En kärlekshistoria.


.

Jag vet att det är en klyscha att tycka att En kärlekshistoria av Roy Andersson är den finaste filmen man sett. Men jag tycker faktiskt det. Pär och Annika får för mig stå för gränslös, obotlig, naken kärlek. Han med sitt röda rufsiga hår, svarta skinnjacka och fina leende är allt jag velat ha om jag varit femton i ett sommarstockholm på 70-talet. Hon med sina stora sorgsna ögon, den halvslarviga tofsen på sned och sina höga ljusblå jeans är allt jag velat vara om jag varit ung för fyrtio år sedan.

När de står mittemot varandra på grusplanen med händerna i varandras hår så tåras mina ögon och jag måste diskret torka kinderna med baksidan av min hand. Eller nej, inte diskret. Jag låter tårarna flöda. Jag sitter uppkrupen i soffan och storlipar när Annika står på knäna i det vassa gruset och Pär försvinner bort på sin moped. Jag suckar dramatiskt när han sedan kommer tillbaka och släpper mopeden i farten.

De är ju så underbart, fantastiskt och sagolikt vackra!Emeliefrida 2011-01-19


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0