Vilken kille. Vilken insikt. Vilken UPPENBARELSE.

 
 
Alltså omg omg omg! Stoppa pressarna! Det händer grejer på bondgården någonstans i mellersta Sverige (vet faktiskt inte vart, ska jag vara ärlig så ger jag blanka fan i det)
 
 
 
 
 
Vad sa du sa du? 
 
 
 
 
 
En vad? 
 
 
 
 
Detta ÄR HELT FANTASTISKT! En insikt som hejades på av programledar-Linda. 
 
 
 
 
VILKEN KILLE DET HÄR ÄR! Vilken kille. Vilken insikt. Vilken UPPENBARELSE. En gång till:
 
 
 
 
 
 
 
Tänk hörrni. Världen är en fin plats ändå. Bonde-Jonathan får uppenbarelser på bästa sändingstid. Det är första advent. Det lackar mot jul. Det finns hopp för världen. Halleluja och nu går jag och bankar huvudet i väggen. 
 
 
 
 
Puss och ha en fin söndag! 
 
 
 

Detta händer!


 

Puss! 


Nästa feministiska trend här kommer jaaaaaag.

 
Ja, det är ju sannerligen grå dagar around us. Så varför inte skapa lite färg i tillvaron? Haka på nästa trend? Inte bara en helt vanlig trend utan nästa FEMINISTISKA trend. Vad pratar jag om? Jo, självklart att färga armhåret i regnbågens alla kulörer. 
 
Jag spekulerar i vilken färg jag skulle välja och ber er nu om hjälp. Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
Lila?
 
 
 
 
 
Kornblått?
 
 
 
 
Regnbåge?
 
 
 
 
 
Julerött?
 
 
 
 
Neongult?
 
 
 
 
Eller matchande rosa?
 
 
 
 
 
 
Trevlig helg och puss!
 
 
 
 
 

Veckans blogg: Karoline!

 
Alltså, den här bilden på Karoline. Jag dör av snygghet. Tänk att ha en sån böna till vän. Omg! Denna vecka är hon dessutom Veckans blogg på blogg.se och jag tycker att ni ska läsa intervjun med henne här. 
 
 
 
PÖSS!
 
 

Förslag på tre julklappar som ger kärlek.

 
Jag gillar inte köpa julklappar. Alltså jag blir SÅ JÄVLA stressad av att bara se omslagspapper och kartonger i skyltfönstrena. Detta har två anledningar. En ytlig och en mer pk: 
 
1) Jag orkar inte tänka ut vad jag ska köpa till varje person. Jag orkar inte slå in. Jag orkar inte skriva etiketter. Jag ORKAR INTE TRÄNGAS I BUTIKER. Nej, usch. 
 
2) Konsumtionshetsen får mig att vilja vomitera i en prydligt uppställd tvättkorg av halm på Åhlens. Alltså kaskadspy ut över alla tinglande och tanglande ljusslingor, porslinstomtar och julgranspynt. Kan folk lugna ner sig lite? 
 
 
Sen ska jag väl inte vara sån. Visst är det trevligt att FÅ julklappar. Jag har massa saker jag önskar mig. (hehe) Så är det någon som vill ge mig något massproducerat: langa fram. Nej, jag skojar bara. I alla fall, LUGNA NER ER. Andas. Ta det lugnt. Föreslå för släkten att ni ska köpa en julklapp var för ett visst pris och sedan kan ni ha en trevlig utlottning. 
 
ELLER så tycker jag att ni kan köpa någon av dessa tre saker som för med sig ett budskap och verkligen behövs. 
 
 
 
 
1) Buy a cup for christmas
 
 
 
Menskopp igen? MEN JA! Folk verkar ju inte ha fattat detta helt och hållet. Så mycket bättre än tampisar och bindor. Fittan mår bättre. Miljön mår bättre. Plånkan mår bättre. Alltså: den perfekta julklappen.
 
Kolla på videon eller kika in här för mer info. 
 
 
 
 
2) Snällkalendern
 
 
 
Okej, denna får du ju köpa lite innan jul. Inte så väldigt kul att få den på självaste julafton när hela väntan är över. Perfekt adventspresent till någon kär! Snällkalendern är ett privat initiativ av vännerna Didrik och Nikki och har skapats helt utan vinstintresse. Alla pengar från kalenderförsäljningen går till barnrättsorganisationen Plan Sverige och deras arbete med att bekämpa den ebolan bland barn. 
 
"Pepparkakor sägs göra oss snälla. Under julen äter vi mängder av dem men verkar inte bli snällare för det. Istället blir vi stressade av julklappar, matlagning och vem som nu tusan som ska vara tomte i år. Vi glömmer bort att ta hand om varandra."
 
 
Så fint initiativ! Gå in här för att köpa kalendern som kostar 75 kronor. 
 
 
 
 
3) Ge bort en julklapp för kvinnors rättigheter!
 
 
 
Kvinna till Kvinna har gjort världens finaste små askar som du kan kan köpa till någon du håller kär. En för förändring, en för fred och en för frihet. Du kan välja själv hur stor gåva du vill lägga inuti och allt går till kvinnor i krigs- och konfliktdrabbade länder. 
 
 
Klicka här eller på bilden för att läsa mer och köpa! Obs! Senaste 17:e december!
 
 
 
 
 
 
Bra tips va! Chilla ner lite nu då. Ge gåvan till någon som behöver den bättre. 
 
 

Idag gillar jag:

 
 
1) Beyoncés hemmavideo. Älskar. 
 
 
 
 
 
 
2) Jag må ha en pussy men jag är fan ingen. 
 
 
 
 
 
 
3) Det här. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Puss!
 
 

Femdefenders day på Fabriken! (Ni måste komma!)

 
I helgen ska Kvinna till Kvinna hylla modiga kvinnorättsförsvarare runt om i världen genom att ordna en fest på Fabriken i Stockholm. Jag ska vara konferencier och det kommer att bli GRYMT! Silvana Imam kommer. Jenny Wilson, Foujan Rouzbeh, Judith Kiros, Aleksa Lundberg, JJ. Jag orkar inteeeee. Dessutom kommer det hållas väldigt bra workshops av några av Kvinna till Kvinnas samarbetspartners. 
 
Och så ska NI komma såklart! Det kostar 150 kronor för dags- och kvällsprogram, men vill du bara gå på klubben kostar det 120 kr. Obs! 18-årsgräns. 
 
 
LÄS MER OM KVÄLLEN HÄR och BOKA BILJETTER HÄR! 
 
 
 
 
 
 
 
Puss och hoppas att vi ses. Jag vill väldigt gärna deeeet! 
 
 
 
 
 

Twistah sistah.

 
Så här såg jag ut igår. Med håret i ett försök till en beehive och en twiggysminkning. (Som ej syns här) Min målbild var dock denna vackra kvinna. Drömmig. Fantastisk. 
 
 
 
 
 
Glad lördag på er allihop! 
 
 
 

Fredags-twist!

 
 
Ikväll blir det fredags-twistande på denna klubb! 
 
 
 
 
 
Hoppas vi ses!
 
 

Sex frågor från er och så mina svar.

 
Nr 1, TACK! Fan vad fint. (Detta var ingen fråga utan ett påstående och jag fuskar och tar med de också. Därför att jag blir så himla glad och för att andra ska se att JAG ÄR OMTYCKT (höhö). Nr 2, jag har precis bytt efternamn till Leijon. Eller lagt till egentligen. Det mer korrekta är Emelie Eriksson (mellannamn) Leijon. Leijon är min mammas släktnamn och jag tycker det är väldigt fint. Jag har tänkt att byta länge men det har inte blivit av. 
 
Så Leijon numer. 
 
<3 
 
 
 
 
Detta stämmer inte. Jag läser alla kommentarer jag får och låter de flesta gå igenom. Jag tar dock bort dem som är direkta hot och hat. De som inte har någonting med inlägget att göra och som jag inte tycker hör hemma där. JAG har nämligen rätten att bestämma vilka kommentarer som syns på min blogg och hur tonen ska vara. Seriösa frågeställningar, argument och synvinklar låter jag vara kvar. 
 
Härskarteknik: När man använder sig av sin överordnade ställning och trycker ner någon på ett ovärdigt sätt. Ofta med argument som har för avsikt att förlöjliga, osynliggöra, kränka eller hota. Manipulering är en vanlig metod. Grammatik: Regelsystem för ord och för ett språk. Typ. Utopi: Ett drömsamhälle. 
 
Jag vet att jag skriver bra och har ganska bra grepp om det svenska språket. TIPS! Läs inte min blogg! 
 
 
 
 
 
Dessa två frågor gäller detta inlägg!
 
 
 
 
 
 
 
Det känns som om jag har förklarat detta någon gång innan men kan inte riktigt hitta det inlägget. Det är i alla fall en väldigt enkel frisyr som man kan göra mer avancerad genom att lägga till snurror och victoryrolls i luggen. Jag har köpt en hårmunk (finns lite överallt, typ på Glitter) och så har jag klippt itu den. Vira ditt hår runt den och fäst med hårnålar. Superenkelt! Så här ser den ut bakifrån:
 
 
 
Det håller absolut en hel dag. Men du får spraya en del och ett tips är lite torrschampoo när innan du börjar göra frisyren. Ett tips till är att INTE TVÄTTA HÅRET FÖR OFTA. Det är mycket enklare att göra frisyrer när det inte är nytvättat. Man behöver egentligen bara tvätta håret en gång i veckan. (Jag tvättar två)
 
<3 
 
 
 
 
 
Jag tycker såklart att detta är väldigt problematiskt och jag tänker väldigt ofta på det. I huvudsak handlar jag second-hand. Både för att jag tycker att det är roligare och för att jag tänker på miljön. Jag är tyvärr inte så bra att jag avstår helt från att handla nyproducerat. Jag lockas av nya kläder också och tycker att det är roligt att blanda. Främst handlar jag då på Monki men det händer också att jag köper något på H&M. Att H&M bryter mot mänskliga rättigheter är fruktansvärt såklart och det är bra att vara medveten om det. Men tyvärr är jag en produkt av detta samhälle och ja, lever ibland därefter. Det finns självklart mindre bra butiker att handla på med tanke på arbetsvillkor, miljö osv. Men ibland länns det som om jag inte vet vart som skulle vara bra längre. Den enda butiken jag helt bannlyst är American Apparel. 
 
Jag gillar H&M. Det är lättillgängligt, hyfsat billigt och jag har en vana att handla där. Men med tanke på allt hemskt kring företaget ska jag givetvis bära det med mig. Detta är inte något jättebra svar och det är jag medveten om. Jag tycker att detta är jävligt svårt måste jag säga. 
 
<3
 
 
 
 
 
 
 
Jag har väl egentligen alltid känt en stark koppling till feminismen. Men det har varit känslor, tankar och reaktioner som jag inte kunnat sätta ord på. När jag flyttade till Uppsala så träffade jag en massa fina människor och började läsa litteraturvetenskap och retorik. Mina vänner pratade mycket feminism och politik. Jag träffade min expojkvän som också var feminist och vänsterorienterad och började läsa Genusvetenskap. Ungefär samtidigt så gick Uppdrag gransknings dokumentär om män som näthatar kvinnor på teve och det var det första inlägget om feminism jag gjorde på bloggen. 
 
Så gick det till. På Genusvetenskapen fann jag ord, teorier, forskare och texter som hjälpte mig sätta ord på det jag egentligen känt hela livet. Jag fick möjlighet att diskutera med andra likasinnade och ja... jag lär mig en massa nya saker varje dag. Det har påverkat mig väldigt mycket och jag ser just den där kursen som en stor vändpunkt i mitt liv. 
 
<3
 
 
 
 
 
 
 
Haha, I wish!
 
 
<3
 
 
 
 
 
 
 
Tack för era kommentarer och frågor. Ni får gärna ställa fler om ni vill! Gör det i detta inlägg eller maila vettja. Jag vågar aldrig ha en sån där frågestund som de flesta bloggare har. Dels för att jag är rädd att INGEN ska fråga något. Dels för att det känns så privat. Men ni får fråga stuffs om ni vill. 
 
 
 
 
 
Stor kram och tack för att ni finns!
 
 
 
 

Ljusslinga.

 
Idag köpte jag en ljusslinga med stora glödlampor på Granit. Det finaste är att den har en vit sladd. Jag är nämligen inte så förtjust i svarta sladdar mot vita väggar. Nu kvarstår dock ett problem: 
 
Vart ska jag hänga upp den?
 
Den första självklara platsen var runt fönstret men nu känner jag mig något tvekis. Kanske ska den hänga längs med klänningarna uppe i taket. Eller kanske rent av i hallen. Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
Äsch, jag gör väl antagligen det lättaste. Lite halvdant sådär. Så att jag vaknar mitt i natten av att något brakar ner. Story of my life. Jag köpte btw ett doftljus också. Med en fantastisk odör av vanilj och kanel. (!) Det doftar mumma i hela min lägenhet. 
 
 
 
 
 
 

Grön-pastell-grå-blå.

 
Jag köpte en skjorta på H&M för att den hade en så väldigt fin färg. Grön-pastell-grå-blå. Kjolen är från Beyond Retro och strumpbyxorna från Asos. 
 
 
 
 
 

Fem boktips.

 
 
 
Det är JÄVLIGT grått ute. En instängd värld i gråskala. Det känns som om molnen ska ramla ner i huvudet på mig. Att jag inte ska få plats. Blir det ens ljust, finns det något ljus, vart är ljuset aaaaaaaaaaaaaaaaah?
 
Kliché-tips: Tänd ljus, eventuellt brasa/kakelugn, koka te, eventuellt kaffe och götta ner dig i en annan värld. Detta kan göras genom att kolla på serier MEN jag vill ändå slå ett slag för den gamla hederliga boken. Det är mysigt. Du blir smart. Du får ett bredare ordförråd. 
 
 
 
 
Här är sju tips på bra höstläsning: 
 
 
 
 
 ❧ Liv Strömqvist - Kunskapens frukt 
 
 
 
Liv Strömqvist. Geniet. Hennes nya seriealbum om fittan är enastående bra. Jag har lärt mig så mycket! Visste ni till exempel att klitoris ofta utelämnades i medicinsk litteratur fram till 1980-talet? Vet ni varför? Visste ni att kvinnor, tex Marie Bonaparte, trodde de var felskapta pga att de inte fick orgasm från vaginalt samlag? Vet ni varför? Vet ni vad Freud sa om kvinnor som fick klitorisorgasmer? Vet ni hur stort inflytande patriarkatet har och har haft för kvinnors sexualitet? Vill ni veta? LÄS! Läs läs läs. Detta är ett måste. 
 
 
Betyg: 
 
(4/5 Guldfittor) 
 

 
 
 
❧ Lena Andersson - Utan personligt ansvar ❧
 
 
 
Jag blev helt hänförd av Egenmäktigt förfarande (Lenas tidigare roman) och satt som en galning och strök under ord och vackra meningar. Igenkänningsfaktorn i Esters destruktiva kärlekskamp var hög men övergick dock, desto fler blad jag vände, till en irritation utan dess like. SKÄRP DIG MÄNNISKA! Denna irritation växte såklart tillsammans med avskyn mot Hugo Rask. Utan personligt ansvar är Lenas senaste roman och handlar också om Ester Nilsson och hennes trassliga kärleksliv. Hugo Rask är dock borta ur bilden och Ester kastar sig in i en affär med en gift man vid namn Olof. Redan första kapitlet bjöd på hisnande vackra formuleringar (en om kugghjul) och Lena skriver fantastiskt bra. 
 
Jag är bara halvvägs in i boken om jag ska vara ärlig. Egenmäktigt förfarande tog mig med större storm men jag tycker ändå att Utan personligt ansvar är väldigt läsvärd. Höstig liksom! Dock har jag förstått att man eventuellt ska undvika att läsa den om man lider av ett brustet hjärta. En kanske ska vara något känslomässigt stabil...
 
 
Betyg: 
 
 
 
 
 
 
❧ Det sista vi har är våra kroppar - Bob Hansson ❧
 
 
 
Han är en israelisk militär och hon är en svensk fredsaktivist. De båda befinner sig mitt i en av vår tids största konflikter, i områderna kring Jerusalem. Detta är en bok om hetlevrad kärlek som är på väg att explodera tillsammans med bomberna över staden. Den är skriven som en brevroman och fylld av ångest och kärlek och man kan inte annat än att febrigt vända blad efter blad. 
 
Jag är egentligen inte ett jättestort fan av romaner skrivna i brevform, men denna är riktigt riktigt bra! Jag älskar språket och stämningen som hela tiden byggs upp. Och så kärlekshettan i all sin kroppslighet. Ful och vacker samtidigt. Läs!
 
 
Betyg: 
 
 
 
 
 
 
❧ Att springa - Maria Sveland ❧
 
 
 
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja när jag ska sammanfatta denna bok. Det var längesen jag blev så känslosamt berörd och jag vet inte om det berodde på att jag läste denna intensivt i två dagar när vi befann oss ute i Namibias öken. Den handlar om två unga tjejer och deras vänskap. Och om hur den vänskapens slits isär av patriarkatets ondska. Allt börjar med en blottare i skogen och fortsätter med övergrepp och sönderslagen barndom. Jag var så arg att jag grät när jag läste. Så jävla förbannad på våldtäktskulturen och rättsprocessen som kommer i dess efterspel. Hur en mans sjuka sexbegär kan leda till en ung kvinnas totala livsförfall. 
 
Utan att säga för mycket. Läs om ni pallar. Den är verkligen värd det men det kan bli ångestfyllt. Och Maria Sveland skriver som en gud. Amen. 
 
 
Betyg:
 
 
❧ Kvinnor ritar bara serier om mens - Sara Olausson mfl. 
 
 
 
 
Ett helt gäng fantastiska serietecknande kvinns som tillsammans gjort en antologi med serier om mens. Jag gillar mångfalden och ja... mens! 
 
 
Betyg: 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bonusböcker! (Som jag inte har någon bild på pga utlåning) 
 
❧ Skymningslandet - Marie Hermansson ❧
 
❧ Min pappa Ann-Christine - Ester Roxberg ❧
 
 
 
 
 
Trevlig lässtund och puss!
 
 
 
 

Köpt stuga!

 
 
 
 
 
 

Klittra som om det inte fanns någon morgondag, girls!

 
Tabu är inte riktigt min grej. Jag har märkt att de saker jag brinner för i livet ofta handlar om att ta bort ett hysch-pysch kring någonting. Psykisk ohälsa, orättvisor, sexuellt våld, sorg, döden. Och självklart: S-E-X. Sex kan vara det bästa och finaste som finns. Det kan vara amazing. Livets mening. Men det kan också användas som ett sätt att straffa någon och vara det fulaste som finns. Men när sex är fint och mellan två personer i samtycke då är det: heaven. 
 
 
 
 
 
 
När man växer upp som ung kvinna så får man ganska snabbt lära sig att killars agenda är att komma in i ens byxor och inget annat. Man ska AKTA SIG för snubbar för de vill bara ligga. Men vet du vad: Jag kanske också bara vill ligga! Jag kanske också vill dra hem någon från krogen och förlora mig i lustens förlovade land. Ehm, nej. Du blir en hora, en slyna, lättfotad, stadens madrass (men ärligt, måste jag dra den där "män som ligger mycket = kungar, tjejer som gör detsamma = slynor-grejen? Den känns ganska vedertagen eller hur?) 
 
 
 
 
 
 
Något annat som jag blir så jävla förbannad på är uppfattningen att sexet är slut när killen har kommit och att man som tjej får lära sig att VI HAR SÅ SVÅRT ATT KOMMA. Men varför har vi så svårt att få orgasm? Givetvis för att samhället lär oss att vår sexualitet är mer kontrollerad än mannens och att normen är hans lust. Det har funnits en tid (typ 1500-tal) när kvinnan och mannens utlösning sågs som lika viktiga. Här fanns givetvis en reproduktionstanke i fokus och man trodde att en gemensam orgasm var den största chansen att uppnå en graviditet. Det var först senare (typ 1700-tal) som man upptäckte att detta inte var sant och kvinnans klimax blev en bisak till mannens. 
 
Det är eventuellt därför vissa dudes inte ens vet vart klitoris sitter. 
 
 
 
 
 
Hela den här tanken att män är kåta och kvinnor ger med sig är ju så jävla fel. Och det är så mycket som bidrar till den (pornografin inte minst) och jag vill verkligen slå ett slag för den kvinnliga lusten. Här kommer onanin in i bilden. Eller mitt nya favorit ord för kvinnlig onani: Klittra! Så klittra som om det inte fanns någon morgondag, girls! Det är ju då man upptäcker vad man gillar och hur man lättaste kommer. In i duschen och gå lös med duschmunstycket (rekomenderas), använd fingrarna eller inhandla en sexleksak efter behag. Här finns en massa bra alternativ! 
 
 
 
 
 
Den första vibratorn konstruerades 1869 av en amerikansk läkare vid namn George Taylor och var ångdriven. Den såg ut ungefär såhär:
 
 
 
 
Den användes dock inte för att tillfredställa kvinnan utan för att bota olika "kvinnliga besvär". Besvärliga kvinnor som hade ovanligt starka åsikter eller var opassande högljudda (helt enkelt de kvinnor som inte höll sig inom ramen för hur en dam skulle bete sig) kunde botas mot denna "hysteri" genom stimulation av klitoris. Hej och hå, vad fruktansvärt jävla korkat. Denna tanke höll i sig och nya vibratorer konstruerades. Typ den här:
 
 
 
(Från filmen Hysteria. Filmtips!) 
 
 
Sedan fattade man självklart att allt detta var bullshit och att en sjukdom som kallades "Hysteria" givetvis inte fanns. Men det bästa med denna patriarkala konstruktionen var såklart att vibratorn nu var uppfunnen! Nu är de ju dock lite mindre och behändigare. Typ såhär till exempel:
 
Bild från Kinoshop.se
 
 
 
Jag tycker alltså att det är dags att släppa på hämningarna kring sex och onani (no shit) och bara ge sig hän åt sin kropp. För sex är ju helt fantastiskt. När det känns rätt och när det sker på bådas premisser givetvis. Sedan är det hälsosamt också, har jag hört. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Puss!
 
 
 
 
 
 
 
 

Karoline-fin.

 
Eftersom jag är så jävla trökig just nu så tycker jag at ni gör rätt i att besöka Karolines blogg istället. Där finns ett litet hemma-hos från vår mysmiddag i tisdags. 
 
 
 
 
Puss, I love you! 
 
 

Dagens.

 
 
 
 
 
Tryck på bild för källa.
 
 
 
 
 
 

Älskade kropp.

 
 
Det är svårt att älska sin kropp alla stunder. Väldigt svårt. Men man måste fan ta och vara lite snällare mot den. I alla fall försöka. Och påminna sig själv om att utan den hade du inte varit här. Utan all hud, alla ben. Blod, organ, celler. Allt kladd och allt trassel. Av nerver och tarmsystem. Vätskor och plasmer. Matspjälkningsapparaten, vad är ens det för ord? 
 
 
 
 
Alla bilder härifrån. 
 
 
Godnatt!
 
 
 
 
 

Köket?

 
Hallå! Nu har ni nästa fått se hela min nya (kan man säga så längre?) lägenhet i Gröndal. Men INTE köket. Detta beror på att jag inte riktigt känt mig helt nöjd med dess utformning. Det känns lite för nytt och inte alls jag. Typ. Den största källan till detta är det fruktansvärda svarta kaklet på golvet. Det passar inte alls. Men nu har jag kommit en bit på väg till att göra det mer cosy. Min kära far har hjälpt mig att få dit nya beslag i sann retrostil från Byggfabriken och nästa steg är att måla golvet vitt. 
 
Så. Är det någon som är intresserad av att se hur det blir eller? Annars gör jag nog ett inlägg för min egen skull. Håll utkik alltså. Är det dessutom någon som har tips på hur man kan ta sig an ett kakelgolv med färg på bästa sätt får ni gärna tipsa mig!
 
 
 
Här kan ni läsa de andra inläggen från läggan:
 

 

Nya läggan i Gröndal del nummer tre: Hallen!

 

Nya läggan i Gröndal del nummer två: Sminkbordet!

 
 

Grön hatt och skjorta.

 
Vad fan ska jag blogga om idag? Kanske några gamla bilder från förra hösten kan passa idétorkan? Här är alltså jag för nästan exakt ett år sedan med lugg, skjorta och grön hatt som numera har en ny ägare. (Sålde den på Vintagebloppisen i våras!) 
 
 
 
 
Puss!
 
 
 

Men ni vet, jag älskar ju kameltår.

 
Jag har köpt ett par nya jeansbrallor samt en glittertop på Topshop. Jeansen är perfekta i benen osv men skulle kunna vara lite högre i midjan (alltid detta problem). Jag försöker dock tänja ut dem genom att göra kamel-tå-övningar likt bilden ovan...hehe. 
 
 
 
 
Puss på er fantastiska jävla läsare! 
 
 
 
 

Disneyprinsessornas smala midjor ÄR ett problem.

 
Idag står jag och ser JÄVLIGT förbannad ut på Nyheter24:as debattsida. Jag är ganska arg om ärligheten ska fram. På ganska mycket. Men just idag på patriarkatets skapande av trådsmala tecknade kvinnor som får våra älskade små flickor att nypa sig i magen. 
 
 
 
 
Läs genom att klicka på bilden eller på länken här. 
 
 
 
 
 

Tre musik-kvinns!

 
Här är lite nya låtar som är tillagda i min Bränn-behå-spellista!
 
 
 
1)
 
 
(Hela Beatrice nya album omg omg omg!)
 
 
2)
 
 
 
 
3)
 
 
 
 
 
 
 
Tipsa mig gärna på mer ny musik! (Obs: kvinnoseperatistisk spellista) 
 
 
 

Faggot Apparel.

 
 
 
Jag kan inte bestämma mig om jag ska köpa den här:
 
 
 
 
 
 
Eller den här:
 
 
 
 
 
Eller den här:
 
 
 
 
 
Eller den här:
 
 
 
 
 
Klicka på bilderna för att komma till respektive tröja som är från Faggot Apparel. 
 
 
 
 
 
 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida