Tre nyheter in ma life.

 
Jag har tre nyheter att dela med mig av denna arla onsdagskväll. Lite nya thingzz som hänt i mitt liv sista tiden. Spännande!
 
 
 
 
 
 
Sak nummer ett)
 
 
 
Jag ska börja äta minipiller igen efter nästan 6 år med kopparspiral. Anledningen till detta födelsekontrollskifte är mina otroliga menssmärtor. Det känns som om hela mitt liv styrs efter min mens. Vid ägglossningen känner jag hur ägget lossnar från äggledaren och sedan börjar sin skrapande färd längs äggledaren. Detta är två veckor innan. Resten av dessa två veckor innan blodexplosionen består av svullen mage, huvudvärk, illamående och nu-har-jag-inte-bajsat-på-en-vecka-känsla-i-magen. Sedan kommer "lingonveckan" (höhö) och då kan jag knappt gå för att jag är så uppsvullen, vill spy hela tiden och känner mig febrig och sjuk. Kan i princip bara ligga raklång i min säng och glo i taket. Har dessutom haft så ont att jag svimmat av på en offentlig toalett och trodde jag skulle dö. Detta var INTE mys. 
 
Så... när jag nu öppnade förpackningen och stoppade i mig första pillret så susade jag tillbaka till mitt flickrum på Åkerövägen 40 i Växjö. Det sa bara sus när jag såg kartan med dagarna och de små pilarna. Nu är målet att minska mensbonanzan... Vi får se hur det går. 
 
 
Är det någon som har liknande erfarenheter och hittat ett botemedel samt eventuellt gjort samma födelsekontrollskifte får ni gärna dela med er av erfarenheter! Då blir jag glader. 
 
 
 
 
 
Sak nummer två)
 
 
Jag har bytt efternamn till Lejon. Lifechanging sak att göra (omg!) Detta gjorde jag dock inte för att jag känner mig som ett lejon (raaawr) och helt random tyckte att detta kattdjur skulle passa mig utan för att det faktiskt är mitt släktnamn på mammas sida och jag har tänkt att byta till det väldigt länge. Jag behåller dock även Eriksson. 
 
 
 
 
Sak nummer tre)
 
 
 
Jag ska läsa Genusvetenskap B på Södertörn i höst och tycker detta ska bli superkul! Någon mer som ska läsa detta där och då? Eller någon annanstans för den delen. 
 
 
 
 
 
 
PUSS! 
 
 
 
 

Kommentarer
Maja skriver:

Jag måste bara fråga om du känner till endometrios? En kvinnosjukdom (och därför väldigt okänd och oforskad på... Suck) som gör att man får väldigt mycket smärta vid mens, har vänner som har svimmat på grund av det. Den är ganska vanlig, men som sagt är det inte många (inte ens läkare) som känner till den så det kan ta tid att få hjälp. Kan ju vara värt att kolla upp tänkte jag, om du inte redan gjort det :)

Svar: Livrädd för det där men har tänkt på det. Borde kolla upp... Tack för din kommentar!
.

Den 2014-08-13 klockan 19:13:04
Evelina skriver:

Åh jag var i din sits för några år sen. Fick bara info om att p-piller och sånt skulle hjälpa och spiral. Och det var enda alternativet. Brukade också svimma för det gjorde så ont. Sen gick jag till en kiropraktor för jag hade ont i ryggen och efter lite behandling där så mådde ryggen bra, men min hemska mensvärk hade förvsvunnit och blivit hanterbar med bara alvedon. Och kag kunde stå upp på benen de dagar jag annars legat hemma och trott jag skulle dö. Jag slutade med pillrena och går till kiropraktorn nu emellanåt för att underhålla både rygg och mage :-)
Dom är dessutom medvetna och har mycket kunskap om att mensvärk blir bättre av att knäcka rätt kotor och sånt i ryggen.
Vi jobbade ganska mycket med det i början.
Gå dit vettja! Kirokliniken i Liljeholmen.
Det bäst jag gjort!

Svar: Tack för tipset fina du! <3
.

Den 2014-08-13 klockan 21:10:08
Fredrika skriver:

Jag ska plugga Genusvetenskap A på Södertörn i höst. :)

Svar: Åh! Hoppas vi ses! :)
.

Den 2014-08-13 klockan 21:34:28
catty skriver:

Jag hade kopparspiral ett tag, men fick den utbytt till hormonspiral. Anledningen var att jag mådde skit med kopparspiralen. Jag ville helst inte ha ett hormonellt läkemedel eftersom jag har tampats med depressioner, därav föll valet på kopparspiral. Problemet var bara att den gav mig premenstruell dysfori, dvs ångest, irritabilitet och depressiva känslor, alltså exakt det jag ville undvika! Jag började må dåligt vid ägglossningen och det höll i sig under nästan hela lingonveckan. Det tog ganska lång tid innan jag kopplade ihop det med spiralen, men när jag väl gjorde det åkte den ut och byttes till en hormonspiral. Sedan dess (4 år sen) har jag mått super. Gick upp lite i vikt av den, men inget jätteproblem i jämförelse. Har inte haft mens på de här åren heller, helt underbart! Jag har typ glömt hur det känns när underlivet krampar och magen svullnar. Så tycker du det är omständigt med piller, kör spiral igen! Du sparar in sjukt mycket pengar på läkemedel, bindor och tamponger!

Lycka till, önskar dig allt gott!

Fint med Lejon förresten.

Den 2014-08-13 klockan 23:44:26
Frida skriver:

Höll på att bli TOKIG på mina p-medel. Gjorde resan p-piller (Yasmin, yasminell(?) och ..ci...nånting?), p-ring (ÄLSKAD pga inga biverkningar men vanlig mens + pms), minipiller (Cerazette = mens + pms konstant), p-medelslös (mens + mensvärk från helvetets gläntade port + pms sänd från Fan själv) och sen hormonspriral (niagarafallet-mens + monsterPMS).

Sen, hittade jag hem. I den oväntade p-staven. Gick från att ha pms i 21 dagar i månaden (fick senare diagnosen PMDD) till underbara tre dagar var tredje månad och slapp mensvärk som innebar sjukintyg pga kunde inte ens gå till jobbet. Änglakören sjöng.

MEN, sånt är ju himla olika för alla! Hoppas verkligen du känner att Cerazette är din match! Lycka till så himla mycket!

Den 2014-08-14 klockan 01:22:01
URL: http://fridafunderar.blogg.se
Ida skriver:

Jag har alltid haft rätt rejäl mensvärk och började med p-pillrena Yaz för flera år sedan. Slutade dock med dem efter 1½ år pga så jäääkla dyra! Sen var jag utan ett tag, men fick då väärldens mensvärk så jag trodde jag skulle dö en gång i månaden. Jag började därefter med p-pillrena Neovletta och har haft dem i cirka ett år och är jättenöjd! Mycket billigare och mycket mindre värk. (Sedan är det ju inte så kul med massa hormoner och att man inte riktigt vet vad de gör med ens kropp och psyke, men men. Finns inte så mycket annat att göra!)

Hoppas minipillsen hjälper för dig! :)

Den 2014-08-14 klockan 10:54:59
URL: http://idautanp.blogg.se
Moa skriver:

Jag hade ungefär samma problem som dig sedan skaffade jag en p-stav och POFF INGEN MENS, INGEN MENSVÄRK!! Jag får dock rödbruna flytningar typ varannan vecka meeen... INGEN MENSVÄÄÄÄÄRK!!!

P-stavar innehåller samma hormon som minipiller men man behöver inte komma ihåg att äta dem. Hormonet kan dessutom hindra tillväxt av endometrioscystor om det skulle vara så att det är det du lider av.

Hoppas du klarar dig utan massa biverkningar (Y)

Den 2014-08-14 klockan 14:43:52
Louise skriver:

Som himla många redan skrivit så är p-stav ett så jäkla jäkla bra alternativ att det kändes löjligt när jag insåg att det fanns. Jag får inte äta östrogenbaserade p-piller så jag började med minipiller, vilket är gestagenbaserade istället , Sedan så tog de bort subventioneringen av minipiller och TACK OCH LOV för det. För då föreslog ungdomsmottagningen p-stav och vips ingen men ingen mensvärk och blev SÅ mycket lugnar rent hormonellt iom att hormeerna släpps ut jämnare jämförelsevis med piller. Så det är mitt tips om du ska äta hormoner. Dock tycker jag snarare att det är dags att det kommer det där p-pillret för män snar. (Vilket redan finns helt biverkningsfritt men DET FINNS JU INGEN MARKNAD. In my ass)

Den 2014-08-14 klockan 15:42:24
Isabel skriver:

Eg brukar Cerazette og har verken mens eller pms. vurderar dock å teste ut hormonspiral

Den 2014-08-14 klockan 22:55:21
Ida skriver:

Cerazette har varit min totala räddning i livet! Innan jag började med dem hade jag exakt samma problem som du beskriver. Efter ungefär 6-7 månader när jag tagit dem varje dag kände jag inte längre några smärtor och har ingen mens. Man ska ju så klart vara medveten om risker och biverkningar, men jag kan leva ett helt annat liv nu sen 2,5 år tillbaka. Fördelen med minipiller är ju också att det innehåller färre hormoner än p-piller. Men man måste ju vara väldigt exakt med att ta dem.

Den 2014-08-15 klockan 08:33:51
Emelie skriver:

Hejsan Emelie!
Jag brukade ha kraftig mensvärk som påminde om en köttkvarn i magen, som köttade sönder mina tarmar. Den har försvunnit nu när jag har ätit p-piller i 9 månader, men dessutom så försvann min sexlust och det suger något så oerhört. Så hellre kåt och kraftig mensvärk, än torr (haha).

Jag pluggar till förskollärare på södertörn, så det ska bli jättespännande att få se dig i korridorerna. Jag var även på vintage-loppisen och hälsade på dig <3

Svar: Vad fin du är! Tack för att du läser! <3
.

Den 2014-08-15 klockan 21:47:41
URL: http://emelieochrobin.blogspot.con
Anonym skriver:

Har cerazette sedan 1,5år tillbaka. Har ingen mens och ingen mensvärk. Samma för mina vänner som använder det! Möjligtvis lite pms ibland. Enda negativa med de minipillrena: Blir yr (får svindel om det nu heter så?) när jag reser mig upp från stol/soffa etc

Den 2014-08-22 klockan 15:52:58
Carin med C skriver:

Hormonspiral! Pyttelite mens och inget ont! Aldrig haft bättre p-medel och det funkade för mig med antidepressiva, antiångestmedicin och andra mediciner. Har en dum magsjukdom så alternativen var lite snäva och hur de glatt skrev ut p-piller ett bra tag är mig idag en gåta. Specialistgynekologen suckade djupt... Om du inte går via specialistmottagning så försök få komma dit. De hade en helt annan förståelse tyckte jag! Är man inte nöjd så får man tillbaka en hel del av pengarna också!

Om jag ska varna för något så gjorde det helvetiskt ont att sätta in den. Men jag har hört att kopparspiral är ännu värre. Jag svimmade och hjärtat stannade av litegrann eller nåt. Det blev total kalabalik med ett narkosteam som sprang in och gav sprutor med adrenalin, barnmorskan kastade kallt vatten på mig och allihopa ville lägga in mig. Fast sen fick jag ändå gå hem för jag tjatade lite. Iklädd sjukhuskläder eftersom alla andra kläder var genomblöta. Taxichauffören frågade om jag var på rymmen...

Trots chock vid insättning är jag supernöjd!

Den 2014-08-24 klockan 15:38:47
URL: http://retroabc.wordpress.com
C skriver:

Känner igen en hel del. Fick konstaterat PCO och fick nys om att zonterapi kan hjälpa fantastiskt bra mot det. Efter en tid av att bara bli sämre under det att jag gick till en zonterapeut jag inte trivdes med fann jag äntligen en riktigt bra en som hjälpte mig till en helt ny tillvaro. Om du är intresserad kan jag skicka hennes sida/telefonnummer.
Kram C

Den 2014-09-08 klockan 09:29:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag äger inte en enda blommig tekopp. Jag har några som blomstrar, men det är kaffekoppar. Så frågar mig inte varför min blogg heter just det den gör. Det är ett bra namn helt enkelt. Här kan ni nämligen läsa om de tusen saker som snurrar runt i mitt huvud. Om feminism och om loppisrundor. Om hur man bakar världens godaste vaniljmuffins och pysslar ihop en fantastisk guldfitta. Om traderafyndade gummistövlar och om hur jag i dem försöker undvika att klampa runt med patriarkalisk geggamoja upp till knävecken. Om hur många obetydliga plåtburkar som finns bakom mina mintgröna köksluckor och min avsky för Sverigedemokraterna och vardagsrasism. Om hur hårt mitt hjärta klapprar för svunna tider, vintage och kärlek i alla former. Ja, helt enkelt allt detta i en salig blanding.

Till bloggens startsida
SecondhandGuide.se Besökstoppen
RSS 2.0