En butik som får mitt loppishjärta att slå ett extra slag.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 

 

 

Jag har promenerat St Olofsgatan upp och ner många gånger under mina kvällspromenader och alltid stannat till utanför en liten butik med ett dignande skyltfönster. Ett stringblombord står i mitten och runt om trängs krukor med retromotiv, kaffekoppar, tekannor och lampor. Bakom skymtar man stringhyllor mot en mintgrön vägg. Och redan där slog mitt loppishjärta ett extra slag.

 

Tyvärr så har det aldrig varit öppet när jag stått och trånat i skyltfönstret. Men idag snörade jag på mig min mormors gamla svarta kängor och stegade bland höstlöven Salagatan fram. När jag steg in genom dörren så var det första som mötte mig en fantastisk orange fotölj och när jag vände blicken åt vänster så stod en Rörstrand Berså-servis och strålade mot mig. Mitt loppishjärta galopperar.

 

Butiken heter Presenta och är inhyst i en gammal renoverad tobaksaffär. Den väldigt trevliga kvinnan som äger butiken berättar att de mesta av de kläder hon säljer en gång har tillhört henne. Så om man vill så kan man få en liten historia om varenda klädesplagg. Och sånt tycker jag om. Och inte var det dyrt heller. Vilket passar en student alldeles ypperligt.

 

Så, med ett dunkande loppishjärta i bröstkorgen och en påse med två fina klädesplagg i handen promenerade jag ut i solen igen.


Kommentarer
Maria skriver:

Jag promenerade förbi där idag. Visste inte att de hade flyttat dit från Väderkvarnsgatan. Kul att de har börjat med kläder oxå! Typiskt med öppettiderna bara.. Visa vad du köpte då! :D

Den 2011-09-29 klockan 18:27:57
URL: http://skogskojan.wordpress.com
Emelie skriver:

Åh! Jag köpte en klänning och en jacka, på bilden längst ner! :) Inget porslin denna gång. (no money)

Den 2011-09-29 klockan 19:52:14
URL: http://enblommgitekopp.blogg.se/
Marit skriver:

Jädrar vilken guldgruva må jag säga!

Den 2011-09-29 klockan 22:47:13
URL: http://tantmarit.blogg.se/
Rebecca skriver:

Vilka tjusiga plagg, passar dig perfekt! var berså-porslinet dyrt? Puss rara du!

Den 2011-09-30 klockan 00:54:47
URL: http://hallonsemla.devote.se
Lisa skriver:

åhhhhhhhhh dit vill jag. men ligger säkert långt från norrland :(

Den 2011-09-30 klockan 20:33:15
URL: http://popflickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0