Ett paket i gammaldags papper.

 
Jag älskar att få paket. Det är helt fantastiskt! Särskilt när det bara dimper ner i brevlådan utan förvarning. Utan att man har beställt något. Utan den där eviga väntan på en viss sak. Idag var en sådan dag. I brevlådan låg ett fint paket i gammaldags papper med fyra frimärken. Inuti pappret låg en röd låda och i den en massa fina bilder, en sticka med ännu fler och ett handskrivet brev från Etsy. 
 
 
En trevande julstämning började rota sig i köket. Mysigt. Tack Etsy!
 

Hurra för Älghultskolan!

 
För flera månader sedan fick jag ett så fint mail från Moa. Hon skrev att hon och några andra elever i hennes klass på Älghultskolan fått i uppgift av sin bildlärare att ha en lektion om mitt inlägg angående American Apparel. De har arbetat mycket med reklam tidigare och har bland annat fått i uppgift att omvandla sexistiska reklambilder till icke-sexistiska bilder. En skoreklam där en naken kvinna ligger med ett par röda tofflor på sig gjordes om till en kvinna med ett par byxklädda ben istället. Två nakna kvinnor brevid varandra fick tröjor och de poserande kvinnorna i en bilreklam fick bli till bildäck. För man kan ju fråga sig VARFÖR dessa produkter ska marknadsföras med hjälp av nakna kvinnokroppar. 
 
Jag blir så jävla glad av sånt här. Dels att det finns så fantastiska bildlärare men också så fina elever som Moa, Johannes, Linus, Emma, Ellen, Filip, Moa, Evelina med flera. 
 
 
 
På bilden ser ni åttondeklassarna på Älghulskolan. Hurra för er! 
 
 

Drömvardagsrummet.

 
 
Herrejesus. Jag har ägnat minst två timmar av denna regniga tisdagskväll åt att designa mitt drömvardagsrum på Neybers.com. Jag kikade in på Madeleines blogg och det var där jag hittade sidan. När man har börjat ögna igenom alla prylar kan man inte sluta. Jag lovar. 
 
Så. Nu vet ni exakt hur mitt vardagsrum ska se ut när jag flyttar till Stockholm. Spröjsade fönster, kakelugn, fiskbensparkett, gul soffa, stringhyllor och en jävlans massa kuddar, böcker och andra prylar. Det enda som saknas är en matta. Men jag orkade inte pilla in den under soffan och bordet. Och kanske ett par gardiner. 
 
 
 
Testa ni också! Här kan ni hitta mitt rum. 
 

Ärtgrön pennkjol strl XS.

 
 
Jag tänkte göra en liten testomgång av min bloppis här på bloggen. Min tanke var egentligen att lägga ut kläderna direkt här och att det sedan var först till kvar som gällde. Och så kanske det blir sedan. Men nu testar jag att använda mig av Tradera. Så får vi se hur det går! 
 
 
Det allra första plagget jag lägger ut på Tradera någonsin är i alla fall en ärtgön pennkjol. Den är väldigt fin och jag älskar den. Men min rumpa har växt sig lite för stor för tygets omfång. Den passar en storlek XS och är i mycket gott skick. Endast använd några gånger. Den är knälång och i tidstypisk pennkjolsanda á la 50-tal. Dragkedja bak och fint innefoder.  

Vid närmre måttangivelser är ni välkomna att maila mig! 

 

Utropspriset är endast 30 kronor. 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL AUKTIONEN. 

 

 

 

Puss!

 

SÅLD!


Några försiktiga vindpustar av cyberkärlek.

 
 
Jag tänkte att jag sakta men säkert skulle försöka väcka liv i den här bloggen igen. Blåsa några försiktiga vindpustar av cyberkärlek på tangenterna och hoppas att de formar sig till ord och meningar. Det kanske går. Hoppas det. 
 
Här är några bilder från i somras på min solbrända nuna och blomsterhattbeklädda huvudknopp. Bilderna är tagna av fotografen Lisbeth Spörndly och är väldigt fina tycker jag. Hatten är köpt på Etsy och kläderna är secondhand. 
 
 
Puss!
 
 

Sveriges Kvinnolobbys kampanj Reklamera!

 
 
 
Tidigare i höst berättade jag lite om ett projekt som Sveriges Kvinnolobby arbetade med. Ett projekt som jag fick den stora äran att deltaga i. Detta som medlem i deras expertgrupp tillsammans med Supersnippan och Genusfotografen. Syftet med projektet är att lyfta frågan om könsdiskriminerande reklam, om objektifiering, sexualisering och ideal. Nu har jag något viktigt och roligt att berätta angående detta! 
 
Tadam tadam! 
 
Idag släpper de sin kampanj Reklamera! Reklamera finns på Facebook och Instagram och kommer att fungera som allmänhetens motståndsrörelse mot sexistisk reklam. Nu reklamerar vi den! Tillsammans! 
 
 
Så om du ser en reklam som du anser sexistisk, diskriminerande eller objektifierande så gör du följande:
 
1. Fota reklamen. 
2. Maila den till [email protected], eller hashtagga bilden med #reklamera. Skriv också vart och när du sett reklamen.
3. Sveriges Kvinnolobby anmäler sedan reklamen till Reklamombudsmannen.
4. De publicerar reklamen. 
5. Och kontaktar företaget som står bakom reklamen och meddelar dem om att vi vill reklamera deras reklam.
 
 
Vill du läsa mer om kampanjen kan du läsa deras debattartikel i Aftonbladet. Eller gå in på deras hemsida. Och glöm inte att gilla deras facebooksida! 
 
 
Ett fantastiskt bra initiativ. Ja, så bra att jag nästan sätter morgonteet i halsen. Så nu kör vi och anmäler arslet av oss! 
 

Tack för att ni är så fina.

 
Jag vill bara säga tack för att ni kikar in här och för era fina mail. Förlåt om jag inte svarar på dem och förlåt för att jag inte skriver på den blogg jag egentligen håller av så förbenat. Men tack för att ni är så fina. Och om ni har tålamod så hoppas jag på att vara tillbaka här snart igen. 
 
 
 
Tack. 

Löven är röda och bruna och jag fryser om armarna.

 
Hösten är här. For real. Löven är röda och bruna och jag fryser om armarna. Håren ställer sig upp och huden bildar en massa prickar som skriker att de fryser som fan. Jag lyssnar på min hud och börjar frenetiskt riva efter mina koftor och tjocktröjor i garderoben. När de inte finns där rusar jag upp på vinden och sedan ner i källaren. För att till sist konstatera att jag har ganska dåligt med koftor. Väldigt dåligt med koftor. 
 
Etsy finns så många fina koftor att ögonen går i kors. Ja, hela 270 sidor fick jag upp när jag sökte på vintage cardigan. Här är några favoriter. 
 
 
 
 
 
Röd kofta med vita deltaljer ♀ Krämvit kofta i kashmir ♀ Senapsgul ullkofta Grön och vit ullkofta Ljusbrun Kofta Kofta med koppardetaljer Cappucinobeige kofta med pärldetaljer Gul kofta med vit krage 
 
 
 
Vilken tycker ni var finast? 
 
 

Lookbook från Etsy.

 
 
http://picasion.com

Idag fick jag ett kuvert från Etsy på posten. Ett fint brandgult kuvert med ett trevligt innehåll. Nämligen deras lookbook för vintern 2013. En massa fin inspiration till kyligare tider. 
 
 
 
 
Hoppas ni haft en bra onsdag!
 
 

Den är röd.

 
Just nu är standardklädseln min röda morgonrock. Den är fasligt skön och dessutom matchar den mattan i mitt vardagsrum. Sänglampan. Det faktum att jag har mens. Trätulpanerna på mitt köksbord. Min politiska övertygelse. Min kökssax. Pelargonen i mitt fönster. 
 
 
 
Ja, ungefär så. 
 
 

Min NYA kökshörna.

 
Ibland är det skönt med förändring. Vad som helst. Bara något förändras. En sådan liten förändring kan vara att flytta på matbordet i köket. Från ena väggen till den andra. Från fönstret till väggen under stringhyllan.
 
Det blev lite trångt och nu hänger den bruna taklampan i ett tomt luftrum i perfekt läge för en krock med pannan. Ungefär varje gång man ska upp och hämta något från det trånga utrymmet mellan bordskivan och väggen. 
 
 
 
Men det gör inget. För jag älskar min nya kökshörna. NYA. 
 
 

En sentimental gröt.

 

 
Jag sitter i en sentimental liten gröt och tänker tillbaka på sommarens törpaliv. Vid köksbordet med en kaffekopp och tända ljus. En kall stortå. Ett vinande kylskåp. Ett utdöende batteri på telefonen. En darrande underläpp. 
 
 
 
 
Fint vare. 
 

Dagens lästips!

 
Idag tycker jag att ni ska läsa min man Mårtens krönika om fattigdom och tiggeri på Feministiskt Perspektiv. Den är förbenat bra tycker jag. Och viktig. Läs den genom att klicka på bilden eller på denna länk. 
 
 
 
Ha en bra fredag mina fina läsare!
 
 

En novell om varför jag är feminist. (Skriven för Unga Feminister)

 
Idag kan man läsa en novell om varför jag är feminist på Unga Feministers nya fantastiska blogg. Den handlar om en sommarkväll i augusti i Uppsala. En kväll då det hände två saker som symboliserar varför jag är feminist. Jag mötte två män som sade och gjorde saker som sammanfattar min övertygelse.
 
"Hur jag, varje gång något sånt här händer, växer i min roll som feminist. Växer i min övertygelse om att feminism är bland det viktigaste som existerar. För jag anser att det är de vardagliga sakerna, i varje människas liv, som spelar roll. Allt du känner. Alla orättvisor du upplever. De är viktiga som fan. Det är om denna kväll jag tänkte berätta."
 
 
 
 
Läs den gärna. Antingen genom att klicka på bilden ovan eller på denna länk. Puss! 
 
 

Den förbannade pausknappen.

 
Hej mina fina läsare. Som ni kanske har märkt så hänger jag inte här så mycket just nu. Det är inte för att jag vill sluta blogga. För att min feministiska låga slocknat. Min kärlek för loppis försvunnit. Eller för att det inte känns viktigt längre. Detta är det jag vill hålla på med. Detta är det roligaste jag vet. Egentligen. Men. Jag har av olika anledningar varit tvungen att trycka på pausknappen när det gäller det mesta i mitt liv just nu. Det står på standby helt enkelt. En liten röd lampa lyser längst ner i ena hörnet. 
 
Jag är er evigt tacksam för att ni är inne här och läser ändå. Och för att ni skickar peppiga mail med ord som värmer. Jag hoppas att jag snart kan vara tillbaka och blogga som vanligt igen. Det gör jag verkligen. Tills dess vill jag i alla fall förmedla tre saker som gör mig lite lättare till mods just nu: 
 
 
 
1) 
 
 
 
Att om man bor i Uppsala kan man läsa en superkortis med mig i det nya gratismagasinet Upsalia. Jag babblar lite om vad jag tänker ha för kläddon på kröppen i höst. 
 
 
 
2)
 
 
Att min Mårten köpte Nanna Johanssons nya bok Hur man botar en feminist till mig. Att jag läste ut den på en kväll är inte lika roligt. Nu smärtar ett tomt Post-Nanna-Johansson-hål i mitt hjärta. 
 
 
 
3)
 
 
 
 
Att Unga Feminister är så jäkla grymma och klädde alla Sveriges statyer i rosa i natt. Och att de lanserar sin nya blogg och sin kampanj 1000 unga feminister tar kampen mot patriarkatet. På deras blogg kan man bland annat läsa deras bloggserie om hur olika feministiska profiler ser på feminism. Håller man ögonen riktigt öppna kan man kanske hitta mig där framöver. 
 
 
 
Tills vi ses igen, en stor jävla kram. 
 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida