En liten kroppsdel som egentligen inte finns.

 
 
Jag vet att det är sol ute och att INGEN sitter inne och glor på datorn. Men, om molnen mot all förmodan skulle börja hopa sig och det skulle börja regna så får ni gärna läsa min krönika som jag skrivit för Feministiskt Perspektiv. Den handlar om en liten kroppsdel som egentligen inte finns. Men som spelar en så stor roll för många kvinnor och deras liv. 
 
 
Trevlig fredagsläsning underbara jäkla fölk. All kärlek. 
 

Kommentarer
Hamdi ' skriver:

Snygg blogg!

Den 2013-05-31 klockan 15:33:41
URL: http://adlh.blogg.se
Liten gul spindel skriver:

Fantastisk krönika, den behövs! Själv har jag fått höra av vänner och bekanta att jag inte kan förlora oskulden eftersom jag är lesbisk och mödomshinnan bara kan spricka av en snopp... På riktigt har jag fått höra det här. Jag kan skratta åt det nu, åt vilka diskussioner jag haft med dessa människor. Men jag blir också ledsen för att definitionen av sex bara existerar på ett sätt i vissa personers huvuden. Ledsen också för att ordet "oskuld" ens existerar och för att barn och unga fortfarande får lära sig att leva med en kroppsdel de inte har.

Svar: Precis! Att folk ens bygger argument på detta i en tid när det är bevisat att mödomshinnan INTE finns är otroligt. Tack för din fina kommentar!
.

Den 2013-05-31 klockan 20:03:58
URL: http://litengulspindel.blogg.se
Ia//Betraktelser från Fronten skriver:

Ännu en strategi för att behålla kvinnan som objekt och mannen som subjekt i sexakten. Och att det ö.h.t heter 'oskuld'... Antyder ju att det finns en 'skuld' i sex, och att denna skuld kan mätas på en kvinna (genom den här lilla midsommarkransen) men inte på en man. Bra rutet, you!! <3

Den 2013-05-31 klockan 20:42:04
URL: http://metrobloggen.se/razumishin/
Longevity - en blogg om hälsa skriver:

Åh, jag skall kika in och läsa sen när jag kommer tillbaka till hotellrummet!

Den 2013-05-31 klockan 20:53:59
URL: http://madelein.se/
Josephine skriver:

Super fin blogg du har!
Ha en trevlig kväll!:)

Den 2013-05-31 klockan 23:03:11
URL: http://www.nattstad.se/JosephineF
Linnéa skriver:

Det var en väldigt bra krönika. Jag är så glad att vi aldrig behövde lära oss om mödomshinnan i skolan. Hoppas också att andra slipper lära sig om den icke existerande saken.

Den 2013-06-02 klockan 11:46:18
URL: http://girlathome.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0