Puss och hoppas era hyllor är er trogna.

 
 
För några dagar sedan gick jag glad i hågen från tunnelbanan längs Trekants-sjön och skulle möta upp Jacob för det sedan några dagar traditionsenliga kvällsdoppet. Klockan var nästan elva och himmelen var rosa och sjön låg blank och jag kände mig så jävla lycklig. Det doftade schersminsblommor (min bästa sommardoft) och jag tänkte att fy fan vad jag älskar sommarkvällar. Nästan bättre än en orgasm... eller nja, men ni fattar. 
 
Vi badade och simmade ut i det varma vattnet som var alldeles svart och en massa småfiskar nafsade mig på tårna samtidigt som sjögräset från bottnen smekte mina orakade ben. Jag simmade som en delfin, sedan som en krokodil och till sist en val. Försökte mig på en sjöjungfru också. När vi stod och hackade tänder på bryggan så tittade Jacob på mig. Allvarligt och sa: Fan, jag måste berätta en sak för dig. Mitt hjärta började picka och jordens alla katastroftankar for på en millesekund genom mitt huvud. 
 
"Dina hyllor över soffan har ramlat ner." 
 
 
Sommarlyckosuset i öronen försvann. Schersminblommorna började att lukta bajs och sjön bestod plötsligt endast av barnkiss från dagens värmebölja. 
 
 
"Det låg böcker överallt när jag kom hem och det är stora hål i väggen. Kanske har någon porslinsgrej gått sönder också." 
 
 
Och vad händer då? Jo, jag börjar gråta. Det tåras i ögonen för fan vad jag älskade min lilla läshörna med de vita hyllorna och soffan och läslampan och travarna av böcker. Så här såg det ut innan. 
 
 
Vi kom hem och det låg böcker överallt och mitt bästa porslinsrådjur hade tappat sitt ena öra. Men i övrigt var allt intakt. Ja, förutom de stora gapande cementhålen i väggen då. Efter uppröjning och undanröjning av hyllplanen såg det ut så här:
 
 
 
 
Så jävla deppigt och placeringen av tavlan kan man ju bara skratta åt. 
 
 
 
 
 
 
De djävulska hyllplanen bara stod och hånlog åt mig i ena hörnet och snickarlådan gapade grymt. 
 
 
 
 
 
 
Jag travade upp alla mina böcker i ett rangligt torn som säkert också kommer att kollapsa snart. Sedan bestämde jag mig för att göra så gott jag kunde för att dölja misären och gick loss med spackel (älskar spackel) och en spattel samt sandpapper. En quick-fix alltså. Tills-vidare-lösning.
 
 
 
 
 
Tada! Hängde upp min nya tavla och en klänning över hålen och nu sitter jag och kikar på golvhyllor på nätet eftersom jag tappat min tilltro till dessa väggar för all framtid. Min hatthylla har ju också ramlat ner i hallen och allt känns så jävla halvdant. Fy fan för den känslan. Så nu kollar jag efter väggfasta stringhyllor istället. 
 
 
 
 
 
Puss och hoppas era hyllor är er trogna. 
 
 
 
 

Kommentarer
LisaMarie skriver:

HAHA, alltså sorry för skratt men du skriver så in i bomben roligt och bra! Älskar att läsa din längre blogginlägg om såna här dråpligheter. Ledsen för dina hyllor och framförallt rådjuret som tappat örat dock, limma?

Svar: Vad fin du är! <3 Rådjuret ska limmas! kram
.

Den 2015-07-07 klockan 17:58:25
URL: http://lisamariesvarld.blogg.se
Fredrikapåvinden skriver:

Nä men alltså fy så deppigt! Nu håller jag tummarna att du hittar en superfin golvstringis istället. Kram!

Den 2015-07-07 klockan 18:17:00
URL: http://Fredrikapavinden.com
Hedvig skriver:

Emelie, du är typ min idol. Alla dina inlägg är så bra och härliga så jag blir alldeles lycklig. Massor av credd och kärlek!

Svar: Vad fin du är! <3 Tack för att du läser!
.

Den 2015-07-07 klockan 23:26:35
URL: http://https://ungmendum.wordpress.com
Hedvig skriver:

Eller alltså, jag blir inte glad för att dina grejer gått sönder. Bara för att du är så himla rolig och beskriver det på ett fantastiskt sätt. Kram!

Den 2015-07-07 klockan 23:27:23
URL: http://https://ungmendum.wordpress.com
C skriver:

Vad surt med hyllorna :-(
En fråga bara, använde du pluggar när du satte upp hyllorna? En gammal pojkvän till mig bodde också i ett äldre hus med väldigt porösa väggar och han prövade att ha pluggar i hålen när han satte upp något på väggen, och det funkade bättre. Själv har jag använd expanderskruvar (som låser sig inne i hålet)och det har funkat bra (bor dock i nyare hus än du). Om du inte använde pluggar, och om du fortfarande är intresserad av att ha vägghyllor, så fråga i bygg-/järnaffär efter pluggar/andra skruvar.

Den 2015-07-08 klockan 09:31:28
Maian skriver:

Hej!

Snubblade in på din blogg via en kompis, blev störtförälskad i din fina klänning! Var hittar man sådana????

Den 2015-07-13 klockan 10:19:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0