling och en Mohedatoffel-tävling. Den sistnämnda var ju en riktig succé och därför tycker jag och Moheda toffeln-gänget att det är dags för en favorit i repris! 
 
Alltså: Du har nu chans att vinna ett valbart par Moheda tofflor från deras webshop! Hurra! 
 
 
Detta är som jag alltid tjatar om mina favoritskodon i hela världen och hela mina somrar klampar jag runt i dessa fabulösa sandaler. Jag. Älskar. Dem. De är så sköna och snygga och användbara. Snäppet bättre än Swedish Hasbeens skulle jag säga (sorry). 
 
Hur gör du för att vinna ett par då? Jo, förra gången frågade jag efter ert finaste skominne och fick en massa härliga skorelaterade berättelser. Denna gång tänkte jag kort och gott att ni kunde berätta om era planer för sommaren och bara peppra på med sommarpepp. Ska ni åka någonstans? Någon festival kanske? Kanske ska ni hyra ett torp? Tågluffa? Kanske har ni ett nytt sommarjobb? Ska ni bara bada och dricka vin på soldränkta klippor? Kollo? Ta tag i något nytt projekt? BERÄTTA FÖR MIG i denna kommentarstråd och skriv er mailadress. Gå sedan in på Moheda toffelns nya instagramkonto och gilla. Ni har fram till nu på fredag (3/4) på er! 
 
Jag kommer att lotta ut en vinnare i början på nästa vecka (alltså efter påsk) så känn ingen press på helt extraordinära sommarberättelser. 
 
 
 
HURRA HURRA och tävla nu annars blir jag arg! 
 
 
 
 
 

Sjuttiotal och så.


 
 
 
Byxor och tröja från H&M á la 70-tal. Och skor från Tjallamalla.
 
 
 
 
 

Den uppåt väggarna fina morgonrocken som kanske kan bli en sommarkappa.

 
 
Förra helgen var jag och Stina ute på loppisrunda. Det misslyckade försöket att ta oss in på Beyond Retros Garagesale resulterade i ett omättligt konsumeringssug för min del. JAG VILLE BARA KÖPA ALLT I VÄRLDEN. Så när vi såg att Uppåt Väggarna var öppet så fick jag en liten mini-loppis-orgasm i trosan innan vi ens stigit in genom dörren. Jag älskar den butiken alltså. ÄLSKAR. Den är trång dock, vilket kan orsaka vissa logistikrelaterade problem och risken att riva ner diverse pinaler är stor. Men denna obekvämlighet lindras av de underbara män som arbetar där. Som förövrigt är uppåt väggarna fina (hoho). 
 
I alla fall. Jag bläddrade igenom de galgar man når och hittade världens finaste morgonrock från 50-talet. I siden och så mjuk och så vacker. Jag tänkte att vafan, jag kan ju inte lägga en massa pengar på en morgonrock men så kom Stina på att jag ju kan ha den som kappa i sommar! Anledningarna till att icke köpa den var borta. Och visst, man kanske ser att det är en morgonrock men skiiit samma, visst kan man ha den som kappa eller vad tror ni? Jag tar gärna emot diverse kommentarer kring detta obs obs. 
 
 
 

Förresten vill jag be er att hålla era ögon öppna här för inom kort kommer en sko-relaterad tävling att göra comback. Så kul! Puss!
 
 
 
 
 

Tar en vit helg.

 
 
 
Hoho! Alltså jag gillar ju ändå alkohol ska jag vara ärlig med att säga. Jag dricker ju väldigt gärna flera glas rödvin eller doppar näsan i ett glas öl samt njuter av klirret av krossad is i favoritdrinken. Gärna i goda vänners lag eller helt solo när jag carpar diem på fredagskvällen i mitt fönster med hög musik i hörlurarna. 
 
MEN detta betyder inte att jag inte funderar över rådande alkoholnormer. De där extra glasen du dricker fast halsen snört ihop sig och huvudet dånar. Den där fisherman-shoten som du egentligen inte alls ville ha. Den där ständiga och oförklarliga skammen i att befinna sig i ett sammanhang där alla dricker utom du och munnen som automatiskt ljuger när folk frågar varför.
 
Alltså: de där normerna som ligger som en klibbig hinna av bakfylleångest över staden på söndagsmorgonen. Jag tycker det är viktigt att vi ifrågasätter dem. Utan att för den sakens skull helt ta avstånd från alkohol. Det är ditt eget val tänker jag. Så länge du kan hantera det. För vi får ju faktiskt inte glömma att alkohol är gift. Och att det är beroendeframkallande och förstör många människors liv. 
 
 
 
I alla fall: denna helg (som börjar imorgon torsdag tänker jag...) så kommer jag att delta i Bryts kampanj och gästposta på instagramkontot Vithelg. De vill belysa alkoholnormen utan att för den sakens skull ta avstånd helt från alkohol. Ett bra initiativ tycker jag! In och följ tjoho och puss!
 
 
 
 
 

Utknoppningstider och blomstertröjan i 3D.

 
 
Jag tycker att det passar fint med en favorit i repris så här i utknoppnings-tider. Det är ju liksom nu som de första vårblommorna poppar upp överallt och i detta nu tittar jag ut över Humlegården och ser diverse blomster bilda små öar i det grågröna gräset. HALLÅ HUR JÄVLA FANTASTISKT ÄR INTE DETTA! Jag vet att det händer varenda år men trots det så är det ju så oemotståndligt fantastiskt och frambringar alltid samma symfoniorkester av vårjubel i även det kallaste människohjärta. 
 
 
Shortsen är från Myrorna och hatten från Etsy. Strumpbyxorna från Asos och skorna från Din sko ages ago. Blomstertröjan har jag pysslat ihop själv av en gammal t-shirt och loppishandlade ljusmaschetter. Samt några löv från en plastväxt på Uppsala universitet... förlåt växten. Ni kan kolla in ett pysselinlägg och blomstertröjan här och kanske göra en egen?!
 
 
 
 
Det är nu det händer och hurra hurra för våren.
 
 
 
 
 

Glöm inte att:

 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 

Svar på några kommentarer.

 
 
Jag tänkte svara på lite kommentarer och sååå. Eftersom jag inte får så många (hallå, jag är ju inte Flora eller Sandra liksom) så är flera av dem flera veckor gamla. Men bättre sent än aldrig! 
 
 
 
 
 
Q: Vad studerar du? Ps. perfekt fitt-slits!!
 
A: Jag läser ett program vid Uppsala universitet som heter Retorisk och litterär kommunikation. Nu har jag bara C-uppsatsen i litteratur kvar sedan har jag en fil. kand i litteraturvetenskap. Tjoho! Jag har även läst Genusvetenskap A och B. Både i Uppsala och på Södertörn i Stockholm. 
 
 
 
 
 
 
Q: Otroligt tjusiga bralls! Kommer en att få se nån glimt av dig under vintagefestivalen i Uppsala? //Lou
 
A: Hej! Åh, tyvärr kommer jag inte att vara på vintagefestivalen i år då jag flyttat till Stockholm. Detta är såklart inte en helt legitim ursäkt då det inte är så väldigt långt mellan städerna. MEN jag har så fasligt mycket att göra och dona med så tiden räcker icke till. Däremot vill jag uppmana er alla, om ni bor i Uppsala med omnejd, att besöka den! Läs mer på deras hemsida här. 
 
Jag vill även säga till er att ni ska lägga den 31 maj på minnet då årets Vintagebloppis kommer att äga rum. Jag kommer såklart att sälja och en massa andra bloggers kommer att finnas på plats. Mer om detta senare! 
 
 
 
Här är jag på Uppsala Vintagefestival förra året (JÄVLAR vad detta känns längesen...?)
 
 
 
Q: Men jag vill också vara nybetuttad!!! Äre Tinder, snälla säg om? Får spunk pga känns ju som om alla najsa flytt skeppet så att säga. So should we, zingle lejdis, continue or should we get guns and kill ourselves? P.s. SATC-referens, skulle inte säga så i verkligheten. Älskar singeltjejor och behöver ej män för att bli lycklig, men ändå...! PUSS //Caroline
 
A: Hej! Jag har ju varit en aktiv tinder-användare under hösten/vintern och träffat en del fina snubbar (andra mindre fina osv) och vill säga att man absolut kan träffa sweet sweet lovin där. Jag tror dock det är viktigt att kolla av med den man dejtar då alla använder tinder på olika sätt med olika syften (bara ligga, träffa kärleken, träffa vänner osv). MEN till din fråga: nej, det var faktiskt icke Tinder som förde samman mig och betuttningen. Det var en hederlig hemvändar-utgång under julhelgen med tillhörande dansgolvs-hångel, byte av telefonnummer och cigg i rökrutan alldeles för sent. Hade ingen aning om att min hemstad gömde världens finaste snubbe under sin ångestkletiga hinna och att han dessutom bodde i Stockholm. Kvinna-gudinna och hurra för det! 
 
 
 
 
 
 
 
Q: Jag vet att det här är en lite konstig fråga men jag har lite problem med att hitta en bra deodorant för min håriga armhåla så jag undrar om du har tips på någon bra som funkar? Deon liksom fastnar i håret och kladdar och jag undrar om de finns något bättre alternativ? Du är grym och din blogg äger! //Maja
 
A: Hm... alltså detta har jag aldrig tänkt på. Jag använder bara en vanlig dove-deo med blått lock. Samma som jag alltid använt utan att reflektera varför. Jag bara köper samma varje gång den tar slut. Hehe. Så någon deo-expert är jag icke. Hejj Blekk skriver om någon slags mineraldeo här som verkar bra. Kolla in den! Puss! 
 
 
 
 
 
 
Q: Jättefint fredagspiff där! Kanske fel dag att vara all serious (fredag=fest), men har en liten fundering. Jag hittade din blogg genom dina inlägg om American Apparel, och jag håller helt med alla argument mot deras sexism. Däremot har jag nyligen läst på lite om området "sweatshops", och jämnfört med tex. H&M så gör AA mycket bättre ifrån sig när det kommer till produktion av deras kläder (om än inte perfekt). Tänkte bara höra med dig vad du tänker om det här? För även om de beter sig som mansgrisar med sin reklam så försöker de samtidigt stå upp för anti-sweatshops movements. Kan också vara så att jag har fallit för deras PR trick! Any thoughts? Tack för en bra blogg, verkligen inspirerande! :) //Emma
 
A: Hej Emma! Bra fundering tycker jag. Många av de kommentarer jag fick efter mitt inlägg om American Apparel handlade om hur andra företag också använde sig av sexistisk reklam. GIVETVIS gör de det och jag använde mig av AA för att visa på en struktur inom reklam som objektifierar och sexualiserar kvinnor (jag ska väl också erkänna att jag anser att AA är ett av det vidrigaste företagen av de alla). Jag vet inte om jag kan komma på något företag på rak arm som inte gör det. Många påpekade också deras produktion och jämförde den med andra företag. Visst. Den kanske är lite bättre. Men nu var det inte det jag kritiserade. Jag anser att ett företag inte kan "komma undan" genom att visa på andra positiva parametrar inom sitt företag. Är kvinnosynen skit så är den skit. Den kan inte argumenteras bort med hållbar utveckling och arbetsvillkor. Det är en helt annan fråga. "För även om de beter sig som mansgrisar med sin reklam så försöker de samtidigt stå upp för anti-sweatshops movements." Det är jättebra att de arbetar för att framställa kläder på ett etiskt hållbart sätt och bryr sig om sin produktion men det förmildrar aldrig deras sätt att framställa kvinnor som objekt i sin reklam. MEN som sagt. Detta är inte bara ett AA-problem. Det är ett samhällsproblem. (Jag tänker att bilderna nedan illustrerar ganska bra vad jag menar...)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Q: Hej Emelie! Brukar läsa din blogg och ääälskar din klädstil. Det är så att jag ska på studentbal och har bestämt mig för att ha en gammal klänning som min mormor har sytt en gång i tiden! Den är jättefin, men har ingen aning om vad man ska ha för skor till?!?! Har du några tips? Den är lila/rosa i blommigt liite glansigt tyg och väldigt enkel. Slank hela vägen ner och slutar vid anklarna. Den känns lite för "söt", så vill gärna ha lite tuffa skor till. Kan du inte göra ett studentbal-inlägg för vintage-älskare?! 
 
A: Hej! Vad roligt att ha en balklänning som din mormor sytt! Kan tänka mig att hon blir glad. Alltså jag tänker ju direkt på några coola 70-tals platforms till. Kanske typ som dessa:
 
 
 
 
 
 
Kanske guldiga? Jag förstår din tanke att det inte får bli för gulligt. Angående ett studentbal-inlägg så tror jag att någon annan är ÄNNU bättre på det. Du borde kolla in Elsas här.  
 
 
 
 
 
 
 
PUSS PÅ ER ALLIHOP! Jag älskar er, högaktar er och tycker om er osv.
 
 
 

Senaste tiden i icke-kvalitets-märkta bilder men med en stor pixelmängd kärlek.

 
HEEEEEEEEEEEEJ! Jag är så jävla dålig på att blogga. Suck på att alla blogginlägg börjar såhär nowadays. Jag blir i alla fall så glad av att se att flera av er hänger kvar! Verkligen innerlig kärlek till er. Ni får gärna komma med tips på vad ni tycker jag ska blogga om osv då jag saknar inspo. Men man är en dålig bloggare ibland. Så är det och det får man acceptera. Jag är desto mer aktiv på instagram så ni får VÄLDIGT gärna följa mig där. Emeliefridae är mitt alias hihi. 
 
Jag tänkte i alla fall, med hjälp av en hop icke-kvalitets-märkta bilder att redogöra lite för mina görmål den senaste tiden. Häng med (hurtig-Anna-Book-entusiasm)!
 
 
 
 
Först och främst har jag och mitt vardagsrumsfönster njutit så mycket vi bara kunnat av alla fina födelsedagsbuketter jag fick på min bemärkelsedag. Innan de dog och hamnade i soporna. TULPANERNA LUKTADE SÅ JÄVLA GOTT. 
 
 
 
 
 
Sökt runt på nätet efter exemplariska fitt-citat. Detta är min favorit (emoji-hand som pekar uppåt). 
 
 
 
 
 
Jag har haft en bror på övernattnings-mys. Han var mycket nöjd över min sköna luftmadrass.
 
 
 
 
 
Jag har åkt hiss i diverse byggnader runt om på Södermalm när jag jobbat på hemtjänsten samt...
 
 
 
 
 
...spenderat årets hittills bästa lunchrast på konstgräset på Nytorget i solen. 
 
 
 
 
 
Testat hängslebyxor i diverse second-hand-butiker runt om i Stockholm då jag själv och Jacob haft en romantisk rosaluddig bild av hur fint det skulle vara på min kropp. Denna sinnebild har dock inte införlivats i verkligheten (se bild ovan). 
 
 
 
 
 
Sedan har jag hängt i solen med fin snubbe. 
 
 
 
 
 
Fick feeling och tog ett bloss på cigg. (Nej, mormor, jag röker inte och nej, jag vill icke uppmuntra detta osv)
 
 
 
 
 
Sedan har jag suttit otaliga timmar på Whakapapa (tips på supermysigt vegetariskt café i Gröndal!) och druckit mycket kaffe (pga hur mycket påtår som helst) och pluggat. Det är ett extra plus att det ligger ca 20 meter från min port. 
 
 
 
 
 
Sedan fick jag boken Sexjournalen skickad till mig på posten och blev mäkta glad! En fantastisk antologi fylld av unga kvinnors berättelser och erfarenheter kring sex och lust. Spring och köp! Den är skapad av Karolina Hansson och Elina Pahnke aka fantastiska Fittjournalen.
 
 
 
 
 
Jag har haft på mig en fantastisk tröja som jag fick av Anna i födelsedagspresent. Köpt på Feminist Apparel. 
 
 
Jag har också fläkt ut mig i Kungliga Bibliotekets restaurang i pauserna mellan studier. 
 
 
 
 
 
Samt druckit kaffe på trappan i solen.
 
 
 
 
 
Jag har också badat badkar. Det bästa jag vet och något jag inte gjort på sååååå länge. Extra fint när det blir trångt och ett välsvarvat mansben petar en i näsan.
 
 
 
 
 
Hej hej!
 
 
 
 
 
Sedan har jag gjort fint i köksfönstret. Högaktar min ormbunke som jag lyckats hålla levande sedan i höstas och den engelska pelargonen på vågen fick jag av Carro. 
 
 
 
 
 
I fredags kläckte jag och Stina geni-idén att gå på Beyond Retros Garagesale. Vi möttes av denna kön som sträckte sig över hela Brännkyrkagatan. Vi blev trötta av blotta anblicken, frågade oss om KLÄDER är värt besväret, köpte kaffe och chokladcroissanter och stod där i 45 minuter innan vi gav upp och gick in i den vanliga butiken. 
 
 
 
 
 
Provade rekordmycket kläder. Fastnade i en klänning som var väldigt fin och fick cellskräck. Stina kom till undsättning och jag kom ur den helskinnad. Köpte en jeanskjol och en röd kofta som var FABULÖST fina. 
 
 
 
 
Sedan köpte jag en MAKALÖS 50-talsmorgonrock på Uppåt Väggarna (finns i min Loppisguide här!) som jag ska ha som kappa i sommar. Kommer bli queenig och så jävla snyggt. Lovar. 
 
 
 
 
Mötte upp dessa drottningar som ordnat en överraskningsdag för mig! Vi åt brunch i flera timmar.
 
 
 
 
 
Tog salamibilder på tunnelbanan. 
 
Åkte till Naturhistoriska riksmuseet och var kräsna. Vi såg även en film om rymden på Cosmonova och jag fick en existensiell kris. 
 
 
 
 
 
Vi lärde oss även massor. Bland annat om hur 2 deciliter snor kan se ut. Vi diskuterade olika kroppsvätskor och jag började få panik över min sena mens. Började sedan diskutera barnahavande och allt kring detta ämne. 
 
 
Imorse vaknade jag dock av detta: 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tackade högre makter och kokade kaffe. Ja, och nu befinner vi oss i realtid igen och idag har jag sett ut såhär:
 
 
 
 
Jacob kunde inte sluta titta på mig och fånle samt ta en massa bilder med sin nya iphone och upprepa meningen: Du ser verkligen ut som ett dagisbarn. Fint och tack! Detta sades dock med en stor dos kärlek i blick obs obs! 
 
 
 
 
Puss fina ni och ses snart igen!
 
 
 
 

En massa jävla bilder från en födelsedagsfest osv.

 

För några helger sedan fyllde jag år och ställde till med fest i min lägenhet. Det blev hur lyckat som helst och den bästa födelsedagen jag upplevt ever ever! Alla var så fina och bubblet porlade och glittersprayet yrde och musiken spelade och rödvin spilldes och paketpapper prasslade och vimplar vajade och snus snusades och glas klirrade och skratt skrattades OCH fotoblixten blixtrade. 

 

 

Lite insprirerad av Flora riggade jag upp ett kamerastativ och satte en stol mot väggen. Sedan uppmanade jag alla mina hjärtevänner att ta bilder på sina vackra nunor och tadadadaaaaam tadam:

 

 

 

Först tog jag en testbild:

 

 

 

 
 
 
Dagen till ära hade jag handlat en blommig sjuttiotalare på Beyond Retro. Det var jag värd. Det tyckte Stina med: 
 
 
 
 
 
 
 
Fina Stina! Och så Cleis, Fanny och Elin: 
 
 
 
 
 
 
 
Också med peruk: 
 
 
 
 
 
 
 
Så hände något med inställningen på kameran och allt blev svartvitt. Jag misstänker att det var Karoline, Amanda och Josefina som pillade på knapparna:
 
 
 
 
 
 
Och så Supersnipporna Kajsa och Hanna:
 
 
 
 
 
 
Anna, Jacob och jag:
 
 
 
 
 
 
Och så Anna och jag:
 
 
 
 
 
 
Samt oklara snuskbilder:
 
 
 
 
 
 
Sedan kom färgen tillbaka. Matilda och jag:
 
 
 
 
 
 
Evelina, Caroline och April:
 
 
 
 
 
 
En ensam stol:
 
 
 
 
 
 
Rebecca och Hanna satte sig sedan på den:
 
 
 
 
 
 
Liksom Anna och Kajsa:
 
 
 
 
 
 
Och så avslutningsvis Jacob och Anton:
 
 
 
 
 
 
 
TACK för att ni kom och var så fina och det är amazing vad fina vänner jag har! Till slut dansade vi ut till tonerna av Flickorna i småland och sprayade på oss de sista av glittret i sprayflaskorna. 
 
 
 
 
 
 

Nu bestämmer vi väl att det är vår?

 
 
En liten vårfågel viskade i mitt öra att Emma Sundhs årliga våruppror kommer att manifesteras också i år. Eftersom att jag köpte en exeptionellt vårig klänning på Beyond Retro i lördags samt fick en massa fina blommor i födelsedagspresent OCH har en massa vimplar uppsatta i hela lägenheten så får detta bli mitt bidrag. 
 
 
 
Vårpussar och pepp och kärlek!
 
 
 
 
 
 
 

Klänning med fitt-slits och vimplar.

 
 
Idag är det fredag! Och jag har ett seminarium som jag är så himla oförberedd till. Kanske för att jag ägnade hela kvällen igår åt att hänga upp vimplar i hela min lägenhet. Prioriteringar ni vet. Men imorgon är det min 26-årsdag och jag ska ha födelsedagsfest och förfest till Bang-festen på Debaser Medis (ses vi där?)
 
 
Hoppas ni får en fin helg i alla fall och en fin Kvinnodag på söndag! På bilden har jag på mig en klänning från Stadsmissionen med passande fitt-slits. Skorna är från Tjallamalla. 
 
 
 
Puss!
 
 
 
 

Fjärils-brallor!

 
 
Jag har officiellt köpt vårens bästa braxor. Eller kanske sommarens. De är i tunnt jeanstyg, höga i midjan med plats för eventuell svullo/IBS-mage (även bra plats för venus), de är perfekta i längden då mina kortisben brukar drunkna i tyg OCH det bästa av allt: de är fulla med fjärilar! Butterflies woop woop. 
 
 
 
De inhandlades då POP Stockholm hade 25 % i sin butik och bjöd på vin. Jag gillar den butiken fasligt mycket faktiskt. Trevliga biträden och en fin hund som ligger på en prydnadskudde vid disken. Och så väldigt fina kläder såklart, med fokus på 60- 70-tal. Mina bästa årtionden i skrivande stund. Jag köpte en väldigt fin mockajacka samtidigt som doftar rövgott och har en massa fransar längst ner. 
 
 
 
 
Puss!
 
 
 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida