Fuck era skönhetsideal.

 
 
 
 
Brösten. Vi lär oss att de ska vara runda och hårda. Rymmas i en hand eller helst vara strörre. Men fasta. Inte hängiga. Veckorevyn berättar för oss om hur vi kan göra ett trick med en penna. Om den fastnar under bröstet betyder det att de är lite fulare. Inte helt önskvärda. Pennan ska ramla till golvet om de är riktigt fina. Och bröstvårtan ska helst vara liten. Som en femkrona ungefär. Och styv. Den ska helst inte bukta ut och svullna upp om det är varmt. Då kan man doppa fingrarna i kallt vatten och pilla lite på vårtorna inne på toaletten för att de ska styvna till. Vi kan ha inlägg i behån också. För att de liksom ska bli mer runda och lite större. Alla klädkedjor har en massa olika modeller. I bomull. Eller i något gelé-aktigt material. Vi kan ta vanligt toapapper också. Om vi inte har råd. Sedan kan man köpa olika modeller som har det inbyggt i kupan. Eller ha flera behåar på varandra. Ja, vi gjorde så ibland. Och ibland skylde vi våra bröst för våra pojkvänner för att vi var rädda att de inte skulle duga. När de var blottade, helt ensamma och utan behåns sköld av byglar och inbyggd vaddering. Utan nedkylda fingertoppar. Det bästa var förstås om det var lite kallt i rummet. 
 
 
Magen. Vi lär oss att den ska vara platt och utan valkar och kärlekshandtag. Ja, det kallas så. Kärleks-handtag. Dem lär vi oss att vi inte ska vilja ha. Fast att ordet låter så fint. Nej, magen ska ligga platt ovanför lågt skurna jeans och inte bukta ut någonstans. Helst ska vi kunna äta mycket mat men det ska inte märkas på magen. För vi vill ju ändå vara hälsosamma. Ja, vi måste ju äta. Inte låta bli, för det är en sjukdom och det skriver tidningarna att den ska vi inte ha. Det är osunt och farligt. Magen ska helst vara solbränd också. Även på vintern. Fast vi får lära oss att vi inte ska sola solarium, för det skriver tidningarna att det ska vi inte göra. Det är farligt och osunt. Om magen putar lite under en tröja. Då kan det se ut som vi är gravida. Och det vill vi verkligen inte. Till och med när vi sitter ner ska magen vara som ett rakt streck. Vi får lära oss att magveck är fult. Fult som fan. Så vi drar in dem och vi slutar att tugga tuggummi för då sväljer vi luft som får magen att bli rund. Och kanske tar vi laxerande också. För om vi gör det så blir vi lösa i magen och då mår vi kanske illa också och tappar matlusten. 
 
 
Midjan. Vi lär oss att den ska vara timglasformad. Kim Kardashian. Vi lär oss att om vi köper en waist-trainer för ettusenfemhundra kronor så kan vi bli som hon. Den kan göra så att våra revben liksom trycks ihop och komprimeras och organen och inälvorna lägger sig som kaffesump i botten av våra torsos. Eller inte så extremt kanske. Vi lär oss att om vi vill vara så extrema kan vi köpa en korsett och ha på oss den tjugotre timmar om dygnet. Ja, i en timme får vi vila. Som de gjorde på 1700-talet. Kanske tar vi fram måttbandet ur syskrinet och möter omkretsen varje kväll när mamma sitter framför teven och inte ser. 
 
 
Fittan. Vi lär oss att fittan ska vara liten och tight. Ja, allt ska vara litet där nere. Vi lär oss att stora blygdläppar är fult. De ska inte fladdra eller hänga ner så de syns när vi står i duschen efter gympan. Då kan vi bli kallade baconfitta och kanske att någon skvallrar för killarna. Vi lär oss att den ska vara utan hår också. Helst helt utan men det är okej med en liten landningsbana också. Eller en triangel. Och sedan ska vi lukta gott. Helst hela tiden. Eller inte gott, mer neutralt, ingen doft alls. Det får inte lukta som om det är ett könsorgan på riktigt. Dofta igenom trosorna eller så. Därför köper vi Lactal på apoteket och använder så ofta vi kan för att neutralisera. Filmjölk på en tampong går bra också. Om vi inte har några pengar. Sedan vill vi inte att själva slidan ska vara för stor heller. För killarna berättar om tjejer de legat med som haft fittor stora som grottor. Den tjejen lär vi oss att vi inte vill vara. 
 
 
Rumpan. Vi lär oss att rumpan ska vara rund och puta ut. Den ska också vara tight fast nu menas något helt annat med de ordet. Att den liksom ska vara stor. Fast hård också. Den ska liksom stå utåt och inte hänga nedåt. Men den får absolut inte bli FÖR stor. Nej, den ska vara lagom. Fast den kan också vara väldigt stor. Fast stor på rätt sätt. Utåt liksom. Inte åt sidan. Vi lär oss att vi kan göra övningar som gör att rumpan blir stor på rätt sätt. Kissande hunden heter en. Då ska man stå på alla fyra och liksom föra benen ut i en halvcirkel från kroppen. I en annan övning ska man med händerna på höften gå ner i en djup gå-rörelse. Rumpan ser bäst ut i en tight kjol eller jeans. Då ska man helst ha stringtrosor under. Fast vissa killar tycker att det är sexigast med hipster-modellen. Och vissa spets. Andra mer sportiga varianter. Tangatrosa. Inga trosor alls. Vi lär oss att försöka lista ut vad just vår kille gillar för trosor. Vi får höra att vi är snygga när vi har tajta träningsbyxor på oss på gympan. Helst grå. Och rumpan ska givetvis vara hårfri. För tjejer har inget hår på röven. Eller inuti. Och så bajsar vi rosenblad. 
 
 
Benen. Vi lär oss att benen ska vara smala. Inte stabbiga och stora vader. Nej, för då kan de säga att vi har kraftig benstomme. Viktigast är ändå låren. Ja, de ska vara smala och helst ska det finnast luft mellan dem. Ett litet avlångt hål av luft mellan jeanstyget. Vi lär oss att det kallas tigh-gap. Det finns en massa konton på instagram där vi kan se hur de ser ut. Lutar vi oss lite framåt när vi tar bilder så blir luftgapet större. Det finns en massa knep för hur de ska frambringas. Och knäna ska också vara små och hela benen ska såklart vara hårlösa. Kanske använder vi hårborttagningsmedel eller epilator eller en vanlig rakhyvel eller vax. Ibland får vi sår som blöder och då måste vi har plåster. Inåtgående hårstrån som kliar. Vita fläckar av kemikalierna. Särskilt nere vid fotknölarna är det svårt och där är huden ganska tunn och det kommer mycket blod. De ska vara solbrända också. Inte vita eller lila som de kan bli på vintern. Och absolut inte torra. 
 
 
 
 
 
 
Vet ni vad?
 
Fuck era skönhetsideal. Jag får plats med ett helt pennskrin under brösten och när de är varmt om sommaren kan mina bröstvårtor bli stora som en snusdosa. Och jag älskar dem. När jag ligger ner på rygg så putar de ut på sidorna och de är mjuka och lena och så fantastiskt fina. Min mage lever sitt egna lilla liv och för det mesta är den lite rund och lite gasig och putar ut under mina klänningar och skaver mot mina jeans och jag ger från och med nu fan i att önska mig den där platta magen jag hade när jag var arton. Det här är min mage nu och jag ska ge den lite mer kärlek så kanske den ger mig detsamma tillbaka. Den är aldrig brun heller. Och alltid alltid hungrig. Och min fitta ska få vara som den vill. Ibland rakad och ibland i behov av en smärre skogsröjning. Jag älskar den och den är bland det bästa jag har. Och min rumpa är fan heaven. Ibland är den hårig och finnig och ibland len som en babykind. Jag ska kasta alla kjolar som skaver i midjan och aldrig mer köpa en 50-talsklänning som smiter åt över öm hud och ger mig andnöd. Detta är min kropp nu och jag ska försöka visa den att jag älskar den. Försöka. 
 
Jag vet att det är svårt att visa sin kropp kärlek. Det är så förbannat svårt när allt runt omkring oss lär oss att vi ska göra det motsatta. Förändra, ta bort, förminska, förstora. Hata. Ogilla. Företagen tjänar pengar på vår kritiska blick. Vad skulle de ta sig till om vi helt plötsligt en dag blev nöjda med hur vi såg ut?
 
Nej, nu är det dags att försönas med min kropp. Hej kroppen. Du är min och du är fin som fan och helt fantastisk. 
 
 
 
 
 

Kommentarer
m skriver:

alltså <3

Den 2015-07-11 klockan 15:28:11
Mirano skriver:

Bästa jävla inlägget jag har läst på riktigt, riktigt länge! Heja dig!! <3 <3

Den 2015-07-11 klockan 15:28:40
URL: http://miranodesign.blogg.se/
Caroline skriver:

Heja, heja!!

Den 2015-07-11 klockan 15:42:04
URL: http://carolinewm.blogg.se
e skriver:

<3

Den 2015-07-11 klockan 16:04:22
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Sara skriver:

Jag kommenterar alldeles för sällan din blogg känner jag, även fast jag borde. Du skriver så bra och fint jämt. Och det här var tamäfan det bästa jag läst på länge! <3

Den 2015-07-11 klockan 16:09:03
URL: http://helgur.blogg.se
Isabel skriver:

Åh vad fint! Vad bra du är!!!!!

Den 2015-07-11 klockan 16:37:13
Alexandranana skriver:

De senaste åren har jag nästan upprepat ett mantra i huvudet; du duger, du duger, du duger. Var gång jag står framför spegeln och tänker (eller säger högt) att jag är ful och värdelös, kontrar jag i hemma-kbtanda med att nästan skrika: Sluta vara elak mot dig själv, ta hand om dig.

Tillsammans med att undvika veckotidningar, bara följa smarta personer med vettiga värderingar (som dig <3!) på sociala medier och en sådan enkel sak som att installera adblocker har de negativa tankarna blivit färre.

Det är stort. Och skönt. Så jävla skönt, befriande och förlösande. Men samtidigt som är det så läskigt och orättvist när en en dålig dag inser att ens kärlek till sig själv är så bräcklig. Individ mot struktur, alla odds mot sig. Tacka vet jag systerskapet <3.

Den 2015-07-11 klockan 18:04:50
LisaMarie skriver:

SÅ UNDERBART.

Den 2015-07-11 klockan 18:30:05
URL: http://lisamariesvarld.blogg.se
Anonym skriver:

Bästa jag läst någonsin, älskar dig!

Den 2015-07-11 klockan 18:52:24
annie skriver:

<3333

Den 2015-07-11 klockan 19:08:44
Sara skriver:

Alltså bäst är du!!!

Den 2015-07-11 klockan 19:19:06
URL: http://thevelvetpond.blogg.se
Daniella 🌙 skriver:

<3

Den 2015-07-11 klockan 21:03:31
URL: http://vapenbroder.blogg.se/
Malin skriver:

Heja dig vad glad och stark och lycklig jag känner mig efter att ha läst detta!<3

Den 2015-07-11 klockan 23:09:18
Anna skriver:

Du får mig att gråta. Tack för dina ord. Mitt kroppshat äter mig och jag kämpar varje dag med det. Jag vill inte känna så, jag vill bara kunna acceptera mig, men det är så in i helvete jävla svårt. Speciellt när en konstant matas av det här påhittade jävla idealet. Suck.

Den 2015-07-12 klockan 10:07:51
Anonym skriver:

Det här var så himla fint och bra! Tack!!!!

Den 2015-07-12 klockan 10:41:02
Anonym skriver:

Det här var så himla fint och bra! Tack!!!!

Den 2015-07-12 klockan 10:41:05
Helly skriver:

♡ Bästa!

Den 2015-07-12 klockan 11:06:02
URL: http://dreamofhorses.se
fsd skriver:

Q_Q

Den 2015-07-12 klockan 14:59:14
Alicia skriver:

Det här är så jävla fantastiskt!!!! <3<3<3

Den 2015-07-12 klockan 15:56:11
URL: http://aliciasivert.blogspot.se/
mikaela skriver:

<3 !!

Den 2015-07-12 klockan 20:31:55
URL: http://ensommar.se
Frida skriver:

Om alla kunde tänka som du 💕

Den 2015-07-12 klockan 21:05:25
Frida skriver:

Om alla kunde tänka som du 💕

Den 2015-07-12 klockan 21:05:25
Madeleine skriver:

Word!!!

Den 2015-07-12 klockan 21:39:25
Maja skriver:

Underbart skrivet! Läste en gång någon som skrev "tack kroppen för att du alltid gillar mig, även när jag inte gillar dig". Exakt så!

Den 2015-07-12 klockan 22:38:44
URL: http://livskris.blogspot.com
Anonym skriver:

Bra skrivet //kille 36

Den 2015-07-13 klockan 00:51:35
Anonym skriver:

Du är fan bäst. Du tar orden rakt ur mitt hjärta. Fantastiska kvinna. En stor kram från en medsyster

Den 2015-07-13 klockan 01:18:20
Niche skriver:

men du är ju som alla andra kvinnor.... perfekt precis som du är :D

Den 2015-07-13 klockan 01:49:01
Anonym skriver:

Spot on! Du är bäst! ❤️✌️👌

Den 2015-07-13 klockan 02:09:28
Sebastian skriver:

Se ut som du vill och skit i skönhetsidealen! Det är väl fantastiskt att folk ser olika ut. Lite som ett smörgåsbord. Tänk om det bara fanns löksill på ett smörgåsbord. Fyfan vad trist.

Den 2015-07-13 klockan 02:20:45
Marcus skriver:

Alla tummar upp för en supertext med ett fantastiskt budskap.

Den 2015-07-13 klockan 03:15:43
Åsa Fast-Berglund skriver:

Bra skrivet! Hoppas det når ut till alla 12-14 åringar där ute, eller u allafall tilk mammorna. Vi har ett anavar mit vpra döttrar!

Den 2015-07-13 klockan 09:08:50
Åsa Fast-Berglund skriver:

Lite lurigt med stavningen när en 2-åring sitter i knät...vi har ett ansvar mot våra döttrar...lära dem att de räcker till som de är :)

Den 2015-07-13 klockan 09:35:28
Anonym skriver:

Ahahah rolig du är, dem fta grejer du skriver här har ni kvinnor som tävlingar sins emellan. Är det någon som förändrat någon så är det kvinnan mannen. Ni här inne är som en sekt... som är bort om räddning. Behöver du internet för du ska känna dig bra ? Tycker att alla människor ska leva sitt liv så bäst dem kan. Man kan inte falla i allas smak så är det, men jaga inte någon annans ideal för guds skull. Är man inte omtyckt för vem man är så åt helvete med världen så simpelt är de tjejer :* /vink

Den 2015-07-13 klockan 09:53:34
Anonym skriver:

Så himla bra inlägg! Jag håller med till hundra procent! Jag har precis slutat raka benen då jag insåg att jag gjorde det för andra och inte för mig själv. Jag ska också bli snällare mot mig själv och min kropp! Tack för en bra blogg!

Den 2015-07-13 klockan 10:12:15
Lova skriver:

Vad bäst du är!

Den 2015-07-13 klockan 10:15:45
Maria skriver:

Tänk vad vi tjejer skulle kunna tänka ut och göra om vi slutade oroa oss om hur vi ser ut. Vi duger precis som vi är!

Den 2015-07-13 klockan 10:29:53
Anonym skriver:

Bra inlägg

Den 2015-07-13 klockan 11:00:49
Anonym skriver:

Helt rätt. Du är fin precis som du är.
Jag som kille blir ofta beskylld för att ställa krav på hur tjejer skall se ut, min erfarenhet är att det är tjejerna själva och deras tjejkompisar som är mest dömande. Givetvis beror det på media och allt sikt som skrivs men det är bara ni som kan sätta ner foten och skita i det. De killar som är värt något ser förbi allt det där om de någonsin brytt sig över huvud taget. Peace out /Roger

Den 2015-07-13 klockan 11:34:52
Anonym skriver:

Klockrent skrivet♥♥

Den 2015-07-13 klockan 11:36:01
Helén skriver:

Suveränt skrivet och jättebra bild. Du ser ut som jag gör när jag har min strandklänning i samma färg på. Helt normalt, och snyggt tycker jag, jag har slutat bry mig för många år sen om att se så där perfekt ut.

Den 2015-07-13 klockan 11:50:08
Faie skriver:

Bra skrivet.

Trist hur illusionen lever vidare och starkare. För min del så spelar det ingen roll, "manlig" eller "kvinnlig" kropp. Alla påverkas om hur det "ska se ut" m.m. Det tråkiga är att människor håller hårt till illusionen, även när de vet att det bara är en illusion. På grund av rädsla, för att skilja sig från "mängden" (som ändå antagligen tänker samma sak)

Rädslan är en stark emotion som driver vidare illusioner, om hur saker ska vara. Det är tråkigt, eftersom det blir som domino. Går från en sak till en annan, som påverkar en tredje.

Fin text, hoppas att många läser och tar till sig en fundering. Det gäller både de så kallade "manligt" och "kvinnligt" "ideal".. kanske kan komma till freds med sin egen rädsla, och ta tillbaks sin kraft och vara i sin egen essens än i andras.

Den 2015-07-13 klockan 11:58:09
Anonym skriver:

Vackert <3

Den 2015-07-13 klockan 12:07:29
Anonym skriver:

Bästa jag läst på mycket länge! Är själv 66 år som lever med naturligt häng både här och där. 😄

Den 2015-07-13 klockan 12:36:18
Anonym skriver:

Underbart ♡

Den 2015-07-13 klockan 12:38:13
Pernilla skriver:

Tack för en fantastiskt fin text!

Den 2015-07-13 klockan 12:38:14
Anonym skriver:

Wow! Så bra skrivet. :)
Kram Lisbeth

Den 2015-07-13 klockan 12:47:15
Anonym skriver:

Kanske bra att sätta en triggervarning på denna? Kram

Den 2015-07-13 klockan 12:50:50
Rebecca skriver:

Fy fasen vad bra skrivet <3

Den 2015-07-13 klockan 13:01:10
URL: http://rymdstorm.blogg.se
nashim skriver:

SÅ. JÄVLA. TYPISKT. att en vit, blond och framgångsrik CIS-kvinna skall berätta för mig hur jag skall eller inte skall tycka om min kropp.

Låt oss bestämma själva istället för att sprida dina egna tankar och idéer.

PS: Naturligtvis är både ditt golv, dina väggar och dina fans helt white-washade. Vänligen kontrollera era previlegier.

Svar: Hej Nashim! Jag påstår inte någonstans i min text att JAG berättar för ER hur ni ska vara. Jag delar med mig om MINA erfarenheter kring att vara kvinna eftersom detta är MIN blogg. Ja, jag är vit. Ja, jag är blond. Ja, jag är CIS. Det där med framgångsrik vet jag inte riktigt.
Min text utgår inte från att jag är vit, utan ifrån att jag är kvinna. Sedan är jag medveten om vitas privilegier och om tolkningsföreträde. Men jag ser inte hur detta kommer in i just detta blogginlägg. Jag beskriver de ideal som jag upplevde när JAG växte upp. Jag utgår från mig själv i detta inlägg, då det är ett inlägg av den sorten.

Tråkigt att du känner så och jag vet om problematiken du beskriver.

Kram, Emelie
.

Den 2015-07-13 klockan 13:17:39
ZanyX skriver:

Lyft ditt huvud stolt, för du har en vacker kropp.
Det är oftast inte vi killar som tycker att ni är för "tjocka". Ta väl hand om dig.

Den 2015-07-13 klockan 13:23:18
lise skriver:

Är århundradets bästa jag har läst, tack dessa ord ska jag bära med mig så länge jag lever

Den 2015-07-13 klockan 13:34:29
Gammeltackan skriver:

Underbart skrivet!,
Du är döklok, skitrolig och jättesnygg. HEJA DIG!

Den 2015-07-13 klockan 14:02:47
Sara skriver:

Så himla bra inlägg! wow!!! kram

Den 2015-07-13 klockan 14:08:43
URL: http://piratn.blo.gg
Jan Ivar Kilen skriver:

Du har er kropp som vi männ vill ha, inga ståande bröst och platt mage. hängbröst och muffinmage är det som ska vara.. gött att nån riktig tjej skriver så <3

Svar: Tack för kommentaren Jan men du har nog missförstått. Detta handlar INTE om vad män vill ha. Det handlar aldrig om vad män vill ha.
.

Den 2015-07-13 klockan 14:13:12
URL: http://www.elomatec.se
Victoria skriver:

Bästa inlägget på mycket lång tid! Så härligt och du är så vacker! Inspirerande och peppande inlägg som jag hoppas att all som känt av samhällets skönhetsnormer läser!

Den 2015-07-13 klockan 14:18:14
URL: http://gatukors.blogg.se
Angela skriver:

Så jävla huvudet på spiken - allt har man fått höra, mest av andra tjejer, som yngre. Jag är så glad att jag överlevde tonåren och lärde mig älska mig själv. Men fan så många år det tog...

När du raddar upp alla punkter så här så inser man verkligen hur sjuka idealen är och kraven på oss kvinnor. Absurt!

Den 2015-07-13 klockan 14:21:27
URL: http://avoria.blogg.se
Anonym skriver:

Fasiken vilket bra inlägg!!!
Det här var det bästa och mest ärliga inlägg jag någonsin läst!

Den 2015-07-13 klockan 14:27:45
Hannah skriver:

Alltså heja dig!! <3
Det här inlägget var fantastiskt bra, tack för att du vågar stå upp för dig själv! Det ger mig så mycket mod

Den 2015-07-13 klockan 14:38:13
URL: http://bullehund.blogg.se
Linnea skriver:

Jättebra inlägg! Bra skrivet! Det är verkligen en sorglig verklighet. Så skönt att kunna skita i det. Tycker synd om alla unga kvinnor som firtfarandet är slav under idealet.

Tycker att du är jättefin!

Den 2015-07-13 klockan 14:43:18
Ina skriver:

Fan va fint och så sant, kram!<3

Den 2015-07-13 klockan 14:49:41
URL: http://nouw.com/inablondina
Jennie skriver:

Här har jag gått runt idag och ojat mig inför en dejt. Oj vad svullen jag var idag, och vad ovanligt illa klänningarna satt? Så läste jag din härliga text och tänkte "fuck it", nu känns det bättre igen! Är ingen bloggläsare vanligtvis men tack för din fantastiska text. Tack för att du gjorde min dag. :)

Den 2015-07-13 klockan 15:07:37
fridanygard.blo.gg skriver:

Helvete vad viktigt detta är, du är fantastisk!

Den 2015-07-13 klockan 15:13:41
URL: http://fridanygard.blo.gg/
TIDSTJUVEN skriver:

Så himla bra!!

Den 2015-07-13 klockan 15:16:14
URL: http://tidstjuven.com/
Susana skriver:

Men vilket fantastiskt inlägg!!!
Hatten av, bästa jag läst.

Den 2015-07-13 klockan 15:16:15
URL: http://susanas.se
Theresia skriver:

Så jävla mycket POWER till dig!!!

Den 2015-07-13 klockan 15:17:32
Theresia skriver:

Så jävla mycket POWER till dig!!!

Den 2015-07-13 klockan 15:19:29
URL: http://thecinderelladream.blogg.se
Linnea skriver:

Deppigt för oss som naturligt råkar se ut som tjejerna du beskriver i första delen av inlägget.Jag tycker alltid att det blir så här i dessa diskussioner, helt plötsligt klankas det i princip ner på tjejer/kvinnor med naturligt fasta bröst, slank midja och smala/vältränade ben. Kan vi inte bara enas om att man får se ut som man vill?

Den 2015-07-13 klockan 15:20:34
Anonym skriver:

Hej. Jag håller med Jan 54 ovan - de flesta män skulle nog gilla din kropp. Synd att behöva må dåligt för sin kropp ändå.
Män kanske ser lite annorlunda på den här saken.

Den 2015-07-13 klockan 15:21:04
Anonym 12åring skriver:

Jag är en snart 13årig tjej med en ätstörning och kämpar varje dag med rösterna i mitt huvud. Det här ska du veta räddade min dag. Tack så jävla mycket asså du fattar inte hur mycket det här hjälpte❤️

Den 2015-07-13 klockan 15:21:36
Mica skriver:

👍💞💜🙌😍🎉

Den 2015-07-13 klockan 15:30:18
Kicki skriver:

Helt underbar läsning!
Står hur vi ska se ut men vi är olika individer och ser olika ut.
Men älskar de du skriver på slutet. Är själv mullig och transplanterad men älskar mig för de :-)

Den 2015-07-13 klockan 15:36:10
URL: http://bergvis.blogg.se
Malin skriver:

så himla bra skrivet. jag mår så bra av att läsa detta!!! tack tack tack

Den 2015-07-13 klockan 15:40:49
Maggiebell skriver:

Så jäkla bra skrivet!!

Den 2015-07-13 klockan 15:45:28
URL: http://maggiebells.blogg.se
Loppan . skriver:

Så sjuuukt bra skrivit!!

Den 2015-07-13 klockan 15:46:05
URL: http://tipsomalltmojligt.blogg.se/
Anonym skriver:

Så bra skrivet!! Tack

Den 2015-07-13 klockan 15:59:02
Otto skriver:

Vi får lära oss från barnsben (eller ännu tidigare?) att hata våra kroppar. Om vi inte gjorde det skulle vi inte acceptera all skit och gift som vi stoppar i oss via födan. Vi skulle inte acceptera de knäckta kroppar och psyken som det moderna samhället orsakar. Allt skräp vi andas in.

Att älska sin kropp är en revolutionär handling.

Den 2015-07-13 klockan 16:03:58
URL: http://compound-eye.org
Anonym skriver:

Bästa!

Den 2015-07-13 klockan 16:05:49
Annabelle Bothén skriver:

<3

Den 2015-07-13 klockan 16:08:13
URL: http://tinuccia.blogg.se/
Marina skriver:

Så bra skrivet och tänkt! Du är underbar!

Den 2015-07-13 klockan 16:22:01
URL: http://marinaanilsson.blogg.se/
Lina skriver:

Tänk om alla hade denna syn på kroppen som du har. Så underbart det hade vart!! Jag hade den som barn men tappade den nu i tonåren. Kunde inte undgå att ta åt mig av samhällets "ideal-skit", så jag fick smaka på ätstörningens värld istället. Ett helvete utan dess like.

Men du ska veta att denna text berörde mig så in i norden! Fortsätt att sprida detta budskap. Så viktigt i dagens samhälle. You go girl.

Den 2015-07-13 klockan 16:44:41
E skriver:

Skitbra! Jag är nöjd med min kropp även om jag är överviktig! Jag älskar den och min man älskar mig precis som jag är. Jag kan vara hårigare än honom och han bryr sig inte, inte jag heller för den delen. De enda som bryr sig är samhället! Vi har svårt att skaffa barn och för att vara godkända för ivf måste jag gå ner 12 kg! Jag gör det för att vi vill ha barn. Tyvärr tror folk det är för att jag vill bli smal och hejar på för jag ser ju mycket bättre ut nu när du tappat 5 kg! 😡

Den 2015-07-13 klockan 16:47:49
Anonym skriver:

Det här var exakt det jag behövde få läsa. Mina egna tankar tystas och jag är så förbannat trött på mitt självhat så jag sitter på en buss och gråter. Tack och heja allas kroppar!

Den 2015-07-13 klockan 16:55:18
Anonym skriver:

Bra skrivet 😍 sån sy skulle fler ha/mvh killen i värmland

Den 2015-07-13 klockan 17:01:41
Andreas V skriver:

Klart att du/Ni tjejer ska få vara precis dom Ni vill själva vara och har det som Ni själva tycker. Jag är kille men jag är så f_bannad less på alla krav som vi killar tycks ha! Nej jag är inte gay som säkert nån skulle påstå men vad är mer naturligt än någon som ÄR SIG SJÄLV? Mycket bra skrivet Emelie. Hoppas att detta inlägg slår rot ordentligt. Lycka till och glad sommar på dig!

Den 2015-07-13 klockan 17:04:01
Elin skriver:

Det här är helt fantastiskt!

Den 2015-07-13 klockan 17:05:21
Stefan skriver:

Känner ingen som vill ha en speta! Runda och goa med lite defekter, precis som vi gubbar, det är det bästa! Nej, fett är allt bra hett, framförallt på en kvinnokropp! Nu får jag väl feministerna på mej, men det skiter jag i! Kram alla

Den 2015-07-13 klockan 17:06:44
Malin skriver:

Hurra för dig!!!!!!!!!!!!!

Den 2015-07-13 klockan 17:10:08
URL: http://frmodligen.blogg.se
lars-reine skriver:

Bra skrivet

Den 2015-07-13 klockan 17:10:10
Linda skriver:

Seriöst! Står det så i vecko revyn?

Den 2015-07-13 klockan 17:16:46
Anonym skriver:

sjukt bra skrivet!! 👍🏻

Den 2015-07-13 klockan 17:21:57
URL: http://kikkiiii.blogg.se
Juha Kuronen skriver:

Jag tycker du har en riktigt fin kropp. En sån där som dom flesta har. Mycket bra skrivet!

Den 2015-07-13 klockan 17:22:27
Jenny skriver:

Så jäkla bra skrivet. Tragiskt att detta är verkligheten

Den 2015-07-13 klockan 17:24:55
URL: http://j.lindberg.devote.se
Pia Boman skriver:

Jag säger bara fler sådana som du åt folket!!!!! Jäklar va bra skrivet!
Jag hänger på och försöker börja älska min kropp också som gett liv åt tre grabbar och är i medelåldern.
Lycka Till och fortsätt vara du.
Kram
Kram Pia

Den 2015-07-13 klockan 17:28:49
URL: http://marlonzacco.blogg.se/
Johan skriver:

Din kropp är din. Var nöjd med dig själv, älska dig själv, träna om du vill för att må bra men inte för att någon annan ska bry sig, utan för din egen skull.

Den 2015-07-13 klockan 17:32:06
Peter skriver:

Oavsett om det gäller är en tjej eller killes kropp så är den alltid mer attraktiv i andras ögon om ägaren själv älskar/tycker om sin kropp. Så helt rätt, Det är DIN kropp och det är Din egen åsikt som är viktigast. <3

Den 2015-07-13 klockan 17:32:13
Anonym skriver:

<3

Den 2015-07-13 klockan 17:38:49
annellisaa skriver:

Så jävla bra skrivet. Tummen upp och tusen kramar till dig! You go girl!!!

Den 2015-07-13 klockan 17:42:40
URL: http://annellisaa.blogg.se
Hedvig skriver:

TACK <3

Den 2015-07-13 klockan 17:45:54
Emma skriver:

Blir så himla glad och peppad av att läsa detta! Så viktiga ord som verkligen behöver spridas så fler vågar älska sigsjälva som de är, för alla är asfina!!

Den 2015-07-13 klockan 17:53:03
annasfemtiotalshus.se skriver:

Helt rätt!!

Den 2015-07-13 klockan 17:58:29
URL: http://annasfemtiotalshus.se/
Emilia skriver:

Bra skrivet!

Den 2015-07-13 klockan 18:12:52
lusgrushus skriver:

WORD! Själv har jag både kärlekshandtag och kärleksränder! Mjuk och go!

Den 2015-07-13 klockan 18:32:22
Tisa skriver:

Så bra skrivet! :)
Varför kan inte samhället och tidningar gå ut med att försöka få människor att tycka om sig själv som man är, istället för att uppmuntra vikthetsen och gå ner så mycket som möjligt? Visst lider man av sin övervikt eller undervikt ska man så klart göra något åt det. Men annars, kroppen ska förhoppningsvis bära en länge, tänk hur fantastisk den är!

Den 2015-07-13 klockan 19:11:23
URL: http://apeaceofmee.blogg.se
Isabel skriver:

Dette! Takk!

<3 <3 <3

Den 2015-07-13 klockan 19:12:22
Isabel skriver:

Dette! Takk!

<3 <3 <3

Den 2015-07-13 klockan 19:12:22
Lillis skriver:

Fanimej det bästa jag läst på väldigt länge.....
Amen på det 🙏🏻

Den 2015-07-13 klockan 19:27:54
Elisabeth skriver:

Fuck fuck fuck idealen. Klockrent skrivet!

Den 2015-07-13 klockan 19:47:47
URL: http://lizzymurdah.blogg.se/
Anonym skriver:

Tack! Tack! Tack!

Den 2015-07-13 klockan 19:52:09
Ola skriver:

En kvinnokropp är som vackrast när "bäraren" älskar den! Underbart klarsynt!

Den 2015-07-13 klockan 19:54:37
Sofia skriver:

Asså, så jäkla bra skrivet! Håller verkligen med dig! :)

Den 2015-07-13 klockan 20:01:22
URL: http://Sofiiianilsson.blogg.se
tula skriver:

Finns inget mer äckligt än när männen ska komma och "hylla" en för att en inte är fettfri. "Så ser en äkta kvinna ut höhö fyllig och mjuk". Nyheter till er män som tror att våra kroppar är till er: DET ÄR DOM INTE.
du är bäst också, <3

Den 2015-07-13 klockan 20:03:25
URL: http://lejonpart.wordpress.com
Emma skriver:

Fint kram

Den 2015-07-13 klockan 20:08:51
URL: http://mygreenway.blogg.se
at skriver:

Åh vad bra!!!!! TACK. Du är en inspirationskälla, och jag är övertygad om att du hjälper många människor några steg på vägen mot att förstå att vi alla är fantastiska precis som vi är.

En dag ska jag också förstå det angående mig själv. En dag ska jag älska mig själv, på riktigt.

Tack för ett klokt och inspirerande inlägg. Du äger!! Kramar

Den 2015-07-13 klockan 20:12:51
Anonym skriver:

Bästa ever 💕👍

Den 2015-07-13 klockan 20:23:23
Tanja skriver:

Absolut dagens bästa !

Den 2015-07-13 klockan 20:33:35
URL: http://kaptensessan.se
Elisabeth Holm skriver:

Otroligt bra skrivet :)

Den 2015-07-13 klockan 20:40:30
URL: http://bettysrondell.blogg.se/
Ugne skriver:

Jag älskar din ärlighet! Och tycker precis som du! Att man ska, i alla fall, försöka att älska sin kropp!!

Den 2015-07-13 klockan 20:41:29
URL: http://svaja.blogg.se/
Johanna skriver:

Hejja

Den 2015-07-13 klockan 20:47:22
URL: http://bondmoranpaudden.blogg.se
Anonym skriver:

Precis vad jag behövde läsa en kväll som denna då jag precis stått framför spegeln å tittat på min putande mage och undrat hur jag ska få tillbaka den där platta magen jag hade för några år sedan.

Den 2015-07-13 klockan 20:48:14
Ebba skriver:

Så himla bra!!

Den 2015-07-13 klockan 20:53:01
URL: http://elephantroom.blogg.se
Camilla Almlöf skriver:

Bästa jag läst på länge. Fina du! Såklart att vi ska vara nöjda med det vi fått, en fantastisk maskin som tar oss fram och igenom massor av saker!

Den 2015-07-13 klockan 21:02:56
URL: http://cjamilla.blogg.se/
N skriver:

Fin du är!

Den 2015-07-13 klockan 21:06:43
Fritz skriver:

Bra skrivet. Trist att så många i kommentarerna inte fattar ett skvatt, utan tjatar om att det är vackert med "defekter" osv. Poängen är: att vara vacker är INGENTING. Det är inte självändamålet med kroppen. En fungerande kropp har väl inga defekter!?

Vidare är det trist att alla bara skuldbelägger andra kvinnor för hela fenomenet. De lider ju bara av samma åkomma! Vad man inte verkar få prata om i det här landet är att snubbar av alla de slag är mycket måna om att upplysa kvinnor om förbättringspotentialen de kan ha; du skulle vara finare om du bara släppte ut håret/klädde dig mer kvinnligt/log mer/gick ner några kilo eller whatever. Man blir tillrättavisad av random karlar om man går orakad på stranden, det händer på riktigt. Sen är såklart huvudorsaken till hela skiten att det finns folk som tjänar pengar på vårt ständigt dåliga samvete för att vi inte jobbar mer på förbättringsprojektet kroppen. De har oss lindade runt lillfingret. FATTA vilka summor som längs på meningslösa utseendeprodukter! Våga vägra!

Den 2015-07-13 klockan 21:19:38
Anonym skriver:

Tack!

Den 2015-07-13 klockan 21:21:44
Josäfin Andersson skriver:

UNDERBART

Den 2015-07-13 klockan 21:36:58
URL: http://jossanamigo.blogg.se/
Evelina skriver:

WOW, vad sjukt bra skrivet. Kunde ALDRIG ha sagt det bättre själv. Hatten av för dig och tack för detta. Gav mig ännu mera mod nu, TACK<3<3<3

Den 2015-07-13 klockan 21:41:48
URL: http://eveelinasplace.blogg.se
Erica skriver:

Så otroligt bra och viktigt inlägg! TACK! <3

Den 2015-07-13 klockan 21:45:57
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Embla skriver:

Verkligen ÄLSKAR din fuck it-attityd, så himla härlig! Även om jag ofta säger till andra att de ska skita i dethär med kroppen och mat, är det stunder då jag har svårt att följa mina egna råd. Det går lixom i perioder, någon dag kan jag ge fan i vad jag äter och nästa dag vill jag inte gå upp ett gram! Det är jobbigt, men sådana som du gör det lättare. Många kramar ❤❤

Den 2015-07-13 klockan 21:47:21
URL: http://www.meandmywheelchair.blogg.se
Anonym skriver:

Älskar din klänning! Den passar så himla bra på dig <3

Den 2015-07-13 klockan 21:49:26
Anonym skriver:

Helt rätt! Stor kram!

Den 2015-07-13 klockan 22:01:42
Sofia skriver:

Tack! Det här var precis vad jag behövde läsa och du är så vacker och stark. Jag ska försöka göra som dig även om det är svårt. Speciellt efter att ganska nyss ött ett barn och fått en ny kropp som inte alls är vad den var innan, och både under och efter en graviditet verkar vara fri att kommentera och ifrågasätta. Med en självkänsla som var nere på noll är jag nu på väg upp igen. Tillbaka. Tack, dina ord gav mig några steg på vägen. Kram!

Den 2015-07-13 klockan 22:03:16
URL: http://gertys.se
Sara skriver:

Så jäkla bra skrivet !! :) Helt rätt tänk <3 Kram

Den 2015-07-13 klockan 22:09:02
URL: http://www.baakochmaat.se
Jeffrey skriver:

Jag är inte nån som läser bloggar så ofta men den här var spot on. Så himla trist att det ska vara så här. Som kille säger jag att vete tusan vem som bestämt dessa ideal, för flertalet killar jag känner älskar er brudar som ni är. Jag älskar min frus bröst. Det ena hänger och det andra är runt och hårt, för det är en protes för cancern tog det. Älskar att känna hennes mjuka rumpa och magen putar lite här o där. Låt er inte ätas upp av alla störda ideal som sprids. VI ÄLSKAR ER SOM NI ÄR!

Den 2015-07-13 klockan 22:09:19
marycaroline.blogg.se skriver:

Fantastiskt skrivet! ♥

Den 2015-07-13 klockan 22:09:38
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Anonym skriver:

Start loving yourself or no one else will do it.

Den 2015-07-13 klockan 22:15:45
Pernilla skriver:

Så jäkla bra skrivet ❤️

Den 2015-07-13 klockan 22:20:17
Emilia skriver:

DU ÄR SÅ BRA!

Den 2015-07-13 klockan 22:21:47
URL: http://eewmiliaa.blogg.se
Nadja C Rahmings skriver:

Skönt med en modig och klok tjej som du som påminner oss om att meningen med livet inte är att försöka passa in i en anonym mall :) Och skönt att du inte blivit påhoppad (mer) än. Det är din kropp. Och din blogg. Kram på dig.

Den 2015-07-13 klockan 22:30:35
Anonym skriver:

Äntligen är det någon som håller med :)

Den 2015-07-13 klockan 22:31:46
Anna skriver:

Så fantastiskt underbart och bra skrivet! Jag håller med dig alldeles fullkomligt. Att man inte bara kan få älska sin kropp precis som den är och som den känns. Jag tror iofs att olika personer känner sig olika bekväma, i olika kroppar. Men när man mår bra, när man ser på sig själv i spegeln och känner kärlek, då vill man (eller är det bara jag) förmedla det till hela världen! Ledsamt är det bara när man pratar med sina bästa kompisar och de inte håller med. Då blir jag ledsen. Men, ditt blogginlägg, gör mig glad!

Dessutom, är du fantastiskt fin!!!

Den 2015-07-13 klockan 22:33:19
URL: http://hjarterdam.blogg.se
Anonym skriver:

Så spot on! Riktigt bra inlägg! Och förresten så ser du fantastisk bra ut. Ändra inte på någonting. Stor kram!!

Den 2015-07-13 klockan 22:40:38
Carolina skriver:

Tusen tack! Helt underbart inlägg. <3

Den 2015-07-13 klockan 22:41:34
Carolina skriver:

Tusen tack! Helt underbart inlägg. <3

Den 2015-07-13 klockan 22:41:35
Anonym skriver:

Altså Tack så Mycket!!! On the point! Kram på QUINNNA! ;))

Den 2015-07-13 klockan 23:03:58
Emilia skriver:

Man ska inte bry sig för mkt om alla förbannade skönhetsideal. Underbart inlägg <3

Den 2015-07-13 klockan 23:04:15
URL: http://eilene.blogg.se
Sara skriver:

Åhhh I LOVE ditt inlägg!!!!

Den 2015-07-13 klockan 23:05:52
URL: http://www.saralunds.blogg.se
ISA skriver:

You fucking rock snygging!!

Den 2015-07-13 klockan 23:06:03
URL: http://isabyl.devote.se
Johanna skriver:

Heja heja!!

Den 2015-07-13 klockan 23:06:08
URL: http://johannasstyling.wordpress.com/
Anonym skriver:

Jag blev tyvärr inte stärkt av den texten. En lång lista av hur man "ska" se ut, saker jag inte riktigt vetat är ideal, tips jag inte känt till osv. Spädde på mitt kroppsförakt. Den lilla knorren på slutet, som också beskriver kroppen ingående, gjorde inte mycket för att väga upp resten. Men jag ser ju att många gillat texten, så menar inte att den bara var dålig.

Den 2015-07-13 klockan 23:13:28
agneslisen.blogg.se skriver:

Det här var det klokaste jag någonsin har läst. Tack!

Den 2015-07-13 klockan 23:13:30
URL: http://agneslisen.blogg.se/
Katpea skriver:

vackra du! Känns som om du talar och beskriver mig😜 så tack för dessa härliga ord! Kraaaaaam

Den 2015-07-13 klockan 23:17:19
Fredrika skriver:

Tack tack tack tack. Fan vad mycket kraft du ger, tack tack tack. Och - du är konstant bra, sen kanske det mest uppmärksammas på guldkorn som det här!

Den 2015-07-13 klockan 23:22:48
Anonym skriver:

Mitt i prick! Jag hoppas att många tjejer/kvinnor får sig en tankeställare! Viktigast av allt är att få vara frisk och må bra!

Den 2015-07-13 klockan 23:49:08
Susanne 50+ skriver:

Jag kom på mig själv att ju längre in i din story jag kom desto mer log jag. Jag kände igen mig i hela din text både vad gäller mig själv, media och allt runtomkring. Detta var det bästa jag läst på länge. En Bamsekram till dig, imorgon kommer jag gå omkring och le och vara snäll mot min kropp i fortsättningen. 😊

Den 2015-07-14 klockan 00:00:44
Wikingsdotter skriver:

JA! På spiken! Har spridit det här superbraiga inlägget till min blogg. Så så så så bra! Vi lever i en galen värld.

Ps jag ska ge min putande mage lite mer kärlek. Kanske ska äta en tårta eller något liknande.

Kram du är bäst och finast!

Den 2015-07-14 klockan 00:00:44
URL: http://moreofless.blogg.se/
wendela skriver:

JA! Bara JA! Fantastiskt bra skrivet, tack! <3

Den 2015-07-14 klockan 00:07:28
URL: http://wendelas.blo.gg
Viktor skriver:

Du ser helt perfekt ut i mina ögon <3

skeva skönhetsideal är såå 1995!

Den 2015-07-14 klockan 00:18:41
milina.blogg.se skriver:

Boom!

Den 2015-07-14 klockan 00:34:43
URL: http://milina.blogg.se/
Anna Munkhammar skriver:

Som vanligt SÅ BRA!! Tråkigt att det ska vara så svårt att stå emot bara :-/

Den 2015-07-14 klockan 00:55:46
URL: http://bodenbynight.se
Anonym skriver:

👍👍👍

Den 2015-07-14 klockan 01:11:15
Ellie skriver:

!!! ❤️❤️❤️

Den 2015-07-14 klockan 02:42:40
URL: http://minielli.blogg.se
Frida Enoksson skriver:

All kärlek till dig!<3 Hade en tår i ögat haha, detta ska jag bära med mig! Tack:)<3

Den 2015-07-14 klockan 04:50:56
URL: http://fridaenoksson.blogg.se/
stina malmborg skriver:

HEJA DIG SOM RYTER TILL

Den 2015-07-14 klockan 06:32:52
rille skriver:

Bra skrivet, folk strävar efter den sk. perfekta kroppen men i vems ögon är den perfekt?

Den 2015-07-14 klockan 06:32:58
Anonym skriver:

Helt underbart...you go girl👊🏻

Den 2015-07-14 klockan 06:34:18
stina malmborg skriver:

HEJA DIG SOM RYTER TILL

Den 2015-07-14 klockan 06:39:25
Anna skriver:

DU är grym.

Den 2015-07-14 klockan 06:53:08
Anna skriver:

Så himla bra skrivet! Det värsta är att jag tror att alla känner igen sig i och vet om hur jävla illa alla ideal är. Jag tror däremot att det är väldigt få som sedan kan säga att, näe, fuck it, jag duger som jag är. Men insikt är ett första steg till förändring, eller hur? Heja dig!

Den 2015-07-14 klockan 07:21:57
Maria skriver:

Tack för den magnifika texten! Spot on! Jag som hatat min kropp (och fortfarande inte är kompis med den) vill så gärna lära mig acceptera mig såsom jag är för att lära min dotter att hennes kropp duger som den är och att våra kroppar är fantastiska!

Den 2015-07-14 klockan 08:13:35
Mary Jane skriver:

Underbart skrivet! 👏🏽👏🏽❤️

Den 2015-07-14 klockan 08:18:33
Väldigt bra skrivet och jag tycker du är skitsnygg verkligenn skriver:

Bra skrivet! Du är ju skitsnygg tycker jag!

Den 2015-07-14 klockan 08:25:21
Caroline Ahlqvist skriver:

W O R D !!! Tänk att det är det vi kvinnor ska kämpa med från att vi är små...att älska oss själva! Alla barn älskar sig själva, snurrar runt och ler mot sin kropp i spegeln. Så jävla härligt! Sen börjar det komma smygande... Föräldrarna köper Friends Lego och Bratsdockor och barnen tittar på dockorna och undrar varför dom plötsligt har större huvuden än förut, smalare midjor, sminkade, långt hår...och tillbehören är pokaler, parfymflaskor och fotbad. Så flickorna kan ta ett lugnande fotbad efter en stressig dag i plugget.
Fyyyyy faaaaan. Jag är sjukt jävla kritisk mot dagens leksaksindustri och tror att det är där mycket börjar. Sen måste ju ungarna ha föräldrar som dom ser älskar sina kroppar. Jag har aldrig sett min morsa naken. Har alltid undrat vad det är hon skäms för?

Du är fantastisk och inspirerar så det sjunger om det! Vilka kroppar vi har! Levande, starka kroppar som är märkta med bristningar efter tonårshormoner eller graviditeter. Starka, fina kroppar! Tack för din text!

Den 2015-07-14 klockan 08:34:11
URL: http://alskaattbaka.se/
HIlda skriver:

Alltså detta är det bästa jag läst! Sjukt bra skrivet! You go girl!!!

Den 2015-07-14 klockan 08:34:47
URL: http://photosbyhilda.blogg.se
Miija skriver:

Fuck utseendefixeringen!
För Mig, med ätstörningsproblematik bakom mig sen övre tonåren, så ser jag på detta som att det många gånger är vi kvinnor själv som skapat denna fixering!!! Vet att många Inte håller med om detta, men i Min värld är det så!
Jag instämmer iaf i det du skriver ändå, det är ju tragiskt att man ska behöva göra om sig för att passa in!!!

Den 2015-07-14 klockan 08:39:25
Frida skriver:

Jag har sedan många år tillbaka slutat läsa Veckorevyn. Jag har burit och fött 1 barn som har lämnat en historia på och i min kropp, och nu bär jag på barn 2 som innebär en till historia. När jag ser min fantastiska 2-åring, och när jag känner buffar i min mage så kan jag inte annat än att älska min kropp, trots vad nån i min omgivning kanske kan hitta på för fel och brister.
Handen på hjärtat, innan jag läst rubrik och text, min första tanke när jag såg bilden var: Vilken härlig färg på klänning, så mycket liv och glädje den utstrålar.

Den 2015-07-14 klockan 08:53:05
lifeofbrightness.blogg.se skriver:

Har själv anorexia och fick mig en rejäl dos av "se såhär ska det vara". Man ska vara stolt över sin kropp, och den som har alla dedär idealen som de ska vara, ja den persinen har endera gjort x-antal operationer eller så är denna person inte från denna jord. Tack till dig.

Den 2015-07-14 klockan 08:56:22
URL: http://lifeofbrightness.blogg.se/
Lotta Englund skriver:

Men underbara människa! Bästa jag läst på länge, så jäkla grym!

Den 2015-07-14 klockan 09:39:35
URL: http://lottaenglund.blogg.se/
Caroline skriver:

Amen!

Den 2015-07-14 klockan 09:40:10
renee skriver:

Underbart. Så glad jag blev av att läsa detta. Äntligen står unga kvinnor upp för sig och rätten att få vara som ni är. Jag är inte så ung längre men har på senare år lät mig acceptera mig som jag är.

Den 2015-07-14 klockan 09:41:54
Anonym skriver:

Befriande att läsa....tack!

Den 2015-07-14 klockan 09:48:08
Ann-Sofie skriver:

ÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAAAAAR´T!!!! Om man bara kunde lära sig att vara stolt och nöjd med sig själv - då blir man ju automatiskt vacker inför andra också.

Den 2015-07-14 klockan 10:00:07
URL: http://www.fabless.se
Jessica skriver:

Så jävla bra skrivet! Exakt det jag behövde läsa! Man ska vara nöjd över sib kropp hur man än ser ut. Är man inte nöjd så måste man göra nånting åt det!

Den 2015-07-14 klockan 10:01:04
URL: http://www.jezzzy.blogg.se
Anonym skriver:

Så sant! Dags att sluta jaga "ideal". Lev,njut och må bra!

Den 2015-07-14 klockan 10:14:48
Tomas skriver:

Jättebra skrivet. Hoppas att många läser.

Den 2015-07-14 klockan 10:24:41
Ammis skriver:

Tack för din text, dessutom mycket vackert skrivet!

Vilken förmåga du har!

En liten tanke: "Du kan inte ändra på vad andra säger och tycker om dig. Det enda du har makten över är hur du själv agerar/reagerar på det. Det är inte hur man har det som gör det, det är hur man tar det."

Kramis <3

Den 2015-07-14 klockan 10:42:32
Anonym skriver:

Klockrent!
Det är den sjuka utseendefixeringen som gör kvinnor olyckliga... och män... kvinnor för att de måste kämpa för att uppnå det ouppnåbara och män för att de måste föredra den sortens kvinnor som är ett fåtal... Fram för RIKTIGA människor och RIKTIGA känslor! det tjänar alla på ...

Den 2015-07-14 klockan 10:56:29
Anonym skriver:

Jag gillade verkligen det här inlägget och budskapet men jag hade önskat en bättre övergång från kroppen till avslutet.

Den 2015-07-14 klockan 10:58:14
Lollo skriver:

Gilla!

Den 2015-07-14 klockan 11:06:54
Anonym skriver:

Det du beskriver är en normal kvinna som är en kvinna ska vara 👍🏻

Den 2015-07-14 klockan 11:12:10
Anonym skriver:

Helt underbart, heja dej!! 💗

Den 2015-07-14 klockan 11:21:17
Anneli skriver:

TACK!!!!! Så jäkla bra skrivet <3

Jag hoppas MÅNGA tjejer/kvinnor läser det här!
OCH pojkar/män också, så de förstår hur dumt allting blivit. Vi duger alla PRECIS SOM VI ÄR <3 3 <3

Den 2015-07-14 klockan 11:21:29
aanz.blogg.se skriver:

Fan vilket bra inlägg (tack!!!) och vilken snygg klänning!

Den 2015-07-14 klockan 11:33:17
URL: http://aanz.blogg.se/
aanz.blogg.se skriver:

Fan vilket bra inlägg (tack!!!) och sjukt snygg klänning!

Den 2015-07-14 klockan 11:34:28
URL: http://aanz.blogg.se/
Malin skriver:

Jätte bra skrivet. Vi borde alla acceptera oss själva så som vi ser ut. Tjock, smal eller "normal"

Den 2015-07-14 klockan 11:44:21
URL: http://malins-dag.blogspot.fi/
Eva skriver:

Ååh, va bra skrivet!! 👏👏😉

Den 2015-07-14 klockan 11:45:32
Anonym skriver:

Tack. Tack. Och åter tack.

Den 2015-07-14 klockan 11:56:26
Andreas skriver:

Hur visar du din kropp kärlek utan att låta den visa dig vad den kan göra? Din kropp är som en hund. Utan regelbunden träning blir den sjuk och svag. Om du älskar en hund tar du med den ut i skogen och går eller springer med den, eller går till havet och låter den simma tills den inte orkar längre. Man ser också till att ge en hund man älskar bra mat. Man matar inte hunden med godis, choklad och cheeseburgare utan ger den mat som innehåller allt hunden behöver och ingenting, eller i alla fall så lite som möjligt, som den inte behöver.

Om du skulle behandla din älskade kropp som du skulle behandla en älskad hund, skulle du känna något behov av att skriva det här blogginlägget?

Den 2015-07-14 klockan 12:09:08
Tommy skriver:

Det absolut bästa med människor är att alla är olika.

Tänk så tråkig världen hade varit om allt var likadant och såg exakt likadant ut.

Det som gör dig till dig är du så var dig själv för det är det enda sättet du är unik på.

Om du vill ha svåra/omöjliga mål eller något att konstant kämpa för så bli forskare, rymdingengör, arkitekt, eller något annat som är väldigt din tid.

Det som gör dig fantastisk är att du är du.

Den 2015-07-14 klockan 12:45:58
URL: http://tommyhome.WordPress.com
Lina Tsutsumi skriver:

Jätte kul att ha hittat in hit! (: Det är så himla skrattretande det du skriver. Känner igen mig i många saker och de hemskaste är ju att tidningar som tex Vecko Revyn skriver om hur man bör se ut. Inte hylla kroppen för vad den är.
http://www.jagarbipolar.spotlife.se

Den 2015-07-14 klockan 12:53:01
URL: http://www.jagarbipolar.spotlife.se
Anonym skriver:

Det bästa blogg inlägget jag läst i typ hela mitt liv...så tragiskt men så himla sant...❤

Den 2015-07-14 klockan 13:14:37
Cecilia skriver:

Så FANTASTISKT skrivet!!!
Du har sååå rätt!!
Kramar i massor och jag önskar dig å din vackra kropp ett helt fantastiskt liv tillsammans :)

Den 2015-07-14 klockan 13:18:20
URL: http://ceciliajensen.blogg.se
Alice skriver:

Sååå otroligt bra inlägg, tack!!!

Den 2015-07-14 klockan 13:31:01
URL: http://tiotusenbilder.blogg.se
Johanna Pettersson skriver:

Fantastiskt bra inlägg, fler borde läsa detta!!

Den 2015-07-14 klockan 14:43:14
URL: http://johannas.webblogg.se
Chris skriver:

Världen är sjuk, ingen hemlighet att medier och även människor genom troll och falska påståenden vill ha världen som modellagenturerna vill att män och kvinnor ska se ut, dvs vältränade och trådsmala. Det är absolut inget fel på att vara som man är, det går ju inte ändra på i stunden. Då har man förlorat sitt jag. Av hälsoskäl går det alltid att förbättra sig, men man ska inte behöva känna sig oattraktiv och otrygg i sin kropp, oavsett hur den ser ut. Vill man ändra på den så är det ett fullt respektabelt beslut.

Och man kan ju även trivas i det motsatta, dvs har ett lågt BMI och är väldigt smal men inte på ett ohälsosamt sätt. Respekterar man allas utseende så förhindras denna tragiska utveckling om att alla ska se smala och hälsosamma ut och är man inte det stöts man ut och mobbas.

Om det handlar om första intryck vid en date föreslår jag att man går som man är, och inte ändrar sitt utseende, hårstil, klädstil, enbart för att man tror man ser bättre ut. Kommer man som man är blir det inga besvikna toner i längden. Personligen hade jag fått en chock om man ändrade på sig och när sanningen kommer krypandes efter ett tag hade jag förmodligen gått vidare utan dejten.

Den 2015-07-14 klockan 14:58:57
Martin skriver:

Vilket bra inlägg! Fler borde slå sig fria från orimliga ideal. Och vad fint du bor :)

Den 2015-07-14 klockan 17:02:05
Anonym skriver:

Super bra

Den 2015-07-14 klockan 17:46:31
Anonym skriver:

Jag vet inte. För yngre personer kanske det här är jättebra, men för mig, som inte här en normativ kropp pga väldigt tjock, så gör det tyvärr nästan till eller från när en smal person säger att den skiter i skönhetsidealen. Visst är det säkert befriande, men det är också så sjukt mycket lättare när man har en normsmal kropp. Jag har själv varit väldigt smal och tyckte liksom att vadå, det är väl bara att strunta i vad andra tycker är snyggt eller vad media lär oss om hur en kvinna ska se ut. Men nu, 55kg senare, så är det betydligt svårare. Jag vill kompensera min övervikt genom att piffa till mig, att folk accepterar min tjocka kropp mer om jag är söt. Fast så är det såklart inte. Det är inte frigörande för mig att se smala kvinnor kasta rakhyveln eller posera i konstig vinklar för att framhäva en dubbelhaka eller valkar på magen, som egentligen inte finns där. Jag vet att många känner på samma sätt som jag. Men vi får leta frigörelse på annat sätt kanske.

Den 2015-07-14 klockan 17:47:56
Anonym skriver:

När du själv får fysiska problem av det är du gör tjock! Och du, man är inte klädd förrän man har ett leende. ;-)

Den 2015-07-14 klockan 18:44:37
Anonym skriver:

Gud vad bra skrivet! Verkligen mitt i prick!

Den 2015-07-14 klockan 18:48:49
Victoria skriver:

Det här var nog det bästa inlägget jag någonsin läst. Så fantastiskt bra skrivet och så jävla sant!
Fuck alla skönhetsideal, alla är fin på sitt sätt.

Den 2015-07-14 klockan 18:54:08
Alex skriver:

Tack för detta!!!

Den 2015-07-14 klockan 19:15:02
URL: http://www.alexaaaa.blogg.se
Tina skriver:

Om JAG såg ut som du så skulle jag vara glad!

Den 2015-07-14 klockan 19:38:05
Anonym skriver:

Kärlek❤️

Den 2015-07-14 klockan 19:40:27
Katarina skriver:

Det bästa jag läst på mycket länge!Tack!

Den 2015-07-14 klockan 19:53:19
Anonym skriver:

Tack för dina ord. Du är klok och vågar formulera sådant som kanske bara finns ho andra i ett konstant ångestmoln.

Den 2015-07-14 klockan 19:58:09
Hockeysmurf - Ja det ÄR jag! skriver:

Åh herregud så bra skrivet! Ren poesi!

Den 2015-07-14 klockan 20:07:47
URL: http://fibrotankar.wordpress.com
Marie skriver:

Så underbar inställning! <3
Jag blev så glad över att läsa dina ord för det är så sant det du skriver. Vi ska vara glada över våra kroppar precis som dom är.

En stor kram till dig från mig!

Den 2015-07-14 klockan 20:15:47
URL: http://marieelisabet.blogg.se
Cicci skriver:

Bland det bästa jag läst!
Brutalt ärligt och riktigt bra skrivet, du är grym!

Den 2015-07-14 klockan 20:22:55
Anonym skriver:

Åh så himla bra skrivet!! "Tyvärr"(kan en använda det uttrycket?) har jag de flesta av de där naturligt, men önskar gärna att jag var mer fyllig, tycker att det är så himla snyggt. Kram!!

Den 2015-07-14 klockan 20:24:16
Thomas skriver:

Du är ju görfin. Tack för en fantastisk text!

Den 2015-07-14 klockan 21:18:03
iz skriver:

Bra skrivet! Oavsett hur man ser ut så ska man slippa hetsen. Jag är jag och jag ska få veta att jag duger oavsett!! Fuck alla ideal

Den 2015-07-14 klockan 21:43:10
URL: http://berikas.blogg.se
iz skriver:

Bra skrivet! Oavsett hur man ser ut så ska man slippa hetsen. Jag är jag och jag ska få veta att jag duger oavsett!! Fuck alla ideal

Den 2015-07-14 klockan 21:43:11
URL: http://berikas.blogg.se
sara skriver:

Skrev precis ett superdeppigt blogginlägg. Sen läste jag detta inlägg av Dig. Nu är jag glad. Tack.

Den 2015-07-14 klockan 22:21:54
URL: http://keepcalmandstaybusy.blogg.se
Hanna skriver:

Vilket bra inlägg! Tummen upp för det. :-)

Den 2015-07-14 klockan 22:38:35
URL: http://hannafialotta.blogg.se
Anonym skriver:

Underbart <3 nu hoppas jag att alla med en taskig självbild, försöker uppnå ett ideal... tänker om. Hylla dig själv och din kropp, det finns ingen som du.

Den 2015-07-14 klockan 23:52:31
Saga skriver:

Blir så jädrans glad av detta inlägg!

Den 2015-07-15 klockan 01:14:30
URL: http://sagan.blo.gg
Staffan skriver:

Så sant och nödvändigt att börja ändra på. Vad bör vi män göra för att hjälpa till?

Den 2015-07-15 klockan 02:17:13
Fredrik91 skriver:

Alltså det mest komiska med hela den här feminist-skiten är att det är verkligen ingen kille som tvingat fram det här beteendet. Okej fine, det kanske finns en och annan WT dude i nån håla i Skåne eller where-ever som älskar Slitz, men jag vågar påstå att du ser bättre ut än genomsnittet.

Det som irriterar mig är när vi män ska få skit för hur verkligheten ser ut. Men whatever. Här kommer ett litet tips till alla er kvinnliga kommentars-läsare: Så länge man inte är ful som stryk (och kanske inte ens då) så är personligheten definitivt det viktigaste. I alla fall om man fyllt 20.

Den 2015-07-15 klockan 03:57:13
Flerbarnspappa & farfar... skriver:

Tänk om FLER tjejer tänkte som du gör!? Tänk vad fantastiskt vårat samhälle skulle bli då! Som både man och pappa till vuxna döttrar så beundrar jag ditt sätt att se på detta problem som du så jäkla bra porträtterar i ditt sätt att skriva! All heder till dig och hoppas verkligen att flera tjejer läser och tar till sig av detta som du skriver om! 😎👍🌹

Den 2015-07-15 klockan 08:25:28
Janna skriver:

Fint och bra skrivet, tack!

Den 2015-07-15 klockan 09:10:18
zoler skriver:

Tack för ett underbart inlägg. Har levt med en man ett par år som klagat på hårväxt, hängande bröst, att jag inte luktade neutralt, stor mage etc etc.

Har helt tappat självförtroendet vad gäller min kropp, ditt inlägg gjorde mig alldeles varm och framför allt fick mig att tänka till.

Den 2015-07-15 klockan 09:33:50
Annette skriver:

Bra in lägg!!
kika gärna in hos mig http://nouw.com/Nettan

Den 2015-07-15 klockan 11:29:09
URL: http://nouw.com/Nettan
Elisabeth skriver:

Du är helt underbar!

Den 2015-07-15 klockan 11:46:07
URL: http://elsasmonolog.blogg.se
Fredrik skriver:

Och all den skiten har ni lärt er av andra kvinnor. Gå in på i stort sett vilken porrsida som helst på nätet så hittar du hängbröst, hängrumpor, stora blygdläppar, trivselmagar, tjocka lår (ibland t.o.m med celluliter) och håriga buskar. Så det är inte männens ideal ni tvingas leva upp till, det är kvinnornas. Och möjligen homosexuella modeskapares, som vill att alla modeller ska se ut som tonårspojkar.

Den 2015-07-15 klockan 13:29:06
Ida-Linn skriver:

ORD! DU ÄR F A N T A S T I S K!
Saknar ibland den kropp hade hade innan jag födde (och bar på) mitt barn. Men fasiken, vad häftigt att våra kroppar kan gå genom ett sådant trauma och ändå återhämta sig så pass bra. Brösten hänger, rumpan hänger, magen hänger. ALLT hänger, men de hänger kvar och ger aldrig upp och det bör man vara tacksam för. Tack älskade kropp! tack!

Den 2015-07-15 klockan 14:30:20
Zeraphina skriver:

Du har en ny följare! <3
Riktigt bra inlägg!

Den 2015-07-15 klockan 15:53:07
URL: http://zeraphina.blogspot.com
Elin skriver:

Herregud vad bra skrivet. Blev rörd. Alla är inte lika, tänker lika eller ser lika ut.

Den 2015-07-15 klockan 16:02:00
URL: http://elinfrohms.blogg.se
Ralf skriver:

Går det att beskriva det bättre än vad du har gjort? Knappast! Som man är det skönt att läsa det du har skrivit, och kan bara hålla med dig. Älska era kroppar tjejer oberoende av vad de skriver i alla tidningar, ni är alla fantastiska som ni är.

Den 2015-07-15 klockan 16:49:11
Gun-Sofia skriver:

Så befriande.. Tack!

Den 2015-07-15 klockan 16:59:06
URL: http://candidakosttillskott.se
Anonym skriver:

Jag tycker faktiskt att du är väldigt fin, snygg rent ut sagt.

Den 2015-07-15 klockan 17:23:37
Mattias skriver:

Tråkigt att många kvinnor känner såhär. Avskyr att företag tjänar pengar på folks olycka på det här sättet.
Jag kan bara tala för mig personligen som man, och jag tycker att det är uppriktigt attraktivt när kvinnor är sitt naturliga själv.

Den 2015-07-15 klockan 17:25:37
My skriver:

Wow Emme! Du satte verkligen ord på hur jag själv känner mig och tänker om min egen kropp! Urs det är hemskt att man gör det! Nu ska jag bli som du, FUCK IDEAL! Detta är min kropp och jag vill också älska den. Tack för att du satte ord på det! Du är grym ❤️

Den 2015-07-15 klockan 17:43:47
Tom skriver:

...i min värld är du vacker

Den 2015-07-15 klockan 19:20:34
Sandra skriver:

Tack!!

Den 2015-07-15 klockan 19:21:57
Jim skriver:

...le...och man smälter. Gymbilder på insta...man smälter inte.

Den 2015-07-15 klockan 19:23:34
Johanna Kikas skriver:

ÅHH VAD JAG ÄLSKAR DETTA INLÄGG!!!! Du är fan bäst alltså!!! Åhhh du är typ min förebild nu så sjukt jävla bra skrivet! Ursäkta att jag svär men ah, detta är så rätt i tiden och jag är så himla himla glad att du tar upp detta, för fler måste fatta att allt handlar inte om att vara smal, man måste uppskatta det man har!

Förut trodde jag att ingen skulle tycka om mig och min kropp för du vet jag har precis som du en liten mage som är rund (men ganska mjuk och mysig har jag insett) men det tyckte jag inte alls då.
Sen lärde jag mig med tiden uppskatta den och så träffade jag en kille- Som tyckte att jag var FIN! På riktigt liksom. Trots mina lår som går ihop, och mina rätt stora bröst som hänger lite, trots mina kärlekshandtag, trots mina korta ben, trots min spetsiga näsa. För han tyckte om mig precis som jag var, och min personlighet. Det var häftigt att inse det.

Och du skriver såå bra om just detta och jag änskar verkligen att fler skulle fatta att vi tjejer är fan fina och vackra precis så som vi är! KRAM till dig!

Den 2015-07-15 klockan 19:26:51
Anonym skriver:

Så otroligt bra skrivet! Nu ska jag också älska min kropp. Min kropp som bara är min!

Den 2015-07-15 klockan 19:27:21
Josefine skriver:

Bara så himla bra. Du är fantastisk.

Den 2015-07-15 klockan 21:17:28
Sriwanna Salomonsson skriver:

WORD!

Den 2015-07-15 klockan 22:22:24
URL: http://sriwanna.blogg.se/
Adam skriver:

Gör hur du vill men klaga inte på att män är attraherad av olika saker precis som ni kvinnor. Det är exakt likadant åt andra hållet så sluta försöka vara ett offer.

Den 2015-07-15 klockan 23:19:01
Anonym skriver:

Jag får in en eltandborste under min tutte när dom är fria, det är för att jag har D-kupa och fan såklart dom hänger, väger ju över 1kg styck! :-)

Den 2015-07-15 klockan 23:35:49
Cry attention much? skriver:

Din kropp er helt fin som den er.. Hva du TROR gutter vil ha, og hva faktisk gutter VIL ha er tydeligvis to helt ulike ting.
Skal vi gå inn på steriotyper angående Gutter VIL ha, og som dere egentlig tror dere vil ha, så er det utrolig mer treffende enn når det gjelder kvinnelige steriotyper..

Alle jenter sier de vil ha en snill, hyggelig fyr, som respekterer dem, gir de oppmerksomhet og kompliment.. men når alt kommer til alt.. drømmer dere om sixpack, store biceps, asshole attitude og tror at dere kan forandre fyren...

Den 2015-07-15 klockan 23:53:14
Lisbeth skriver:

Den viktigaste punkten är den att det finns alldeles för mycket pengar som kan tjänas på att folk inte är nöjda med sitt utseende. Lyssnade på dagens sommarprogram, zombiejägaren vad han nu heter, och fick en aha- upplevelse: klart att handeln vill att vi ska vara som zombier och bara lyda order. Köööp, shoppa, spendera mera! De VILL att alla ska vara missnöjda och vilja förbättra/ förändra för det ger klirr i kassan...

Den 2015-07-16 klockan 00:09:58
Anonym skriver:

Så otroligt bra skrivet!!

Den 2015-07-16 klockan 00:18:15
Nastasja skriver:

word word word word. Igenkänningsfaktorn på detta är så tragiskt hög. Är så glad för uppmärksamheten det här inlägget fått och att det finns personer som du som fortsätter höja rösten <3

Den 2015-07-16 klockan 02:37:18
URL: http://nastasja.blogg.se
Anonym skriver:

Följ gärna min fotoblogg. Jag lägger upp väldigt fina bilder och jag kommer inom kort erbjuda 5 GRATIS fotograferingar! Http://misselizabeth.blogg.se

Den 2015-07-16 klockan 05:48:30
Anna skriver:

Tack for detta fina, inspirerande och relevanta inlagg!! Fuck fortryckande ideal.

Den 2015-07-16 klockan 08:13:45
Anonym skriver:

Tack! Det är min födelsedag o Du gjorde min morgon. ❤️👍

Den 2015-07-16 klockan 08:35:23
Anonym skriver:

Tack! Det är min födelsedag o Du gjorde min morgon. ❤️👍

Den 2015-07-16 klockan 08:35:24
sistaversen skriver:

Måste va jobbigt att hela tiden leva efter andras ideal. Stackare.

Den 2015-07-16 klockan 09:00:03
URL: http://sistaversen.wordpress.com
Unsimplewoman skriver:

Man skall vara nöjd med sig själv. Är man inte nöjd få man göra vad man vill för att bli det. TYCKER JAG. Det kommer alltid finnas en viss ideal (som ändras med åren) men det är ju våran beslut hur vi vill ha det. Vill man vara smal, tjock, med stor rumpa, med liten Go For IT!! Men visa mäniskor vill inte bli smal och söker sig till tips -- då finns det, visa vill inte bli stora och då finns det tips för detta med. Man väljer själv vad man vill läsa och ta till sig. Beroende på eget bagage och tidigare erfarenheter tolkas allt på eget sätt. Vem F.A.N bryr sig om pennor ?? Har aldrig läst. Ett tips: Vänd sidan, titta på nåt annat?

Den 2015-07-16 klockan 09:18:10
URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/unsimplewoman/
Fantasy Realm ~ en fantasyblogg skriver:

Kändes så skönt att läsa den här texten. Tack <3

Den 2015-07-16 klockan 10:59:09
URL: http://fantasyrealm.se
Anneli skriver:

Så bra skrivet!! Hoppas alla tar åt sig av budskapet :)

Den 2015-07-16 klockan 11:55:10
Isabella Hultgren skriver:

Kärlek! Vilket inlägg :)

Den 2015-07-16 klockan 12:08:57
URL: http://isabella.naturligtvisabella.se
Joakim skriver:

Bra skrivet. Gäller även män på sitt sätt. Alla bombarderas vi om hur våra kroppar ska se ut och vara. Men jag då? Sen när kom min personlighet i andra hand? Ska man hålla käft och bara vara "vacker"?

Den 2015-07-16 klockan 12:19:53
SKRIVDIVAN skriver:

Fantastiskt. Mer av dessa klokheter åt folket. Fuck media och retuscherade bilder på kroppar som inte finns.

Den 2015-07-16 klockan 12:40:33
URL: http://skrivdivan.se
Johanna skriver:

Du är ju bäst!! :)

Den 2015-07-16 klockan 15:30:14
URL: http://johannasstyling.wordpress.com/
Anna skriver:

Ååh, så himla bra skrivet! Jag blir så glad när jag läser inlägg som dessa! :D

Den 2015-07-16 klockan 17:08:34
URL: http://fuzzie.blogg.se/
Mahtab skriver:

Riktigt bra skrivet! Så glad att jag tog mig tid för att läsa det här <3

Den 2015-07-16 klockan 18:14:48
URL: http://mahtabmousavi.com/
Therese skriver:

Klokrent 😃jättebra inlägg.

Den 2015-07-16 klockan 18:58:28
Lena skriver:

Hej! Det bästa modigaste inlägget jag någonsin läst !!!! Tänk vilken enorm frihetskänsla att faktiskt VÅGA vara sig själv!!!! Så synd att inte flera vågar annama din åsikt!! Men jag vågar ,, !, är så j-v trött på alla plast människor!!! Hurrar stort för dig!, kram

Den 2015-07-16 klockan 20:09:40
Pauliina Larsson skriver:

fy fan vad bra skrivet! :D riktigt bra, man blev intresserad och texten var inte alls jobbig att läsa som långa texter ibland brukar bli :)

Den 2015-07-16 klockan 20:12:45
URL: http://misspau.blogg.se/
famlafint.blogg.se skriver:

Så otroligt bra skrivet! Tänk så sjukt det är att de flesta (dvs i princip alla) luras att tro att det skulle finnas någon form som är bättre än en annan. Det är en självklarhet att det är alldeles dumdristigt, men trots det så trillar en in i fällan så lätt...

Den 2015-07-16 klockan 20:37:41
URL: http://famlafint.blogg.se/
Malin Edlund skriver:

Men gudars vilket bra inlägg du gjort!
Denna text borde gå runt på skolorna, på arbetsplatserna.. överallt!
Jag ska bannemej skriva ut den och lägga fram den till mina kvinns till kollegor :) Och påa för din blogg så klart!
/ Malin
malinedlund.blogg.se

Den 2015-07-16 klockan 21:30:31
URL: http://malinedlund.blogg.se
Anonym skriver:

Riktigt bra ord!! Å man ville bara läsa vidare för att dina ord var så Sanna å varför göra bröstförstoring å allt sånt där å platt mage å allt sånt.. Man ser ut som man gör av en annledning ❤️

Den 2015-07-16 klockan 22:03:37
pärlan skriver:

Tack för den här inlägget, underbart att läsa.

Den 2015-07-16 klockan 22:30:20
URL: http://pearlsplanet.blogg.se
Lotta skriver:

Så bra skrivet och så sant! Underbart!!! =)

Den 2015-07-16 klockan 22:30:52
Ellinor Svalberg skriver:

SÅ bra

Den 2015-07-16 klockan 22:43:34
URL: http://ssvalberg.blogg.se
Ellen skriver:

Mycket bra skrivet. Håller med dig till 100%, fuck skönhetsideal!

Den 2015-07-16 klockan 23:23:52
URL: http://ellencarlssonaxberg.blogg.se
Sandra skriver:

Det bästa jag läst på evigheter!!!!
Heja dig, och TACK! för ett klockrent inlägg!😃

Den 2015-07-16 klockan 23:35:50
Angela skriver:

Ja, jag är 55 år och bajsar fortfarande rosenblad.... Skämt åsido. Fantastiskt bra skrivet. Hälsar tanten.

Den 2015-07-16 klockan 23:46:32
När Annie fotograferar i Kalifornien skriver:

Grymt skrivet.

Den 2015-07-17 klockan 00:35:46
URL: http://narannie.se
My skriver:

Underbart!!

Hej kroppen du har gett mig två helt underbara barn och gror ett nu. Du är snygg sexig och helt underbar. Jag älskar dig!!

Den 2015-07-17 klockan 02:46:42
Alexandra skriver:

Du är helt fantastisk.

Jag är nu tjugotre fyllda år, och började gå upp i vikt när jag var runt arton år. Innan dess var jag smal som en pinne, ramlade nästan omkull när det blåste ute och var ständigt på jakt efter nya sätt att behålla min vikt - gärna gå ner lite till.

Nu är det som sagt lite annorlunda. Ständigt får jag höra från familj och vänner att jag var "så mycket finare förr", och de frågar ständigt "När ska du börja banta egentligen?". Jag får också höra att jag kommer dö i förtid.

Du fick mig precis att skita i vad allt och alla säger om min vikt. Jag är jag, och jag borde älska mig för det.

Tack!

Den 2015-07-17 klockan 03:30:09
URL: http://weareleavingtogether.blogg.se
www.citycatwalk.nu skriver:

SÅ otroligt bra skrivet! Du sammanfattar verkligen hur omöjligt det är att leva upp till alla dessa ideal som vi hela tiden pumpas fulla med. Varenda liten detalj på kroppen, det finns alltid något som "borde" ändras på. De sista orden gav mig tårar i ögonen. Så jävla bra skrivet!!!

Den 2015-07-17 klockan 11:27:06
Anna skriver:

u go girl!! kolla in min bogg!

Den 2015-07-17 klockan 17:06:07
URL: http://annajosefinaamren.blogg.se
Sara skriver:

Bra skrivet :-)

Den 2015-07-17 klockan 21:22:52
URL: http://sahara1983.blogspot.se/
Sofie skriver:

Jag tänker fortsätta att läsa det här igen, och igen, och igen och igen. Allt blev plötsligt så bra. Tack.

Den 2015-07-17 klockan 22:04:33
Håller med dig! skriver:

De tråkiga är - ATT ALLA HÅLLER MED DETTA!!!

MEN...

Sen går de bara vidare, följer ytliga saker på Instagram - hyllar retuscherade idoler.

DUBBELMORALEN är så j-kla hög bland alla!

Paradise Hotel, Big Brother, varför har de höga tittarsiffror?

Svenska folket = Dubbelmoraliska hycklare

Håller dock med helt om detta!

Den 2015-07-18 klockan 09:41:20
emcjs.blogg.se skriver:

Word! 👏👏

Den 2015-07-18 klockan 19:53:17
URL: http://emcjs.blogg.se/
Longevity - en blogg om hälsa skriver:

Det är klart att du har rätt i det du skriver men det är lätt sagt att skita i vad andra tycker och bortse från sin egen fåfänga eller rädsla för vad andra skall tycka men det är svårare att bryta idealen när de enda protesterna emot är ett och annat välskrivet inlägg av någon lite då och då. Hur skall vi få till förändringar som gör skillnad tro?

Den 2015-07-18 klockan 20:18:43
URL: http://madelein.se/
Viola skriver:

Hej, jag tycker du har ett jättefint budskap och så, men dessa skönhetsideal som du pratar om här är handlar bara om vita ciskroppar, vilket gör att du exkluderar otroligt många WOC och transpersoner. dom värsta skönhetsidealen drabbar inte oss som vita ciskvinnor. vi är fortfarande reprenterade på alla håll. vi kan fortfarande se personer som ser ut som oss på reklamer och vi kommer aldrig bli nekade jobb på grund av vårt hår. det är skitviktigt att inkludera andra, även om du såklart som vit ciskvinna skriver utifrån ditt eget perspektiv. hoppas du får något att tänka på. kram!

Den 2015-07-19 klockan 06:18:17
Sofiahager.wordpress.com skriver:

Så himla bra skrivet! En stark och vacker kvinna är du! 💜

Den 2015-07-19 klockan 15:26:05
Gabriella skriver:

Det här är det bästa jag läst på länge! Så rätt, så sant, så starkt! Våra kroppar är den enda platsen vi måste bo, och därför är det så viktigt att vi älskar och tar hand om den!

Den 2015-07-20 klockan 22:17:52
URL: http://gabriellagarpenhag.blogg.se/
Josephine skriver:

Så jävla bra skrivet, vilket grymt inlägg!! Håller verkligen med. All kärlek till dig och din kropp! :D #visakärlek

Den 2015-07-20 klockan 22:20:51
URL: http://mizzjo.blogg.se
Modeloppan skriver:

Jättebra inlägg! Du har helt rätt! Heja heja!!

Den 2015-07-21 klockan 10:13:07
URL: http://modeloppan.se/
Anonym skriver:

Följ min fotoblogg. Jag lägger upp väldigt vackra bilder.
Http://misselizabeth.blogg.se
📷 drömmer om att bli fotograf
📷 fotokurs
📷 vinn ett par snygga klädesplagg
📷 gratis fotograferingar inom kort!

Den 2015-07-21 klockan 13:39:05
Anonym skriver:

Så sjukt bra skrivet! Alla killar o redten av världen förväntar sig värsta perfekta dockan ist för att se det vakra man är.

Den 2015-07-21 klockan 16:59:36
queeniiie.blogg.se skriver:

Bästa jag läst

Den 2015-07-21 klockan 19:02:21
URL: http://queeniiie.blogg.se/
Johanna skriver:

Längesedan jag läste något så bra! YOU GO GIRL!

Den 2015-07-22 klockan 09:22:19
URL: http://joybyjohanna.blogg.se/
Anonym skriver:

Sådan stor sanning o allt du skrev! Vi ska se ut som barbies med andra ord haha 😂

Den 2015-07-22 klockan 23:43:33
Bintu Malm Fraser skriver:

Oj! Riktigt bra skrivet tjejen!

Den 2015-07-23 klockan 00:22:30
URL: http://bintan.blogg.se/
A-M skriver:

Bra skrivet!

Den 2015-07-23 klockan 08:06:32
URL: http://inredningsinsp.blogg.se
Annica Jacobson skriver:

Jag delar denna på facebookm jättebraskrivet! Har själv tänkt mkt på skönhetsideal o retat upp mig! Jag är gra vid o har fått höra mkt om hur man ska se ut då. Inte ens när man är gravid får man slappna av! Kram!

Den 2015-07-23 klockan 09:41:03
URL: http://khaleesis.blogg.se/
Anonym skriver:

Jag har startat en youtube kanal. Vad för videos vill ni se mig göra? Kolla in min fotoblogg och kommentera där http://misselizabeth.blogg.se. Följ/läs gärna min blogg också då jag skriver mycket personligt, lägger upp fina bilder och har just nu en tävling där man kan veta snygga klädesplagg 👍

Den 2015-07-23 klockan 10:08:45
Eva skriver:

Nåt av det bästa jag läst! Du sätter ord på mångas tankar./Eva 59

Den 2015-07-23 klockan 11:58:15
Jennifer skriver:

Helt jävla underbart! Spot on.

Den 2015-07-23 klockan 12:02:37
saga skriver:

TACK och AMEN för dina underbara ord

Den 2015-07-23 klockan 12:39:48
URL: http://sgeorgsson.blogg.se/
Anders skriver:

Vet inte om du bryr dig om vad män tycker. Känner inte din sexuella läggning. Men du har en fin kropp, kvinnlig, sinnlig. Du är en sådan som män ser och beundrar egentligen. Vi vill inte ha en platt mage på en träningsnarkoman. Som troligen är mycket ytlig med sin kroppsfixering. Skickar en bild så får du recensera min kropp. (På skoj!)

Den 2015-07-23 klockan 14:43:18
leyla Andersson skriver:

Asså sjukt bra skrivet!!! Har bulimi sen 13år tillbaka och vart på behandlingshem för några år sedan! Nu har jag två döttrar jag är livrädd ska få samma problem! Din text borde gå runt i skolor och jag kommer försöka ha texten i bakhuvudet varje dag så kanske man kan bli lite nöjdare :) sjukt samhälle vad gäller detta och hoppas det blir bättre snart!

Den 2015-07-23 klockan 19:44:38
URL: http://leylaandersson.blogg.se
Anonym skriver:

Tack för detta inlägget, verkligen tack.

Den 2015-07-23 klockan 20:25:36
Linda skriver:

"och så bajsar vi rosenblad"
Bästa jag har läst, fick ett gott skratt. En kille som gick i min klass på högstadiet trodde seriöst att kvinnorna spydde och inte sket. Vad han trodde att kvinnornas anus var till för vill jag inte ens fundera på...
Jätte bra inlägg! Ingen ska behöva må dåligt för din kropp oavsett hur man ser ut. Alla är vi olika. Heja heja!

Den 2015-07-24 klockan 06:53:39
Belle B. skriver:

Detta är det bästa inlägget jag någonsin läst i hela mitt liv!

Den 2015-07-24 klockan 13:38:48
URL: http://nerdythiings.blogg.se/
Anonym skriver:

...eller så kan man ju träna? Istället för att ta laxermedel och äta dåligt menar jag. Träning är ju hälsosamt OCH ger fastare kropp. Det förvånar mig att det alternativet inte ens nämns i texten.

Svar: Nu handlar min text om skönhetsideal och hur man som ung tjej förhåller sig till dem. Inte om träning och hälsa. Hejdå
.

Den 2015-07-24 klockan 13:53:57
zekra skriver:

fy fan va underbar du är.
Om du tillåter, skulle jag vilja översätta till engelska och publicera på min fb och såklart referera til din blogg.
Thank you!

Svar: Det får du jättegärna göra! Skicka den till mig sedan så kan jag lägga upp på bloggen och länka till dig? Roligt! ❤️
.

Den 2015-07-24 klockan 14:39:27
Anonym skriver:

"Svar: Nu handlar min text om skönhetsideal och hur man som ung tjej förhåller sig till dem. Inte om träning och hälsa. Hejdå"

Något du missar att analysera är att idealet idag handlar om hälsa. En tränad kropp får precis de attribut som du pratar om när det gäller skönhetsideal, plus att man kan äta precis hur mycket man vill och att man mår bra.

Jag tycker att din text är mycket frånskyllan. Att ta laxermedel och att matvägra är inte något som rekommenderas, det är påhitt från folk som vill ta den "enkla" vägen till en smal (men ohälsosam) kropp, samt av folk som vill tjäna pengar på att folk vill ta den "enkla" vägen.

Förhåll er på ett bättre sätt till "idealet", vet jag. Det är liksom inte hållbart att svälta sig själv för att komma i balklänningen, och samtidigt klaga på hur långt och jobbigt det är att gå hem från hållplatsen (true story, jag har bevittnat en sådan konversation på bussen).

Svar: Jag förstår verkligen inte hur du resonerar. Så otroligt nedvärderande och en total avsaknad av empati och förståelse för hur strukturen för skönhetsideal för kvinnor ser ut. Det handlar inte om att förhålla sig, hållbarhet eller att vara hälsosam. Det handlar om en sjuk press från samhället om hur man som kvinna ska se ut och hur vi mår av det. Dina "ryck dig i kragen"-resonemang om enkla vägar och hälsa är direkt respektlösa och nedlåtande mot alla oss kvinnor som kämpar med våra kroppar. Det handlar inte om att uppnå attributen, som du kallar dem, det handlar om psykisk hälsa bland unga tjejer baserade på skönhetskulturen. Det är just din syn jag kritiserar.
.

Den 2015-07-24 klockan 15:47:47
Anonym skriver:

Du missuppfattar mig, kör halmgubberetorik och är dessutom otrevlig samtidigt. Bravo.

Den 2015-07-24 klockan 16:43:48
jonnawasserfaller.blogg.se skriver:

Shit vad bra skrivet! Absolut bästa jag läst på väldigt länge!

Den 2015-07-24 klockan 19:47:25
URL: http://jonnawasserfaller.blogg.se/
Alexandra skriver:

vill dela detta inlägget till hela världen. Tack. <3

Den 2015-07-24 klockan 20:27:50
Maria skriver:

tack ❤️ så bra skrivet!

Den 2015-07-24 klockan 21:54:14
Molly Olsson skriver:

Oj vad långt man fick scrolla för att skriva en kommentar här! Men det är du värd. Så himla fint skrivet. Helt otroligt. <3 Tusen kramar till dig fina du!

Den 2015-07-25 klockan 00:16:38
URL: http://hlsofreak.myshowroom.se
Anonym skriver:

Jag är kille. Och har inte hört nån kille snäcka om hur en tjejs kropp ska se ut sen jag var abrn typ. Vissa killar har liksom tjejer preferenser. Lite fylligare tjejer, lite smalare, lite längre, lite kortare. Det finns minst en snubbe för alla sorters tjejer och minst en tjej för alla sorters snubbar. Folk måste lära sig st skilja på vad folk faktiskt vill ha och vad reklambranschen sätter i våra huvuden. En viktig faktor för att reklam ska kunna sälja är att vi är eller blir osäkra. Om inte vi lär oss mjäll är fel så säljer heler inte mjällschampoo. Med andra ord, det så många tjejer och killar gör, det gör de inte för killarna utan för att de är osäkra på sig själva på grund av reklambranschen.

Den 2015-07-25 klockan 18:40:23
Victoria Madeleine skriver:

Så himla bra skrivet!

Den 2015-07-26 klockan 01:32:21
URL: http://Victoriamadeleine.blogg.se
Piggy❤️ skriver:

BÄSTA INLÄGGET NÅGONSIN!! Mamma tjatar på att jag måste gå ner för att se "finare" ut och när jag vaknar imon ska jag fan visa henne detta inlägg och då vill jag se hennes min när jag säger Fuck you jag äter hur mycket jag vill! Jag mår inte dåligt! Så låt mig få ha ett eget liv!!!!!

Svar: Finaste du! Det låter jobbigt med den pressen från din mamma. Visa henne och så kan ni prata om hur du känner. Fint och ta hand om dig! ❤️
.

Den 2015-07-26 klockan 07:34:12
Neonii Lynn skriver:

Vad bäst du är!!! 😄❤

Den 2015-07-26 klockan 12:04:43
URL: http://neonii.blogg.se/
Amanda Asker skriver:

Fan vilket bra inlägg. Du är grym!!! Läs gärna mitt inlägg om mobbning i min blogg. Kram

Den 2015-07-26 klockan 13:22:07
Anonym skriver:

Skriver om mobbning , mina upplevelser och min historia för att underlätta för både mig själv och för andra som blivit utsatta.
För att visa att vi inte är ensamma, att vi också är värda lika mycket.

url: http://amandaaskers.blogg.se/2015/july/utsatt-for-mobbning-en-tjejs-historia.html

Den 2015-07-26 klockan 13:23:03
Tove skriver:

Jäklar vilken rush det var att läsa detta, du inspirerar alla tjejer att stå emot det vår nya natur säger till oss att rata.
Världen behöver mer sånna inlägg för att få människor att förstå att det inte är ett brott att älska sig själv. Det borde vara ett faktum.

Den 2015-07-27 klockan 12:19:12
URL: http://karlzzzeeen.blogg.se
Anonym skriver:

❤️❤️❤️❤️❤️

Den 2015-07-27 klockan 15:21:43
Frida Landgrens skriver:

Må va det bästa jag någonsin läst!! You go girl!

Den 2015-07-27 klockan 16:21:37
URL: http://fridaslife.blogg.se
Shoshie skriver:

Yes!! Sjukt bra skrivet! Alla har rätten att vara stolta över sina kroppar, fan ta alla folk som försöker ta ifrån oss den makten!!

Den 2015-07-28 klockan 05:10:54
URL: http://shoshie.blogg.se
Anonym skriver:

Grymt bra tolkat. Alla duger precis som man är. Det är ju just det som gör en människa unik!

Den 2015-07-28 klockan 15:07:19
Christina Hagelin skriver:

Otroligt! Bara älskade att läsa varje ord!! Word! ♡

Den 2015-07-28 klockan 22:49:04
Christina Hagelin skriver:

Otroligt! Bara älskade att läsa varje ord!! Word! ♡

Den 2015-07-28 klockan 22:49:04
Anders skriver:

Förtryck i alla dess former brukar komma utifrån men upprätthållas inifrån. Den norska dokumentärfilmaren Margreth Olin, bland andra, visade på det i sin film "kroppen min" 2003. Så gott som allt negativt som sagts om hennes kropp eller kläder hade sagts av andra kvinnor: henne själv, väninnan, mamman, kvinnliga släktingar med flera. Tyvärr tror jag det här kritiska ögat också håller på att flytta över i männens/pojkarnas värd.

Den 2015-07-29 klockan 08:51:28
Matilda skriver:

Wow! Gud vad jag vill va kompis med dig!

Den 2015-07-29 klockan 17:41:19
Anonym skriver:

älskar dig!

Den 2015-07-30 klockan 00:25:32
Anonym skriver:

älskar dig!

Den 2015-07-30 klockan 00:25:34
Helena skriver:

Wow tjejen. Så jäkla bra skrivet! Ärligt, ocensurerat och allt är 200% sanning. Det är precis som du beskriver såhär många ser på "den perfekta kroppen". Men vad tusan - VEM har bestämt att det är sådär man "ska" se ut?! Hur speciell skulle man vara som person om alla gick runt som retuscherade modeller? Jag slår vad om att även om man såg ut som normen och tidningarna skriver om att man "ska se ut" hade det säkerligen dykt upp något nytt att "rätta till" med sig själv. För det finns ingen "the perfect person" den existerar inte. Vi är alla skapta och ser ut på olika sätt så varför ens sträva efter att passa in i den där påhittade mallen? Nej - Embrace yourself och var nöjd med dig själv för den underbara person du är! Det är alla dessa egenheter som gör just DIG till den Du är. Du duger precis som Du ÄR! ❤️

Den 2015-08-02 klockan 13:52:16
URL: http://arunforlife.blogg.se
Ida Jansson skriver:

SÅ JÄVLA BRA!!! TACK!!!

Den 2015-08-03 klockan 14:09:49
URL: http://onlyonewaytogo.blogg.se/
Ida Jansson skriver:

SÅ JÄVLA BRA!!! TACK!!!

Den 2015-08-03 klockan 14:09:50
URL: http://onlyonewaytogo.blogg.se/
Angelica skriver:

Bästa jag läst på länge! Du är helt fantastisk!Och så himla vacker också!

Den 2015-08-04 klockan 11:41:31
URL: http://angelicaetfrance.blogg.se
Telly skriver:

Du är så otroligt vacker :)

Den 2015-08-04 klockan 15:49:57
Katarina skriver:

underbart! Du skriver så bra - en stor eloge till dig!

Den 2015-08-08 klockan 12:51:43
Michaela skriver:

Så jävulusiskt jävla skitbra! Varför är det inte fler som ropar ut hur åt helsicke fel det är på idealen???? Du är bäst!

Den 2015-08-08 klockan 22:11:30
beomene skriver:

Underbart inlägg, så behövt <3

Den 2015-08-17 klockan 13:11:40
Anonym skriver:

Hår skall endast vara på huvudet. Hår annanstans är ISCH

Den 2015-08-21 klockan 20:34:32
Anonym skriver:

Hår skall endast vara på huvudet. Hår annanstans är ISCH

Den 2015-08-21 klockan 20:34:33
Per Gyllingberg skriver:

Underbart! :-) Då jag alltid försökt få människor att förstå att de duger som de är, så kändes denna text ganska gott.

Den 2015-08-28 klockan 16:07:32
URL: http://pergyllingberg.wordpress.com/
Ina skriver:

Jag har allt som du skriver man inte ska ha. Är jag en sämre mamma eller kvinna för det?

Den 2015-08-30 klockan 14:51:30
URL: http://inaed.vimedbarn.se/fitthar-och-hangpattar/
Karl skriver:

Hej! Jag snubblade in på din blogg. Jag vet faktiskt inte riktigt var jag är. Men en sak vet jag! Det här är fantastiskt skrivet och formulerat och så behövligt också. Jag vet många män som skulle hålla med dig och stötta din inställning och jag är en av dem. Kämpa på!

Den 2015-09-23 klockan 11:24:35
Karl skriver:

Tack för en välskriven och viktig text! Jag vet många fler män än mig själv som stöttar den här inställningen! kämpa på!

Den 2015-09-23 klockan 11:39:48
Me skriver:

Fast det här handlar inte ens om kommersialism.! För om det gjorde det så skulle de giriga som bara brydde sig om att tjäna pengar på andras bekostnad ha behandlat männen och tonårskillarna och småkillarna precis likadant och säga åt dem att inget på deras kroppar dög som det var naturellt!

Den 2015-09-28 klockan 19:09:44
k skriver:

så himla jävla underbart!! detta är nog första gången jag skriver en kommentar såhär men jag är bara tvungen! du beskriver verkligen verkligheten för många tjejer. känner igen mig så och det är så bra att det skrivs såhär öppet för att få perspektiv på hur absurd normen om hur våra kroppar ska se ut. fuck skönhetsideal yeah

Den 2015-10-15 klockan 23:28:17
V skriver:

Åååååååååååå så sant! Du har redan fått massor med kommentarer på detta inlägg men här kommer ett till av mig, för jag älskade också den där texten!

Den 2015-10-28 klockan 15:01:49
Hanna skriver:

Älskar din poäng och å vad jag håller med!
Dock blev jag ganska uppgiven och triggad av den här långa listan/påminnelsen om hur jag "ska" se ut. Älskar som sagt ditt budskap men jag är fortfarande lika förvirrad i hur jag ska kunna älska min kropp.

Den 2015-10-30 klockan 16:26:41
Hanna skriver:

Älskar din poäng och å vad jag håller med!
Dock blev jag ganska uppgiven och aningen triggad av den långa listan/påminnelsen om jag som kvinna ska se ut. Jag är även fortfarande lika vilsen i hur jag ska ge fan i kroppsidealen och i hur jag bara ska kunna börja älska min kropp.
Men, som sagt, älskar budskapet och jag beundrar din inställning.

Den 2015-10-30 klockan 16:33:56
Thea skriver:

Älskar budskapet!

Den 2016-04-13 klockan 08:50:06
Thea skriver:

Älskar budskapet!

Den 2016-04-13 klockan 08:50:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0