Jordiga gubbstruttar, sill och skenet som bedrar.

 
Idag har den första sillunchen för sommaren ätits. Detta gjordes under mycket mmm:ande och smaskande samt skålande med lättöl och slickande i mungiporna. På bordet fanns senapssill och potäter (som vi säger i småland) eller pärer (som de säger i Hälsingland). Där fanns jordiga gubbstruttar, dill och rödlök. Och så såklart gräddfil och salt. Fy farao i havet vad gott. 
 
Det ser dock mer harmoniskt ut på bilderna än vad det var. För jag var så jävla hungrig att allt var över på bara några minuter. Och Mårten var stressad för att han kollade fotboll på teve. Och så har jag varit på dåligt humör hela dagen. (Hur fasen kan man vara det när det är sommar!? Inte okej.) Och yr i skallen och känt mig svimfärdig. (Jag mår sådär konstigt ibland.)
 
Vad jag vill säga med detta är: lura er inte över mina harmoniska och sockersöta bilder. I verkligheten spills det sås på den pastelliga duken, skickas arga blickar över bordet och luncher avbryts för diverse panikattacker, svordomar och irritation. Ibland. Det är nog viktigt att alltid ha med sig när man läser bloggar. I bloggosfären gestaltar man ofta det fina i livet och kanske inte går in så mycket på just de sakerna eller dagarna som är mörka och bajs i helvetet. Detta har jag fått påminna mig om ibland. Eftersom jag läser så himla många bloggar varje dag. Ens eget liv kan verka så tråkigt och trist jämfört med storbloggarna som alltid har det så härligt, fluffigt och pastelligt.
 
Idag är en sån dag när jag måste påminna mig om det. Puss fina ni! 

Kommentarer
Vickan skriver:

Vill bara saga att jag upptackte din blogg for bara en sadar tva veckor sedan, och jag tycker om den sa himla mycket redan!

Svar: Fy farao vad glad jag blir! Tack! :)
.

Den 2013-05-12 klockan 17:36:21
URL: http://www.lifeandtimesofvictoria.webblogg.se
karoline skriver:

<3

Den 2013-05-12 klockan 20:14:26
URL: http://www.karolinesvintage.se
lisa skriver:

alltså det ser så sjukt gott ut! måste äta det där nån dag mums! :) och så är det ju, man har ju inte bra dagar jämt, men man visar ju ofta upp det bästa i bloggen. för man vill ju visa upp de fina stunderna i livet. men ibland skriver jag när jag känner mig nere också. hoppas du ar en bättre dag i morgon! =)

Den 2013-05-12 klockan 20:40:05
URL: http://popflickan.blogg.se
Tanten på auktion skriver:

Åh, är så glad att jag hittade hit,bloggen blir bara bättre och bättre :) Du verkar så MÄNSKLIG, med ditt dåliga humör, panikattacker och fläckiga dukar.

Fint porslin förresten, jag har också sparta och pigg.

Svar: Åh, jag är glad att du hittade hit! Tack!
.

Den 2013-05-13 klockan 14:48:32
URL: http://tantenpaauktion.blogspot.se/
Linn skriver:

Alltså GUD VILKEN UNDERBAR DUK!!! Jag vill också ha en såååån! :(
Och typiskt alltså, nu hittade jag en till blogg jag måste följa, jobbigt jobbigt! ;)

Den 2013-05-14 klockan 21:56:39
URL: http://poopie-nonuts.blogspot.se/
ylva skriver:

Åhhhh kan man börja redan nu???? Sillen är helig så varje måste jag vänta? Nää det blir raskt iväg till affären och inhandla sen lunch på min soliga balkong!! Gött mos!

Den 2013-05-16 klockan 10:28:24
Fred skriver:

What? Sen när heter det "pärer" i Hälsingland? :P

Den 2013-05-16 klockan 12:12:55
Linda skriver:

Kan bara hålla med! Och vad befriande att fler än jag har pissdagar! Kram på dig!

Den 2013-05-30 klockan 21:59:36
URL: http://www.underbaramoblerochenfiat.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0