En italiensk bordsduk.

 
Om man bor i Uppsala kan man åka med ett tåg som heter Lennakatten. Det är ett gammalt tåg med teakdörrar, bolmande vit rök ur svart skorsten och ja, det ser ut som jag tänker mig att ett tåg såg ut på 40- och 50-talet. På Mårtens födelsedag tog vi detta tåg från Marielund utanför Funbo och åkte till Almunge och sedan tillbaka. Helt fabulöst var det. Ett utflyktstips i världsklass för alla uppsala-läsare. 
 
I alla fall. I Marielund stod en dam och sålde gamla saker. På en klädställning hängde en klänning som påminde om en italiensk bordsduk. För 50 kronor blev den min och den inhandlades utan beprövning. Och vet ni vad, den satt som en smäck! 
 
 
 
 
Den prydde min arma kropp när jag var med svärföräldrarna på italiensk restaurang häromveckan. Och gissa vem som matchade bordstabletterna? 

Kommentarer
frida skriver:

den var riktigt snygg och ditt hår är också väldans fint! har bott i uppsala hela livet men aldrig åkt lennakatten. skämmes. måste ta å göra det!

Den 2013-07-30 klockan 14:24:44
URL: http://stummaord.blogg.se
C skriver:

Åh så fin du är! Och så ser det ut som att du trivs vansinnigt bra i den också. Blev väldigt nällad att åka ångtåg. Visst borde det vara det tåget som används i den eminenta Hasse Ekman-filmen "Fröken Chic"? I så fall skulle det finnas ytterligare skäl att ta en tur. Kan du garantera trevliga tanter med vackra klänningar till salu vid slutstationen också?
C

Svar: Tack! Vad fin du är. Jag har ingen aning om den filmen. Den får jag ta och kolla in! :)
.

Den 2013-07-30 klockan 20:52:54
Emelie skriver:

Hej,

Har du tips på feministiska romaner? Eller andra tips på kvinnlig kreativitet? Denna ytlighet is killin me.

Svar: Hej!!
Jag skrev för ett tag sedan ett liten inlägg om feministisk ungdomslitteratur och fick en massa tips! Läs det inlägget här ---> http://enblommigtekopp.se/2013/june/har-ni-nagra-tips-pa-feministisk-ungdomslitteratur-2.html och sedan kan du gå in och kolla på feministbiblioteket.se! Lycka till!
.

Den 2013-08-09 klockan 12:49:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0