Sex frågor från er och så mina svar.

 
Nr 1, TACK! Fan vad fint. (Detta var ingen fråga utan ett påstående och jag fuskar och tar med de också. Därför att jag blir så himla glad och för att andra ska se att JAG ÄR OMTYCKT (höhö). Nr 2, jag har precis bytt efternamn till Leijon. Eller lagt till egentligen. Det mer korrekta är Emelie Eriksson (mellannamn) Leijon. Leijon är min mammas släktnamn och jag tycker det är väldigt fint. Jag har tänkt att byta länge men det har inte blivit av. 
 
Så Leijon numer. 
 
<3 
 
 
 
 
Detta stämmer inte. Jag läser alla kommentarer jag får och låter de flesta gå igenom. Jag tar dock bort dem som är direkta hot och hat. De som inte har någonting med inlägget att göra och som jag inte tycker hör hemma där. JAG har nämligen rätten att bestämma vilka kommentarer som syns på min blogg och hur tonen ska vara. Seriösa frågeställningar, argument och synvinklar låter jag vara kvar. 
 
Härskarteknik: När man använder sig av sin överordnade ställning och trycker ner någon på ett ovärdigt sätt. Ofta med argument som har för avsikt att förlöjliga, osynliggöra, kränka eller hota. Manipulering är en vanlig metod. Grammatik: Regelsystem för ord och för ett språk. Typ. Utopi: Ett drömsamhälle. 
 
Jag vet att jag skriver bra och har ganska bra grepp om det svenska språket. TIPS! Läs inte min blogg! 
 
 
 
 
 
Dessa två frågor gäller detta inlägg!
 
 
 
 
 
 
 
Det känns som om jag har förklarat detta någon gång innan men kan inte riktigt hitta det inlägget. Det är i alla fall en väldigt enkel frisyr som man kan göra mer avancerad genom att lägga till snurror och victoryrolls i luggen. Jag har köpt en hårmunk (finns lite överallt, typ på Glitter) och så har jag klippt itu den. Vira ditt hår runt den och fäst med hårnålar. Superenkelt! Så här ser den ut bakifrån:
 
 
 
Det håller absolut en hel dag. Men du får spraya en del och ett tips är lite torrschampoo när innan du börjar göra frisyren. Ett tips till är att INTE TVÄTTA HÅRET FÖR OFTA. Det är mycket enklare att göra frisyrer när det inte är nytvättat. Man behöver egentligen bara tvätta håret en gång i veckan. (Jag tvättar två)
 
<3 
 
 
 
 
 
Jag tycker såklart att detta är väldigt problematiskt och jag tänker väldigt ofta på det. I huvudsak handlar jag second-hand. Både för att jag tycker att det är roligare och för att jag tänker på miljön. Jag är tyvärr inte så bra att jag avstår helt från att handla nyproducerat. Jag lockas av nya kläder också och tycker att det är roligt att blanda. Främst handlar jag då på Monki men det händer också att jag köper något på H&M. Att H&M bryter mot mänskliga rättigheter är fruktansvärt såklart och det är bra att vara medveten om det. Men tyvärr är jag en produkt av detta samhälle och ja, lever ibland därefter. Det finns självklart mindre bra butiker att handla på med tanke på arbetsvillkor, miljö osv. Men ibland länns det som om jag inte vet vart som skulle vara bra längre. Den enda butiken jag helt bannlyst är American Apparel. 
 
Jag gillar H&M. Det är lättillgängligt, hyfsat billigt och jag har en vana att handla där. Men med tanke på allt hemskt kring företaget ska jag givetvis bära det med mig. Detta är inte något jättebra svar och det är jag medveten om. Jag tycker att detta är jävligt svårt måste jag säga. 
 
<3
 
 
 
 
 
 
 
Jag har väl egentligen alltid känt en stark koppling till feminismen. Men det har varit känslor, tankar och reaktioner som jag inte kunnat sätta ord på. När jag flyttade till Uppsala så träffade jag en massa fina människor och började läsa litteraturvetenskap och retorik. Mina vänner pratade mycket feminism och politik. Jag träffade min expojkvän som också var feminist och vänsterorienterad och började läsa Genusvetenskap. Ungefär samtidigt så gick Uppdrag gransknings dokumentär om män som näthatar kvinnor på teve och det var det första inlägget om feminism jag gjorde på bloggen. 
 
Så gick det till. På Genusvetenskapen fann jag ord, teorier, forskare och texter som hjälpte mig sätta ord på det jag egentligen känt hela livet. Jag fick möjlighet att diskutera med andra likasinnade och ja... jag lär mig en massa nya saker varje dag. Det har påverkat mig väldigt mycket och jag ser just den där kursen som en stor vändpunkt i mitt liv. 
 
<3
 
 
 
 
 
 
 
Haha, I wish!
 
 
<3
 
 
 
 
 
 
 
Tack för era kommentarer och frågor. Ni får gärna ställa fler om ni vill! Gör det i detta inlägg eller maila vettja. Jag vågar aldrig ha en sån där frågestund som de flesta bloggare har. Dels för att jag är rädd att INGEN ska fråga något. Dels för att det känns så privat. Men ni får fråga stuffs om ni vill. 
 
 
 
 
 
Stor kram och tack för att ni finns!
 
 
 
 

Kommentarer
Malin skriver:

Hur har du gjort bilderna med kommentarerna? :) Mina kunskaper sträcker sig till paint typ och så fint går det ju inte att göra där!

Den 2014-11-20 klockan 21:57:07
URL: http://egaliasdotter.wordpress.com
En läsare som älskar din blogg skriver:

Fan vad irriterad jag blir på den där elaka kommentaren och usch att du måste stå ut med såna och ännu värre! Jag tycker du har full koll på ord som härskarteknik och utopi och du är en stjärna på grammatik. Ta inte åt dig av elaka människor och fortsätt vara du!

Den 2014-11-21 klockan 15:40:31
catty skriver:

Vill inte göra dig ledsen, men hm äger monki...

Den 2014-11-21 klockan 16:19:26
Emilia skriver:

Ja, precis som Catty skriver, hm äger monki. Dom äger även weekday och cheap monday. Jag handlar själv på alla så ingen kritik så, utan bara så att folk vet om det : )

Den 2014-11-21 klockan 22:47:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0