En viktig seriestrip.Jag tycker den här lilla seriestrippen säger väldigt mycket. Vad tycker ni? ♀♀♀
Kommentarer
Anna skriver:

gud jag älskar denna! måste dela! genast!

Den 2014-04-03 klockan 17:08:07
URL: http://www.anordna.com
Amanda skriver:

Jag håller med!! :)

Den 2014-04-03 klockan 17:13:14
URL: http://asummerinparis.blogg.se/
i skriver:

Alltså denna serie sätter verkligen huvudet på spiken <3

Den 2014-04-03 klockan 17:55:13
Mari skriver:

Alltså så himla sant! Att ett ord kan vara så provocerande! Feminist är det finaste ordet som finns ju! Grym blogg som vanligt by the way!

Den 2014-04-04 klockan 23:22:11
URL: http://www.hellomari.blogg.se
Mari skriver:

Alltså så himla sant! Att ett ord kan vara så provocerande! Feminist är det finaste ordet som finns ju! Grym blogg som vanligt by the way!

Den 2014-04-04 klockan 23:22:27
URL: http://www.hellomari.blogg.se
Amanda skriver:

Som jag förstått det, så rör feminismen båda könen i det att det ska vara rättvisa och jämlikhet mellan de båda. Man utgår dock ifrån, att KVINNAN ska likställas i värde med mannen. Det är förtrycket av KVINNAN som står i fokus, med utgångspunkten att det är KVINNAN som behöver upphöjas. I feminismens kamp blir det därför just kvinnors erfarenheter och kvinnan i allmänhet som centreras. Om målet är jämlikhet mellan könen, är kanske grundtanken att huvudsakligen lyfta fram orättvisor hos det ena könet, något ojämlik. Ska vi då lära barn hur feminismen handlar om både män och kvinnor, när den har som idé att främst arbeta för kvinnors rättigheter? Det vi bör lära ut, är att reagera på och motarbeta orättvisa ur kvinnans perspektiv, men också ur mannens. Det är tanken med jämställdism. Inte feminism.

Den 2014-04-09 klockan 22:02:50
Hajis skriver:

Amanda, varför heter det feminism. Och varför heter det HBTQI rörelsen. Det namnet inkluderar t.ex inte hetromänniskor! Varför inte kalla det alla ska ha samma rättigheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet, uttryck, låt oss alla jobba mot hetro-,cis-, tvåsamhets-och tvåkönsnormen_rörelsen, typ.

Rörelser som t.ex. feminismen och HBTQI-rörelsen har inte namn som beskriver målet. Deras namn utgår från grupper som förtrycks.

Om en nu ska prata om kvinnor vs men. Killar har allt att vinna på i feminismen. Mansrollen är jävligt diskriminerande. Mitt hjärta krossas varje gång jag ser den tvingas på min lillebror. Feminismen kan omöjligt enbart handla om att lyfta upp kvinnor till mäns nivå för det är normer och strukturer kring kvinnor Och men som är problemet.
Så ja, det heter feminism. För män diskrimineras, kvinnor förtrycks.

Den 2014-04-11 klockan 19:21:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0