Sekelskifte och 10-tal.

 
 
 
 
 
  
Här kommer en bildbomb med lite inspo från mitt självupplärningsprojekt. Och det första stoppet på Modehistoriebussen är ju sekelskiftet och 10-talet. Två årtal som jag tycker flyter ihop lite. Sekelskiftet präglas väl dock främst av krinolinen och delvis korsettens uttåg. Phu. Nu kunde kvinnorna andas igen! 
 
I alla fall, detta var bara en bildexposé. De flesta av bilderna är tagna från den franska tidningen Gazette du Bon Ton. Titta och njut och läs mer om modets historia här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0