Hur du knyter en sjal om din arma huvudknopp.

 
Jag har fått önskningar om att visa hur jag fixar min sjalettprydda skalle. Eller som de äldre inom hemtjänsten säger: Huckle, städtantsdon och slöja. Jag har i alla fall detta städtantsdon ofta när jag har fixat håret i pincurls under och inte vill att håret ska förstöras. Men också dåliga hårdagar och bara allmänt eftersom jag tycker det är väldigt snyggt. Jag brukar ofta fixa med luggen och det hår som sticker ut utanför. Oftast i Victory rolls eller snurror. Okej, är ni med? Här kommer beskrivningen: 
 
 
 
 
http://picasion.com/i/1TWK5/
 
 
Haha, neje jag skojar bara. Eller jo, så gör man ju. Men det gick kanske lite snabbt. Vi tar det hela lite långsammare: 
 
 
 
 
Börja med att plocka fram din favoritsjal. Den måste vara av det lite större slaget. För att den ska gå runt skallen såklart. Men så varierar ju också huvudstorlekar från person till person. Jag gillar att ha en stor sjal. Det blir liksom lite extra fluffigt och härligt. 
 
Nu viker du den enligt bilden ovan. Alltså inte diagonalt rakt över. Det kan nog gå om du antingen har en miniskalle eller en bautasjal. Men jag gör som på bilden. Bara gör det!! 
 
Sedan lutar du ned din saliga knopp. 
 
Och lägger sjalen över. 
 
 
 
 
Med flinka fingrar ska du nu knyta en liten med de båda ändarna och "mitten-änden" ska hamna under. 
 
Såhär.
 
Luta upp din huvudknopp. 
 
 
 
 
 
Ta den änden som hänger ned som ett litet spröt i pannan och knyt in den under de andra. 
 
 
 
 
 
Peta nu in de andra spröten (haha, älskar detta ord) i gliporna som bildats på bägge sidor om ditt huvud. 
 
 
 
 
Tadaaa! Kölla så fint! Superenkelt. 
 
 
 
Hoppas ni lyckas med ert knytande och fråga här om ni har några funderingar. Jag menar, detta är VIKTIGA saker. Det är ju en välmående skalle som står på spel. 
 
 
 
 
 
 
http://picasion.com/i/1TWJd/

Kommentarer
Frökenfilantrop II Your cup of tea skriver:

Åh det där kanske en ska pröva på då! ;-) Nu när vi ändå pratar hår är jag nog mest vansinnigt sugen på att klippa lugg och page. Så himla snyggt! Fast det där känns mer praktiskt i sommarvärmen förstås ;-)

Svar: Neje, page och lugg är ju minst lika praktiskt i sommarvärmen! Kör på! :)
.

Den 2013-06-02 klockan 20:03:55
URL: http://frokenfilantrop.blogg.se
Catty skriver:

Tusan vad din blogg är bra! :) Har följt dig ett bra tag nu, men aldrig kommenterat innan. Fick ett infall nu bara! Det är en sån härlig mix av allt, men så är ju du fenomenal också!

Svar: Åh tack! Jag uppskattar alla kommentarer till tusen. Helt underbart! Tack fina du
.

Den 2013-06-02 klockan 23:59:37
Lina skriver:

min ser mest ut som en turban... hur lång tid tog det att bemästra färdigheten?! ska öva öva öva tills jag blir lika snitsig på det som du!

Svar: Åh nej! ja, detta problem kan uppstår. Hm, ja, du får testa lite mer. En grej kan vara att lyfta upp huvudet och kolla i en spegel när du ska knyta första knuten. För att kontroller att det blir bra. :) Lycka till!
.

Den 2013-06-03 klockan 16:35:22
Carolin skriver:

Hur stor är sjalen du använder till din knopp? Jag försökte med både snusnäsduk och större scarve mer i hermes-klassen men jag får inte till det... Det blir endera f litet eller för stort. Och då har jag en liten knopp :)

Svar: Sjuttsingen! Alltså hm. Storleken är som en vanlig snusnäsduk. Säg 50x50. Jag hade också svårt i början. Men gör den där fliken så liten som möjligt tills det fungerar. Så gjorde jag i alla fall. Lycka till fina du! Kram
.

Den 2013-06-06 klockan 20:10:47
URL: http://www.bycarolin.com
Alma skriver:

Vet att detta är en gammalt inlägg med har i dagarna införskaffat sjalar. Alltså böjer jag huvud en gnutta bakåt så ramlar sjalen av :'( kan man fästa den med hårnålar eller liknande? PS. Du är så nedrans bäst!!

Svar: Fäst med nålar! Det går jättebra! :) Kram
.

Den 2013-11-01 klockan 10:52:35
Cammylove skriver:

Tusen tack för den fantastiska undervisningen av att knyta denna sjal 😃❤️ !!!
Kommer med all säkerhet vara min stora kreativa sida av olika stilar denna sommar 😍😍😍 med hår , utan hår , färger . Stilar !!! Tack för inspirationen !

Den 2014-05-25 klockan 15:24:56
Sari skriver:

jättefint ;)

Den 2014-08-21 klockan 22:37:55
URL: http://tuulikki.blogg.se
Sari skriver:

jättefint ;)

Den 2014-08-21 klockan 22:37:56
URL: http://tuulikki.blogg.se
Anonym skriver:

..

Den 2015-04-18 klockan 03:09:17
Anonym skriver:

..

Den 2015-04-18 klockan 03:09:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0