JAG MÅSTE JU FÖR BÖVELEN JULPYNTA!

 
Jag vet inte vad som hände igår. Jag blev stående i dörren in till mitt kök och bara kände hur julfebern vällde in över mig. Jag tittade på den gula retromönstrade duken. På den brun och vitrutiga gardinen. På trätulpanerna i den blå vasen. På allt mintfärgat och somrigt. I huvudet började en liten julbjällra ringa. Plingelingeling.
 
JAG MÅSTE JU FÖR BÖVELEN JULPYNTA!
 
Snabbt vek jag ihop min favoritduk och stoppade in huvudet i det stökiga skåpet med dukar och handdukar och räfsade ner en juleduk. Rusade upp på vinden och letade fram ljusstaken till fönstret. Upptäckte till min stora förfäran att den inte fungerade. Satte på min skorna och halvsprang ner till stan. Köpte adventsljustake, mossa, julstjärnor, julgardin, stearinljus, glögg, grankransar, julbelysning och julekulor. Kom hem. Arrangerade adventsljusstaken, satte upp gardinen, fixade kruka till julstjärnan och hängde upp kransarna.

Sedan blev jag stående i köket beundrandes mitt juleverk. Andades ut. Gick bort till sängen och somnade. Helt slut.
 
 
 
 
 
Nu första advent, nu kan du komma.
 

Kommentarer
elise skriver:

fiiint :D

Den 2013-11-30 klockan 15:04:06
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Hanna C. Blomqvist skriver:

Jättefint! Ser så härligt hemtrevligt hemtrevligt ut.

Den 2013-11-30 klockan 17:26:36
URL: http://heycherryberry.blogg.se/
Johannas Retro skriver:

Åh så fint de ble!
Väntar på att få hem min adventsljusstake från Tradera!

Den 2013-11-30 klockan 21:30:51
URL: http://johannasretro.blogg.se
Vickan skriver:

Åh, vad fint du ordnat det!!

Den 2013-12-01 klockan 13:18:42
URL: http://www.lifeandtimesofvictoria.webblogg.se
Ung Tant skriver:

Låter nästan precis som min gårdag. Skulle egentligen ligga och vila och återhämta mig från hjärnskakning men så gick jag förbi secondhandbutiken på väg till mataffären, och tänkte att jag skulle in och kika. Kom hem med famnen full med julpynt

Den 2013-12-01 klockan 21:33:58
URL: http://ung-tant.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0