En klänning blev en blus på en minut.

Hur många gånger går man inte på loppis och hittar de mest underbara klänningar i alldeles för stora storlekar? Eller så är de ofta för långa och klumpiga och man skulle aldrig kunna se sig själv skutta ner för gatan med 50 kilo tyg virvlande runt benen.

Eftersom jag inte äger någon symaskin och faktiskt, för att vara ärlig, är rätt kass på att sy så har jag aldrig tänkt tanken att köpa de där godbitarna. Men igår på Myrorna så hittade jag en fin röd klänning där jag såg att överdelen kunde bli en så fin blus.

Så jag tog till min bästa vän, saxen.
.
Jag klippte helt enkelt bort det överflödiga tyget. Men sparade en liten volangbit längs ner.
Och slutresultatet blev denna fina blus.
Jag är nöjd.

Den åker på ikväll när jag ska på korridorsfest och sedan Kalmars för att dansa natten lång.

Ha en fin kväll!

Kommentarer
Rebecca skriver:

Den blev heltjusig! Du är allt bra pysslig du Emelie! <3

Den 2011-03-27 klockan 09:46:07
URL: http://hallonsemla.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0