Tre saker! - Vintagebloppistjat, konferencier och Valborg.

 
 
Sak nummer ett! 
 
Klänningen ovan kommer jag att sälja på Vintagebloppisen på söndag! Kom å köööp!
 
 
 
 
Sak nummer två! 

Jag kommer att vara konferencier på Fi:s första majtåg när vi nått Tantolunden! Så himla kul! Kom dit och lyssna på en massa feministiskt peppande band och ja, på mig. Jag ska inte babbla något oerhört utan mest presentera banden. Lovar. 
 
 
 
Sak nummer tre! 
 
Nu ska jag ge mig ut i Valborgsvimlet trots mitt opepp. Tänker att det är ju sista Valborg i Uppsala. Och det regnar ju inte. Kanske ses vi där! 
 
 
 
 
 
 

Guldfittor till försäljning!

 
Jag har en mycket glad nyhet: jag har tillverkat sju styck guldfittor som kommer att finnas till försäljning på Vintagebloppisen den 4:e maj! Jag vet att ni är några som har varit lite intresserade av dem... men jag kanske har helt fel...? Skriv gärna en liten rad i kommentarsfältet om ni skulle vara intresserade av att köpa. Så kan jag eventuellt tillverka fler! De kommer att kosta 100 kronor styck och det är först till kvar som gäller.
 
 
Om ingen skriver eller köper, ja, då behåller jag mina guldfittor för mig själv. Har just nu alla sju i vardagsrumsfönstret och de utgör en gyllene armé av pepp och styrka.
 
 
 
 
 
UPPDATERING! Det har varit en del som varit intresserad av att köpa en guldig mutta. Så fint! Eftersom inte alla kan komma på Vintagebloppisen så tänkte jag att ni som vill köpa kan maila mig på [email protected] och skriva namn och adress så skickar jag en på posten. Låter det bra? Puss! 
 
 
 
 

Din mutta kommer passa otroligt bra i denna röda jumpsuit som du kan köpa av mig på Vintagebloppisen den 4:e maj!

 
Denna fantastiska röda jumpsuit kan bli er på Vintagebloppisen på söndag! (Ja, nu kan man äntligen informera om det hela med veckodag, hurra!) Den är tyvärr aningens för liten för mig så kameltån är ett faktum. Blygdläpparna får inte andas ordentligt. Och detta är viktigt! Att de får luft alltså. Annans svider det och vid särskilt syrelösa tillfällen kan svamp uppstå. Inte bra!
 
 
 
 
Så! Med detta sagt... (hehe) tror jag att just din mutta kommer passa otroligt bra i denna jumpsuit! Hela du också såklart. Från topp till tå. Så KOM KOM KOM den 4:e maj till Kristinehovs Malmgård på Hornstull och hälsa på mig och prova en massa kläder. Promise?
 
 
 
 
 

NU RÖSTAR VI ROSA!

 
Hörrni! Tack för en sån fantastisk fest igår. Det var så jävla bra att jag misstänker att vårt språk är bristande för att beskriva och orden inte tillräckliga. Jag var starstrucked och sprang runt och ryckte i både First Aid Kit och Robyn. Men jag ångrar det icke idag då likesen ramlar in på instagram och facebook. Hehe. Social media omg! 
 
Om jag måste lyfta fram något som var extraordinärt bra, så var det när Tiffany Kronlöf sjöng sin nya låt "så många ställen" och alla sjöng med. SÅÅÅ PEPP! 
 
 
 
 
 
 
Tack alla fina som kom fram och pratade med mig också. Jag blir så himla glad varje gång. Ni är bäst! NU RÖSTAR VI ROSA! 
 
 
 

Bloggare ni träffar på Vintagebloppisen nummer två.

Min fina vän Karoline! Så djävulskt bra! Kika in på henes blogg för att läsa om hennes liv som musikfröken, hennes lilla hus ute i Älvsjö och alla hennes fantastiska kläder. Jag råkar veta att hon tänkt rensa ut ganska rejält i sin garderob och jag har själv sett den, den är fantastisk! Bland annat kan du, på Vintagebloppisen den 4:e maj, bli en lycklig ägare till plaggen ovan. 
 
 
Hon säljer dessutom ett par fina kängor på vintagebloppis.tradera.com just nu. Där intäkterna går oavkortat till Kvinna till Kvinna. 
 
 
 
 
 
 

Fi-fest och nya luftiga brallor!

 
 
 
Nu tar jag tåget in till Stockholm och peppar för Fi:s skivsläppsfest! Med nya luftiga brallor för maximal frihetskänsla. 
 
 
 
Hoppas vi ses där! Jag står vid bokbordet från tolv till ett, så om det är någon som vill komma och säga hej så blir jag väldigt glad! 
 
 
 
 
 
 

Några bilder från nya läggan.

 
 
OBS! Jag har alltså inte flyttat in ännu! 
 
 
 
Här är huset! På Gröndalsvägen. Med tvärbanan precis utanför dörren, klippbad och strandpromenader ett stenkast bort, mysiga caféer och restauranger, vackra sekelskiftshus och utsikt över Stora och Lilla Essingen. Gaaaah.
 
 
 
 
Här är hallen med Josef Frank-tapeter och vitbetsat golv. Älskar det lilla fönstret ovanför köksdörren. Och det lilla elementet. 
 
 
 
 
Och så köket. Som egentligen är lite för nytt för min smak. Jag kommer sakna de djupa retroskåpen med silvriga beslag och nötta skåpsluckor. Men jag ska byta ut knopparna och köpa nya i gammal stil tänkte jag. Sätta upp lite vita hyllor. Svart golv är mitt stora NO NO NO så de ska nog bytas ut. Helst mot en vit och gul-rutig plastmatta. Kanske mintgröna väggar? 
 
 
 
 
Kakelugnen! Som det ska eldas i. Sena sommarnätter och regniga höstdagar. Kanske marshmallows? I Mitt huvud är jag all over the place. Eventuellt ska båda väggarna tapetseras med en medaljong-tapet. Sedan ska soffan stå vänd mot kakelugnen och ovanför ska en massa vita hyllor sättas upp och fyllas med böcker och gojs. 
 
 
 
 
Sängen ska stå vid fönstret och den vita garderoben ska bytas ut mot något fint antikt skåp tänkte jag. Och så ska jag sätta upp hyllor uppe vid taket och ha som förvaringsutrymme. Tre meter till taket. TRE METER! 
 
 
 
 
 
Det var det. Nu får det gärna bli mitten av juli... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bloggare du träffar på Vintagebloppisen nummer ett - Flora!

 
 
 
Förutom att få möjlighet att bläddra mellan en massa klänningar, spana på en massa prylar och titta på diverse uppträdanden på Vintagebloppisen den 4:e maj så kommer du också få träffa en rad bloggare. Livs levande. På plats! Hur amazing?
 
En av de bloggare du kan få möjlighet att träffa är Flora. En grym tjej som skriver fantastiskt fina texter, sprider glädje med sitt varma leende, illustrerar skitfint och dessutom äger en massa fina kläder. Hon kommer alltså finnas på plats på Kristinehovs Malmgård nästa söndag och om du inte läst hennes blogg ännu så tycker jag att du ska göra detta bums. Tryck på bilderna ovan för att komma dit. 
 
Det finns också redan nu möjlighet att buda på Floras fantastiska klänning i vit spets på Tradera. Perfekt till studenten. Kika in på vintagebloppis.tradera.com för att hitta den och även fler fabulösa auktioner. 
 
 
 
 
Vi ses väl den 4:e maj? 
 
 
 
 
 
 
 
 

Röd skrynklig byxdress comin up.

 
Jag har hittat mitt absolut BÄSTA secondhand-ställe i Stockholm. Ett ställe som säkert är otroligt obvious för de flesta men som är nytt för mig och jag hittar alltid alltid alltid fina grejor. Plus att det heller inte ännu blivit superdyrt. Billigt alltså. Typ 95 kronor för en fin byxdress eller en fin blus. Jämfört med typ Beyond Retro där den här byxdressen skulle ha kostat 299 kronor. 
 
Jag tänker tyvärr inte avslöja vilket det är. Ni har säkert redan varit där ändå. Det är alltså inget amazing outstanding. 
 
 
I alla fall. Den här byxdressen köpte jag där och den kostade 99 kronor. Hoppas ni får en fin fredag för solen lyser, träden blommar och F!:s valskiva snurrar runt i öronen. (Lyssna, man blir aspepp!) Tryck här. 
 
 
 
 

Jag tog inte med dig hem för att spinna och se dig djupt i ögonen.

 
 
 
 
 
 
Okej, bara se se se Full patte på Svtflow. Episkt bra. Bianca och Tiffany i mitt hjärta.
 
 
 
 
Tio av tio klittor av mig! 
 
 
 
 
 
 
 

När saker tar slut skär det i huden.

 
Du öppnar skåpet i köket och blir stående. Stilla. Du böjer dig ner och plockar fram stavmixern med tillhörande matberedare. Tittar på mig. Frågande. Lidande. Hopplöst. "Du får ta den..." jag drar ut besticklådan bara för att. Bara för att göra något. Trots att jag vet att alla gafflar, skedar och knivar är mina. "Men, jag köpte den ju till dig." Du lägger ifrån dig den på bänken. Jag tittar ner i mattan. Upptäcker en bit gurka. En rödvinsfläck. En bit av trät som fattas. "Nej, men du får den." Jag går fram till skåpet och rotar fram resten av delarna. Locket. Manualen. Något jävla munstycke. "Ta, den bara." Jag blir irriterad. Irriterad på situationen. På dig. På mig. På oss. På stavmixrar. På saker som tar slut. Mixrar som bara är en och som inte går att dela på. Irriterad på att nu kommer jag inte ha någon mixer. Irriterad för att jag vill ha den men ger den till dig. Bara så där. Irriterad på att du tar den. Packar ner den i lådan där dina tallrikar ligger. Ditt durkslag. Din stekpanna. Öl-öppnaren och så ljuslyktan som jag älskar. I en flyttlåda från Clas Ohlson. 
 
Du tar ner din tavla från väggen. Ställer den lutad mot väskan med alla dina skjortor. Som jag tvättat. Som jag borrat ner ansiktet i. Som jag gått runt i med ingenting under. Sådär som i film. Med rufsigt hår i en knut och utan smink. Då sa du att jag var det vackraste du visste. 
 
Du tar ditt täcke från sängen och två av kuddarna. Så att allt blir halvt. Skevt. Ensamt. Du tar din koffert som vi köpte på en marknad i Budapest. Du tar alla dina böcker så att hyllorna blir tomma. Hela Stad-serien av Per Anders Fogelström. Jag tänker att jag kommer att sakna Emelie och Henning. Alla sorgliga fattiga arbetare. Sedan tänker jag att jag måste beställa böckerna på adlibris. Nu direkt. Direkt. Direkt. För att göra det helt igen. Göra det komplett. Mindre tomt. 
 
Sedan sätter du dig i soffan och vi delar på en lättöl. Stirrar mot teven som står på mute och jag tänker att jag är glad att den är min så att den kan stå på när jag är hemma själv. Det blir inte lika tyst då. Sedan gråter vi båda två och jag kommer på mig själv med att titta mig omkring. För att hitta något annat som är ditt. Vi pratar om att saker tar slut och om hur det skär i huden. 
 
Du reser dig och tar på dig dina skor. De som jag älskar. Ökenkängorna med lagom slitage. Och så jeansjackan. Mössan. Du tar din nyckelknippa från spiken på väggen och det gör så jävla ont så jag tror att jag ska dö. Samtidigt som jag vill att du ska gå. För att jag inte orkar mer. Du måste gå nu nu nu nu och låt tiden gå gå gå gå. För den läker inga sår men den gör att det blir lättare. 
 
Du går. Jag låser. Sätter på ljudet på teven. Sedan blir jag sittande och tittar på dina lådor och på dina väskor. Undrar vart den där jävla stavmixern är. Vill ta tillbaka den. Hatar den. 
 
 
Hatar saker som tar slut.
 
 

Tre gånger F!

 
 
 
På lördag är det releasefest för F!:s fantastiska valskiva! Denna fest kommer att äga rum på Färgfabriken i Stockholm och jag ska på feministiska ben skutta dit och dansa natten lång. Ska någon av er dit?
 
På scen finns Zhala, Silvana Imam, Tiffany Kronlöf, Linnea Henriksson och First Aid Kit (!). Hurra! Ni kan redan nu lyssna på skivan på Spotify, gör det genom att klicka här. Vill ni komma till eventet klickar ni på bilden ovan!
 
 
 
 

"Vi i Feministiskt initiativ vill få äran att fira 1 maj med alla våra underbara sympatisörer. Låt oss få patriarkatet att darra då vi samlas och intar staden i ett riktigt episkt första maj-firande. Greppa banderollerna och låt oss visa att detta inte är någon förstelnad gubb-högtid!"
 
Vid 15.00 samlas vi allihop på Mariatorget och skuttar/marscherar/dansar/hoppar/glider mot Tantolunden där festen fortsätter. Klicka på bilden ovan för att komma till eventet!
 
 
 
 
 
Feministiskt initiativ bjuder in till en samtalsserie om antirasistisk feminism. För som vi vet så går antifeminismen och rasismen hand i hand. En produkt av patriarkatet så att säga...
 
Nästa samtal är den 7 maj i Rinkeby Folkets Hus kl.18.00-20.00. Klicka på bilden för att läsa mer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vill du vara med?

 
Hörrni! Snart är det dags för Vintagebloppis. Närmare bestämt om elva dagar! Jag hoppas att ni är peppade och att ni kommer dit. Om ni inte kan ta er dit i fysisk form så finns det ju möjlighet att buda på 10 utvalda plagg hos Tradera.
 
MEN. Vi behöver er hjälp!
 
Vi söker nu volontärer som vill vara med och hjälpa till under dagen. Förutom en fantastisk och rolig dag kommer du även att bjudas på lunch, fika samt en liten överraskning (för att inte nämna en förhandstitt på alla vintageskatter)! Ansök genom att berätta lite kort om dig själv på [email protected]. Sista ansökningsdag är den 27/4.
 
 
 
 
 
 
Jag ser fram emot att träffa er alla!
 
 

Nya kvinns i spellistan!

 
 
Nu har jag lagt till lite nya låtar i min spellista Bränn behån (som givetvis bara får lyssnas på om man först går ut och bränner bysthållaren i majbålet)! Gör det först, sedan klickar ni på bilderna ovan för att lyssna (och gärna följa om ni vill!) Deal? 
 
 
 
 
 
Har ni några tips på låtar ni tycker att jag ska lägga till, tipsa mä! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny (F!)n väska!

 
Jag har köpt en ny väska! 
 
 
 
 
 
 
 
För övrigt så är jag härmed tillbaka från påskledigheten. Imorgon åker jag tillbaka till Uppsala och på onsdag börjar jag mitt pendlande in till Stockholm igen. Jag känner mig vemodig, eftersom det varit en så väldigt fin helg. Men å andra sidan är jag vemodig över allt som bara är över en period och sedan tar slut. Jag tror jag lipat varje gång jag rullat ut med tåget från tågstationen i Växjö. Staden som jag hyser en enorm hatkärlek till. 
 
 
 
 
 

Helgen i en bild.

Dagens kommentar.

 
 
 
 
 
 
 
- Javisst, det är väl bra att du är säker på vad du vill. Jag är bara orolig att du går och blir en sån där ensam kvinnosaks-kvinna. Jag tror inte att de någonsin blir riktigt lyckliga.
 
 
 
 
 
 

Kvällens fundering.

 
 
 
 
 
 
 
 

Vintagebloppis på Tradera nu nu nu!

 
 
 
 
Vintagebloppisen äger ju rum i på Kristinehovs Malmgård i Stockholm den 4:e maj. Vi är väl medvetna om att alla våra läsare inte bor i huvudstaden. Därför har vi nu, tillsammans med kära Tradera, startat tio auktioner där ni nu har chans att fynda! Auktionerna kommer att kunna budas på fram till den 4:e maj och på så sätt blir det ju nästan som att ni handlar på bloppisen. (Det gör ni ju också, internetversionen helt enkelt) Extra extra bra är att alla intäkter på auktionerna går oavkortat till Kvinna till Kvinna. 
 
 
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL KAMPANJSIDAN! 
 
 
 
 
Så in och buda nu! På Tradera kan ni nu hitta:
(Klicka på bilderna för att komma till auktionen i fråga)
 
 
 
 
 
 
Annikas fina handgjorda ringar med havstema. 
 
 
 
 
 
 
 
Elsas ultimata vintagestudentkit. 
 
 
 
 
 
Emelies läderkjol. 
 
 
 
 
 
 
 
Min isblå 60-talsklänning. 
 
 
 
 
 
 
Emmas randiga Marc Jacobs-klänning. 
 
 
 
 
 
 
Floras vita spetsklänning. 
 
 
 
 
 
 
Jessicas svarta hatt med flor. 
 
 
 
 
 
 
En fika med bästa Sandra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Johannas rockabilly-klänning. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och Karolinessvarta mormors-kängor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Buda nu!
 
 
 
 
 

Känslan i Mad Men.

 
Typ hela känslan genom Mad Men eller? (Ja, jag vet, jag gnäller som den bitterfitta jag är. "Varför tittar du på det då, Emelie?", "Du, klagar ju bara.", "Titta på Girls istället rå", "Skriv en egen serie råååå...", "Så jävla PK!") 
 
 
 
 
 
 
 
Jag gillar kostymen okej? 
 
 
 
 
Update: Fan vad jag älskar att ni kommenterar och lär mig grejor. Jag har ju bara sett havla första säsongen och nu kan jag se serien igenom med helt andra ögon. Annat tänk. Annat syfte. Så grymt. Tack! 
 
 

Tågresa till påskledigheten.

 
Nu sätter jag mig på tåget och åker till min hemstad för att fira pösk. Jag kommer blogga lite över ledigheten. Lovar!
 
 
 
 
Jag vill DESSUTOM tipsa er alla att hålla utkik efter en vintage-bloppis-brakare imorgon! 
 
 
 
 
 

Dagens upplyftande nyhet!

 
 
  

 
 

Klicka på bilden för att läsa!
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Mail från Johanna.

 
För ett tag sedan sålde jag en blommig klänning i min bloppis. Den A-linjeformade och småblommiga. För några dagar sedan fick jag ett mail från Johanna med några bilder på hur den trivs i sitt nya hem. Av bilderna att döma: otroligt bra!
 
 
 
 
 
 
 
Jag blir så glad när ni mailar mig! Tack Johanna!
 
 
 

Det donas inför Vintagebloppisen...

 
...och jag undrar ifall jag kommer ha något kvar i min garderob. (!) Jag håller också på att pyssla ihop lite annat smått och gott som ska säljas. Kan någon gissa vad? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sminkbord.

 
 
Jag sitter uppe och googlar på sminkbord, soffa, retrotapeter, rutigt golv och klädskåp. I mitt huvud har jag susat iväg till min lägenhet i Gröndal. 
 
 
 
Om det är någon som har ett sminkbord till övers, liknande det ovan (som för övrigt tillhör Emma), hojta gärna till and let me know. 
 
 
 
 
(Fotograf till bilderna är Emma Sundh) 
 

Lilly.

 
 
 
 
 
Glad lördag! 
 
 
 
 
 
 
 

Hejdå patriarkatet!

 
Idag släpps Isabelles och Louisas Femifilm! Där jag visst fick äran att fastna i stillbildsposition haha. Detta är i alla fall en fantastiskt peppig, rys-varningsuppbådande, glädjesprutande film som nu måste se nu bums. Förutom Isabelle och Louisas fejjor kan ni se bland annat Sissela Nordling Blanco, Victoria Kawesa, Flora Wiström, Karoline Pettersson och Emma Sundh. Jag är så oerhört imponerad. Helt fantastisk.
 
 
 
 
 
 
Nu säger vi ifrån och röstar rosa!
 
 

Det pirrar till lite överallt av en ny lägenhet. (!)

 
Jag måste dela med mig av en väldigt bra nyhet som gör att det pirrar till av lycka i benen, armarna, magen, låren, lungorna, huvudet, äggstockarna, bröstet, rumpan, ja till och med blygdläpparna darrar till en aning. (hehe) 
 
Jag har köpt en fin fin etta i Gröndal som har kakelugn, tre meter i tak och spröjsade stora fönster. Jag kan inte riktigt fatta att det är sant. Men den är min. Jag kissar på mä. 
 
 
 
Hurra!
 
 
 

Vinnare av Mohedatofflorna!

 

Grattis, grattis och en massa kärlek till er och alla fotberättelser jag fick ta del av. Jag ser fötter överallt nu och älskar mina egna ännu mer än förr. 

 

 

 

 

Kärlek till våra fossingar! 

 

 

Som en liten cluth.

 
Pling på dörren och så står det ett bud där utanför. Med ett litet paket och så en lista jag får signera. Alltså jag älskar paket på posten. Och brev. Post överhuvudtaget. När det inte är fakturor eller information om pensionssparande. 
 
Inuti paketet låg ett fint iphoneskal från Mobile Fun. Som en liten clutch. Väldigt fin och bra. Klicka er in på länken om ni också vill kika i deras webshop. 
 
 
 
Tack Mobile Fun! 
 
 
 

Jag är trött på korvfest.

 
 
 
Jag fick ett mail från en bloggläsare för ett tag sedan. Hon berättade att hon höll på att göra slut med sin pojkvän för att han inte kunde förlika sig med att hon var feminist. Varje dag i deras förhållande stötte de på olika problem och de kunde inte riktigt förstå varandra i diskussionen. Ett av de exempel hon tog upp har etsat sig fast i mitt huvud: Hennes pojkvän ville inte titta på Girls för att han menade att han inte kunde identifiera sig med rollerna i serien. Därför att de alla var kvinnor. 
 
Okej, utan att bli allt för krass eller "bitterfittig" nu. Vad tror han att hälften av jordens befolkning känner typ, eh, HELA TIDEN? Tror du att JAG, som kvinna, kan identifiera mig med alla supande, vänsterprasslande och sexistiska män i Mad Men? Eller med kvinnorna som bara finns till för deras blickar? Alla gravt misogyna karaktärer i nya The Wolf of Wall Street? I The Hobbit där ALLA karaktärer är håriga dvärgar? Oj, förlåt, en kvinna finns ju med. Den undersköna Evangeline Lilly. Och ja, hon slåss och vinner lite fighter mot illaluktande orchs. Hurra. Och så alla nya serier som alla hyllar. Som True Detective. Alla mys-program med manliga vänner som myser iväg på en mysig resa och myser tillsammans. En stor jävla snark på det.   
 
 
 
Hurra för att filmer har börjat Bechdel-märkas på olika biografer. Så att jag slipper se mer sexistisk mansfilm. Jag hörde till exempel att nya Wes Andersons Budapest Hotel var en enda stor korvfest. Jag är trött på korvfester. Mer musslor, snäckor och muttfrukter tack. (?) (Om ni vill veta vad Bechdel-testet är: kolla videon ovan.)
 
 
 
 

Besök i kök.

 
För några kvällar sedan hade jag finbesök i mitt kök. Av ingen mindre än Lisen! Vi drack te och planerade inför den kommande Vintagebloppisen, som jag hoppas att ingen av er missat vid det här laget. Annars, in på länken och peppa. 
 
 
 
 
 

Tävlingsstopp!

 
Nu är det tävlingsstopp för Moheda-toffel-tävlingen. Hela 67 kvinns har tävlat (!) och jag har nu så otroligt många fot-berättelser att plöja igenom. Så roligt! 
 
 
 
Jag kommer att lotta en lycklig vinnare så snart som tillfälle ges. Förhoppningvis i början av veckan. Så håll ut tills dess. TACK TACK TACK för att ni var med och tävlade. Jag älskar er. 
 
 
 
 
 

Blommiga capribyxor!

 
Här är ett av mina vintage-nyförvärv från Uppsala Vintagefestival: ett par fantastiska blommiga capribyxor! De är i linnetyg och jag gissar att de är från slutet av 60-talet, början av 70. 80 kronor kostade de och jag längtar tills de kan börja användas med mohedatofflor utan strumpor. 
 
 
 
Det inhandlades faktiskt inget på Stockholm vintagemässa idag, eller jo, två hårnät av bästa Sarah Wing. Jag var så ofantligt trött efter ett lägenhetsvisnings-maraton att jag inte ens orkade bläddra bland galgarna. Herregud. 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en fin söndag!
 
 

Vintagemässan Bakåt Framåt!Imorgon ska jag till Stockholm och gå på Vintagemässa på Strand, Hornstull. Detta får ni inte missa! 


Är det någon som ska dit? 

En bok om hår på huvudet ska inte behöva handla om hår under armarna.

 
 
Hör upp! Jag vill förtydliga några saker kring den debatt som blossat upp i och med detta inlägg och den lilla våg av upprörda mail och meddelanden som skickas till mina vänner bakom boken. De tre kvinnsen bakom boken är grymt duktiga och fina. Snack om huruvida de är bra eller dåliga feminister vill jag att ni slutar med, faktiskt. Bra eller dålig feminist, my ass. Allvarligt, de har kämpat hårt med boken och också att den ska innehålla starka kvinnor och deras kalufser. De har frågat mig om retushering och jag sa att det var okej, för att sedan för mig själv önska att de skulle behålla det. Jag borde inte sagt nej om det skulle vara så känsligt för mig och sanningen är att det inte alls är känsligt. Det spelar ingen roll för mig, samtidigt som jag såklart tänkte att det vore bra om de fick sitta kvar. När jag skrev mitt inlägg ville jag väl mest förklara varför håret inte fanns där. Utan att tänka efter två gånger att detta kunde skapa reaktioner. Klantigt av mig. Oproffsigt. My bad. Så nu får ni sluta tänka dåligt om upphovskvinnor. Jag blir besviken om ni fortsätter denna debatt. 
 
Boken är fantastiskt bra och en bok om hår på huvudet behöver inte mer debatt om hår under armarna.
 
 
 
Så nu släpper vi detta! 
 
 
 

Uppsala Vintagefestival dag 1.

 
Förra helgen var det som bekant äntligen dags för Uppsalas första vintagefestival! Jag och Lisen tog sällskap från Salagatan och göttade oss i att ett event för en gång skull inte skedde i Stockholm. Bara att gå till busshållsplatsen nere vid stationen och ta bussen ut till Håga by. 
 
 
 
 
Det första som möter mina av solen plirande ögon är denna sköna syn! Världens finaste Mia och Ann från Tidens Melodi. Jag parkerade min väska och min jacka under deras bord (tack!) och kramades en stund och tittade igenom deras kläddon. Så mycket fint! 
 
 
 
 
Sedan vände jag min kropp 90 grader år vänster och fann detta bord som fullständigt dignade av fina ting. Bordet med tillhörande klännings-skatter tillhörde Carolina från Marshmallow Electra, Malin från Fiffis Vintage och Sofie från Fia Lotta Jansson Design. Dem får ni se mer av senare! 
 
 
 
 
Här är Carolina! 
 
 
 
 
Och här är deras klänningar. 
 
 
 
 
Sedan stövlade jag bort till Vintagefabriken! 
 
 
 
 
Där Louise, Linda och Emma hade mycket att göra. Nya boken Vintagefrisyrer gick åt i ett nafs! 
 
 
 
 
 
Efter detta sprang jag på den solgula klänningen med små blommor som jag var tvungen att köpa. Jag är lite besviken över att det på lappen stod 50-tal och att jag, trots mina misstankar, därför betalade överpris... Det är förmodligen en 70-talare egentligen. Men det spelar ingen roll, jag gillar den såklart anyway. 
 
 
 
 
Sedan träffade jag denna fina och trevliga tjej från Fröken Retro. Emelie heter hon och har precis, tillsammans med sin vän Josefina, startat sin webshop. En massa fina saker måste jag säga. Jag köpte två små sminkburkar, en servetthållare och en sjal. 
 
 
 
 
Det fanns även en massa fina klänningar. In och kolla deras webshop vettja! 
 
 
 
 
 
Här har vi två tjejer från butiken Vintage Gamla Gatan i Örebro. 
 
 
 
 
Och här är Pia med medarbetare från Piloo. Hon brinner för återbruk och vill visa hur enkelt det är att laga och återanvända kläder. Fint tycker jag! 
 
 
 
 
Här är arrangörerna! Elsa, Hanna och Sylvia. 
 
 
 
 
Jag blickar ut över klänningshavet för att hitta Mia och ta en fika. 
 
 
 
 
Hon är i full fart att testa en fantastisk halmhatt som verkligen ger en semesterfeeling. 
 
 
 
 
Jag fick nästan slita henne bort från hattprovningen och lockade med kaffe. Det var så fantastiskt fint väder. Varmt och soligt. 
 
 
 
 
Jag hade bytt om till den gula klänningen. Resåren i midja kändes som en befrielse. 
 
 
 
 
Lisen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan galopperade vi in igen och jag testade ett par blommiga byxor medan Ann och Sandra krängde blusar. Byxorna köptes och ska snart visas i lite bättre ljus. 
 
 
 
 
Gunilla sålde ut hela sin svärmors garderob. Hur mycket plagg som helst från 50- och 60-talet. 
 
 
 
 
 
Trötta och med påsarna fylla gick jag och Lisen sedan för att ta bussen hem. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En väldigt fin dag! Som blev till en dag 2. Kommer inom kort. 
 
 
 
 
 
 
Ha en fin fredag nu!
 
 
 
 
 

Följ mig med bloglovin!

 
Jag ser att ni är en del som ramlat in här i och med vår fantastiska länkkedja och från från Sandras blogg. Vad roligt! Ni är hjärtligt välkomna att stanna. Jag blir så glad, ska ni veta. Jag vill därmed tipsa (hehe) er om att följa mig med bloglovin. Supersmart och bra! 
 
 
 
 
Klicka på bilden ovan eller här för att följa moi. Puss och tack för att ni finns. 
 
 
 
 

Vintagebloppisen!

 
 

Jag är väldigt stolt och glad att tillsammans med flera andra bloggare (listan på vilka som är med finns här) äntligen få presentera det projekt som vi knåpat och funderat på sedan februari. Nämligen vår Vintagebloppis! Den äger rum på Kristinehovs Malmgård i Stockholm den 4:e maj och det kommer att säljas allehanda bråte från våra lådor och garderober. Nej, inte bråte såklart. Skatter skulle jag hellre vilja kalla det. Det kommer att finnas både klänningar och prylar. Smycken och kanske en och annan möbel. Jag kommer att sälja lite saker jag knåpat ihop... Detta är fortfarande en hemlis men jag kommer att avslöja mer om detta inom kort!

 

Bloppisen ordnas tillsammans med Tradera och de kommer göra det möjligt för er som bor utanför Stockholm att klicka hem godbitar från era favoritbloggar. Detta i form av ett antal auktioner där utvalda plagg finns samlade. Vinsten från dessa plagg går oavkortat till organisationen Kvinna till Kvinna som ni kanske vet är min praktikplats och en fantastisk viktig organisation. Även 50% av inträdet går till dem. 

 

På plats kommer också olika aktiviteter äga rum och man får chans att fika på gårdens fik. Hur underbart? Fabulöst! 
 
 
 
 
Om du klickar på kartan nedan får du reda på hur du hittar dit. Klickar du på bilden ovan susar du till Vintagebloppisens hemsida. Eller här om du är lat. Följ oss också på instagram, @vintagebloppisen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilka är pepp på att komma?
 
 
 
 

En viktig seriestrip.Jag tycker den här lilla seriestrippen säger väldigt mycket. Vad tycker ni? ♀♀♀
G!

 

 

 

Hej allihop! Jag antar att en del av er har kommit till detta inlägg genom en fantastisk länkkedja som började hos Sandra. Klicka er tillbaka till henne och börja om från början för att första vad min bokstav handlar om.

 

Bokstaven G betyder i sitt sammanhang att något underbart spännande kommer att hända den 4:e maj. Någonstans i Stockholm. För att få reda på vad, följ länkkedjan vidare och titta in på Elsa Maria Axelsson blogg nu direkt.

 

 

 

 

Exiting times!

 

TÄVLING - vinn ett par Mohedatofflor!

 
 
CkZP0u on Make A Gif, Animated Gifs
 
 
Jag älskar dem. Jag tjatar om dem. Vad pratar jag om? Jo, nämligen mina favorit-sko-don i hela världen: Mohedatofflorna! Nu har ni chansen att vinna ett par! Hur jäkla fantastiskt är inte det? Dessutom får ni, om ni vinner såklart, välja precis vilket par ni vill i Mohedatoffelns webshop (!) 
 
 
 
Hur gör ni för att tävla? 
 
♀ Berätta om ett fotrelaterat minne! Alltså någon gång som du tänkt på dina fötter och en händelse kring dem. Det första jag själv kommer att tänka på är till exempel när jag som barn var ute och lekte i en skogsdunge och råkade kliva i en hundbajs. Barfota. Kanske har du någon fin berättelse om en sommarkvälls-promenad med dina högklackade i handen på ett berg någonstans. Har du fotfobi? Bara fyra tår på högerfoten? Haft fotsex?Det behöver inte vara en extraordinär berättelse. Låt fantasin flöda! Du berättar alltså fin fotberättelse som kommentar i detta inlägg. 
 
♀ Gå även in på Moheda Toffeln på Facebook och gilla deras sida. 
 
 
Så enkelt var det! Du har fram till söndag 17.00 på dig att tävla. Sedan drar jag en lycklig vinnare ur de förhoppningsvis stora antal tävlingsentusiaster. Så tävla nu! GÖRE! 
 
 
 
 

Håll utkik!

 
 
 
 
 
Hörrni! Håll utkik här under eftermiddagen/kvällen så kommer en helt makalöst bra tävling att dyka upp! (Tycker jag i alla fall... men det tror jag ni tycker med!) Ploppa in här runt klockan fem för att få reda på mer! 
 
 
 
 
 
 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida