Ny rutig kjol!

 
Jag har köpt en kort rutig kjol på Beyond Retro Zinkensdamm. Mitt favorit Beyond Retro. Den är liksom lagom i längden om än lite tajt i magen. 
 
 
Jag önskar er en väldigt fin fredag! 
 
 
 
 

En mormor, en Dima, en Anna och ett Kafé Deluxe.

 
Idag åker jag tåg hem till Växjö. Jag ska sova över hos mormor och sy till lite kläder på hennes symaskin. Jag ska träffa mamma och pappa som kommer hem från Senegal. Men bäst av allt är att min födelsedag ska firas i förskott och kommer att innehålla en Dima och en Anna samt ett Kafé Deluxe. Typ en av de få (förlåt) ställen som jag fortfarande gillar att återvända till i min hemstad. 
 
 
 
Puss i freakin love ya! 
 
 
 
(Bilden är från törpalivet i somras och jag skulle nästan göra vad som helst för att stappla runt i mina torpatofflor och jeansskjorts) 
 

Guldfitteörhängen!

 
Det finns en risk att ni är obotligt trötta på mitt guldfittetjat. Men jag måste bara visa dessa örhängen (på växjötiska säger vi öronhängen) som jag knåpade ihop mellan mina feberfrossor under förra veckans influensadimma. Guldfitteörhängena! 
 
 
 
De är gjorda med vit hobbylera som torkas i ugnen och sedan målas med guldfärg och fästs på örhängefästen. 
 
 
 
 
Guldfittan i miniatyr. 
 
 
 
 
Vad tycker ni? Vem vill inte gå runt med muttor i öronen? (inte alla gissar jag) 
 
 
 
 
 

TÄVLING! - Biljetter till Uppsala Vintagefestival!

 
Vintagelovers! Nu har ni chans att vinna biljetter till Uppsala Vintagefestival som kommer att äga rum i Uppsala den 29-30:e mars. Ni deltar i tävlingen genom att kommentera i det här inlägget och berätta varför ni gillar vintage/loppis/secondhand och gamla grejor. Varför får det er så glada? 
 
Glöm inte att skriva er mailadress så kommer jag att lotta ut två vinnare på onsdag den 5/3. Sista tävlingsdag är tisdag kl. 18.00. 
 
 
 
 
Tävla nu! Lova. 
 
 

Edie&Edie på Reginateatern!


Fina läsare!
 
Imorgon, onsdag 26/2 kl. 19.00, visas den feministiska dansföreställningen (!) Edie&Edie på Reginateatern i Uppsala. Medlemmar i F! får 2-för-1 på föreställningen och nu har ni, mina ärade läsare, chansen att få ta del av samma erbjudande! Uppge En blommig tekopp vid bokning via mail till [email protected]!
 
 
 
Jag kommer eventuellt själv att gå. Verkar fantastiskt! Så då kanske vi ses! Läs mer om föreställningen genom att klicka på bilden ovan eller denna länk.
 
 
 
 
 
 

Nej tack till post från Sverigedemokraterna.

 
 
Sverigedemokraterna har beställt 21,7 miljoner valsedlar till Europaparlamentsvalet i maj. Nästan fem gånger så många som Moderaterna. Jag vägrar att behöva bära in en bunt post med Jimmie Åkessons fula nuna gömd mellan lönespecar och mobilräkningar. Fy fan, snacka om att "morgonstund har guld i mund" och allt sånt där grusas och dagen är förstörd.
 
 
Sätt upp en lapp på din dörr eller på ditt brevinkast med ett tydligt budskap och nej tack till post från Sverigedemokraterna! Gå med i eventet på Facebook här!
 
 
Ut med rasisterna, in med feministerna!
 
 

Bloggtips!

 
Sitter ni med tomma blickar och glor mot skärmen med fingrarna i en krampaktig båge över tangenterna? Stora frågetecken som flimmrar över loberna? Ett stillestånd i www-places månne? Då tycker jag att ni ska kika in på min vän Lisens blogg! Helt fantastiskt mysig är hon och hemmahörande i samma stad som jag bor i. Uppsala alltså. Med en pojkvän på samma gata till och med! 
 
Ett nytt stjärnskott på blogghimmeln I promise! 
 
 
 
 
Klicka på bilderna ovan för att komma till hennes blogg och följ henne på Bloglovin här! 
 
 

Twiggy.

 
 
Har inte så mycket att säga idag, så jag låter Twiggy säga det åt mig. Hon gör det bra.
 
 
 
 
(Klicka på bilden för källa)
 
 
 

Svisch in genom brevinkastet.

 
Det är ju faktiskt inte varje dag en platt Emma Sundh susar in genom brevinkastet! Sprider vårvibbar gör hon också. 
 
 
 

Lördagsfika på skrynklig duk.

 
Idag lördagsfikade jag och Agnes i mitt kök. 
 
 
 
 
 
På skrynklig duk. 
 
 
 
 
 
Agnes åt semla i varm mjölk. 
 
 
 
 
Jag åt en mockabakelse. 
 
 
 
När jag stod och skulle välja snabbkaffe på Coop så sträcker jag mig efter min favorit lyxrost när Agnes väser att kaffe är det viktigaste att köpa ekologiskt. Jag svarar att jag vet, men att jag älskar det här kaffet. "Så mycket att människor ska behöva dö för att du ska dricka det?" Det finns inget stråk av skämt i Agnes röst och ingen barmhärtighet i hennes ögon. Jag sätter tillbaka min lyxrost och tar det ekologiska. Tack Agnes. 
 
 
 
Idag har jag alltså fikat och dessutom gått ner till stan och köpt bakelser. Sakta men säkert börjar influensan lämna min kropp. Den sitter dock verkligen kvar i öronen då det är lock för båda två och min egen röst ekar mellan dem. Inuti. 
 
 
Ha en fin lördag! 
 
 

Influensajävel!

 
Så här är känslan över min jävla influensa just nu: 
 
 
 
 
GE DIG AAAAAAAAAAAAAV! 
 
 
 
Har någon några bra tips på huskurer, tabletter, spirituella seanser eller obskyra svartkonster? Jag orkar inte ens gå och handla utan blir stående med svettig panna och darriga ben vid blomavdelningen för att hämta kraft. 
 
Åh, men hoppas ni får en fin helg. Verkligen. Drick lagom mycket vin och dansa en kärleksdans åt mig också. 
 
 
 
 

Uppsala Vintagefestival!

 
Jag vet att jag har några vintagesuktande läsare i Uppsala, visst har jag? I sådana fall så måste ni masa iväg era rumpor till Håga den 29-30:e mars. Retroarmén kommer att hålla vintagefestival med loppis, föreläsningar och workshops! Mia från Tidens Melodi kommer att vara där, liksom gänget från Vintagefabriken och många fler. Även jag kommer att lufsa runt bland montrarna och kanske träffa några av er läsare? Det vore kulio. 
 
Vill ni läsa mer om festivalen är det bara att klicka på bilden ovan eller här för att susa till deras facebooksida. 
 
 
 
 
 
Uppsala Vintagefestival annonserar också från och med idag på min blogg och det känns väldigt roligt! Har du ett evenemang, ett företag, en organisation eller något annat som du skulle vilja nå ut med till en massa fina läsare? Maila till info@enblommigtekopp så berättar jag mer! 
 
 
 

Tre klipp från Grammisgalan.

 
Här kommer tre grymma klipp från Grammisgalan 2014. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ha en fin torsdag! (Jag är fortfarande sjuk och tycker synd om mig själv)
 
 

Inte minst inuti.

 
(Jag är mållös över hur fina ni är) 
 
 
 

Det är synd om mig.

 
 
 
yImukL on Make A Gif, Animated Gifs
 
Jag tycker så fruktansvärt synd om mig själv just nu. Efter att jag legat sjuk hela helgen och äntligen kände mig pigg igår så brassade jag på med en riktig superdag. Innehållandes jobb på Kvinna till Kvinna, föreläsning på Kungliga Myntkabinettet (fancy!), ett glas vin i Gamla stan, fikaträff med bloggisar på Vintagefabriken och så tåg hem. Givetvis vaknade jag dundersjuk idag igen. En sjuka innehållandes sus och värk i öronen, snor i näsan och alla tillhörande kroppshålor, ont i halsen, feber, trötthet och huvudvärk. JAG SOM ALDRIG ÄR SJUUUK! Jag är övertygad om att det var för att jag inte knackade tre gånger i närmaste trä förra gången jag sade just detta. 
 
Som om detta inte vore nog måste dagen tillägnas min hemtenta. Som måste blir klar tills på måndag. Måste. Som tur väl är så ingår verk som Skum-manifestet, Drömfakulteten och Katitzi i min kurs. Det är inte matematik liksom. 
 
 
 
Jag tycker alltså pinsamt synd om mig själv. Hoppas ni har en fin dag. 
 
 

I eftermiddag.

 
I eftermiddag ska jag till Vintagefabriken och träffa bland annat denna grymma brud. Hoppas ni får en fin tisdag!
 
 

Synonymhandbok för det som finns mellan dina ben.

 
Jag har fått dille på att spela in små videos. I denna presenterar jag alla de fantastiska bidrag jag fick in under min Snippasmycket-tävling. Ja, och vad kan man säga. Kärt barn har många namn. Vissa är fantastiska, andra fruktansvärda. Men alla fick en plats i denna video. 
 
 
 
 
 
 
 
Och hörrni, nu kan vi aldrig mer säga att vi inte vet vad vi ska kalla det som finns mellan våra ben. Ta ett från videon ovan och gör det till ert. Om det så är baconros, köttkvarn eller skäggbiff... (Varför dessa chardisk-referenser?) 
 
 
 
Hoppas ni hittar er favorit. Rosen i slutet är till er! (I love you!) 
 
 
 
 
 

Att klä in spirorna i tajt material.

 
 
 
Z6j0S2 on Make A Gif, Animated Gifs
 
Att klä in spirorna i ett tajt material där fitty (ordet som vann snippasmycket-tävlingen! Tack Johanna!) inte får mycket andrum hör inte till vanligheterna för min del. Men nu har jag köpt ett par billiga, sköna jeans med hög midja. De är från Dr. Denim och finns på till exempel Carlings. Kvalitén är nog lite sisådär så om man använder jeans ofta och inte vill behöva köpa nya var tredje månad kanske man ska satsa på några andra. MEN jag tycker det är sällan man hittar jeans med så här hög midja. Och som sitter så bra. Och är så sköna. Tips alltså!
 
Tröjan har jag fått av min vän Joanna och sjalen på knoppen är den gamla vanliga. Vill du förresten se hur jag gör när jag knyter den kan du hitta en guide här! Jag har också fått väldigt många önskningar om en foam-rollers-och-hur-jag-fixar-mitt-hår-video. Jag ska försöka fixa en kom jag på. Nu när jag är mästaren av videoklippning... (hehe) 
 
 
 
Puss och hoppas ni har en fin måndag! 
 
 

Den fantastiska blå kurvan.

 
Förresten! Kulio med alla nya följare på Bloglovin! Vill du också följa mig och låta den fantastiska blå kurvan skjuta upp mot oändligheten och vidare klicka på bilden ovan eller här. Ja, eller på bloglovin-knappen i sidmenyn. (Endless possibilites!!) 
 
 
Pöss! 
 

Varm nyponsoppa och feber.

 
Åh, jag har legat i sängen hela dagen och varit febrig och haft ont i halsen. Fy fasen, där fick jag för att jag sade att jag aldrig blir sjuk utan att knacka i närmaste trä tre gånger. (Tycker synd om mig själv och klunkar varm nyponsoppa i detta nu) Klippet ovan gaskade upp mig något dock. 
 
 
 
Tack för att ni finns! 
 
 
 

Fitta på burk och danshumör en måndag.

 
Hej mina fina! Hoppas ni mår bra och har en fin lördag. Jag sitter inne vid mitt skrivbord med väldigt ont i halsen och dricker te med soyamjölk och äter gluten och laktosfria havrekakor. (Yepp, min mage klarar tydligen varken laktos eller glutenprodukter och operation få bort ballongmagen har bara börjat) 
 
Men det är ointressant just nu. Jag har nämligen sammanställt en lista med de konstigaste och finaste sakerna som folk har sökt på när de hittat till min blogg. Enjoy! 
 
 
 
Denna är ju egentligen ganska intressant. Vad var sökaren ute efter? Jag ser två varianter av fitta på bruk framför mig. Den ena föreställer en kantstött glasburk med sån där formalinlösning. Inuti burken svävar en utkarvad fitta runt. Blygdläpparna fladdrar vackert... Den andra föreställer en fin konservburk, säg Saltå Kvarn, med ett antal små fittor inuti. Som musslor ungefär. Inget av detta finns tyvärr på min blogg...
Rak eller blommig? Finns det en motsättning där? Och en rak vagina, hur ser den ut? En blommig kan vi nog alla se framför oss. Otroligt vacker. Jag hoppas sökaren hittade vad hen sökte och jag är ärad av att hen hittade till min blogg på just dessa sökorden. 
?
Detta var så väldigt fint. Det låter som en låttitel! 
 
Jag antar att sökaren kanske hamnade inne på detta inlägg. Om att hela vårt språk är uppbyggt av manliga normer. 
 
Ja, det ska vi! <3 
 
 
 
 
 
Och sedan var det såklart en massa American Apparel, feminism, skjortor, Blondinbella (!), unisex, loppis och vintage. 
 
 
Puss och ha en fin lördag! 
 
 

Alla ♡-ans dag!

Det här med alla hjärtans dag... ja, alltså... jag är kluven. Det är väl fint att fira kärleken och så där. Men det kan såklart vara kärlek i alla dess former för mig. Det kan vara kärlek till en vän, en partner, en mamma, en katt eller varför inte en maträtt. (Så jävla pk av mig) 
 
Och så det där med konsumtionen. Du ska helst köpa 20 röda rosor i blomaffären, en chokladask formad som ett hjärta på den fina konfektyraffären, en söt liten nalle med ful uppsyn MEN med en massa små hjärtan i famnen på allt-i-allo-butiken och ett fint rött sexigt jävla underklädesset med stay-ups på H&M (krydda sexlivet!!!) På detta ska du dessutom laga middag, sprida ut en massa rosenblad runt om i lägeneten (obs! inte från de rosorna du köpte!) och tända en massa ljus.
 
 
 
Istället tycker jag att man kan skicka lite kärlek till någon som behöver det mer. Som till exempel alla kvinnorättsaktivister runt om i världen som varje dag kämpar för kvinnors rättigheter i sina regioner. Som Lanja Abdulla som kämpar mot hedersvåld i irakiska Kurdistan, Maia Kvaratshelia som utbildar unga kvinnor om sina kroppar i Georgien eller Nelly Cooper som stöttar kvinnor i Liberias slumområde. 
 
1. Sms:a PEPP till 72980 så skänker du 50 kr till Kvinna till Kvinnas arbete för kvinnors rättigheter. 
2. Ge en gåva direkt via vår hemsida.  
 
 
 
 Läs mer om Kvinna till Kvinna på deras hemsida här och en massa massa kärlek till er! 
 
 

Vinnaren av Snippasmycket! (vlogg-debut)

 
Jag gör vlogg-debut! 
 
 
 
Det var första gången jag klippte en filmsnutt och den är söddig. JAG VET. Jag är medveten att halsbandet åker på och av under hela filmen OCH att jag har en stor röd fläck på min hals. INTE en allergichock från snippasmycket som är fantastiskt på alla sätt! 
 
 
Tack alla som var med och tävlade och tack Caroline Nordlund! Är du sugen på att köpa ett snippasmycke? Kika in på hemsidan här och gilla på facebook. 
 
 

Ett fint målat fejs.

 
Det målas ju porträtt hej vilt runt omkring i bloggosfären. Väldigt roligt tycker jag! Jag har ju dock inte fått äran att få min nuna förevigad så lite bitter är jag nog allt. (hehe) Jag måste dock säga att det finaste porträttet jag sett hittills var det här på Caroline av Rebecca som jag såg för ett tag sedan. SÅ JÄVLA FINT. Eller hur? 
 
 
 
Fint!
 
 

Feminismkärlek till er!

 
 
 
Ehm... nej, jag tänker inte kommentera det här. Jag blir faktiskt lite trött på hela grejen. Hon vill bara ha uppmärksamhet och ja, det får hon. Jag brukar alltid stå för att jag tycker all debatt är viktig och jag hatar när man trycker undan argumentationer med ett "men åååååh, det finns faktiskt viktigare saker." Allt är viktigt för helheten och genom att blanda högt och lågt så kan fler få plats i debatten. Alla små protester, ord och tankar blir till en soppa som förändrar. Demonstration, hairriotkampanj på facebook eller frågor om samtyckeslag. Så är det tycker jag. Men REALLY. Palla bry sig om vad Blondinbella tycker. Hon har väl varit ett lost case länge eller? Jag har lämnat hennes blogg för längesedan i alla fall. 
 
 
 
Nu tycker jag att vi slutar fokusera på Blondinbella och fortsätter sprida kärlek mellan oss och peppa inför internationella kvinnodagen, alla fester, våren som är på ingång och allt fint vi uppnår varje dag!
 
 
Feminismkärlek till er! 
 
 
 
 
 
 
 
(Jag är medveten om att jag i detta inlägget både kommenterade och länkade till Blondinbellas inlägg. Vafan, det är svårt det här med debatt. Suck.) 
 
 
 

Jag luktar bacon.

 
Alltså kolla mängden hår! Jag fick lite jag-saknar-mitt-långa-hår-känslor här i onsdagssoffan när jag gick igenom lite bilder och sökte efter vad fan jag kunde blogga om. Jag ska inte klaga mer, men det är förbaskat svårt att vara kreativ hela dagen på ett jobb och sedan komma hem och trolla fram ett inlägg. JAG HOPPAS ATT NI INTE LÄMNAR MIG! Gör det inte, snälla. I love you. 
 
 
 
Förresten luktar jag bacon efter en köttfiesta hemma hos Joanna. Inte så trevligt efter flera veckor av bara grönsaker. MEN imorgon ska jag baskemej presentera vinnaren av Snippasmycket. Förlåt för dröjsmål. 
 
 
 

Holey moley.

 
Alltså holey moley vad jag gillar min nya klänning från Tidens Melodi. Den är fruktansvärt fin och jag älskar färgerna tillsammans med grå strumpbyxor. Vad tycker ni? 
 
 
 
Hur hinner man med livet när man pendlar och har ett heltidsjobb? Vad finns tiden till att städa, bädda och diska. Andas? Herrejesus. 
 
 
 
 
 

Tillbage i Uppsala.

 
Jag är tillbage i Uppsala och Stockholm efter världens finaste helg i Göteborg. Hos Dima som är en av de finaste vännerna i världen. Jag ska snart synas här igen men måste bara typ andas, samla mig, ordna tankarna, mota bort tårarna och ja, få bort den värsta av mensvärken.
 
Coming up:
- Vinnaren av Snippa-tävlingen! Tack alla som deltog! Under veckan kommer jag att avslöja vilken den lyckliga vinnaren är. (Snarast möjligt)
- Alla fina kläder som hittat till min pälsänger-fyllda (hehe) garderob den sista tiden. Bland annat en fantastisk 50-talare från Tidens Melodi. Och en fantastisk tröja med rosor och en med retroblommor som jag fick av min nya vän Joanna.
 
 
 
Sedan har ni väl inte missat vilket företag som blev årets sexist 2013? Tomas kommer att dela ut priset till American Apparels sverigechef idag klockan 18! Håll koll på hans twitter för närmre detaljer!
 
 
 
 
 

Ett brev från Caroline.

 
 
Jag vill skicka lite kärlek till min fina vän Caroline! Vacker som få och fantastiskt jävla smart och rivig. In och läs hennes brev till en kille som dumpade henne för hennes lurviga armhålor. 
 
 
 
 
 
Ps. Jag åker till min vän Dima i Göteborg över helgen så tyvärr kommer bloggen ta helgledigt. Ha en fin helg alltså! 
 
 
 

Två timmar kvar!

 
Förlåt för tjat... men nu är det drygt två timmar kvar av tävlingen där du kan vinna ett fantastiskt Snippasmycke. In och tävla nu! Gör det genom att klicka på bilden ovan. Där kan du även läsa om hur du gör för att tävla.  
 
 
 
Puss! 
 
 
 
 

Fyra klänningar från Tidens Melodis pop-up-store.

 
I tisdags var jag och hälsade på Ann på Tidens Melodis pop-up-store i A. Marchesans lokaler på Odengatan 74. Min bestämda plan var att BARA hälsa på UTAN att handla något. Givetvis visste jag att dessa planer var grusade då jag halkade ner för den branta spiraltrappan bort mot provrummet med fyra klänningar i famnen. Jag tänkte visa de fyra jag provade: 
 
 
 
 
1) Den hallonröda
 
 
 
 
Som var så jävla fin men som självklart inte gick att knäppa i midjan. Dessa smala 50-talsmidjor alltså. Vi borde göra en räd på alla vintageklänningar och utvidga midjorna. Grrr. 
 
 
 
 
 
2) Den med det fina mönstret men trasiga dragkedjan
 
 
 
 
Jag satt fast i denna klänning och fick en smärre klaustrofobichock i ungefär 20 minuter. Ann lyckades sedan med hjälp av en passare bända loss min kropp ur klänningen. 
 
 
 
 
3) Den blå som var lite för stor i midjan
 
 
 
 
Typiskt. 
 
 
 
 
4. Den fantastiskt fina mönstrade som jag köpte
 
 
 
 
Perfekt puff i kjolen. Perfekt i midjan. Fint mönster. Satt som en smäck. 
 
 
 
 
Puss och kul att träffa dig Ann!
 
 
 
 
 

It's a wednesday night,baby, and I'm alive.

 
 
 
 
 
Ha en bra onsdagskväll allihop! 
 
 
 
 
 

Vilken ära!

 
Vilken otrolig jäkla ära att ligga efter...
 
 
 
...Hanapee Bloggportalen! Och...
 
 
 
 
 
Bästa Emma Secondhand guide! 
 
 
 
 
 
Puss! Och glöm inte att tävla om Snippasmycket! 
 
 

Yepp, det hände.

 
 
 
 
 
 
 
 
Det var en fantastiskt bra dag igår...
 
 
 
 
 

TÄVLING! - Vinn ett Snippasmycke!

 
Mina fina läsare. Jag skulle helst vilja ge er alla en guldfitta (om ni inte skulle vilja ha en skulle jag ge er en ändå) för att ni är helt fantastiska! Det går ju tyvärr icke eftersom ni blivit så himla många. Men förtrösta ej! Jag har goda nyheter. Det har nämligen blivit dags för en ny tävling här på bloggen! 
 
Förra gången det vankades tävling vann sex stycken läsare varsin menskopp från OrganiCup. Även denna tävling är muttrelaterad så att säga. En lycklig vinnare har chans att kamma hem ett fantastiskt Snippasmycke á la Caroline Nordlund! 
 
Allt ni behöver göra är att kommentera i detta inlägg och berätta vad ni tycker är den bästa benämningen på kvinnans nedre delar. Kanske vad ni växte upp med för ord eller vilket som är det konstigaste ni hört. Roligaste. Osmakligaste. Kort och gott en liten fittrelaterad kommentar! Glöm inte att ange din mailadress så att jag kan kontakta dig om du vinner. 
 
 
 
Sista tävlingsdag är på fredag kl.15.00 och vinnaren presenteras under helgen. Ni har alltså hela veckan på er att tävla! Och ni får lova att tävla nu för annars blir det pinsamt. Fast, då tar jag ju smycket själv hehe. Vinnaren kommer sedan att dras slumpmässigt bland kommentarerna. Så känn ej stor press på enastående prestation. 
 
 
Lycka till!

Årets sexist 2013!

 
 
Detta är definitivt ett läsmåste denna söndagskväll! Geniet och genusfotografen Tomas Gunnarsson har skrivit ett otroligt bra inlägg om sex styck sexister som gick bärsärk (ÄLSKAR det uttrycket) under 2013. En vinnare ska utses och denne vinner inget mindre än denna genialiska guldtuttmugg:
 
 
 
 
 
Gå in och läs inlägget här och glöm inte att rösta! 
 
 
 
 

Weird stains.

 
 
 
 
 Yepp. 

Nour ♥

 
9pD_CI on Make A Gif, Animated Gifs
 
 
– Det växer ut där. Det var inte jag som kom på det. Det är evolutionen.
 
 
 
 

 
Det är lördag och jag vill bara skicka lite kärlek till er. Jag är väldigt glad över att ni läser och att det är så många nya läsare som hittat hit. Tack tack tack för alla kommentarer och mail. Jag skulle vilja skicka varsin guldfitta till er för att visa min uppskattning! 
 
 
 
Jag önskar er en fin lördag och kom ihåg att tillsammans är vi starka! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ps. Bilden är tagen av bästa Emma Sundh. 
Ps igen. Förlåt för klyshigt/blödigt inlägg. 
 
 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida