En jävlans bra hårdag.

 
 
 
I lördags hade jag en för jävlans bra hårdag. Detta med hjälp av min värmespolnings-apparat. Det blir lite lösare lockar än med mina foamrollers. Jag hade också en bra byxdag med byxor från Weekday och randigtröja från Monki samt Mohedatofflor från Mohedatoffeln. 
 
 
 
 
Puss!
 
 

P-rings-test!

 
 
 
Jag har alltid haft lite probs med vilken p-metod jag ska använda mig av. När jag var 17 började jag med p-piller men som för många andra så var det inte alls bra för mig. Min kropp reagerar med att svälla upp som en ballong av hormonerna och det är främst kroppens övre delar som reagerar, läs brösten. Från min B-kupa till en F-kupa på en månad. Ingen behå passade och jag fick gå till en tantbutik på båtsmanstorget i Växjö och handla bysthållare för flera tusen. Det gick också ett härligt rykte i skolan om att jag skaffat sillisar. De värkte och ömmade och att sova på magen var no no no. 
 
Så då testade jag minipiller eftersom de ska innehålla mindre östrogen. Det gick bra till en början sedan var mina bröst två melonas igen. 
 
Så då testade jag kopparspiral, som inte innehåller några hormoner alls, vilket fungerade bra i fyra år tills jag fick sådana menssmärtor att jag svimmade lite överallt och det högg som en kniv in i livmodern.
 
Så jag testade att vara utan och använda kondom. Vilket fungerade sådär. 
 
Så jag testade avbrutet samlag vilket i och för sig fungerade men med en viss ovisshet om ett stort mått oro.
 
 
 
 
MEN NU har jag börjat att använda P-ring vilket hittills, en månad bara i och för sig, fungerar väldigt bra! Vad är det tänker ni? Hur fungerar det osv. Jo, det ska jag berätta. 
 
 
 
Vad? En ring av mjuk, genomskinnlig plast som är ungefär 5 cm i diameter. Den innehåller två hormoner; etinylestradiol och etanogestrel. Det är ungefär samma sak som östrogen och gullkroppshormon. Skillnaden är att eftersom den sitter i slidan så koncentreras mängden hormoner till det området. Till skillnad från ett piller som du tar oralt. Upptaget av hormoner i kroppen blir då jämnare från en p-ring än från p-piller. Hurra!
 
Hur? När man får ringen i sin hand så tänker man: va? Den är ju så stor? Hur ska den sitta i min mutti? Jag tänkte att den liksom skulle sitt vid livmoderhalsens öppning. Men icke! På något fantastiskt sätt så sätter den sig avlångt längs med slidan. Vi har någon slags liten hake där så den fastnar. Så här liksom:
 
 
 
 
När ringen sitter på plats i slidan avger den hormoner i låg dos hela tiden. Hormonerna tas upp i blodet via slemhinnan i slidan. Ringen skyddar mot graviditet framför allt genom att förhindra ägglossning. Gestagenet påverkar även slemhinnan i livmodern så att ett befruktat ägg får svårare att fästa och utvecklas där. Sekretet i livmoderhalsen blir också tjockare. Det gör det svårt för spermierna att ta sig upp genom livmoderhalsen till livmodern.

 

När man sätter in den knölar man bara ihop den mellan pekfingret och tummen. Så här: 

 

 

 

 
 
 
 
Och ställer/lägger/sätter sig i valfri position. Så här:
 
 
 
 
 
 
 
Och på något mirakulöst sätt så sitter den sedan fast. Det kan vara lite svårt att veta i början men man får ju pilla runt lite och känna efter. Gå runt lite. Obs! Den ska inte kännas alls när du rör dig.
 
Där sitter den sedan i tre veckor tills man tar ut den. Du kan då välja att sätta in en ny direkt och därmed hoppa över din mens eller låta fittan vara utan ring i en vecka och därmed få mens. Efter en vecka sätter du in en ny och så börjar det om igen. Den är väldigt enkel att ta ut då du känner den med två fingrar och bara drar. Du är skyddad mot graviditet även under den veckan den är ute! 
 
 
Känns den när du har sex? Man kan ju känna den med fingrarna men den skapar inga komplikationer under själva penetrationen (älskar det ordet). Om man tycker att det känns så kan man ta ut den och sedan sätta in den direkt igen! Jag upplever till och med mer känsel. Halleluja! 
 
 
Fördelar? 
- Fördelarna hittills för mig är att jag inte svullnat upp. Bara lite innan mens. 
- Mensen är smärtfri och kort. SÅ. SKÖNT. 
- Man behöver inte tänka på och hela tiden komma ihåg att ta ett piller.
- Hormonerna svävar inte runt i hela kroppen (enligt min barnmorska, kan behövas källkritik).
- Är ganska billig, ungefär 100 kronor per ring/månad. Eller är det dyrt? (Kopparspiralen är gratis)
- Kan lindra mensvärk.
- Att man ändå måste tillföra kroppen hormoner. 
- Biverkningar finns såklart men är ändå ganska lindriga. 
 
Nackdelar?
- Tydligen finns stor risk för minskad sexlust vilket är bu. Så har det inte varit för mig. Men har som sagt bara haft den i en månad ungefär. 
- Dyrare än kopparspiral som är gratis. 
- Inte så väldigt bra för naturen. Även en använd ring innehåller en viss mängd hormoner. Använda och överblivna ringar ska därför lämnas in till ett apotek för att undvika att det verksamma ämnet sprids i naturen. 
- Att man ändå måste tillföra kroppen hormoner. 
- Biverkningar finns. 
 
 
 
Jag tänker att detta är ett ganska bra alternativ till p-piller och minipiller. MEN jag vill betona att erfarenheter av preventivmedel är så himla olika från person till person. Jag tycker i alla fall att P-ringen fungerar bra och jag hoppas den fortsätter att göra det! Är glad att jag hittat något som inte är piller. Och just det, ringen jag använder är en NuvaRing, läs mer om den här!
 
 
 
 
 
P-rings-puss och hej! 
 
 
 

Godiskaktus.

 
 
Glad lördag vill jag önska eder alla! I kjol från Beyond Retro och tröja från Monki. Och skor från Humana. Jag ska på 25-års fest och har gjort en godiskaktus av gurka, geléhallon och polly. Ni vet ett sånt där man gjorde när man var liten? Kände hur historiens vingslag svischade förbi när jag tryckte tandpetarna i gurkan. 
 
 
 
 
 
Puss på er och ha en fin kväll! 
 
 
 
 
 
 

Hurra för vårtorna och svarta nya byxor.

 
 
 
 
Igår hade jag på mig mina nya brallor från Weekday. De är nog de skönaste byxorna som klätt mina spiror på länge. Så luftiga och resåriga och dessutom så snögga! Jag längtar till jag kan ha dessa med träskor till i sommar och utan strumpbyxor under utan att frysa. Jag testade igår och tyckte att det blåste lite väl kallt om fjösen och mina benhår krusade sig i protest. För man vill ju gärna tänka att det är varmt nu fast det är det fan inte. Det är svinkallt. (Förlåt för klag) Jag sitter ju inne i en kall men ack så anrik läsesal inne på Kungliga Biblioteket hela dagarna så jag får väl skylla mig själv. Brrrrrrrrrrrrr.
 
Idag var det så kallt att mina bröstvårtor inte fick en lugn stund. Både i kroppsligt anseende och i form av blickar från andra, läs manliga, biblioteksbesökare. Bröstvårtor provocerar. De ska inte synas. Nä, de ska vadderas undan i behåar annars är du FAN HÄMNINGSLÖS. Ve och fasa för vååååårtor. Vårtfriheten skriver jag nu till som en ny viktig punkt i mitt feministiska manifest. 
 
 
 
Hurra för vårtorna och ha en bra torsdag! Jag ska träffa joursystrar och dricka en öl eller två. 
 
 
 
 

Det är minsann dags för Vintagebloppis i år igen!

 
 
Hurra och ja och hurra igen! Jag har idag glada nyheter: Den otroligt lyckade succén Vintagebloppisen kommer att bli av i år igen! Denna gången i samarbete med Stockholms Stadsmission som också kommer att finnas på plats med en massa fina saker till salu. Den ordnas av Linda Hansson och Jessica Silversaga och vi är en massa bloggare som kommer stå och sälja diverse pinaler, kläder, prints, böcker och jag kommer att sälja en begränsad upplaga av mina Guldfittor! Så ni som mailat mig och velat köpa, passa på där! 
 
 
 
Bloggare/instagrammisar ni kommer att få möta är:
(Klicka på bilderna för att komma till blogg!) 
 
 
 
 
Frida Salomonsson
 
 
 
 
Emelie Norström
 
 
 
 
Elsa Maria Axelsson
 
 
 
 
Louise Lemming
 
 
 
 
 
Emma Forsberg
 
 
 
 
Lisen Edwardsson
 
 
 
 
Karoline Pettersson
 
 
 
 
 
Linda Hansson
 
 
 
 
 
Jessica Silversaga
 
 
 
 
 
Miriam Parkman
 
 
 
 
Johanna Alm
 
 
 
 
 
Elsa Billgren
 
 
 
 
 
Annika Bäckström
 
 
 
 
 
Flora Wiström
 
 
 
 
Caroline Åsgård
 
 
 
 
Emma Sundh
 
 
 
Jag
 
 
 
 
 
Sandra Abi-Khali
 
 
 
 
LÄS MER OM ALLA FÖRSÄLJARE HÄR. Även vintagebutikerna Old Touch, Vintagefabriken och Retro Trend kommer att finnas på plats! (Läs mer om dem här)
 
 
 
 
Det hela kommer att äga rum på Grillska huset i Gamla stan den 31:a maj och håller på mellan kl. 11-16. Det kostar 60 kronor och du kommer förutom att handla loppis även kunna gå på workshop i vintagefrisyrer med Retroella, en föreläsning med Vintagestudion och en med Elsa Billgren. Läs mer om dessa här. 
 
 
 
 
 
Puss puss och vi ses väl?
(Kan avslöja att jag har flera lådor fyllda med kläder) 
 
 
 

Hej hej rensning buuu för kaos.

 
 
 
JAG HAR FÖR FARAO KLÄDER EXAKT ÖVERALLT! Jag måste leta leta leta innan jag hittar tröjan jag tänkt ta på mig. Om jag ens minns vilka tröjor jag har pga kaos. 
 
 
Därför kommer en garderobrensning äga rum ganska snart och vinterkläder ska rensas bort och ersättas med våååååårplagg. För det måste väl vara dags nu? Eller vågar man? Ofta så är det ju just den aktiviteten som brukar utlösa en smärre snöstorm... 
 
 
 
 
 
Det braiga är att en massa kläder kommer att läggas i kartonger och inom en snar framtid säljas för en billig penning. Mer info om detta kommer att komma imorgon så håll ögonen öppna! Tjoho!
 
 
 

Glittersmink och glitterstrumpor. Joursystrar och fitta-halsband. Blomstertak och äckliga matlådor. Näsproblematik och trapphus-posing.

 
 
Blöööja vad dålig jag är på att ta hand om bloggis. MEN här kommer en liten redogörelse på vad jag gjort på sistone. Jag har:
 
 
 
 
Köpt och läst den eminenta nya tidskriften Historiskan som berättar om en massa mäktiga kvinns som uteslutits ur historieskrivningen. Lästips! 
 
 
 
 
 
Invigt min vän Annas balle som har en aaaaamazing view över Mälaren och Västerbron och lite Gröndal. 
 
 
 
 
 
Fått in en sån jävla disciplin att jag varit utanför Kungliga Biblioteket INNAN det öppnade klockan nio. Är så mallig. Obs har hänt en gång. 
 
 
 
 
 
Väl därinne har det druckits väldiga mängder kaffe. 
 
 
 
 
 
Ja, och skrivits uppsats då. 
 
 
 
 
 
 
Ätit sushi med världens i särklass finaste jävla man. 
 
 
 
 
 
Duschat. 
 
 
 
 
 
Köpt sneakers som är så himla sköna så att mina fötter gråter av kärlek till mig. En smärre revolution pågår därnere. Med tillhörande skosvetts-impregnering. 
 
 
 
 
 
Köpt ett par klackisar också. Fötterna blir arga på mig igen. Osköna jävlar. 
 
 
 
 
 
Önskat mig en blomstertak. 
 
 
 
 
 
Varit på stan i solen med Anna och Kajsa och druckit kaffe i park. 
 
 
 
 
Haft min nya morgonrock på mig ute i public. 
 
 
 
 
 
 
Poserat i trapphus. 
 
 
 
 
 
Poserat i trapphus med Stina. 
 
 
 
 
 
 
Haft glitter i fejan. 
 
 
 
 
Bestigit tak. 
 
 
 
 

 
Suttit på en takterass vid Nytorget och druckit bubbel och varit så glad. Fast också dragit på mig en sjuhelvetes förkylning. 
 
 
 
 
 
Centrerad till näsproblematik. 
 
 
 
 
'
 
Då lambi varit min bästa vän.
 
 
 
 
 
Tvättat och skakat rumpa. 
 
 
 
 
 
Lagat till äckliga matlådor. 
 
 
 
 
 
Satt en sollampa på köksbordet. 
 
 
 
 
 
Varit på utbildning på Stockholms Tjejjour som varit det finaste finaste jag varit med om. 
 
 
 
 
 
Haft glitterstrumpor och lyssnat på föreläsningar om normaliseringsprocessen, sex som självskadebeteende, incest, bemötande av unga tjejer och massa annat tungt och jobbigt men viktigt. 
 
 
 
 
 
Kissat (och snytit mig) på fin toalett. 
 
 
 
 
 
Och sist men inte minst fotat helgens finaste halsband. (Tillhörande Louise)
 
 
 
 
 
 
 
Puss på er och jag ska fasen skärpa mä! TACK för världens bästa jour-systerhelg också. Så fint. 
 
 
 
 

Och vinnaren är...

 
 
Jag har nu ÄNTLIGEN korat en vinnare i tävlingen om Mohedatofflorna! Tidigare har jag gjort lite halvtaffliga viedos där jag presenterar vinnaren men det glömmer vi bort nu och går tillbaka till den gamla hederliga gif:en. (En halvtafflig sådan istället alltså) Och vem giffar inte bättre än självaste Grynet?! Jag låter alltså henne berätta vems fötter som ska bli så ända in i helvetes glada av att få ha mohedatoffels på fötterna:
 
 
 
 
 
 
 
 
Grattis grattis Elvira! Om det möjligtvis var fler Elviror som tävlade så är vinnaren den jag skickat ut ett mail till. Svara på det så kirrar vi dina skor! 
 
 
 
STORT TACK till alla som tävlade och delade med sig av sina fina sommarplaner! Jag har tagit inspo ska ni veta. Tack också Mohedatofflan och puss på din träsula i äkta trä!
 
 
 
 
 

Lite tvättstuge-akrobatik.

 
 
 
 
Hej hej! Snart ska jag avslöja vem som vunnit Mohedatofflorna (så jävla seg är jag). Anledningen till denna seghet är en massa uppsatsskrivande och bland annat tvättande. Så i brist på annat tänkte jag bjuda på lite smaskig tvättstuge-akrobatik. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PUSS!
 
 
 
 
 
 
 

Morgonstund har snopp i mun.

 
 
 
Ni vet. Den där härliga känslan när man haft en ganska bra morgon. När morgonkaffet smakat gott, filmjölken med musli smakat extra nyttigt, eyelinern lagt sig som en perfekt fågelvinge i ögonvrån och Steffo och Jenny har snackat om IBS på Nyhetsmorgon och du känner dig mindre ensam med din ballongmage som sväller i takt med solen som stiger.
 
 
En ganska bra morgon alltså. 
 
 
Sedan sätter du dig på tvärbanan som visslar mysigt när den färdas över spåren och du tar av dig halsduken för äntligen är det en annan slags luft som slår emot dig. Inte vass och kantig. Mjuk och len. Du lägger en femma i kvinnans kopp utanför tunnelbanestationen och du tänker inte ens på hur tung din ryggsäck är då den innehåller fyra böcker, en dator och en massa måsten och press och akademisk ångest. Tre minuter till tunnelbanan mot Mörby Centrum går och du sätter på en bra podcast och ler åt intro-låten. 
 
 
En ganska bra morgon alltså. 
 
 
 
Så ser du i ögonvrån hur en bredbent varelse kommer emot dig. Med bestämda steg. Två flätor i skägget. Mjukisbyxor. Skinnjacka. Keps. Han stannar precis framför dig och grinar. Du pausar rösterna i dina hörlurar och stirrar frågande. Så för varelsen upp handen mot munnen och formar den till en gripklo. Öppnar munnen och trycker tungan mot kinden. Upprepande rörelser med tungan och handen. Sedan flinar han och slickar sig om munnen. För gripklon ner mot skrevet och juckar lite i luften mot ditt ben. Flinar igen. Vänder sig om och går bort på perrongen utan att titta sig om. Bredbent. 
 
 
 
En ganska bra morgon alltså?
 
 
 
Tack du främmande man för att jag fick min dos av kuk så här på morgonkvisten. Luftkuk visserligen. Men den var ändå ett upplyftande inslag i klass med morgonkaffet och visselljudet från tvärbanan. Tack för att du fick mig att känna styrka inför ännu en härlig dag fylld med utmaningar och utveckling. Tack för att du fick mig att känna mig åtrådd och sexig. En känsla varje kvinna vill känna en lagom härlig torsdagsmorgon. Lite krydda i vardagen . Lite luftkuk. Lite härligt perrongjuck. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gongong, hårfärg och försäljning av balklänning.

 
 
 
(SLÅR I GONGONGEN LITE FÖR SENT!) 
 
 
 
Nu är ju tävlingen om Mohedatofflorna slut och ungefär 50 personer har tävlat. HURRA! Jag ska så snart jag får tid kora en vinnare, så misströsta icke. 
 
 
Annars har jag inte så mycket att tillägga förutom två små tankar som snurrar i mitt huvud.  
 
 
Sak nummer ett (Varning för ytligheter osv)
 
 
Jag funderar på att försöka färga tillbaka håret till min något mer ursprungliga form då jag numer är obotligt trött på att färga utväxt och trasa sönder mitt svall. Jag tänker mig något liknande den färg jag hade under det glada 2010-talet. Alltså såhär:
 
 
 
 
 
Vad tror ni? 
 
 
 
 
Sak nummer två)
 
 
Jag tänkte slänga ut en eventuell intresseförfrågan om att köpa min balklänning som jag sydde upp till min studentbal 2008. Figursydd efter mig men jag uppskattar den till en 36:a. Vid eventuellt intresse kan man skicka ett mail till mig så kan jag fixa fler bilder, ta mått, undersöka material och så kan vi ordna en provning. Klänningen befinner sig i Stockholm och priset kan vi komma överens om. Den är väldigt fin och är mig väldigt kär. I sjöjungfru-modell och frasigt tyg. Massa lager av tyll och högsta kvalle. Lovar. Den ser ut såhär:
 
 
 
 
 
Maila mig på [email protected] om du skulle vara intresserad! 
 
 
 
 
 
 

Bloggen är fyra påskar gammal.

 
I morgon åker jag till Tallinn och firar påsk med min mamsi, pappsi, bror och hans flickvän. Det kanske inte blir så mycket påskfirande egentligen. Mest flanerande, lite spa-besök och en massa god mat. MAAAAAAAT! 
 
Så här såg det ut mina fyra snaste påskar. Fyra eftersom det är så många påskar denna blogg funnits. 
 
 
 
 
 
2014
 
 
 
Jag tog bloggpaus och åkte till Växjö. 
 
 
 
 
Lade håret i foam-rollers och det var helt crazy innan utborstning. 
 
 
 
 
Min älskade hund levde och hon fick åka i cykelkorgen när jag cyklade till mormor. 
 
 
 
 
Hoppade framför blomstrande träd med Dima. 
 
 
 
 
Gick på Deluxe och rökte smala cigg. 
 
 
 
 
 
Samt låg bakis ute på gräsmattan och åt köttbullar med makaroner och ketchup. 
 
 
 
 
 
2013
 
 
 
 
 
Jag åkte tåg till Hälsingland och läste Fröknarna von Pahlen av Agnes Krusenstjärna. Hade lugg och så. Samt rosa skjorta. 
 
 
 
 
Bajsade på dass. 
 
 
 
 
 
Åt råkakor (eller vad heter det nu igen...?)
 
 
 
 
 
Och åkte skidor på sjö. 
 
 
 
 
2012
 
 
 
 
Jag posade lite krystat med påskliljor och blommig skjorta. 
 
 
 
 
Och så kom mamma, pappa och min bror till Uppsala och vi åt påskmiddag i mitt kök. 
 
 
 
 
Vi gjorde i ordning på min balkong. Åh, min balkong. Saknar dig. 
 
 
 
 
 
2011
 
 
 
 
Jag bodde i Flogsta höghus på 6:e våningen och hade en dekadent utsikt över betong och studenters vardagsliv. Jag hade en lampa med fransar och pyntade den med en liten kyckling. 
 
 
 
 
Gjorde muffins med frosting som skulle se ut som grönt gräs och små kycklingar. 
 
 
 
 
Hade en gul påsktröja på mig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GLAD PÅSK ALLA PÅSKISAR!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida