Två lästips och ett titt-tips!

 
Här kommer lite läs och titt-tips för eder att åtnjuta denna lite kyliga och höstförnimmelsebara tisdag i augusti. (Ja, jag tycker tamejfanken att det är lite kylig höstluft som letar sig in genom balkongdörren. Men det känns ganska befirande.)
 
 
 
Lästips nummer ett)
 
 
 
Nanna Johansson skriver ett inlägg med ett viktigt budskap till alla gubbar därute. Ni är vackra som ni är. Att jag älskar Nannas ironi och firnurlighet är ju ingenting nytt. 
 
 
Klicka på länken eller bilden för att komma till inlägget. 
 
 
 
Lästips nummer två)
 
 
 
Här kan du läsa Gudrun Schymans 33 anledningar till varför feminismen behövs. Jag ryser ända ner i tånaglarna ska jag säga. Gudrun är en fantastiskt inspirerande och klok människa. 
 
 
 
Titt-tips nummer ett)
 
 
 
 
 
 
En viktig kortfilm om hur det skulle kunna kännas om rollerna var ombytta i samhället. Hur det skulle kunna kännas om man själv ständigt blev bedömd utifrån sitt etniska ursprung. Otroligt tänktvärd film som sätter perspektiv på mycket! 
 
 
 
 
 
Puss på er!
 
 
 
 

Kommentarer
Fanny skriver:

jag har så svårt att förstå nannas ironi, känns tråkigt för jag VILL förstå den. hon uttrycker sig så bra och lägger ner mycket tid verkar det som i sina inlägg och roliga bilder m.m.

jättebra kortfilm också! tack för att du delade med dig av den.

Svar: Hm ja... den kan vara lite knepig att ta sig an. Men jag finner den otroligt talande. Men du har rätt. Man får fundera lite och inget serveras sådär lätt på silverfat. Och visst är filmen bra! Väldigt tänkvärd! Kram!
.

Den 2013-08-13 klockan 11:29:16
URL: http://fannydarling.devote.se/
Tuss skriver:

Alltid roligt med nya tips! Tack!

Den 2013-08-13 klockan 14:20:17
URL: http://tankaravtuss.wordpress.com
Queen of Kammebornia skriver:

Ja! Hon är stark och fin och bra tycker jag.

Den 2013-08-18 klockan 16:05:28
URL: http://queenofkammebornia.se
Frida skriver:

Jaaaaa!

Den 2013-08-21 klockan 20:11:40
URL: http://franfrida.blogg.se/
Frida skriver:

Jaaaaa!

Den 2013-08-21 klockan 20:11:42
URL: http://franfrida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0