Sveriges Kvinnolobbys kampanj Reklamera!

 
 
 
Tidigare i höst berättade jag lite om ett projekt som Sveriges Kvinnolobby arbetade med. Ett projekt som jag fick den stora äran att deltaga i. Detta som medlem i deras expertgrupp tillsammans med Supersnippan och Genusfotografen. Syftet med projektet är att lyfta frågan om könsdiskriminerande reklam, om objektifiering, sexualisering och ideal. Nu har jag något viktigt och roligt att berätta angående detta! 
 
Tadam tadam! 
 
Idag släpper de sin kampanj Reklamera! Reklamera finns på Facebook och Instagram och kommer att fungera som allmänhetens motståndsrörelse mot sexistisk reklam. Nu reklamerar vi den! Tillsammans! 
 
 
Så om du ser en reklam som du anser sexistisk, diskriminerande eller objektifierande så gör du följande:
 
1. Fota reklamen. 
2. Maila den till [email protected], eller hashtagga bilden med #reklamera. Skriv också vart och när du sett reklamen.
3. Sveriges Kvinnolobby anmäler sedan reklamen till Reklamombudsmannen.
4. De publicerar reklamen. 
5. Och kontaktar företaget som står bakom reklamen och meddelar dem om att vi vill reklamera deras reklam.
 
 
Vill du läsa mer om kampanjen kan du läsa deras debattartikel i Aftonbladet. Eller gå in på deras hemsida. Och glöm inte att gilla deras facebooksida! 
 
 
Ett fantastiskt bra initiativ. Ja, så bra att jag nästan sätter morgonteet i halsen. Så nu kör vi och anmäler arslet av oss! 
 

Kommentarer
Jenny skriver:

Gryyymt initiativ!

Den 2013-10-24 klockan 20:38:48
URL: http://cestjenny.blogg.se
Linda skriver:

I´m in!

Den 2013-10-26 klockan 14:52:34
URL: http://markbladet.se/bloggar/tostaredsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0