Världens billigaste och lättaste jordgubbspaj.

.
Jag har 57 kronor kvar på mitt kort. Vad gör man då när magen skriker efter sötsaker och kurrar efter socker? Jo, man gör helt enkelt världens billigaste, lättaste och godaste jordgubbspaj.

Du behöver

♥ 125 gram smör eller magarin
♥ 3 deciliter vetemjöl
♥ 1 deciliter socker
♥ En matsked vaniljsocker (Eller efter vaniljbehag)
♥ En massa jordgubbar (Billiga, frusna från euroshopper funkar faktiskt)
♥ En form

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop vetemjölet, sockret, vaniljsockret och magarinet i en bunke. Det ska bli en god smuldegsgoja som man inte kan sluta provsmaka och slicka sig om fingrarna för. Smöra formen och lägg i skivade jordgubbar där i. Sockra lite lätt över de himmelska bären och lägg sedan smuldegen över.

Skjuts in i ugnen i tjugo minuter och avnjut sedan med glass eller som den är.
Så gott!
Så billigt!
Så enkelt!
Och framför allt, så vårigt!

Kommentarer
Emmas husbestyr skriver:

Mums!!

Den 2011-03-20 klockan 23:01:52
URL: http://emmashusbestyr.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0