Daily Mail, up yours!

 
Den amerikanska artisten Amanda Palmer uppträdde på festivalen Glastonbury och ve och fasa, hennes bröst råkade titta fram under en av hennes låtar. The Daily Mail var inte sen att rapportera nyheten och menade att den kvinnliga artisten verkligen "made a boob of herself". Såhär såg artikeln ut: 
 
 
 
 
 
 
 
Det fanns så mycket att skriva om Amanda Palmers framförande men tidningen väljer att lägga upp en bild på hennes framtittande tutte och på så sätt förminska hennes position som artist.
 
"i was doing a number of things on that stage up to and including singing songs (like you do…)
but you chose to ignore that and instead you published a feature review of my boob"
 
Amanda blev less och skrev en låt till Daily Mail som hon framförde i London senare: (Titta på hela annars missar ni poängen)
 
 
 
 
 
 
 
 
Och jag blev så jävla lycklig när jag såg det här. Amanda tar tillbaka makten över sin kropp. Hon vägrar att låta sig nedvärderas av tidningen och problematiserar det faktum att media nedvärderar kvinnliga artister. Genom att ta bort fokus från deras prestationer och istället kommentera utseende, privatliv och kroppsdelar på rymmen. Ja, hennes låt ger verkligen svar på tal. Vad tycker ni? 
 
"dear daily mail,
you misogynist pile of twats
i’m tired of these baby bumps, vadge flashes, muffintops
where are the newsworthy COCKS?
if iggy or jagger or bowie go topless the news barely causes a ripple
blah blah blah feminist blah blah blah gender shit blah blah blah
OH MY GOD NIPPLE"
 
 
 
 
För hela låttexten och Amanda Palmers blogg gå in här! Tack Amanda och dear Daily Mail, UP YOURS! Och tack Agnes för tips.

Kommentarer
Maria P skriver:

Och bakom henne på bilden står en man och...bevare mig väl, han visar inte bara ett utan två bröst ser det ut som? Han är bara klädd i fluga? Nån borde tipsa Daily Mail!

Den 2013-07-16 klockan 11:36:30
Isabel skriver:

Denne bloggen er berre fantastisk. Takk for at du legger ut sånne her greier.

Svar: Och jag är glad att du läser! :)
.

Den 2013-07-16 klockan 15:29:47
Anonym skriver:

Åh vad underbart!!! Hennes svar alltså, åh gör mig sjukt glad!

Den 2013-07-16 klockan 21:57:31
Fredrika skriver:

Alltså WOW! Gud så underbar, blir glad och stolt in i själen! tack för att du delade det, det behövdes!

Den 2013-07-28 klockan 22:45:50
URL: http://thisfillsmymind.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0