Ljusrosa klänning med mystisk snörning.

 
 
 
 
Jag målar mitt badrum i rosa, jag upptäckte att jag bara har handdukar i rosa toner, jag snusar rosa snus, jag köper alltid rosa blommor och rosa schampoo och ja, rosa är en återkommande färg i mitt liv. Helst lite ljusrosa. Puder-rosa. Mint-rosa. Rosaaaaaaaaaaa. 
 
 
I fredags köpte jag i alla fall en rosa klänning. I sportig 60-talsmodell med en mystisk snörning på magen. Jag tänker att det kan vara lite bra. Under kvällens mat- och alkoholintag kan man lätta snörningen så att magen får plats. Från Stadsmissionen på Nytorget, 55 kronor. Hurra!
 
 
 
PUSS!
 
 
 
 
 

Nu renoverar jag toaletten!

 
 
 
Om kanske ett år så ska jag gå igenom, eller min bostadsrättsförening ska gå igenom, de alla gamlingar på mitt jobb kallar "helvetet på jorden" samt "det jobbigaste man kan vara med om". Ett stambyte. Jag tänkte: Ja, jävlar vad jobbigt att ha en massa halvnakna rörmokare i lägenheten, men det är något man måste gå igenom. Det kommer borras. Det kommer sprängas (...) och det kommer dammas. Och det kommer förmodligen att behöva kissas i en barack ute på gården i en månad. Varför icke göra det bästa av situationen? Jag tänkte att jag skulle renovera lite själv på toaletten tills dess och gå lite crazy. För jag är inte så händig. Jag tror jag brås på min kära far som vill så gärna, men så blir det lite hetsigt och halvdant (förlåt). 
 
Ovan är en bild på hur min toalett såg ut före renoveringen (det kan vi knappast kalla det va? Men vi låtsas). Detta var innan min spegel ramlade ner, liksom allt annat på mina väggar. 
 
 
 
 
 
 
Spegeln satt inne på toaletten när jag flyttade in och var i mörkt trä från IKEA. Jag bestämde mig för att måla den i guld och skapa illusionen av en antik rokoko-spegel med en feministisk twist. Håll ut och läs framöver så ska ni får se vad jag menar...
 
 
 
 
Jag tejpade kanterna med maskeringstejo och målade med vanlig hobbyfärg flera lager. Flera flera lager. Typ fem. 
 
 
Sedan tejpade jag alla lister och kanter och rör inne på toaletten, men det har jag ingen bild på. Men jag tror ni förstår vad jag menar. Vad som sedan hände är ett typiskt Emelie-scenario (enligt min pojkvän är det typiskt mig att jag kallar det typiskt mig) men jag hade ju givetvis tappat bort nyckeln till mitt förråd där penslarna låg och var tvungen att först ta itu med det problemet. Med en liten liten såg, som kan såga upp metall, begav jag mig upp på vinden och stod frenetiskt och sågade upp det jävla hänglåset. Jag drack vatten mellan varven och försökte andas djupt och hitta mitt inre lugn. Till slut kom jag in och tog med mig penslar och rollers och begav mig tillbaka. Händelsen skapade ett hack i min planerade plan men fick mig ej ur balans. Väl tillbaka hällde jag upp ett glas rött vin och började måla. 
 
 
 
 
 
Jag drack alltså vin och målade samtidigt. 
 
 
 
 
 
 
Det som hände sedan var att jag drack upp tre fjärdedels flaska medan jag målade, lyssnade på Silvana Imam och gick Jacob på nerverna då jag sjöng högt och det tydligen ekade ut i hela lägenheten. När det hela var klart var jag faktiskt smått full och var tvungen att ta mig samman och dricka några glas vatten.
 
 
Stay tuned för fortsättningen i denna makalösa badrums-renovering!
 
 
 
 
 
 
 

♀♥ Flora & Frida ♥♀

 
 
 
Hallå hallå och lystring! Nu har det landat en ny fantastisk podcast i etern och det är inga mindre än Flora och Frida som låter sina ljuva röster klinga. Första avsnittet kom för några dagar sedan och var väldigt bra tycker jag. Det handlade om sex och erfarenheten kring "att förlora oskulden" (som de problematiserar), könshår och mycket mer. Så himla bra snack! Önskar jag hade lyssnat på detta innan jag började sexa runt här och där (!). 
 
 
 
 
Sök på Flora Frida i er podcast-app vettja och puss!
 
 
 
 

"Jag gör det för kvinnokampen".

 
 
Jag har en vän som heter Anna. Förutom att hon är en fantastisk person och en fabulös bästa vän så blev hon även utnämnd till den bästa medarbetaren på sitt jobb. Priset av denna åtråvärda titel var ett presentkort på valfri restaurang á 2000 kronor (!). Anna bjöd med mig och jag blev mäkta glad. Vi bokade bord på Nytorget 6 & och förberedde hela dagen för matorgie. Jag tog på mig min allra vidaste klänning som är grön och från Monki ages ago (se bilder ovan) och sköna trosor som inte klämmer i magen. 
 
Vi drack en jordgubbsfördrink och åt sedan tre förätter, som vi delade på, innehållandes rödräka med limeaioli, crustader med pepparrot och laxtartar samt några slags bollar med fläsk och avokado. Till huvudrätt åt vi oxfile på salladsbädd med vinegrett och porchetta med kantareller och tryffelmousse. Efterätt: hemmagjord ostkaka med hallonsylt och grädde, cremé brulee och cappuccino. En flaska rödvin och så cava till förrätten. När notan sedan kom in såg vi med fasa att det inte kom upp till det önskvärda beloppet och beställde snabbt in ännu en drink som var så jävla himmelsk och ett perfekt avslut på en fin kväll. 
 
 
Sedan vinglade vi fram på gatorna med siktet på Debaser Slussen men när vi kom dit var allt stängt såklart för det var ju torsdag. Jag lyckades dock bli uppraggad av en nittonåring på Götgatan som jag ömdjukt gav nobben och sedan kissade jag i någon slags växt-labyrint vid slottet med mottot att "vafan, alla killar gör ju det hela tiden och det är så jävla äckligt, så då kan jag väl få göra det EN gång. Jag gör det aldrig annars. Jag gör det för kvinnokampen." Sorry. Det kom lite på klänningen också. 
 
 
 
 
 
 

Två gynekolog-historier: Äggstocks-kattbarnet och fiskfabriken.

 
"Emelie Leijon?" Soffan som knarrar lite när jag reser mig upp och de blå skoskydden som prasslar lite när jag går. En handskakning och ett leende och så in bakom ett skynke och ta av sig skorna som luktar fotsvett och korva av sig byxor och trosor och så händerna som drar i tröjan som inte riktigt når ner över rumpan. Pappersöverdraget som är strävt när jag sätter mig ner och så ett ben upp på ena sidan och så det andra. "Och så får du komma fram lite med baken." Händerna på magen och så det där kalla draget över fittan. "Då ska jag kika lite här". Glidslem på en stav. Glidslem. Slem som glider. Slem som ska få saker att glida. Flaskan som pyser lite vid trycket. Pruttar liksom. "Nu blir det kanske lite kallt". Allt jag tänker på är min fotsvett. Och så fingrarna som känner runt och så blicken i taket och klämmet på magen. "Det ser fint ut. Fina slemhinnor". Och så lite prover och topsar och så på med allt igen.
 
Det här med att gå till Gynekologen hörrni. Det är något alla vi kvinns har erfarenhet av och något vi efter ett tag vänjer oss vid. I början är det lite läskigt och nervöst. Det känns konstigt att lägga sig med benen i sär och visa hela härligheten för en främmande människa som nästan sitter med sin näsa mot din klitoris. Pillar runt och inspekterar. Luktar. Men efter ett tag blir det nästan som att gå till tandläkaren. Något som man bara gör. Som går snabbt och smärtfritt.
 
Jag har två märkliga gynekologhistorier som jag tänkte dela med mig av. En om en kattunge och en om en fiskfabrik. Jag tänkte också, om ni vill, att ni kan dela med er av era erfarenheter. Jobbiga eller konstiga eller roliga. Så kan vi göra en liten samling av gynekologhistorier. Man behöver inte vara så personlig om man inte vill och det går också bra att skriva ner tankar och erfarenheter om vad man tycker om gynekologen i största allmänget. Vi pratar ju inte så ofta om det. 
 
 
 
 
 
 
Ett litet äggstocks-kattbarn. 
 
"Jaha, då kan vi ta och titta lite på den här skärmen här". Jag reser mig lite halvt upp och stödjer huvudet mot armen. Mannen med gråsprängt hår och snälla ögon tittar först på mig, mot skärmen och sedan ner mellan mina ben. Han rör ultraljudet lite åt vänster och säger: "Här har vi din vänstra äggstock. Ser du?" Jag nickar. Helt fascinerad av att verkligen få skåda min fitta inifrån. Detta är ju helt fantastiskt! En liten rund och genomskinnlig sak syns på skärmen. "Och här bak ser vi din ändtarm som visst har lite avföring i sig som är på väg ut, ser du?" Jag glor helt fascinerat. "Och här är din urinblåsa som är helt tom, eftersom du kissade innan besöket." Han rör staven lite mot mitten. Visar mig min livmoder som tydligen är av god storlek och ser alldeles perfekt ut. Han går mot höger. "Och här har vi din högra äggstock. Men oj, så lustigt! Det ser nästan ut som en liten kattunge om man tittar så här", han vrider på huvudet och säger "mjau, mjau", ler och väntar på min respons. Jag blir paff och skrattar för mig själv och går sedan därifrån med vetskapen om att min högra äggstock liknar en kattunge. Ett litet äggstocks-kattbarn. Blir så jävla nöjd och glad. Älskar min födelseapparat ännu mer nu. 
 
 
 
 
 
 
Rena rama fiskfabriken
 
Det var snöstorm när jag gick längs Strandvägen och in på mottagningen jag aldrig varit på innan men blivit tipsad om. Jag ville verkligen att någon skulle ta mina fittproblem på allvar. Orkade inte använda mer lactal och känna en massa otrevliga lukter genom strumpyxorna. Det var en trevlig gynekolog som tog emot mig och bad mig glesa på benen i helvetes-stolen. "Jaha, då ska vi se här." Hon började fippla med en del vektyg och så kom det bekanta ljudet av glidslems-flaskan. Plasthandskar. "Lite glidslem på det här intstrumentet så ska jag titta lite här" och "det kommer bli lite kallt nu". Jag nickade pikttroget. "Jag kommer sedan att lukta lite på dina flytningar för att avgöra om det kan vara bakteriell vaginos." Jaha, ska hon lukta tänkte jag. Stackars arma kvinna. Hon rotar runt ett tag och för sedan den vita spateln till näsan. Hon ryggar instiktivt tillbaka och skriker högt: "Men herregud, det är ju rena rama fiskfabriken här nere!" Jag tittar först förskräckt på hennes uppsyn men sedan skrattar jag till. "Så här kan du verkligen inte ha det. Rutten fisk, lukta!" Hon för spateln lite väl framfusigt mot min näsa och ja, det luktar väl inte hallon precis. Men fiskfabrik, tänker jag, det var väl att överdriva. Jag hinner också tänka att det är tur att jag är lite äldre och lättsam med allt det här, annars skulle jag ha kunnat ta illa upp och mena att gynekologens agerande var ganska oproffesionellt. "Du ska få en mirakel-kur utskriven och sedan ska du se att allt kommer att lukta mycket bättre."
 
Jag fick min mirakel-kur och gick. En vecka senare var det som om min fitta varit på spa och mådde bättre än någonsin. No more fish for me. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Platsen med den bästa röv-håligheten.

 
 
Går man på Gröndalsvägen bort mot Vinterviken och svänger in på Sjöbjörnsvägen, precis vid Lundbergs konditori, så hittar man det bästa stället i hela världen. Där ligger nämligen Gröndalsklipporna med utsikt över Mälaren och Stora och Lilla Essingen, Kungsholmen, Långholmen och så himmelen förstås. 
 
 
 
 
Jag kan vinka till min vän Anna som bor på andra sidan. Har jag tur så ser hon mig. 
 
 
 
 
På en specifik plats går marken ner alldeles lagom och bildar en perfekt grop för min rumpa. Jag tänker ej nämna exakt vad den ligger då jag är rädd att någon av er ska upptäcka denna perfekta röv-hålighet. 
 
 
 
 
Ibland tar jag med mig min middag dit och sitter och mumsar på klipporna. Som ikväll. Jag handlade saffransris och en röra på den persiska delikatessbutiken nedanför mig och snusade lite snus såklart. 
 
 
 
 
Samt köpte en cola då jag vill stötta multinationella företag samt att burken matchade mina skor. 
 
 
 
 
 
Sedan sträckte jag ut benen och kisade mot solen och mös mös mös (fast man säger nog myste).
 
 
 
 
 
Sedan läste jag bok. 
 
 
 
 
Liv till varje pris av Kristina Sandberg. 
 
 
 
 
På vägen hem gick jag förbi det gölligaste huset för minimänniskor eller fåglar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blus från Hornstulls marknad.

 
 
För två helger sedan, den där dagen då jag sålde ingenting, så köpte jag en fin blus av en tjej vid bordet mitt emot. Den är röd och silkig med japanska blommor och trumpetarmar. Den kostade trettio kronor och oj oj oj vad jag trivs i den. Mina obehå-belägda tuttar myser mot det mjuka tyget i detta nu när jag skriver detta inlägg. 
 
 
 
 
 
Puss till tjejen som hade den innan och puss till er, mina fina läsare! Vill ni kolla in fler av mina outfittor kan ni kika in på kategorin i min garderob. 
 
 
 

Fixeri-dagen.

 
 
 
 
Idag har det varit en jäkla fixeri-dag på Gröndalsgatan. Jag vaknade vid klockan kvart över elva med ett sovande febrigt element brevid mig. Eftersom jag legat och värmt mina kalla fötter mot honom hela natten samt snusat in mig i hans hals så finns hotet av en hägrande förkylning över mig som ett litet orosmoln. Men trots detta började jag dagen med att ta tag i diskberget som jag tyvärr inte dokumenterat med kameran. Efter detta kom jag in i mitt städflow och städade ur hela kylskåpet. Slängde gammal sill i burk från förra sommaren (usch vad jag är äcklig), sorterade glasburkar, torkade av alla hyllor och ställde allt i en iögonfallande ordning. Detta dokumenterades inte heller men kom ihåg att det ingår i fixet!
 
Efter detta gick jag till Coop och handlade blomjord och leikakulor. Sedan började jag som en manisk person att plantera om alla mina växter.
 
 
 
 
Att plantera om och dona med mina plantor är lite av det bästa jag vet. Terapeutiskt, lugnande, rofyllt och alla synonymer till det ordet. Jag knipsade av, rensade bort gamla löv och gav alla nya krukor. Jag tror det är viktigt för de små liven att få ett nytt hem. Variation. 
 
 
 
 
Små avhuggna stickling-bäbisar fickhelt egna krukor. Dags att skiljas från modersplantan liksom. Och gå sin egen väg genom livet. Tyvärr vet jag inte vad några av mina plantor heter. Bara denna som är en Engelsk Pelargon som jag fick av Carro på min födelsedag. Det är även den som är på första bilden. 
 
 
 
 
 
Ett smärre kaos uppstod såklart. Som alltid när jag donar. 
 
 
 
 
Men kolla vad fint det blev! Köksfönstret och sovrumsfönstret. 
 
 
 
 
Don nummer fyra (disken och kylskåpet inräknat) var att hänga upp kläder som låg på golvet och ordna lite på klädhästen. Det blev tjusigt. 
 
 
 
 
Färg i ena änden och mörkare plagg i den andra. 
 
 
 
 
 
Sedan fick jag dammsuga överallt då gjord fastnat under mina fötter och dragits runt överallt på golvet. Det såg lite ut som i Morran och Tobias när Tobias gör en motorcrossbana i vardagsrummet. Om ni vet. 
 
 
 
Nu är jag helt slut och ska lägga mig på spikmattan och läsa. Spikis, kallar jag hen. Fucking bästa uppfinningen ever. Hoppas ni får och har haft en fin lördag! 
 
 
 
 

Fixa looken: Stryk-längs-väggarna-svinto-håret.

 
 
 
 
Hur göra?
 
Tvätta håret som vanligt och låt det lufttorka. Sätt upp det i en bulle mitt på huvudet när det fortfarande är lite lite fuktigt. Sov sedan med den utan att borsta håret. På morgonen kan du ta ut bullen och lösa upp håret lite lätt med fingrarna. Sätt upp håret mitt på huvudet igen. Ha det så hela dagen. Upprepa kvällsritualen (alltså gör ingenting). Sov. Upprepa morgonritualen. Var med om en smärra jordisk undergång med spöregn. Rör inte håret. Låt det lufttorka men gå och lägg dig när håret fortfarande är lite vått av regnvatten. Upprepa morgonritualen. Gå hela dagen och svettas på hemtjänsten (annat motionberikande yrke går också bra). Torka lite bajs och kiss. Krydda med att dra dina plastbelagda fingrar genom frisyren. Gå hem. Upprepa kvällsritualen. Sov. Upprepa morgonritualen. Gå och svettas en hel dag igen. Plasthandskryddningen. 
 
 
Resultatet?
 
Se bild ovan. 
 
 
 
Undvik dock att vända dig om utan se till att alla ser dig framifrån. Stryk längs husfasaderna. Stå ej i kö. Undvik stora öppna platser.
 
 
 
Varför?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De säger att Stockholm är en kall stad.

 
 
 
Igår satt jag och pratade med en främmande kvinna på en bänk vid Nytorget. Jag har sett henne förut. På olika bänkar och utserveringar mellan Skåne- och Folkungagatan. Ibland utanför Coop på Södermannagatan med en kaffe på bordet framför sig. Svart med mjölk. För ett år sedan på Greta Garbos torg. Gärna på en bänk med halvskugga. Under ett träd. Hon berättar att hon ofta är utomhus. För att hon känner sig så ensam i sin lägenhet. Att det ofta blir så när man blir äldre. Isolerad. Jag berättar att jag jobbar på hemtjänsten och bekräftar hennes känsla. Många är ensamma. Kan inte ta sig ut. Hon frågar ifall jag har ett kontokort eftersom de bara tar det i kiosken och hon vill så gärna ha en glass. Hon skrattar och säger att det ju brukar vara tvärtom. Jag köper en glass och får en tjugolapp och en femma i handen. Sedan vinkar jag hejdå och hon vinkar tillbaka. 
 
 
I förrgår tog jag tvärbanan mot Alvik och hoppade av på Stora Essingen. När dörrarna öppnades vräkte regnet ner och jag sprang upp för trappan mot buss nummer ett mot Frihamnen. Vid hållplatsen stod en man och jag fick smyga in under hans paraply. Han liksom höll upp det mot mig när jag kom springande i mina svarta ballerinaskor och kortärmade klänning. Vi började prata om regn och om sommaren. Han berättade att han kom till Sverige för ett år sedan från Serbien. Han sa att förra sommaren var så varm och att han bodde i Solna. Sedan fick jag gå på bussen först och det rann vatten från mitt hår ner i mina ögon. 
 
 
Idag träffade jag ett par inne på Coop som båda två hade likadana byxor på sig. Blå och slitna. Vitt byggdamm. De stod vid fikabrödet. Tre för tio. Jag ursäktade mig och undrade vad de tänkte ta för några, för på min inköpslista stod det med snirkliga bokstäver tre wienerbröd och det fanns bara tre kvar bakom glasdörren. De tänkte antagligen ta dem med vanilj. Sedan berättade mannen om hur han brukade köpa just tre wienerbröd till sin farfar när han levde. De skulle dock vara gårdagens som alltid såldes till extrapris. De berättade att de renoverade sin etta till en tvåa på Kocksgatan och att de precis flyttat in. 
 
 
 
 
 
Min granne Anja lär mig om hur man planterar om växter och hur och vart man ska kapa av de små bladen. Sticklingar. Hon är från Tyskland och har mina extranycklar i en låda och vattnar mina blommor när jag är på semester. Hon bjuder mig att titta in i hennes lägenhet och köper en present till mig som tack för hjälpen när jag tagit hand om balkongen. Vi svär över rök-förbudet. Hon tipsar mig om den bästa havremjölken. 
 
Han som städar trappan på Folkungagatan i huset utan hiss beklagar sig över borrandet på ovanvåningen och jag håller med. De ligger vita gipsflagor på varenda trappsteg. Mannen bakom disken i den persiska delikatessbutiken vinkar alltid åt mig genom rutan när jag går förbi. Kassörskan på Coop ger mig en krona i rabatt när jag bara har tre hundralappar och önskar mig en trevlig dag. 
 
 

Många säger att Stockholm är en kall stad. Där folk armbågar sig fram, tränger sig i köer utan samvete, låter bli att slänga en blick över axeln när någon bakom dem snubblar på en trottoarkant. Sitter tysta på tunnelbanan. På bussen. Står i ett hörn med sin öl under bron och ingen finns ingen finns ingen finns. Ler inte. Pratar inte. Känner aldrig.
 
Jag kan förstå det och jag har känt det ibland. Ganska ofta. Och kanske är det sommaren som stigit folk åt huvudet men jag känner bara en sån otrolig välvilja från folk just nu. En vilja att söka kontakt. Vara trevliga. Mötas. Hjälpas åt. Släppa fasaden. 
 
 

Fan vad fint det är och jag blir så jävla varm i hjärtat och förlåt för ett klyschigt och blödigt inlägg men jag älskar fan fölk ibland. Det finns hopp för mänskligheten. 
 
 
 
 
 

Jag dör av tutt-lycka.

 
 
 
 
Hej allihop! FAN vad fint att så många hittat hit. Jag blir så jävla glad så ni anar inte. Ni är så himla välkomna och tack igen för alla fina kommentarer. Jag har jobbat två dagar i rad nu och sprungit runt på söder i mina fotriktiga tofflor och läst kommentarerna mellan besöken hos Agda, Gerd och Tord (obs fingerade namn, jag har tystnadsplikt inom hemtjänsten) och blivit så glad och lite förbannad mellan varven.
 
 
 
Jag vill i alla fall fira oss alla genom att dela med mig av ovanstående video där Maria Maunsbach från Ligga med P3 visar hur man kan dansa med brösten. Alltså jag kan titta på den videon hur många gånger som helst och dör av lycka. Äkta tutt-lycka. Jag försökte dela med mig av detta klipp också som jag skrattade av så mycket att jag nästan kissade på mig men det ville inte tekniken åstadkomma. 
 
 
 
 
 
(Här kan ni btw läsa en intervju med mig i Expressen)
 
 

Fan vad ni är fina!

 
 
Alltså tack tack TACK för alla fina kommentarer och peppande ord om mitt förra inlägg. OCH VÄLKOMNA hit alla nya läsare! Jag hoppas att ni vill stanna här och mysa med mig. Jag vill inget hellre än att mysa med er och dela jobbigheter, peppigheter och dråpligheter. Kanske är ni inte alls sugna på att mysa vidare med mig och susar vidare i internetdjungeln. Och det är okej såklart. Your loss (hehe). 
 
 
Om ni vill kan ni följa mig på bloglovin här! 
 
 
 
 
 
 
 
Puss och kram och tack igen för att ni finns! 
 
 
 
 

Fuck era skönhetsideal.

 
 
 
 
Brösten. Vi lär oss att de ska vara runda och hårda. Rymmas i en hand eller helst vara strörre. Men fasta. Inte hängiga. Veckorevyn berättar för oss om hur vi kan göra ett trick med en penna. Om den fastnar under bröstet betyder det att de är lite fulare. Inte helt önskvärda. Pennan ska ramla till golvet om de är riktigt fina. Och bröstvårtan ska helst vara liten. Som en femkrona ungefär. Och styv. Den ska helst inte bukta ut och svullna upp om det är varmt. Då kan man doppa fingrarna i kallt vatten och pilla lite på vårtorna inne på toaletten för att de ska styvna till. Vi kan ha inlägg i behån också. För att de liksom ska bli mer runda och lite större. Alla klädkedjor har en massa olika modeller. I bomull. Eller i något gelé-aktigt material. Vi kan ta vanligt toapapper också. Om vi inte har råd. Sedan kan man köpa olika modeller som har det inbyggt i kupan. Eller ha flera behåar på varandra. Ja, vi gjorde så ibland. Och ibland skylde vi våra bröst för våra pojkvänner för att vi var rädda att de inte skulle duga. När de var blottade, helt ensamma och utan behåns sköld av byglar och inbyggd vaddering. Utan nedkylda fingertoppar. Det bästa var förstås om det var lite kallt i rummet. 
 
 
Magen. Vi lär oss att den ska vara platt och utan valkar och kärlekshandtag. Ja, det kallas så. Kärleks-handtag. Dem lär vi oss att vi inte ska vilja ha. Fast att ordet låter så fint. Nej, magen ska ligga platt ovanför lågt skurna jeans och inte bukta ut någonstans. Helst ska vi kunna äta mycket mat men det ska inte märkas på magen. För vi vill ju ändå vara hälsosamma. Ja, vi måste ju äta. Inte låta bli, för det är en sjukdom och det skriver tidningarna att den ska vi inte ha. Det är osunt och farligt. Magen ska helst vara solbränd också. Även på vintern. Fast vi får lära oss att vi inte ska sola solarium, för det skriver tidningarna att det ska vi inte göra. Det är farligt och osunt. Om magen putar lite under en tröja. Då kan det se ut som vi är gravida. Och det vill vi verkligen inte. Till och med när vi sitter ner ska magen vara som ett rakt streck. Vi får lära oss att magveck är fult. Fult som fan. Så vi drar in dem och vi slutar att tugga tuggummi för då sväljer vi luft som får magen att bli rund. Och kanske tar vi laxerande också. För om vi gör det så blir vi lösa i magen och då mår vi kanske illa också och tappar matlusten. 
 
 
Midjan. Vi lär oss att den ska vara timglasformad. Kim Kardashian. Vi lär oss att om vi köper en waist-trainer för ettusenfemhundra kronor så kan vi bli som hon. Den kan göra så att våra revben liksom trycks ihop och komprimeras och organen och inälvorna lägger sig som kaffesump i botten av våra torsos. Eller inte så extremt kanske. Vi lär oss att om vi vill vara så extrema kan vi köpa en korsett och ha på oss den tjugotre timmar om dygnet. Ja, i en timme får vi vila. Som de gjorde på 1700-talet. Kanske tar vi fram måttbandet ur syskrinet och möter omkretsen varje kväll när mamma sitter framför teven och inte ser. 
 
 
Fittan. Vi lär oss att fittan ska vara liten och tight. Ja, allt ska vara litet där nere. Vi lär oss att stora blygdläppar är fult. De ska inte fladdra eller hänga ner så de syns när vi står i duschen efter gympan. Då kan vi bli kallade baconfitta och kanske att någon skvallrar för killarna. Vi lär oss att den ska vara utan hår också. Helst helt utan men det är okej med en liten landningsbana också. Eller en triangel. Och sedan ska vi lukta gott. Helst hela tiden. Eller inte gott, mer neutralt, ingen doft alls. Det får inte lukta som om det är ett könsorgan på riktigt. Dofta igenom trosorna eller så. Därför köper vi Lactal på apoteket och använder så ofta vi kan för att neutralisera. Filmjölk på en tampong går bra också. Om vi inte har några pengar. Sedan vill vi inte att själva slidan ska vara för stor heller. För killarna berättar om tjejer de legat med som haft fittor stora som grottor. Den tjejen lär vi oss att vi inte vill vara. 
 
 
Rumpan. Vi lär oss att rumpan ska vara rund och puta ut. Den ska också vara tight fast nu menas något helt annat med de ordet. Att den liksom ska vara stor. Fast hård också. Den ska liksom stå utåt och inte hänga nedåt. Men den får absolut inte bli FÖR stor. Nej, den ska vara lagom. Fast den kan också vara väldigt stor. Fast stor på rätt sätt. Utåt liksom. Inte åt sidan. Vi lär oss att vi kan göra övningar som gör att rumpan blir stor på rätt sätt. Kissande hunden heter en. Då ska man stå på alla fyra och liksom föra benen ut i en halvcirkel från kroppen. I en annan övning ska man med händerna på höften gå ner i en djup gå-rörelse. Rumpan ser bäst ut i en tight kjol eller jeans. Då ska man helst ha stringtrosor under. Fast vissa killar tycker att det är sexigast med hipster-modellen. Och vissa spets. Andra mer sportiga varianter. Tangatrosa. Inga trosor alls. Vi lär oss att försöka lista ut vad just vår kille gillar för trosor. Vi får höra att vi är snygga när vi har tajta träningsbyxor på oss på gympan. Helst grå. Och rumpan ska givetvis vara hårfri. För tjejer har inget hår på röven. Eller inuti. Och så bajsar vi rosenblad. 
 
 
Benen. Vi lär oss att benen ska vara smala. Inte stabbiga och stora vader. Nej, för då kan de säga att vi har kraftig benstomme. Viktigast är ändå låren. Ja, de ska vara smala och helst ska det finnast luft mellan dem. Ett litet avlångt hål av luft mellan jeanstyget. Vi lär oss att det kallas tigh-gap. Det finns en massa konton på instagram där vi kan se hur de ser ut. Lutar vi oss lite framåt när vi tar bilder så blir luftgapet större. Det finns en massa knep för hur de ska frambringas. Och knäna ska också vara små och hela benen ska såklart vara hårlösa. Kanske använder vi hårborttagningsmedel eller epilator eller en vanlig rakhyvel eller vax. Ibland får vi sår som blöder och då måste vi har plåster. Inåtgående hårstrån som kliar. Vita fläckar av kemikalierna. Särskilt nere vid fotknölarna är det svårt och där är huden ganska tunn och det kommer mycket blod. De ska vara solbrända också. Inte vita eller lila som de kan bli på vintern. Och absolut inte torra. 
 
 
 
 
 
 
Vet ni vad?
 
Fuck era skönhetsideal. Jag får plats med ett helt pennskrin under brösten och när de är varmt om sommaren kan mina bröstvårtor bli stora som en snusdosa. Och jag älskar dem. När jag ligger ner på rygg så putar de ut på sidorna och de är mjuka och lena och så fantastiskt fina. Min mage lever sitt egna lilla liv och för det mesta är den lite rund och lite gasig och putar ut under mina klänningar och skaver mot mina jeans och jag ger från och med nu fan i att önska mig den där platta magen jag hade när jag var arton. Det här är min mage nu och jag ska ge den lite mer kärlek så kanske den ger mig detsamma tillbaka. Den är aldrig brun heller. Och alltid alltid hungrig. Och min fitta ska få vara som den vill. Ibland rakad och ibland i behov av en smärre skogsröjning. Jag älskar den och den är bland det bästa jag har. Och min rumpa är fan heaven. Ibland är den hårig och finnig och ibland len som en babykind. Jag ska kasta alla kjolar som skaver i midjan och aldrig mer köpa en 50-talsklänning som smiter åt över öm hud och ger mig andnöd. Detta är min kropp nu och jag ska försöka visa den att jag älskar den. Försöka. 
 
Jag vet att det är svårt att visa sin kropp kärlek. Det är så förbannat svårt när allt runt omkring oss lär oss att vi ska göra det motsatta. Förändra, ta bort, förminska, förstora. Hata. Ogilla. Företagen tjänar pengar på vår kritiska blick. Vad skulle de ta sig till om vi helt plötsligt en dag blev nöjda med hur vi såg ut?
 
Nej, nu är det dags att försönas med min kropp. Hej kroppen. Du är min och du är fin som fan och helt fantastisk. 
 
 
 
 
 

Rasist-gubb-rumpa osv.

 
Jag vill bara säga trevlig helg till er alla och hoppas att den blir fin och att ni inte regnar bort och forsar ner i alla golvbrunnar. Jag ska jobba ikväll och cykla på Folkungagatan fram och tillbaka och torka rasist-gubb-rumpa och kolla på alla helgglada människor på söders uteserveringar. 
 
 
 
Puss!
 
 
 
 

Mammas tröja.

 
 
Hoppsan! Mammas tröja råkade visst följa med packningen från Växjö när jag åkte tillbaka till Stockholm för ett tag sedan. Den är en gammal goding med trumpetarmar från Polarn & Pyret. Långt långt tillbaka i katalogerna. Och byxorna är från Dr Denim. 
 
 
 
 
Puss! (Och mina bilder fortsätter att vara så jävla suddiga. Jag fattar inte. Någon som gör? Är så oteknisk och hatar sånt här)
 
 
 
 

String-feber.

 
 
Sedan mina väggfasta hyllor (fasta, really?) ramlade ner har jag som sagt bestämt mig för att köpa en stringhylla. Jag funderar lite på hur den ska se ut då den är av den sort som går att variera i all oändlighet. Ska jag köpa en ny eller en gammal? Helst vill jag ha en gammal men tänker samtidigt att de nyproducerade är praktiska då man kan variera dem lite hur man vill. Och jag vet inte ännu om jag vill ha som en byrå inbyggd eller bara hyllplan och ska man köpa en ny med byrå... ja, då blir det satans asdyrt (bara en sådan kostar 3900 kronor) och det kommer då inte på tal. 
 
 
 
 
 
Ska jag ha en original så tänker jag mig en sån här. Dessa är från G&G Antik och är tyvärr redan sålda. 
 
 
 
 
 
Anna har en fantastiskt fin, men den modellen blir lite stor för mig. Men den vänstra modulen på bild nummer ett skulle vara perfekt. 
 
 
 
 
 
Så här skulle en ny variant se ut. Men ska man ha en smal som den mittersta delen eller den högra? 
 
 
 
 
 
 
Helvita hyllplan eller i ekfanér. Björk?
 
 
 
 
 
 
Hur många hyllplan?
 
 
 
 
 
String.se kan man designa sin egen. 
 
 
 
 
 
Jag ballade ur såklart. 
 
 
 
 
Om ni sett någon gammal stringhylla på auktion får ni väldigt gärna tipsa mig. Är väldigt få till salu just nu har jag räknat ut och tar tacksamt emot tips!
 
 
 
 
Puss och tryck på bilderna för källor. 
 
 
 

Puss och hoppas era hyllor är er trogna.

 
 
För några dagar sedan gick jag glad i hågen från tunnelbanan längs Trekants-sjön och skulle möta upp Jacob för det sedan några dagar traditionsenliga kvällsdoppet. Klockan var nästan elva och himmelen var rosa och sjön låg blank och jag kände mig så jävla lycklig. Det doftade schersminsblommor (min bästa sommardoft) och jag tänkte att fy fan vad jag älskar sommarkvällar. Nästan bättre än en orgasm... eller nja, men ni fattar. 
 
Vi badade och simmade ut i det varma vattnet som var alldeles svart och en massa småfiskar nafsade mig på tårna samtidigt som sjögräset från bottnen smekte mina orakade ben. Jag simmade som en delfin, sedan som en krokodil och till sist en val. Försökte mig på en sjöjungfru också. När vi stod och hackade tänder på bryggan så tittade Jacob på mig. Allvarligt och sa: Fan, jag måste berätta en sak för dig. Mitt hjärta började picka och jordens alla katastroftankar for på en millesekund genom mitt huvud. 
 
"Dina hyllor över soffan har ramlat ner." 
 
 
Sommarlyckosuset i öronen försvann. Schersminblommorna började att lukta bajs och sjön bestod plötsligt endast av barnkiss från dagens värmebölja. 
 
 
"Det låg böcker överallt när jag kom hem och det är stora hål i väggen. Kanske har någon porslinsgrej gått sönder också." 
 
 
Och vad händer då? Jo, jag börjar gråta. Det tåras i ögonen för fan vad jag älskade min lilla läshörna med de vita hyllorna och soffan och läslampan och travarna av böcker. Så här såg det ut innan. 
 
 
Vi kom hem och det låg böcker överallt och mitt bästa porslinsrådjur hade tappat sitt ena öra. Men i övrigt var allt intakt. Ja, förutom de stora gapande cementhålen i väggen då. Efter uppröjning och undanröjning av hyllplanen såg det ut så här:
 
 
 
 
Så jävla deppigt och placeringen av tavlan kan man ju bara skratta åt. 
 
 
 
 
 
 
De djävulska hyllplanen bara stod och hånlog åt mig i ena hörnet och snickarlådan gapade grymt. 
 
 
 
 
 
 
Jag travade upp alla mina böcker i ett rangligt torn som säkert också kommer att kollapsa snart. Sedan bestämde jag mig för att göra så gott jag kunde för att dölja misären och gick loss med spackel (älskar spackel) och en spattel samt sandpapper. En quick-fix alltså. Tills-vidare-lösning.
 
 
 
 
 
Tada! Hängde upp min nya tavla och en klänning över hålen och nu sitter jag och kikar på golvhyllor på nätet eftersom jag tappat min tilltro till dessa väggar för all framtid. Min hatthylla har ju också ramlat ner i hallen och allt känns så jävla halvdant. Fy fan för den känslan. Så nu kollar jag efter väggfasta stringhyllor istället. 
 
 
 
 
 
Puss och hoppas era hyllor är er trogna. 
 
 
 
 

Dagen då jag sålde ingenting.

 
Igår var det söndag och dags för mig, Emelie och Isabelle att hasa, kånka och släpa våra IKEA-påsar med kläder till Hornstulls strand och förhoppningsvis, några timmar senare, få gå därifrån med lättare påsar och mer cash i plånkan. 
 
 
 
 
Vi hade valt ett bord i skuggan under Liljeholmsbron då Emelie var mäkta bakis och det blåste starka vindar från väst. Någon klädstång föll omkull här och där och Emelie utropade bara gång på gång hur skönt det var med svalka för hennes uttorkade kropp. 
 
 
 
 
 
Jag laddade med kaffe och snus. Klänning från Beyond Retro och trätofflor från Myrorna. Här finns mer bilder på klänningen och här på tofflorna. 
 
 
 
 
 
Jag sålde lite plagg som blev kvar efter Vintagebloppisen som sagt. MEN DET VAR FÖR FAN INGEN SOM VILLE HA NÅGOT. NEJ NEJ. 
 
 
 
 
 
Så jag frossade mat. Något slags kryddat ris med kyckling, kål och koriander. Det var lite starkt och min mage började mullra på ett oroväckande vis. 
 
 
 
 
 
 
Sedan låg jag i solen och surade lite. Träffade Karoline, Joanna och hennes bebis och så Anna. Sedan packade jag ihop mina pinaler och påsen kändes om möjligt ÄNNU tyngre än när jag gick dit. På vägen mot tunnelbanan köpte jag dessutom en sockerlåda för 300 kronor som nu är ett skoställ i hallen. Köpte en klänning också. Och en blus. Och ett linne. Gick alltså back ungefär 400 kronor. 
 
 
 
JAJA. Yolo eller nåt. 
 
 
 
 
 
(BTW så är det något jävla fuffens med min redan dåliga kamera så alla bilder blir så jävla suddiga. Orkar inte. Ingen högkvalle-blogg där här...)
 

De två Emeliorna på Hornstulls marknad!

 
 
 
Hej och hå i sommarvärmen! Jag vet att ni ligger på badstränder och på klippor nära vatten och lapar sol och göttar er denna helgen. MEN skulle ni tröttna på det så kan ni väl komma och säga hej till mig och Emelie som ska stå och sälja kläder på Hornstulls marknad imorgon? Ja ja ja. Jag vet att ni vill. Vi kommer att sälja saker som blev kvar från Vintagebloppisen till finfina priser och så en del nytt. 
 
 
KOMSI!
 
 
 
 
(Bilderna är tagna från Emelies blogg)
 

De skönaste jävla brallorna i kvinnominne.

 
 
Egentligen har jag köpstopp. Men så råkade jag gå in på Humana på Timmermansgatan och råkade köpa ett par brallor för en hundralapp. (Fan vad många gånger jag skrivit sån här skit om köpstopp som jag egentligen inte håller, måste sluta med det. Att ha köpstopp alltså. Det fungerar ju ändå inte). 
 
 
Och vilka brallor sen! Så jävla sköna. Fladdriga. Svala. Lite stora i magen så IBS-magen får plats. Fickor och tre-kvarts-långa. Holey moley. 
 
 
Skorna är från Myrorna och tishan från Röda Korset. Puss!
 
 
 
 
 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida