50 nyanser av sexism.

 
Idag tycker jag att ni ska läsa Sveriges Kvinnolobbys debattartikel i Dagens Arena. Den handlar om KappAhls sexistiska kampans "50 shades of grey" som de istället kallar "50 nyanser av sexism."
 
 
Läs den genom att klicka på bilden ovan och glöm inte heller att läsa om deras projekt Reklamera här.
 

Kommentarer
Fanny skriver:

Det här är bara överdrivet. Att sälja underkläder till kvinnor är inte sexistiskt, inte heller att de är förföriska. Jag älskar de där böckerna, och de är inte sexistiska på en fläck. Christian gillar dominant-sex och dominerar Ana. Precis som EN KVINNA gjort mot honom tidigare i boken. Blir frustrerad då feminister näst intill drar det för långt nu, hittar fel i precis allting. Jag är stolt feminist men det är sådana här saker som får feminister att framstå som tokiga galningar. Att sälja underkläder är inte sexistiskt, att skriva böcker om BDSM-sex är inte sexistiskt. Fan, öppna ögonen för de riktiga problemen istället för att grubbla på skit.-

Den 2013-11-18 klockan 18:14:25
Ida Nielsen skriver:

Usch, tyckte TV-reklamen var så äcklig! Bläää

Den 2013-11-18 klockan 20:45:45
URL: http://hebreiska.blogg.se/
Nadja skriver:

Håller precis med Fanny!¨
Självklart är jag feminist i den orginella bemärkelsen, att män och kvinnor är lika värda och därför ska behandlas lika, men det här är bara överdrivet. Ingenting sexistiskt att sälja sexiga underkläder till kvinnor.

Den 2013-11-20 klockan 18:42:53
Lina skriver:

Min första reaktion när jag gick förbi skyltfönstret var "hur kan det här vara en nyttig signal att skicka ut" vad ger det här för signaler till ungdomar?
Måste kvinnan alltid framställas som ett objekt för att vara attraktiv?

Den 2013-11-22 klockan 16:31:02
maria skriver:

Håller med Nadja och Fanny till fullo! Älskar reklamera-projektet och håller nog lobbyn i de allra flesta frågor skulle jag tro. Men det här? Nej. Säg att du är tjej och råkar tända på precis det där? Hur skulle det kunna vara fel? Vissa män tänder också på det, att vara den underlägsna osv, då är det antagligen HELT OKEJ, så tröttsamt...

Personligen tycker jag att samtliga kedjors ständiga användande av pinnsmala dockor i butikerna, retuscherade bilder etc gör skada. Det här är något som vissa tänder på, eller anser vara lite spännande osv. Det går inte att förbjuda något upphetsande, en läggning osv.

Den 2013-11-28 klockan 22:34:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0