Bloggjulepaus broken.

 
PwmKdf on Make A Gif, Animated Gifs
 
Nepp, jag kunde icke hålla min bloggpaus till det bestämda datumet. DATORABSTINENS! Men jag måste säga att det varit otroligt skönt att på en vecka inte röra ett tangentbevingat fenomen. Till och med mobilen var obrukbar i Österrike då jag inte väntade mig något enastående sms eller samtal. Hurra! 
 
Nu är jag i alla fall tillbaka och det är med parmesanklibbiga fingrar jag knapprar på tangentbordet. Jag lagar nämligen nyårsförrätt bestående av jordärtskockssoppa och parmesancrisp. Och dricker lite vin vid sidan om. Med värmespolar i håret och kroppen iklädd pyamas. 
 
 
 
 
Jag vill passa på och önska er ett Gott Nytt år! Och tacka er för att ni läser min blogg. Jag hoppas att ni följer med mig in i nästa. Hoppas ni får en fin kväll. (Fan, vad fina ni är!) 
 
 
 

God jul och bloggjulepaus.

 
Nu åker jag till Österrike och vill önska eder alla en God jul! OCH ett gott nytt år! Jag kommer nämligen ta bloggjulepaus från och med nu och är tilbaka den 2 januari. 
 
Tack för alla fina pepp-mail och kommentarer. Och för att ni läser. God jul igen och hoppas ni får en fin nyårsafton utan hets och spya i jackärmarna. Akta er för raketerna också. Det är farligt! 
 
 
 
 
 
 
 

Är du?

 
 

 

Unga Feminister i Jönköping har gjort en grymt bra video om varför de är feminister. 

 

 

GLAD HELG FÖR BÖVELEN!

 

 

 


Lite fredagspepp!

 
 
 
 
 

Gästbloggar på Barnebys!

 
Hej och hå alla gamla läsare och en del nya som kommit till! Jag vill bara hälsa er välkomna till min blogg och säga att jag är så jävla glad att ni läser. Väldigt. 
 
Idag finns en artikel skriven av mig på auktionssajten Barnebys.se. Jag skriver om hattar (ett fenomen jag egentligen inte har så bra koll på hehe) och om hattfesten på Vintagefabriken som ägde rum för några veckor sedan i MIdsommarkransen. Det finns säkerligen några riktiga hattefnattar (läs hattexperter) därute som har saker att invända till min lilla historiska hattexposé. Var då inte blyga utan hör av er till mig så jag får lära mig. Och rätta till. För att läsa gästbloggen kan ni trycka här eller på bilden ovan! 
 
 
 
 
En annan bra nyhet är att SJ tydligen har gratis internet på sina tåg från och med nu! Jag sitter i skrivande stund på väg ner till Småland och blidkar ut över ett grått landskap. Hurra! (För internet, inte den gråmulna julen) Hoppas ni får en fin torsdag! 
 
 
 
 
 

Stort potential för grovt julmatsglufs utan andnöd.

 
Jag tror detta får bli årets juleklänning. Den är röd och den är lite för stor i midjan. Alltså finns det stort potential för grovt julmatsglufs utan andnöd. Nu ska vi i och för sig inte äta julmat i år. Nej, egentligen inte fira en traditionell jul överhuvudtaget. Inga julklappar. Ingen gran. Absolut ingen tomte. Kanske blir det knödel eller apfelstrudel nere på det pittoreska österrikiska cafét i byn. Kanske en wienerschnitzel. 
 
 
 
 
Jag ska alltså bila ner med min släkt till Österrike över jul. Kitzbuhel mer exakt. Där ska drickas varm choklad med strårom och grädde samt åkas skidor.
 
 
 
 
 
 
Vad ska ni göra i jul? 
 
 
 
 
 
 

Feministåret 2013.

 
Som ni kanske redan sett så publicerades det i förra veckan internationell en lista med de 28 viktigaste händelserna under feministåret 2013. Jag och Elina, som driver bloggen Fittjournalen, bestämde oss för att gå ihop och skapa en lista över de viktigaste feminismhändelserna 2013 i Sverige. Passande nog har den exakt 33 händelser.
 
 
 
Här har ni den! (Den är rankad utan inbördes ordning!) 
 
 
 
 
 1. Bianca och Tiffany Kronlöfs video Så jävla PK
 
 
 
 
Efter att Bianca blivit verbalt attackerad av ett gäng snubbar (män!) på tunnelbanan bestämmer hon sig att uppmärksamma detta tillsammans med sin syster Tiffany. Videon delades och hyllades och har idag över en halv miljon visningar på Youtube. 
 
Bianca och Tiffanys blogg hittar ni här! 
 
 
 
 
2. SVT sänder dokumentären Män som näthatar kvinnor
 
 
  
Uppdrag granskning undersöker hur offentliga kvinnor behandlas på nätet där kommentarsfält och mailboxar svämmar över av sexuella trakasserier och dödshot. En rad kvinnor väljer att berätta om sina erfarenheter och läser upp en del av de hot de fått. Man konfronterar också några av de män man vet deltagit i näthatet och dokumentären skapade stor uppståndelse. Det drog också igång en debatt kring kvinnohat och hur det tar sig uttryck i Sverige idag. 
 
 
Se hela dokumentären på Svtplay här! 
 
 
 
 
 
3. Debatten kring p-piller
 
 
 
Felicia, 18 år, från Göteborg dog av sina p-piller. Detta är en av de artiklar som syntes under året och som skapade stora debatter kring p-piller och andra preventivmetoder innehållandes hormoner. Många menar att de skrivs ut för lätt till unga flickor utan att det görs en ordentlig utredning. Vissa menar att det snarare inskränker kvinnans rätt till sin egen sexualitet än skapar den. 
 
 
 
 
4. Stormen kring American Apparels sexistiska reklam
 
 
 
Det har verkligen stormat kring företaget American Apparel under året. Deras sexistiska reklam har länge varit ett hett samtalsämne men när en unisexskjorta användes som symbol för hur olika män och kvinnor skildras i deras annonser utbröt ramaskri. Detta ledde sedan till stora diskussioner om sexistisk reklam inom olika företag. Nyheten spred sig även utomlands. 
 
 
 
 
5. #hejdåsexism i Tantolunden
 
 
 
En demonstration mot sexism anordnas i Tantolunden i Stockholm. Bland annat Tiffany Kronlöf och Sissela Nordling Blanco medverkar och hela parken fylls av folk som fått nog av misogyni och kvinnoförakt. 
 
 
 
 
6. Liv Strömquist sommarpratar om mens
 
 
 
Liv Strömquist fick en gång sagt till sig, av en manlig kollega, att han inte gillade kvinnliga serietecknare. När hon frågade varför fick hon svaret att det var för att "de bara skriver om mens". Liv bestämde sig då för att ägna hela sitt sommarprat till just detta. Mens. Något som hon anser är ett fenomen som förbisetts historiskt. Både inom konstnärligt skapande och överlag. 
 
Hurra för mens och hurra för Liv! 

 
 
 
7. Jämställd festival
 
 
 
Organisationen Jämställd festival arbetar för att öka representationen av personer som inte är män på och bakom musikfestivaler i Sverige. Initiativet skapade debatt om den mansdominerade musikscenen och flera festivaler valde att gå med i arbetet för en mer jämställd festival. På Popaganda var det till exempel hälften av de bokade artisterna kvinnor medan andra stora festivaler misslyckades gravt med jämställdhetsarbetet. 
 
 
 
 
 
8. De fantastiska kvinnsen i fotbolls-EM
 
 

Trots all misogyni och allt hat som osade kring spelarna i damtruppen under EM så höll landslaget huvudet högt och gjorde en fantastisk prestation på hemmaplan. Stödet var stort från publiken och damfotbollen fick ett stort uppsving och ett stort stöd från svenska folket. Sverige förlorade tyvärr i semifinalen mot Tyskland. 
 
 
 
 
 9. Ingrid Stenlunds låt Det skulle vara ni
 
 
 
Den fantastiske Ingrid Stenlund skriver och framför en låt som delas som ett virus (ett positivt sådant) på sociala medier. Ingrid är trött på sexism och på hur ofta tjejer anses skyldiga till något som egentligen är någon annans fel. Efter att en upprörande händelse drabbar hennes vän skriver hon denna låt. 
 
 
 
 
10. Emma Tregaros naglar
 
 
 
Friidrottaren Emma Tregaro visar sitt ställningstagande mot Rysslands antihomo-lag under friidtrotts-VM genom att måla sina naglar i regnbågens färger. Ett handlande som kan straffas med fängelse i Ryssland. Det debatteras såklart kring detta och medan några menar att det var respektlöst mot Rysslands lagsystem menar några andra att en händelse likt denna är så liten i det stora hela att det inte spelar någon roll. Fint var det i alla fall, Emma! 
 
 
 
11. Hijab-uppropet
 
 
 

Ett mycket omdiskuterat om omtvistat upprop som skapade stor uppmärksamhet i sociala medier och på nyhetssajterna i augusti är Hijabuppropet. Efter att en höggravid kvinna blivit misshandlad av en man i Farsta tar Nabila Abdul Fattah och Foujan Rouzbeh initiativet till ett upprop som handlar om att visa solidaritet med de kvinnor som får utstå hatbrott på grund av att de bär Hijab. Ett upprop som i grund och botten handlar om kvinnans rätt att själv välja vad hon vill bära på sin kropp. Gudryn Schyman, Sissela Nordling Blanco och Stina Svensson, alla talespersoner för Feministiskt Initiativ säger att de "står sida vid sida med de systrar som utsätts för hatbrott och vi står upp för religionsfriheten i Sverige. Vi försvarar rätten att bära slöja likväl som att inte bära slöja. Alla har rätt att bestämma över sin kropp."
 
 
 
 
12. Unga Feministers uppsving
 
 
 
 
 
 
13. Sveriges Kvinnolobbys kampanj Reklamera 
 
 
 
Sveriges Kvinnolobby startar projektet Reklamera där de vill arbeta mot könsdiskriminerande reklam. De vill uppmana till handling och visa att reklam påverkar unga människors hälsa. Genom att uppmana människor att skicka in reklam som de finner diskiminerande eller kvinnoförnedrande till dem vill de skapa en kanal där man kan diskutera, reagera och agera. De anmäler sedan reklamen till Reklamombudsmannen (läs MANNEN). 
 
 
 
 
14. Uma Lindström agerar mot könsstereotyp reklam på H&M
 
 
 
Uma Lindström, 10 år, skulle köpa kläder på H&Ms barnavdelning. När hon inte hittar det hon söker går hon till killavdelningen och där finns det mycket hon vill ha. Hon skriver sedan ett brev till H&M där hon ifrågasätter hur de delat upp kill- och tjejkläder i butiken. Hon kommer också med ett mycket bättre förslag. Att ordna kläder efter färg istället för efter kön. Nyheten om Umas brev sprider sig på sociala medier och hyllas av många. 
 
 
 
 
 
15. Astrid Johansson reagerar på en sexistisk toalettmålning på Tunaskolan i Luleå
 
 
 
Astrid Johansson reagerar starkt på en toalettmålning som gjorts på Tunaskolan i Luleå. Hon menar att den är sexistisk då den föreställer en kille som klättrar över sitt bås för att tjyvkika på kvinnan i båset brevid. Nyheten sprider sig på sociala medier och skapar mycket ilska och debatt. Hurra för Astrid säger vi! 
 
 
 
 
16. Genusfotografen uppmärksammar Länsförsäkringars könstereotypa reklam
 
 
 
Den eminenta Genusfotografen anklagar företaget Länsförsäkringar för att använda sig av stereotypisk och sexistisk reklam då de marknadsför sina tjänster. Företaget stoppar sin reklam efter att debatten blossat upp på sociala medier.  
 
 
 
 
17. Instagramkontot Kvinnohat
 
 
 
Med sina över 30 000 följare på instagram skapar de opinion. Börja följa du med! 
 
 
 
18. Supersnippan
 
 
 
Det började som en intern grupp mellan två vänner. För lite att göra på jobbet utmynnade i en korrespondens och skapandet av en facebookgrupp. En grupp som nu har över 37 000 följare! Med daglig uppdatering av nyheter och pepp är den oslagbar. In och gilla! 
 

 

 

19. Nina Björks svar till Dennis Normark

 

 

 
 
Danmarks populärkultur har i år varit allt annat än feministisk. Det uppmärksammade tv-programmet Blachman,där ett par danska gubbar skulle sitt och bedöma nakna tjejer kroppar satte ribban och Dennis Normark cementerade samma bild när han skrev ett inlägg i DN kultur om ”feminismen som gått för långt i Sverige”. Tack och lov var det allra käraste Nina Björk som stod för repliken och tack och lov sa hon allt som vi alla tänkte.
 
Feminister kräver sin rätt. Sin ekonomiska och sin politiska rätt. Feminister vägrar godkänna de manliga privilegierna. Och vi tänker inte fråga männen: "Är det okej, eller upplever ni er hotade nu?"
 
 
 
 

20. 33 anledningar

 

 

Facebook visade sin vanliga fula nuna när de censurerade folk som länkade till fantastiska 33 anledningar. Hemsidan räknade upp 33 anledningar till varför feminism behövs, vilket blev startskottet till att tjejer över hela Sverige listade sina 33 anledningar till varför de behövde feminism. Ett grymt sätt att visa att feminism är individuellt såväl som strukturellt och att allas anledningar till att vara feminister är olika.

 

 

 

21. Hej Blekk

 

 

Allas vår feministiska favorit-frizon på internet drivs av fantastiska Michaela Larsson sedan januari 2013 och har sen dess fått oss att förstå att vi är bra som vi är, att vi måste ändra vår syn på kvinnokroppen och att vi inte är ensamma om allt det ätstörda. Förutom att skriva peppande kropps-inlägg analyserar hon populärkultur och reder ut feministiska knutar så att alla förstår.

 

 

 

 

22. Appen Tjejsamlat

 

 

 
Allas vår favorit-feminist-app som samlar en massa grym populärkultur av kvinnor. Så himla toppen när en är på jakt efter nya poddar, bloggar, serier och dylikt men inte pallar sålla igenom all manskultur som dominerar.
 
 
 
 

23. Grrls Exclusive

 

 

 

Kvinnoseparatistisk grupp på facebook som växt och nu har tusentals medlemmar, där vi tipsar varandra om främst grymma låtar av qvinnz men även annat gött. Så himla bra krypin när en fastnar på fejjan.

 

 

 

 

24. Kobras dokumentär Behövs mannen?

 

 

Några som trotsade rädslan för att uppfattas som extrema, något som teve annars har en tendens att vara svinrädda för, var Kobra med deras program Behövs mannen? Under en halvtimme redde programmet ut att kvinnor inom en snar framtid kommer att kunna befrukta sig själva, och att mannen helt enkelt är onödig. 

 
 
 
 
 

25. Bechdel- märkning på svenska filmer

 

 

 

Bechdel-testet har tagits fram för att testa om kvinnor överhuvudtaget porträtteras som egna subjekt i filmer, eller om de bara är där som förstärkning åt manliga karaktärer. Om en film klarar Bechdel-testet vet vi att det åtminstone finns två kvinnokaraktärer som för ett samtal med varandra, om något annat än den manliga karaktären. Det är ett rätt lågt feministiskt mått egentligen men färre filmer än vad en kan tro står sig i det. Under feministåret 2013 fick Sverige den glada nyheten att nya biofilmer ska märkas med Bechdel-stämpeln om de klarar testet. Grymt när en ska bestämma sig för vilken film en ska se på bio!

 

 

 

 

26. Det feministiska nätverket Equalizer

 

 

 
Ett annat toppen-initiativ för oss som ständigt snurrar bort oss i den snubbiga populärkulturella djungeln är Equalizer, en plattform som skapats för att göra musikbranschen mer jämställd. Hemsidan drivs av DJ:s och klubbarrangörer och är din hjälp när du vill hitta nya softa klubbar & artister.

 

 
 

27. Rummet

 

 

Våra favvo-poddare Camila & Mireya har tillsammans med bästa bloggerskorna bakom PK-maffian & Falskheten startat en separatistisk, antirasistisk, feministisk plattform för feministiska samtal ur ett annat perspektiv än det vita. Initiativtagarna har alla varit starka röster för det nödvändiga i att prata om feminismen ur ett intersektionellt perspektiv istället för att alltid utgå från vita medelklasskvinnor.

 

 

 

 

28. Femtastic

 

 
Året som gått har också bjudit på en massa softa feministiska klubbinitiativ! Femtastic är ett produktions- och bokningsbolag som bland mycket annat håller i en massa bra klubbar!
 
 
 
 
 

29. Johanna Helldéns reaktion på sexistiska visor

Många upplever universitetet som en konservativ institution, och vissa kamper är svåra att ta. Johanna Helldén bevisade dock för oss alla att vi ska våga säga ifrån när gamla sexistiska traditioner fortlöper utan reflektion. Hon fick nog av att tvingas sjunga låtar som ”I met a whore in the park” på sittningar och bli förminskad på grund av sitt kön och sa ifrån, något som ledde till debatt. Trots att Lunds Tekniska Högskolas professor började prata om censur fick hon också mycket cred för sitt mod.

 

 

 

 

30. Nanna Johansson

 

 

 
Det går inte att sammanställa feministåret 2013 utan Nanna Johansson. Hon fortsätter rita grymma serier, gör politik festligt som ingen annan på politism.se och är som vanligt sjukt rolig på sin nya sida swedishgirlseeking.com. 
 
 
 
 
 
 
31. FATTA-kampanjen
 
 

 

Kvinnans rätt till sin egen sexualitet kom att ifrågasättas många gånger under året som gick. Våldtäktsman efter våldtäktsman blev friad och våra hjärtan brast. Hoppet återuppstod dock när FATTA drog igång sin grymma kampanj som underströk vikten av samtycke. FATTA att sex handlar om samtycke!

 
 
 
 

32. Fittjournalens sexantologi

 

 

Mer blygsamma är vi inte än att vi lägger in oss själva på denna lista! Under året har fittjournalen fått in 17 (!) texter skrivna av unga tjejer om sex för att nyansera bilden av tjejers sexualitet. Sexantologin håller fortfarande på så fortsätt skicka in era bidrag!

 
 
 
 
 
 
 
33. Maria Svelands bok Hatet
 
 
 
Maria Svelands bok om hatet mot feminister hart en given plats på listan över de viktigaste feminismhändelserna 2013. Genom att göra en djupdykning på nätets hatsidor och en lusläsning av dess kommentarsfält skildrar boken det förakt som finns mot kvinnor som tar plats.
 
 
 
 
 
Om ni tycker vi missat något går det väldigt bra att kommentera! Nu hoppas vi på ett ännu bättre feministår 2014 och fortsatt pepp och systerkärlek!
 
 
 
 
Kram från Elina och Emelie
 


 
 

Gynekologen, varmvattenpoolen och du.

 
Det är ju en märklig upplevelse det där. Det där med att hamna i samma varmvattenpool som sin gynekolog. En gynekolog som dessutom med största precision ultraljudat sig igenom alla dina inre genitalier och liknat din vänstra äggstock med en liten upp och nedvänd ledsen kattunge. Du tittar igenkännande på hans ganska fyrkantiga ansiktsform och grånade skäggstubb. Undrar vart du sett denna man tidigare. När det går upp för dig att det var mellan dina ben agerar du lite såhär:
 
 
 
 
Sedan simmar du långsamt långsamt längs med kaklet och anstränger dig för att titta åt det håll som gör ditt ansikte oigenkännbart. Eventuellt vänder du dig inåt väggen och gör stretchövningar. Sedan väntar du ut honom. Tänker att han borde ju gå ur det varma vattnet snart och in i ångbastun. Du stretchar dina lårmuskler om och om igen. Går på vaderna. Detta medan din gynekologs kinder antar en rödrosa färg och hans kropp inte avger några tecken på att avlägsna sig. Du tittar på det vita kaklet som har beläggningar av klor och människohudflagor. Tänker på din upp och nedvända kattunge bland blodkärl, tarmar och cellplasma. Bestämmer dig för att ge upp. Rör dig återigen mot stegen. Utan att verkligen reflektera kring gynekologens position. Ni tar tag i stegräcket samtidigt och era blickar möts. Han nickar igenkännande och du ser antagligen vettskrämd ut. 
 
 
 
 
 
 
 
Varför är det så märkligt att träffa på folk som man är van att se i vita rockar ute i verkliga livet? 
 
 

Nu är det tomt och regnigt.

 
Här står jag på mitt älskade och saknade Vaksala torg. Uppsalas loppismecka. (Det huserar en loppis på lördagar från och med april till oktober ungefär) Jag tycker att det första vårtecknet är när Vaksala torg vaknar till liv igen. Nu är det tomt och regningt. 
 
Bilderna är från en av de sista loppislördagarna i oktober och tagna av den duktiga fotografen Lisbeth Spörndly. Hon har även tagit bilder på mig i min fantastiska blomhatt. Dem hittar du här! 
 
 
 
 
Hoppas ni har haft en fin helg! 
 
 
 

En äkta 60-talare och mousserande vin i sängen.

 
Jag tänkte att jag skulle visa mitt senaste tillskott på den överfulla klädhästen. En 60-talare i äkta retrotyg! Den sitter som en smäck om än lite trång i armarna. 135 kronor kostade den och är från Myrorna. 
 
Just nu sitter jag och firar fredag och VG på min teori och metodkurs! Detta görs med mousserande vin i sängen med datorn i knät. (klyschvarning)
 
 
 
 
 
Hoppas ni får en fin fredagskväll! 
 

Tre bra grejs.

 
Det var längesen jag hade min tre-bra-grejs-lista. Det är nog mest för att jag tycker man översköljs och drunknar i viktiga och fina grejer nowadays. Man vet knappt vad man ska börja. Jag känner också att alla viktiga artiklar och videos redan delas explosionsartat. Det blir liksom FÖR MYCKET. Och kan kännas tjatigt. (Jag menar inte att det är tjatigt att de delas, det är ju väldigt viktigt. Men mer att det blir tjatigt om jag håller på och delar jag också.) Haha. Jag hörde hur detta lät nu. Det lät motsägelsefullt och konstigt. Jag gissar att jag är lite trött på hela internetfenomenet. FÖRLÅT.
 
I ALLA FALL. Här är tre bra grejs jag fångat upp de senaste dagarna.
 
 
 
Bra grej nummer ett)
 
 
Detta var så himla fint tycker jag. Organisationen Mimi foundation startade projektet If only for a second som handlar om att cancersjuka för en sekund ska få glömma bort sin diagnos. Kolla på bilderna genom att klicka på länken ovan eller på bilderna.
 
 
 
Bra grej nummer två)
 
 
 
Jag tänker att lite fler reklamer borde vara som den här. Visst, den är inte perfekt. Men den är ett tecken på att vi är på väg i rätt riktining. (Vill jag hoppas)
 
 
 
 
 
Bra grej nummer tre)
 
 
 
Feministåret 2013 var ett ett jäkla pangår! (Som såklart hade sina tillbakagångar och dunka-pannan-i-bordet-moments) Eller vad tycker ni? Klicka på bilden för att kika på de 28 mest uppmärksammade och viktigaste feministögonblicken 2013.
 
Det skulle vara roligt om någon utsedde en svensk lista. Vad tycker ni skulle vara med på den?
 
 
 
 
 
Kram till er!
 
 

 

Det var tack vare dig vi blev feminister.

 
AIZ0LQ on Make A Gif, Animated Gifs
 
Något så himla fint hände idag. Jag gick på stan. I godan ro. Och så plötsligt dyker tre tjejer upp bakom mig. De frågar om jag har en blogg och jag svarar att ja, det har jag. De tre fina ansiktena spricker upp i tre stora leenden. "Åh, vad kul vi läser din blogg och du skriver så himla bra!" och efter det kom det bästa av allt. "Det var tack vare dig vi blev feminister." 
 
Fan vad fint. Jag dör. 
 
 
 
 
 
Tack för att ni läser, ni tre fina flickor från stan. Och ni andra också såklart. Jag uppskattar det så ofantligt mycket! (Hjärtat på gifen är till er) 
 
 

Pysselextra: Guldfittan!

 
Det har varit alldeles för lite pyssel på sista tiden. Det senaste jag pysslade med var Ellens födelsedagsblomma med tillhörande kruka. Nu är det alltså dags för lite kreativitetsfiesta. Och inte vilken fiesta som helst utan (tadam tadam) en fantastisk fittfiesta! En guldig sådan. 
 
Det du behöver är lera av valfri sort och dessutom koll på hur det kvinnliga könsorganet ser ut. Detta är viktigt! Allt för många flickor idag växer upp med idén om att det är tabu att prata om muttans anatomi och dess funktion. Hur ska vi då veta hur allt fungerar och vad vi tycker är skönt? Fittan har istället blivit ett nedsättande ord och det är dags att vi återtar det! Make it ours! Antingen kan du använda dig av en spegel och din egen härlighet eller så kan du googla. Det är dock absolut inte meningen att du ska skapa en exakt kopia av din egen. Det kan eventuellt kännas lite för privat. Observera att den guldfitta jag skapat inte är en utgjutelse av min egen. 
 
I alla fall. Själva fittskapandeprocessen har jag hoppat över i detta inlägg. Detta eftersom det är upp till var och en hur de vill formge sin egen. Så här ser i alla fall mitt resultat ut: 
 
 
 
 
 
Det du sedan behöver är som följer: 
 
 
 
 
 
En burk guldfärg. Jag köpte min för ca 30 kronor på Panduro. 
 
 
 
 
 
En pensel av valfri storlek. Kan behövas en mindre för att komma in i skrymslena mellan de inre och yttre blygdläpparna. 
 
 
 
 
Ställ sedan lerfittan på ett underlag som tåls att fläckas ner. (Här har jag använt Kalmar Nations medlemstidning... inget illa menat! Förlåt!) 
 
 
 
 
Måla sedan hela i guld och var noga med alla små detaljer. Låt sedan torka och måla en gång till. (Det kanske inte behövs men jag gjorde det för säkerhets skull!)
 
 
 
Resultatet blir....
 
 
 
 
En fantastisk guldfitta som passar perfekt att ha i bokhyllan eller på nattduksbordet!
 
 
 
 
Lycka till med ert fittpyssel och stor kram! 
 
 
 
 
 
 
 
 

En röd, en blå, en grön och en svart.

 
Det lackar mot jul och nyårsfiesta. Jag har en röd, en blå, en grön och en svart festklänning till försäljning i min Bloppis. Kika väldigt gärna in där om ni vill köpa! (jajajaja) 
 
 
 
 
 
 

Glansigt rött fodral.

 

 

Fin klänning som passar perfekt till jul- eller nyårsfesten!

 

 

Glansigt rött tyg med dragkedja i ryggen. Uppskattad storlek S (det står storlek 38 inuti klänningen) Köpt på en second handbutik i London och använd några gånger. Väldigt fin med ett par vita strumbyxor till!

 

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN!

 

 

 

Kornblå klänning med pärldetaljer.

 

Väldigt fin kornblå nyårsklänning med pärldetaljer! Behöver givetvis inte bäras till nyår utan även till julafton eller andra festligheter.

 

 

 

Dragkedja i sidan och i fint material. I gott skick. Storlek 34 (XS).

 

 

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN!

 

 

 

Svart nyårsklänning med fluff.

 

 

Väldigt fin svart klänning som passar perfekt till nyår!

 

 

 

Tubklänning, storlek 36. Du behöver inte ha någon behå under då överdelen är väldigt stadig. Underkjol som skapar extra fluff!

 

 

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN! 

 
 
 

Smaragdgrön klänning med djup rygg och paljetter.

 
 

Väldigt fin och festlig smaragdgrön klänning med djup rygg!

 

 

 

Halslinning och armslut dekorerad med paljetter. Uppskattad storlek 34/36 (XS/S). Köpt på Beyond Retro och använd några gånger. Okänt märke.

 

 

Perfekt till nyårsfesten och fin med svarta strumpbyxor eller färgade. Går också att använda som topp under kjol! På grund av väldigt stretchigt tyg behövs heller ingen behå.

 

 

 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANNONSEN! 

 

 


Stina-kappan.

 
 
Jag har en vän som heter Stina. Hon har en kappa som är brun med stora knappar och rund pälskrage. Stina har även brunt hår som hon tycker är i exakt samma kulör som kragen. Därför tänker hon att någon med en annan hårfärg kanske borde ha kappan istället. Alltså JAG!
 
Jag blev så jävla glad för kappan är så jävla fin. Och varm. Sedan tar det såklart ett tag att vänja sig vid det döda djurhåret som killar en i näsan. Jag försöker tänka att det är fuskpäls...
 
 
 
Tack Stina!
 
 

Välkomna nya readers!

 
Jag har märkt att det har hittat hit en del nya läsare på sista tiden. VÄLKOMNA! Jag blir uppriktigt jävla skitglad av att ni klickar er in hit. Det ska ni veta. Verkligen verkligen välkomna. 
 
Ni får väldigt väldigt gärna följa mig på Bloglovin om ni vill. Ni gör detta genom att klicka er in på denna länk eller under bloglovin-länken i sidmenyn. 
 
 
 
 
Hoppas ni haft en fin söndag! 
 

Om ni vill kära handlare!

 
Hej alla som handlat kläder av mig! (Eller kommer att göra) Jag fick ett fint mail av en läsare häromdagen som heter Erika. Hon hade fotat sig själv när hon hade på sig min (numera hennes såklart hehe) klänning med prästkragar. Jag tycker det var så väldigt fint att få se min klännings nya ägare och hur den såg ut på henne. 
 
 
om ni vill, ni som handlar eller kommer att handla, så får ni väldigt väldigt gärna skicka några rader om vad ni tyckte om plagget och så gärna en bild på er när ni har kläddonet på er. Som sagt, detta är inget krav eller något, jag tycker bara att det skulle vara väldigt roligt att se. 
 
 
 
 
 
 
Ni kan maila mig på [email protected]. TACK så hemskt mycket för att ni handlar, och för att ni läser. Stor kram från mig! 
 
 
 

Två lördagsvideos.

 
Här är två videos jag tycker att ni lördagstitta på idag. 
 
 
 
 
Om vad reklam gör med kvinnors kroppar och med uppfattningen om oss själva. 
 
 
 
 
 
Om hur media fortfarande skildrar kvinnor. 
 
 
 
 
Hoppas ni får en fin lördag!
 
 

Empowermints!

 
Ikväll knaprar jag dessa piller, dricker vin och går ut och dansar! 
 
 
 
 
 
Jag önskar er en fin fredagkväll! 
 

Menskoppspower!

 
 

Mikael hjärta Catharina.

cpAOvW on Make A Gif, Animated Gifs
 
Jag tar tillbaka allt ont jag sagt om Bonde söker fru (nej, det gör jag egentligen inte alls det). MEN till kvällens avsnitt tårades mina ögon då Mikael förklarade sin kärlek till Catharina. Det var så jävla fint. Så JÄVLA fint. Jag vet själv att jag är en hopplös romantiker så när mina tårar droppade ner i potatis och purjolökssoppan så blev Mårten inte ens förvånad. Faktum är att han blev blödig han också. 
 
 
 
Efter detta ögonblick spenderade vi resten av avsnittet i varandras armar, lyckligt sniffandes varandras hår och obekvämt spretandes med våra ihopflätade fingrar. Vill ni se the löööve med egna ögon kika in här. 
 
 
 
 
 

Det börjar bli kallt...

 
Bild hittad hos Lina Thomsgård. 
 
 
 

Vintertrötthet, någon?

 
 
OMQGAt on Make A Gif, Animated Gifs
 
Det är otroligt svårt att hålla ögonen öppna i ett tyst bibliotek. Särskilt när man läser en massa texter i ämnet litteraturvetenskap inom området teori och metod. (Missförstå mig rätt. Jag gillar litteraturvetenskap. Egentligen. Men detta evinnerliga läsande. Snark och gäsp jag skulle så gärna vilja göra något praktiskt.) Särskilt när man har en stor kyrkogård utanför fönstret. Särskilt när det är kallt och snart blir mörkt. Särskilt när det är vinter och jag är trött mest hela tiden. Jag går in i ett vinter-trötthets-läge som är otroligt svårt att komma ur. Jag vill helst sitta under en filt och läppja glögg. Och sova förstås. 
 
 
 
Är det någon annan som känner igen denna fasansfulla vintertrötthet? Några tips?
 

Den korta frippen och en hisnande färd inuti mitt sexualorgan.

 
Här är mitt nya korta hår. Uppcurlat med värmespolar och tillrättalagt med hårnålar vid sidorna. Det är så jäkla skönt att ha två decimeter mindre hår att torka, borsta och locka. Man gör av med mindre shampoo och balsam också!
 
 
 
Hoppas ni haft en bra måndag! Jag har varit hos gynekologen och fått följa med på en hisnande resa inuti mitt sexualorgan. Från äggstock nummer ett till äggstock nummer två. Med stopp vid livmodern. Tydligen har jag rikligt med äggblåsor i högra äggstocken som läkaren för övrigt tyckte liknade en "ledsen upp- och nervänd kattunge" (?) enligt ultraljudet. Det var något så jävla bisarrt i att ligga där med benen i vädret och höra, någonstans därnere i höjd med sitt sköte, en mening om en ledsen kattunge uttalas. Jag skrattade nervöst och försiktigt så att inte ultraljudsstaven (!) skulle åka ut av spasmerna. Jaja. Trots kattungen såg allt bra ut och livmodern var tydligen av en exemplarisk särart. Han printade ut ett antal bilder från ultraljudsmaskinen och de liknande såklart exakt de där som folk får med sig hem när de upptäckt sin graviditet. Minus det lilla embryot i mitten. Det var nästan så jag höll på att fråga om jag fick behålla ett. En inuti-bild på min mutta. Det vore ju fantastiskt! Men jag tror de var till för ett mer medicinskt ändamål. Plus att jag inte vågade fråga. 
 
 
Jag ångrar det nu. Puss!
 
 

Två klänningar och en skjorta till salu!

 
Kom och kööööööp! Dessa tre finfina plagg finns nu i min Bloppis och om ni inte kikat in på annonserna tycker jag att ni ska göra det nu. (Inser förövrigt att jag har EXAKT samma min på alla tre bilderna...hehe)
 
 
Här finns den gula klänningen. 
Här finns Hawaiiskjortan. 
Och här hittar du den retromönstrade! 
 
 
 
 
Annonserna går ut imorgon så skynda!
 
 

Emma Sundhs bilder från Hattfesten!

 
 
I torsdags var jag ju på hattfest på Vintagefabriken. Anledningen att jag inte lagt upp några bilder från denna fabulöööösa afton är att de kommer dyka upp nästa vecka i ett gästinlägg för en annan hemsida. Håll tillgodo alltså.
 
Bilderna ovan är alltså tagna av den underbart trevliga Emma Sundh och jag tycker ni ska kika in där för att se fler bilder. Klicka här för att komma till inlägget. Jag hade en (suprise suprise) väldigt trevlig kväll och det var märkligt att träffa människor av kött och blod bakom de bloggar jag läst i åratal. Tågresan hem gjordes i sällskap av Lisen och våra munhålor gick i ett tills vi rullade in på perrongen i Uppsala. Hemskt fin människa. 
 
 
 
 
 

Grälat lite, städat lite och ätit knäckebröd med rödbetsallad.

 
Jag vill önska eder alla en glad första advent! Ja, eller egentligen hoppas jag att ni haft en bra första advent (hela dagen har ju nästan hastat förbi). Jag och Mårten firade med att sova till klockan elva, äta pepperkakor till frukost, gått en promenad i starka stormbyar, druckit varmchoklad med grädde på Café Fågelsången, grälat lite, städat lite och ätit knäckebröd med rödbetsallad. 
 
 
 
 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida