Disneyprinsessornas smala midjor ÄR ett problem.

 
Idag står jag och ser JÄVLIGT förbannad ut på Nyheter24:as debattsida. Jag är ganska arg om ärligheten ska fram. På ganska mycket. Men just idag på patriarkatets skapande av trådsmala tecknade kvinnor som får våra älskade små flickor att nypa sig i magen. 
 
 
 
 
Läs genom att klicka på bilden eller på länken här. 
 
 
 
 
 

Kommentarer
josefine skriver:

så bra! helt rätt!

Den 2014-11-03 klockan 21:18:03
URL: http://withheartshapedbruises.blogg.se
Mia skriver:

Heja! Du skulle vara en fin fin uppgraderad sjöjungfru. Vilken lite tjej skulle inte vilja likna dig när du far genom havets djup med dina starka armtag med- och motström, spelar ingen roll. Du simmar ändå!
Kram

Den 2014-11-04 klockan 00:46:56
URL: http://baralillaja.blogspot.com
Simsing - EN BLOGG OM THE SIMS skriver:

SÅ RÄTT!!!

Den 2014-11-04 klockan 12:07:02
URL: http://simsing.blogg.se
Magdalena skriver:

Fantastiskt bra!

Den 2014-11-04 klockan 13:35:57
URL: http://vintagehumlan.wordpress.com
♀ THE REVOLT ♀ skriver:

Håller med dig i din åsikt om detta! Något jag själv blir förbannad på! :o

Den 2014-11-04 klockan 13:37:12
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Vickan skriver:

Sant, men som alltid genererar sådana artiklar oerhört korkade kommentarer. Folk är ju helt pantade. Har lovat mig själv att aldrig kommentera på sidor som floreras av obegåvade människor för att de är så tröttsamma och tänker inte längre än näsan räcker/läser inte artikeln innan de kommenterar. Det värsta är att de säkert sitter där självgoda bakom dator-skärmen och tycker att de skrivit något viktigt och att de tillfört debatten något. Som geniet som sa att hela debatten bara baseras på avundsjuka (två gånger har han skrivit det än så länge, för precis så nöjd var han med det övertygande argumentet, avundsjuk på vem? En tecknad figur? Varför? För att någon har tecknat dem med en midja smalare än huvudet? Jag kan teckna mig själv med en ännu smalare midja om jag vill. Förstår inte hans logik, men han utvecklar så klart inte.) eller killen som skrev att tjejer upp till nio års ålder inte bryr sig om utseendet. (Hahaha) trots att du ju skrivit att flickan du pratade med gör just det. Så antingen har han inte läst artikeln eller så har han lässvårigheter. Eller så känner han någon vars lillasyster är åtta pch minsann inte bryr sig om sitt utseende. Vad vet jag. Sen har vi killen som säger att Jafaar minsann också har en smal midja. Varför det nu är relevant? Jag såg inget kampanjande från din sida att det skall finnas smala mansmidjor i filmer. Men det är ju som vanligt, någon annan skall göra jobbet åt en, du har tydligen en skyldighet att kämpa emot omöjliga skönhetsideal för både kvinnor och män annars är du en dålig människa typ. Snark, tröttsamt var det!

Svar: Ja, kommentarsfältet får en att vilja lägga sig under en filt. Håller med om allt du skriver! kram
.

Den 2014-11-04 klockan 14:50:26
URL: http://www.lifeandtimesofvictoria.webblogg.se
Jessie skriver:

Bra skrivet! Håller med dig till sista punkten. Jag, som idag är 25 år, påverkades själv starkt av både Disneys vackra prinsessor och Barbie-dockorna som jag lekte med. På högstadiet började jag lägga grunden för den ätstörning som jag senare kom att få och än idag kämpar emot. Så visst påverkas barn av det de ser.

Den 2014-11-04 klockan 16:52:03
URL: http://dreamingtiger.blogg.se
Isabella Lindquist skriver:

Du har så jävla rätt! Mer än så behöver jag inte säga för jag håller med dig fullständigt. Heja dig och bra skrivet <3

Den 2014-11-04 klockan 19:02:42
URL: http://bellalindquist.blogg.se/
Olivia skriver:

Bra skrivet, sådant här gör mig bara så arg. sånt man nästan inte märker är det allra värsta!

Den 2014-11-04 klockan 20:20:51
URL: http://sammels.blogg.se
Cecilia Par skriver:

Så sant. Blir också jag så enormt frustrerad över detta. Funderar över de som tar besluten om hur disneyfigurerna ska se ut och hur man ens kan med att bestämma t.ex. att disneyprinsessorna ska ha så onaturligt litet midjemått. Hur kan man ens få igenom något sådant? Finns det ingen inom produktionen som reagerar? Och hur svårt skulle det vara att lägga på några på några centimeter? Kan inte se hur det skulle bidra till någon möjlig problematik, åtminstone inte som på något sätt är jämförbar med den problematik som i nuläget uppstår på grund av hur disneyprinsessorna gestaltas…

Den 2014-11-05 klockan 11:31:17
URL: http://famlafint.blogg.se
Snöret skriver:

Gjorde tyvärr misstaget att kommentera några av de kommentarer som Vickan nämner och ångrar detta djupt. Det spelar ju liksom ingen roll vad man säger för de tycker bara att jag har fel.
Men jag tröstar mig med att du har skrivit en fin och bra artikel i alla fall. Tack och bra!

Den 2014-11-06 klockan 00:41:58
klarabara skriver:

HEAALLLEEÖÖÖ.
Två saker att säga.
nr 1, du är så oförskämt bra. PUSS.
nr 2, nysfiken fråga bra, Leijon eller Eriksson? Vart lite förvirrad, älskar förresten Leijon är de okej om jag snor de till efternamn när jag gifter mig med mitt ego?
Kram!

Den 2014-11-11 klockan 17:26:37
URL: http://thizell.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0