Årets Halloweenkostym: Kåta Gun.

 
Jag ska inte ens på Halloweenfest... men OM jag skulle det skulle årets utklädnad vara: Kåta Gun! Älskar henne. 
 
Nu, efter lite research (något som ofta händer efter jag tagit själva bilderna, hehe) så inser jag att Kåta Gun förmodligen inte röker. Och jag vill absolut inte romantisera detta. Så kids, dont smoke!
 
 
 
 
 
Ha en härlig Halloweenhelg (fan, vad skönt att skiten snart är över) Puss!
 
 
 
 
 

Min nya neongula fluffjacka!

 
Jag köpte världens mysigaste, finaste och gulaste fluffjacka på Zara i Kapstaden. Jag kunde inte låta den hänga kvar. 
 
 
Nu ska den värma min barm i vinter. Den neonrosa sporttoppen köpte jag också. Neoncrazy times. 
 
 
 
 
 
 

Heteromännen söker fru.

Bild lånad av megryan4ever
 
 
Fråga mig 2008 vilket som var mitt favoritprogram på teve: Bonde söker fru. (Detta kan vi diskutera och problematisera i ett annat inlägg hehe) Fråga mig 2010. 2013. Fråga mig 2014 vilket program som VAR mitt favoritprogram på teve men som nu är någon slags patriarkal geggamoja från urtiden: Bonde söker fru. 
 
Det har väl aldrig varit något feministiskt genombrottsprogram. Det fattar jag också. Men tidigare år har de i alla fall försökt lösa upp den hegemoniska, heteronormativa soppan. I år: Bara vita heteromän. Och vissa uttrycker sig sexistiskt, på bästa sändningstid, utan att bli problematiserade. De hade chans att ta in en härlig tant med skrattgropar som sökte en man, och en ung homosexuell bonde som sökte en livskamrat. Men nej, bara heteromännen. GÄSP och SUCK. Trååååkigt. 
 
 
Jag säger nu HEJ DÅ BONDE, din tid är över. Jag kommer inte att titta på dig mer. Du är stenålders och jag önskar att Jonathan aka slemproppen nummer ett ramlar i en koblaja med ansiktet nedåt. 
 
 
 
 
 
 
 
Systerkramar!
 
 

SLUTA SLUTA SLUTA!

 
 
Gah! Detta är så sjukt! 
 
 
 
 
Jaha, och HUR ska jag dricka under kvällen???
 
 
 
 
Kan Halloween vara över snart? Fler hemskheter hittar du här. 
 
 
 

Salladsbestick, Tintin och sardeller på burk.

 
 
Det blev en del random grejor som inhandlades i Namibia. Nämligen...
 
 
 
 
...emaljmuggar. En handmålad gul, en kockumsgul och två mintgröna. 
 
 
 
 
Salladsbestick! 
 
 
 
 
Med fina ändar. 
 
 
 
 
Tintin i trä. Inte för att han är en lång, vit man utan mest för att jag tycker han passar i min bokhylla. 
 
 
 
 
Två ytterst oklara fåglar i plåt...
 
 
 
Och så en liten konservburk inlagda sardeller! Också ett yrrest oklart köp. Men jag tycker det är roligt att köpa fina matförpackningar som souvernirer när jag är utomlands. Kakao-paketet ovanför är från Österrike. 
 
 
 
PUSS!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Illustration av Jenny!

 
Kolla vilken FANTASTISKT fin illustration jag fick hemskickad till mig av Jenny Lindhagen! Jag blir så glad av sånt här! Tack Jenny! 
 
 
 
Kika in på Jennys Tumblr genom att klicka på länken ovan.
 
 
 
 
 

Söndagsmorgonmyset.

 
Morgonens morgonmys (på en söndag wtf wtf!) får fem av fem guldfittor! MYS!
 
 
 
 
 
 

Dagens bild.

 
 
 
 

Glad sex-och-rasismooween!

 
 
Ja, ÄNTLIGEN är den här! Min favorit högtid (som egentligen inte alls är någon högtid?) Nej, jag orkar fan inte skriva så mycket mer. Lika lite som jag orkar förklara min sarkasm. Ni fattar. Jag snackar om Sexoween. Högtiden då alla människor med kuk klär ut sig till mustiga superhjältar eller drar en stor, fyrkantig öldräkt över huvudet. Och alla människor med en fitty klär sig i samma kostym fast i minsta möjliga andel tyg. Den är liksom förminskad gånger 10 och i mindre version. Om ni inte fattar hur jag menar kan ni kolla här.  
 
Och om det inte är hud du vill visa så kan du ju alltid ägna dig åt lite cultural appropriaton. Alltså ta tillfället i akt och klä ut sig till en minoritetsgrupp eller etnicitet utan att reflektera kring den koloniala maktutövningen som finns bakom. Alltså ett blackface, eller att klä ut sig till arab, indian, geisha, i burqa. Läs mer om detta här. 
 
 
 
Det jag vill komma till är: Läs ovanstående artikel (tryck på bild) innan du klär ut dig. Läs också ovanstående länk. Och så kan du läsa Amras text om cultural appropriaton här. Och kolla på denna kampanj. 
 
 
 
Akta dig SOM FAN för vad du klär ut dig till nu. Är man riktigt PK så gör man nog bäst i att låta bli. ELLER så kan du ju helt enkelt bara vara helt jävla fantasilös och klä ut dig till en häxa, en vampyr, en pumpa eller ett spöke. 
 
 
 
 

Kobras mensprogram!

 
 
 
Hallå! Ni missar väl inte Kobra ikväll? Det kommer nämligen handla om allas vårt favoritämne: Mens. 
 
 
In och läs mer om programmet här!
 
 
 
 

Lögg-saknad.

 
 
Hallåååå. Jag saknar min lugg lite. Ska jag? Ska jag inte? 
(Otroligt livsviktig fråga, jag vet.)
 
 
 
 
 

Min stockholmsguide!

 
 
Nu kan du följa med mig på en shoppingrunda på Söder i Stockholm! Helst skulle ju detta ske IRL med er alla, men det kan bli lite svårt. Tur då att Iknow Travel finns! En supersmart sida att ha med sig på sina besök i olika städer istället för otympliga guideböcker. Här kan du läsa en massa tips på den perfekta dagen i en ny, eller tidigare besökt, stad. 
 
I min guide traskar jag runt på Söder som sagt. Runt Nytorget. Handlar lite, äter lite och flanerar lite. Vill ni kika på min guide kan du klicka på bilden ovan eller här.  
 
 
 
 
PUSS!
 
 

Skärpning Beijer!

 
Är det någon mer än jag som reagerat på Beijers senaste reklamfilm? Är asiater ett undantag när det gäller stereotypiserande, exotifiering och rasism? Här använder man sig av sumobrottare, en sport med rötter i Japan, som man placerar i den svenska skärgården. De sätts i kontrast till de vita husägarna som betraktar och man spelar på deras vikt (fatshaming) och dumhet. De kryper runt på ett tak, trängs i en säng och sitter på ett räcke för att visa på varuhusets hållbarhet. Ehm, va va va? 
 

 
 

Jag är tillbaka!

 
 
 
Jag vill bara meddela, mina fantastiska läsare, att jag nu befinner mig på svensk mark! Och jag saknar er väldigt mycket. Roligt att så många börjat följa mig på instagram! Det är ett nöje att dela mina bilder med er. 
 
Just nu svassar jag runt i min nyinköpta och väldigt djuriska kaftan i min mammas och pappas nya lägenhet i Växjö. På måndag räknar jag med att vara i Stockholm igen och börja att synas här som vanligt. Ni får gärna skriva någon värmande kommentar här så jag vet att ni är kvar. Det vore väldigt trevligt!
 
 
 
Stor kram och en massa kärlek! 
 
 
 
 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida