Bon apetit!

 
Det är val om drygt ett år. Soppan av politiska partier kokar. Den röda tomatbaserade mjuka soppan där allt mixats ihop till en len kräm bubblar ikapp med den mer bitiga blåbärsoppan där enskilda blåbär puttrar upp till ytan. Klättrandes på varandra för att nå toppen. Den är inte mixad. Den är inte len. Den är bitig och skalet från blåbären fastnar mellan tänderna. Den är individbaserad. 
 
Brevid dessa två skålar av skilda hopkok står en skål som inte kokar alls. Den är liten och låter man sina näsvingar vädra i dess luktfält är det en frän doft som kröker flimmerhåren. Det luktar hat. Det luktar inskränkthet. Det luktar förtryck. Det luktar helt enkelt skit. Tittar man riktigt noga ner i den där soppan så kan man se en liten liten man flyta runt på en liten liten luftmadrass i blått och gult. Han sitter ihopkurad med glasögonen på sned och ser arg ut. Förbistrad. Stackars fan. 
 
Den där lilla skålen av illaluktande vätska är på väg att ta över och kanske trycka bort de andra två sopporna. Kanske blåbärssoppan kommer välkomna lite extra kryddning i sin. För att fler ska äta. För att den ska hällas över till en större kastrull. Till en stor gjutjärnspanna.
 
Men är det så farligt då? Eftersom 10 % av soppätarna föredrar en som luktar skit så borde det ju inte vara något fel. Som en sån där ost, ni vet. Som luktar väldigt äckligt men som sedan smakar gott. Ja, eller tvärtom. Något som luktar gott men sedan smakar förjävligt. Kan så många människor verkligen ha fel? 
 
För att lämna soppan (jag vet inte varför jag började skriva om det i första hand). Titta väldigt gärna på Sverigedemokraternas valaffischer av äldre årgång för att förstå vad det är ni håller på att rösta in i vår riksdag. Eller varför inte få in på vår meny. 
 
 
 
 
 
 
Bon apetit! 
 
 
 

Kommentarer
Lotta skriver:

Men fy och jävla fan.

Den 2013-11-20 klockan 12:38:59
URL: http://tantlottas.blogg.se/
Jennifer skriver:

Mår illa. Fruktansvärt.

Den 2013-11-20 klockan 14:51:50
URL: http://jenniferstroud.blogg.se/
Linnéa skriver:

wöööw, jävlar vad sjukt O_O

Den 2013-11-20 klockan 17:41:00
URL: http://blomstrandefeminist.blogg.se/
Anonym skriver:

Fasen vad du skriver bra!!! Perfekta metaforer.

Svar: Tack vad fin du är! <3
.

Den 2013-11-21 klockan 07:42:06
URL: http://fannydarling.devote.se
isabell skriver:

Hur vacker är inte du? Fina fina.

Den 2013-11-25 klockan 20:35:26
URL: http://isabellberglund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0