Feminism. Extra. Allt.

 
Ja, det här med att Feministiskt Initiativ satt feminism på kartan inför valet i september råder ingen tvekan om. Sedan kan man såklart ifrågasätta de olika partiernas villkor och tolkningar av feminism... Det hela började med Folkpartiets valaffisch:
 
 
 
 
Man bara NEEEEEEEJ DET GÅR INTE! Hela feminismen bygger på inkludering och strukturer. På socialism, klasskamp och intersektionalitet. Högerns feminism gynnar bara de som redan är gynnade och saknar klassperspektiv.
 
 
 
 
Vänsterpartiet kontrar med Rosanna Dinamarca. Man bara: ja, hurra!
 
 
 
 
Sedan låter fantastiska FI oss veta vem som fick in frågan i partiprogrammen från början. Kanske inte gällande Vänsterpartiet, men Folkpartiet. Heja Gudrun! 
 
 
 
 
Och så självklart studsar Svarta fåret aka Jimmie Åkesson in och proklamerar sin ställning i frågan. Alltså en drastisk återgång till medeltiden. (Obs! Misstänker att bilden är ett montage/nidbild) 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Maja skriver:

har aldrig bra meningar i huvudet eller är speciellt spontan med kommentarer. sitter en blockad i huvudet, men om jag skulle försöka så blir det kort och gott: hahah! <3 <3

hare så braaa!

Den 2014-08-08 klockan 19:41:22
Maja skriver:

titta, nu använde jag ordet "huvudet" 2 gånger!

Den 2014-08-08 klockan 19:42:18
Erika skriver:

Som liberal feminist vill jag bara flika in med att jag verkligen gillar "feminism utan socialism"-kampanjen! Och jag är inte mindre feminist för det. :) Vänsters svar får mig snarare att tänka på våld...

(Har tyvärr inga jätteflashiga argument men ville bara ge en annan feminists syn på saken)

Den 2014-08-09 klockan 20:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0