#Jagagerar

 
 
Jag agerar mot sexuellt våld för att det är jag själv som bestämmer över min egen kropp. För att en hand under kjolen på krogen inte är okej. För att synen på vad som är en våldtäkt ska förändras och för att frågor som "men hade du en kort kjol på dig?" fortfarande förekommer i våldtäktsrättegångar. För att vakten på utestället ber mig att hålla mig borta från mannen på dansgolvet som tog på mina bröst istället för att han blir utkastad. För att ingen annan kan berätta för dig vart gränsen går och för att vi tillsammans måste krossa de patriarkala strukturer som ger näring till våldtäktskulturen. För att tusentals kvinnor får sina liv förstörda och för att unga män tvingas in i en maskulinitetsnorm som de egentligen inte vill leva efter.
 
 
 
Föreningen Storasyster har i veckan lanserat kampanjen JAG AGERAR. Den syftar till att uppmärksamma det sexuella våldet och förenkla för samhället att ta ställning mot det. Det är dags att prata om det och sudda bort tabun!
 
Vill du agera? Fota dig själv med ett papper med texten #jagagerar. Maila bild, namn och yrke till: hej@jagagerar.se så publicerar dem ditt agerande i sina kanaler. Var med och våga agera mot sexuellt våld!
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0