Loppa.

 
 
Idag har jag stått på Smålands nation och sålt kläder för fulla muggar. En hel tusenlapp till finns nu i min börs! Det är inte bara kul att loppa, man kan tjäna lite slantar på sina gamla paltor också! På mig hade jag mina svarta byxor från aa, ny blus och snurror i håret.
 

Mitt kök i höstrusk.

 
Med ösregn utanför fönstret och gråa moln på himmelen bestämde jag mig för att fotografera lite i mitt kök. Här är synen man ser när man precis stiger in genom köksdörren. 
 
 
 
Vänder man sig till vänster så ser man köksbänken med mitt vita diskställ.
 
 
 
Längre fram har vi min "bakbänk" med kryddhylla ovanför.
 
 
 
Original från när huset byggdes på 30-talet.
 
 
 
Den andra väggen har jag målat mintgrön och där sitter min stringhylla.
 
 
 
Och min mintgröna pall från IKEA.
 
 
 
I hyllan trängs blommiga kastruller med råddjur, hushållsvågar med klängväxter och så radio och tekanna. En närmare titt på sakerna i min stringhylla kan ni hitta här
 
 
 
På bordet har jag fuskat med trätulpaner. Och så vankas det wienerbröd!
 
 
 
I fönstret finns kryddburkar, en egenodlad paprikaplanta och pelargoner. Och så ljusstakar från Orrefors och nyfyndad porslinsuggla.
 
 
 
 

Dagens klädsel.

 
 
Idag var det minst sagt myspys att kliva upp ur sängen, dra på sig paltorna och ge sig iväg till skolan.. Lika mysigt som bilderna skvallrar om. Tur att man har ett tält att sno runt sig när ovädret är framme!

Loppisfyndarsöndagens resultat.

Här är vad jag hittade under loppissöndagen, alltså igår. 
 
 
 
En söt liten blus, 20 kronor.
 
 
 
Sköna och fina byxor med hög midja, 20 kronor.
 
 
 
Beatleströja, 20 kronor. 
 
 
 
Nattline med fin spets, 10 kronor.
 
 
 
Två gardinlängor, 10 kronor/styck.
 
 
 
Mårreskjorta, 20 kronor.
 
 
 
Duk, 10 kronor.
 
 
 
Plansch, 20 kronor.
 
 
 
En till, 20 kronor.
 
 
 
Bok och glasögonfodral, 30 + 10 som blir 40 kronor.
 
 
 
Och så en uggla till samlingen! 25 kronor.
 
 
En finfin loppisfyndarsöndag alltså. Om jag inte räknar fel så fick jag hela detta kalaset för 225 svenska riksdaler. Inte illa!

Marsipangrodorna.

 
Veckans första marsipangroda. 
Inköpsställe: ICA
Utseende: Fantastiskt, fem utav fem grodor. Otroligt naturtrogen tunga. 
Smak: Utseendet skvallrar om ett fantastiskt inre. Men icke. En väldig besvikelse. Hård och alldeles för smörig smak på gojjan. Som utgjorde 80 % av skapelsen. En av fem grodor. 
 
Slutsats: Ett impulsköp som gjordes efter utseende. Och utseendet var tyvärr den enda anledningen till inköp. Bjöd inte alls på något smakupplevelse. Kan i och för sig ha att göra med att hela mitt huvud och dess organ var avdomnad av förkylning. Men jag har en medsmakare som instämmer. 
 
 
 
Veckans andra marsipangroda. 
Inköpsställe: Café Linne, Svartbäcksgatan 24.
Utseende: Mer lik grodan i Mupparna än ovanstående. Dock inte lika naturtrogen tunga. Här är tungan dessutom i sylt som ger ett något sliskigt intryck. Han är överhuvudtaget av en mer "handarbetad" natur än groda nummer ett. Betyg tre av fem grodor. 
Smak: Himmelsk! Marsipanen bara smällte i munnen, vaniljkrämen och grädden mmm. Och tro det eller ej, sylten gjorde definitivt sitt för helhetsupplevelsen! Betyg fem av fem grodor. 
 
Slutsats: Utseendet till trots, ett fantastiskt innanmäte.
 
 
 
Sammanslagen slutsats blir alltså, wait for it, att det är sannerligen insidan som räknas!
 
 
 
 
 

Loppissöndag.

 
Vi strövade Väderkvarnsgatan fram och gick förbi en fin bevarad frisörsalong. Vi gluttade in i fönstret. 
 
 
 
Sedan hittade vi en alldeles nyöppnad loppis som hette Nostalgia och låg på Väderkvarnsgatan. Precis vid Vaksala torg och Kvarnen. Jag köpte bland annat en bok och några planscher. Helt klart värt ett besök. Där fanns en massa vinylskivor också, om man vill ha sådana. 
 
 
 
Vi stannade för lunch och jag fick bogseras bort från marsipangrodorna bakom glasdisken. Det hade blivit min tredje groda för denna vecka. Och ja, det kanske är lite i överkant! Eller? De två som förtärdes kan jag lägga upp bilder på senare. 
 
 
 
Sedan blev det loppis på Västgöta nation. Till förmån för Ung cancer. 
 
 
 
Vad jag köpte ska ni få se senare!
 
Slut på den loppissöndagen. En fin sådan. 

Från våruppror till höst. Och allt där emellan.

 
Jag börjar med Emmas våruppror. Då satte jag på mig min gröna pennkjol från Monki, en blus från Myrorna och min gröna hatt som jag köpte i USA. 
 
 
 
Efter vårupproret kom påsk. Och då hade jag på mig min blommiga skjorta som jag hittade på Myrorna och så vita strumpbyxor från Asos. 
 
 
 
Gröna hatten åkte på igen. Som grädde på moset till min röda klänning från H&M och min Vaksala-torg-fyndade kofta. 
 
 
 
Och min röda kjol användes. Från Beyond Retro.
 
 
 
Jag fick klorofyllfnatt och klädde mig helt i grönt.
 
 
 
För att sedan flippa ut på gult.
 
 
 
Och rött.
 
 
 
Jag köpte en ny klänning på Beyond Retro. Perfekt med vita ben till.
 
 
 
Och en byxdress från samma vintagemecka. Med fin rygg!
 
 
 
Favoritbyxor och favoritblus.
 
 
 
Glitrig kofta från Gina Tricots rea, och så byxor och blus från H&M. 
 
 
 
Och så kom den riktiga sommaren.
 
 
 
Och vita ben blev bruna.
 
 
 
Svart och vit.
 
 
 
Ny kjol för tio kronor på Vaksala torg.
 
 
 
Och vit klänning från Myrorna.
 
 
 
Sjuttiotalsklänning för 20 kronor på Vaksala torg.
 
 
 
Skrynklig klänning och victory rolls.
 
 
 
Papiljotter.
 
 
 
Blus från Beyond Retro och klänning från Monki.
 
 
 
Världens bästa prickiga blus från Beyond Retro.
 
 
 
Reafyndad grön klänning från Monki.
 
 
 
Och så började det bli höst. Min röda mockajacka åkte på.
 
 
 
Himmelen-ramlade-ner-och-träffade-mig-i-huvudet-klädseln.
 
 
 
Ny blommig skjorta.
 
 
 
Och så pennkjolsdagen.
 
 
 
Och sist men inte minst. Den smäckiga blå fem-kronors-klänningen. 
 
 
 

Jag vill bara gå all in leva på vischan. Back to the nature.

 
Nej, nu har jag nästan gått för långt. Jag har spenderat kvällen med att sitta på hemnet, svenskfast, sormlandsparlor.se, fritidshus.se och gardochtorp.se och botaniserat runt bland diverse sagolika drömtorp. Det gamla stationshuset på bild nummer två kostar bara 290 000 kronor. För hela huset och dess härligheter! 
 
Men nej, jag har inte råd med ett torp. Och inte tid. Måste studera klart. Bli något. Organisera min framtid. När jag mest av allt egentligen vill ströva runt i skogen och få höstlöv i håret. Sitta framför en kakelugn och grilla äpplen. Stå framför en gammal spis med frusna fingrar och konstatera att den inte fungerar. Få stickor i tårna av dåligt slipat golv. Kanske en gisten bjälke i huvudet. Ett 1800-tals spöke på vinden. Torrdass. Sneda köksskåp och inget rinnande vatten. Trasmattor. 
 
Jag vill bara gå all in leva på vischan. Back to the nature. 
 
Sen. När jag organiserat mitt liv. För det måste man göra. Först. 

Blått och smäckigt!

 
 
Yepp, här är fem-kronors-blåsan i egen hög person. Med reafyndade blommiga skor från Din Sko, vitt skärp från Beyond Retro och så svarta strumpebyxor hösten till ära. 

Fem-kronors-blåsan!

 
Min favorit bland alla fantastiska loppisställen i Uppsala är ju Vaksala torg. Ibland går man runt där och hittar ingenting, men oftast så hittar man alltid något att sätta tänderna i. Förutom mitt bästa Vaksalafynd, mina fem-kronors-skor, som jag hittade i somras så har jag nu hittat en fantastisk blå blåsa för fem riksdaler. Fem ynka kronor! Och den sitter som en smäck. Exakt hur smäckigt får ni se senare. 
 
 

En bra hårdag, helt enkelt.I lördags fick jag då till de bästa lockarna. Yepp. Sedan att de dansades bort efter bara någon timme eller två är en annan femma. 

En pennkjolsdag.Idag var en pennkjolsdag. Och inte vilken pennkjolsdag som helst. En grön pennkjolsdag. Det ni! Och så hade jag min nya tröja som jag köpte på Vaksala torg för fem kronor och så ett par skor som jag köpt någonstans som jag inte kommer på. Ja, och så en rosa sjal på skallen! (Det bästa för alla dåliga hårdagar.)

Fröken Brito tipsar om Saker som jag har!

 
Som ni vet så var min upplevelse av Liatorp ingen solskenssaga. Men nu skriver fröken Brito om butiken som för mig bara var en "på-semester-lapp" i fönstret. Så kika in här hos henne istället!

Mascara under ögonen och blöta strumpor.

 
Idag vill man bara sitta inne vid köksbordet med tända ljus. Man vill absolut inte ge sig ut på cykelfärd till skolan i regnet. För det vräker ner. 
 
Inga tända ljus här inte. Mascara under ögonen, blöta strumpor och frusna fingar istället. 

Med lite strykning och tvättning så.Denna fina, gröna men ack så svettluktande och skrynkliga grej hittade jag på Myrorna förra veckan. Den var väldigt fin på och jag tänkte att den kunde bli en perfekt gasque och balklänning den närmsta tiden. Att jag inte har något sådant inbokat är en annan femma...

Och så blir natten dimmig.

Jag går hem i natten och lyssnar på den här och försöker hela tiden att
inte lyssna på den här. Men det gör jag till slut. Och slå blir natten dimmig.
 

Lugg under grön hatt och blommig skjorta.I fredags snurrade jag till en lugg, satte en hatt ovanpå och knäppte på mig min nya blommiga skjorta. Hatten är från en liten vintagebutik i Pacific Grove, skjortan är från Weekday, byxorna från aa och skorna från Myrorna. 

Min farmors mors halsband.När jag var hemma i Växjö så var jag på besök hos farmor och farfar. Farmor plockade fram en liten ask till mig och i den låg ett fantastiskt halsband som hennes mamma haft när hon levde. Hon ville nu att jag skulle ha det och jag blev så himla glad. Såklart för att det är vackert men mest för att det betyder så mycket att ärva och äga saker som tillhört tidigare släktingar.

Tack fina farmor! 
 

En grön hatt, hjärtformad salami och en pelargon som åker tåg.Helgen började med att jag stoppade in håret under en grön hatt och satte mig på tåget till Stockholm. 
 
 
 
Tåget gjordes hemmatrevligt med Dimas pelargon.
 
 
 
Jag gick vilse vid globen.
 
 
 
Till sist hittade jag och pelargonen till bilen som skulle ta oss till Göteborg.
 
 
 
Jag var överlycklig över att vara framme. 
 
 
 
Dima fick hjärtformad salami på sin stora dag.
 
 
 
Och öl på konstgräs.
 
 
 
Icona pop spelade till Dimas ära.
 
 
 
Och Timbuktu.
 
 
 
Och en stekare, ett födelsedagsbarn och en halsduk med bihang hamnade på en bänk.

Sommarens sista suck.
Kan firas med Agnes på Ghunterska Hovkonditoriet med hallon och vaniljbakelse och te.

Rårörda lingon.

 
 

Min röda jacka.
Är den perfekta höstjackan. Särskilt tillsammans med discobrallor från aa, fem-kronors-skor, blå tröja och min nya broderade väska. 
 
 

Sommarens fötter.

 
Jag började sommaren med att inhandla mina tofflor från Moheda. Som bilderna kommer att bekräfta så användes dessa flitigt under sommaren. 
 
 
 
Gällnö hade vi turen att få 4 grader och piskande regn och mina lite för trånga gummistövlar fick strumporna  att skapa praktiska lufthål. 
 
 
 
Världens mest idylliska midsommar firades i fyra par likadana träftofflor. 
 
 
 
Det tittades på fotbollsvm i blommiga soffor utomhus. 
 
 
 
Och jag köpte världens finaste skor för fem kronor. 
 
 
 
De fick åka på när jag åkte på utflykt till Hälsingland.
 
 
 
Det cyklades mycket till och från jobbet.
 
 
 
Och det gjordes utflykter till Uppsalas gamla kungahögar. 
 
 
 
Jag var mycket i Stockholm hos Mårten.
 
 
 
Och fick myggbett på fötterna.
 
 
 
Stockholm music and arts. 
 
 
 
Ibland varierade jag mina mohedatofflor. 
 
 
 
Och ibland stod jag barfota.
 
 
 
Många gånger låg jag trött under en filt på min säng och tittade i taket.
 
 
 
 
Eller så sov jag över med Agnes. 
 
 
 
I Nice köpte jag världens skönaste och snyggaste strandsandaler i plast.
 
 
 
Som jag doppade tårna i havet med.
 
 
 
Och hade på mig mest hela tiden. Till exempel på flygplatsen. 
 
 
 
Eller när jag gick i världens jobbigaste trappa upp till vår lägenhet.
 
 
 
Och sista skobilden har jag från när jag satt på Alvesta tågstation i Småland och väntade på mitt tåg hem till barndomens växjö. 
 
Ungefär i samma veva blev det höst. 
 
 

En liten symaskin.

 
Denna fina lilla symaskin hittade jag på Olofs handelsbod i Moheda. För ynka 60 kronor kan jag nu med lite fingerfärdighet och en stor dos tålamod sy in byxor och laga hål. Fast, nej, jag köpte den mer dess utseendes skull. Nu står den i hyllan över min pysselhörna och lyser. 

När himmelen plötsligt ramlar ner och träffar dig i huvudet.

 
Då kan man se ut lite så här. 

De säger att det är höst nu.

 
 
Ja, de säger ju att hösten kommit nu. Fast jag skulle hellre kalla den sensommar. Sensommar på gränsen till höst. Kanske för att jag har väldigt svårt att släppa sommaren. Kanske för att jag har svårt för mörker. Kanske för att det bästa jag vet är ljusa sommarkvällar. Kanske för att sommarens slut betyder slutet på något annat också. Kanske för att hösten betyder nya tider. Annorlunda tider. Luckor som jag måste fylla med annat än det som jag fyllde dem med på sommaren. Tågresor till Stockholm. Hajkar i skogen. Båtresor i skärgården. Kanske för att hösten kommer bli mer ensam. Kanske för att två tekoppar blir en. Kanske för att jag måste rensa avloppet själv. Kanske för att alla blommor på balkongen kommer att dö och att jag måste plocka in mattorna och soffan. Kanske för att inga svettiga fotbollsstrumpor kommer hänga i duschen. Kanske för att pelargonerna kommer gå i vinteridé och sova som sticklingar i källarn. Kanske för att jag kommer få en ny dörr utan brevinkast. Då kommer jag inte höra grannarnas steg i trappan. Kanske för att min solbränna på ryggen kommer ramla ner i flagor och bli till döda hudceller på lakanet. Kanske för att jag inte behöver göra en låda i garderoben ledig för dig. Kanske för att det inte längre kommer vara ljust när man famlar efter väckarklockan på morgonen. Kanske för att sängen kommer att kännas för stor. 
 
Kanske för att jag är en sommarperson. 
 

Lindy hop.

 
 
 
 
Ja, nu har jag gjort det som jag tänkt göra så himlans länge. Anmält mig till en kurs i Lindy hop. Jag vill så hemkt gärna lära mig dansa denna glada dans och nu, ja förhoppningsvis nu, så kanske jag får mina stela apostlahästar att ta några dansanta steg i retrodansens tecken. 
 
To be continued. 

Med snurror i luggen och hårmunk där bak.

 
Det bästa för dåliga hårdagar är att göra lite snurror i luggen, knyta en sjal runt huvudet och sätta en hårmunk där bak. 
 
Så enkelt. 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida