Filmtips!

 
Jag vill tipsa er om en väldigt fin och viktig film. Circumstance (2011) eller Förbjuden kärlek som den översatta titeln författas handlar om två iranska tjejer, Atafeh och Shireen. Atafeh kommer från en välbärgad iransk familj och Shireen har blivit föräldralös sedan hennes föräldrar blivit mördade på grund av sina politiska åsikter. En kärlek börjar växa mellan dem. En förbjuden och svår kärlek. En omöjlig kärlek. De möter mycket motstånd i relation till religion, sina familjer och strikta traditioner kring hur en "god" iransk kvinna ska vara. 
 
Denna film kändes i hjärtat på mig. Jag blev verkligen rörd. Detta är en mycket viktig film som handlar om kärlek, ungdsomsrevolt, drömmar och längtan bort från strikta traditioner och konventioner. 
 
 
 
Se den! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0