Ett problem i mitt lägenhetsknarkande.

 
Jag har nämnt det tidigare. Jag ÄLSKAR Hemnet. Jag följer minst 20 olika sökningar och ja, mumma! Nu går jag i tankarna om att flytta in till hufvudstaden. En tanke som började som en liten gnista, växte till en liten flamma för att efter några dagars sökningar på Hemnet utmynna i en smärre eldsvåda. Om ni lade märke till jag:et i meningen före så såg ni inte fel. Jag är så egocentrisk och dum att jag inte frågat Mårre om hans samtycke. Och självklart ska vi bo ihop. Så när jag säger att jag går i tankar om att flytta till huvudstaden så är det just nu bara på den nivån. Tankar.
 
Men jag vill ta ett litet exempel. För att visa på ett problem som jag alltid möter i mitt lägenhetsknarkande. Och som exempel har jag valt en FANTASTISKT fin lägenhet i Traneberg. Den här.
 
 
 
 
 
Man börjar sin rundvandring och blir först förälskad i govet.

 


 
Och när man kommer ut i vardagsrummet så blir man stormförjust i den öppna spisen.

 


 
Kölla!
  
Och så de fina fönstrena för att inte tala om fiskbensparketten.

 


 
Och så ballen!

 


 
Och kolla badrummet.
 
 
 
 
 
Men så kommer man till köket. Och till en början ser det fantastiskt ut.

 


 
Men så, nej! Är det nya köksluckor jag kan ana?
 
 
 
 
 
Åh nej! Där det tidigare varit ett originalkök (gissar att huset är byggt runt 1930) så har någon satt dit nya skåp.

 


 
Åh neje! Jag vill ha sneda luckor, utanpåliggande gånggärn och retrohandtag.
 
 
 
Så är det. Jag är lite för besatt i gamla kök.

Kommentarer
Johanna skriver:

haha jag läste "lägenhetssnarkande"

Svar: Hihi!
.

Den 2013-06-02 klockan 12:02:31
URL: http://www.weaimforhighspeed.blogspot.com
A skriver:

Så trist när fina gamla kök förstörs. Jag sitter själv i en fin 50-tals lägenhet som den tidigare ägaren bytt ut alla köksluckor på, till superfula luckor med glansig yta, som dessutom känns som om de ska ramla av/gå sönder när som helst. Så sorgligt när jag närmar mig mitt hus och spanar in i andras köksfönster där de vita snygga luckorna sitter.

Svar: Jag vet! VARFÖR gör man så? Förståss för att man vill modernisera. Hua!
.

Den 2013-06-02 klockan 16:45:43
ahmenduvet skriver:

Här där jag bor är det många kök från 50-talet som förstörts med nya luckor och handtag. Men i mitt kök finns det mesta kvar (skjutluckor, bakbord, handtag), och det som inte finns kan man få återställt. Hyresvärden har de senaste åren börjat jobba mycket för att återställa det som tidigare bytts ut. Det finns hopp!

Svar: Åh! Vilket bra initiativ av hyresvärden! Det finns ju absolut hopp. Sedan kan man ju installera ett "nytt" kök i retrostil. Finns ju vissa återförsäljare som specialiserat sig på det. Men det blir ju inte riktigt samma känsla. Tycker jag... Har du några bilder på ditt kök på din blogg? Skulle vara kulio att se! kram till dig!
.

Den 2013-06-03 klockan 14:33:07
URL: http://ahmenduvet.blogspot.se
karoline skriver:

ja men EXAKT så är det! Hälsningar från en som också letar! Vi la ett bud på denna men den gick upp till ett monsterpris så nu har vi dragit oss ur! skulle ha lagt plank-golv och målat om lite bara!

http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-2rum-aspudden-stockholms-kommun-torsten-alms-gata-7,-1-tr-5046127

Svar: Är det sant? Ni har budat och grejer? Kul Karoline! Hoppas ni hittar någon som inte går upp till monsterpriser snart. <3
.

Den 2013-06-03 klockan 17:27:15
URL: http://www.karolinesvintage.se
ahmenduvet skriver:

Ja jag har några bilder (hittas lättast i kategorin Lisas lukrativa lya), men ska väl lägga upp fler så småningom :) kram!

Den 2013-06-04 klockan 08:23:01
URL: http://ahmenduvet.blogspot.se
Jessica skriver:

Haha, men nyinsatta kök är ju dealbreaker för gamla fina lägenheter. Är så glad att vi har fina sneda skjutluckor i vårt kök!

Den 2013-06-04 klockan 08:23:49
URL: http://litesocker.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0